Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie sierpień 2014
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-17, 08:12   #1261
anafora12345
Rozeznanie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Hej u mnie dziś nocka w miarę przespana . Przed samym snem zjadłam kanapkę i nie byłam głodna w nocy jak przebudziłam się na siusiu i może dlatego dalej spałam . Najgorsze jest to że chyba zaczyna mnie przeziębienie łapać bo tz jest podziębiony a mnie zaczyna gardło pobolewać Macie może jakieś sposoby domowe byle nie czosnek bo mnie odrzuca od niego i zaś strasznie żołądek mnie ciśnie po nim . Chyba że spróbuje po troszeczku gdzieś go wcisnąć .
Cytat:
Napisane przez izka-1987 Pokaż wiadomość
Ja mam wizyty co 3 tygodnie, a wyniki mam mieć raz na 2 wizyty(czyli raz na 6 tygodni robię badania- bo zagmatwałam trochę)
Ja też byłam pedantką, bo tak fajnie jak świeżo wyremontowane, wszystko czyste i lśniące, potem jak zaszłam w ciąże to pierwsze tygodnie tylko ogarniałam bo nie miałam siły na takie drobiazgowe sprzątanie, a teraz to szkoda słów Ania jest wszędzie podobnie jak jej zabawki, jeszcze nie zdążę sprzątnąć jednego pomieszczenia a ona chodzi za mną i też "sprząta" Kiedyś wieczorami jak zasnęła to sprzątałam więc rano był jeszcze porządek, ale teraz nie mam siły, może w 2 trymestrze mi się włączy sprzątanie gniazdka
No u mnie będzie 8 tygodni . Też każdy mi mówił że jak dziecko przyjdzie to się zmieni
Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny czytam was cały czas ale jakoś nie mam siły pisać poprostu ten tydzien leżę w łóżku i czuje sie okropnie mam straszne zawroty głowy i bol w podbrzuszu jak w pierwszym dniu okresu i wszystko mnie drażni leżę zwinieta w kłębek i modlę sie zeby to sie juz skończyło.....jakiś skok hormonów czy co? Jeszcze do mdlosci zgaga straszna doszła stwierdzam chyba ze każda kolejna ciaza jest gorsza od poprzedniej jeśli chodzi o samopoczucie.....odliczam tylko dni do usg Jeszcze tylko 8 dni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też zawsze odliczam do wizyty a teraz dopiero za miesiąc i za wizytę .

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

Mam tak samo i już się martwię o swoją wagę. Większość z was pisze, ze nie może nic zjeść a u mnie odwrotnie, jedzenie pomaga na mdłości i na ssanie w żołądku.
Ale ja większość rzeczy nie mogę patrzeć a też zajadam mdłości tym co mi smakuje czyli kanapki a waga rosła na szczęście teraz jakoś stoi tydzień w miejscu
Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a powiedzcie jak Wasze relacje z partnerami? Ja w ogóle nie mam teraz cierpliwosci i często sie drę i msm pretensje ale moj mąż nie traktuje mnie w cale ulgowo. Potem ja rycze a on nie zamierza mnie oczywiście po cieszac. Nie mam juz na to siły. Wydawało mi sie ze kobieta w ciąży zasługuje na specjalne traktowanie ale jak widac sie mylilam

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Moze dlatego ze gdyby bylo cos nie tak to bedzie mial podkład kę? A genetyczne robisz?
Ja na mojego tż nigdy złego nie mogłam powiedzieć bo zawsze mi pomagał a teraz przez leżenie wszystko spadło na niego nawet bez słowa sam wszystko robi . Dba o nas, dom mimo że pracuje po 10-12 h dziennie . I dla mnie najważniejsze co to mam w nim mega wsparcie wysłucha przytuli czasami zdarzyło się ze podniosłam głos ale on potraktował to tak jak bym mówiła normalnym tonem . Może oczekujesz od niego zbyt wiele, może szczera rozmowa miedzy wami coś zmieni powiedz co czujesz jakie są twoje oczekiwania
Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Mnie mój narzeczony traktuje jak jajko, ale fakt, że ja nie jestem ani trochę humorzasta, zachowanie w normie, raz na czas zdarzy mi się dzień płaczu, ale wtedy też zawsze przytula i pociesza.

Byliśmy dzisiaj na wizycie, 10t4d na usg dokładnie się pokrywa z OM. Młodziak ma 3,69 cm, serduszko bije 178, machał do nas rączkami
Za dwa tygodnie idę na usg, pooglądamy go z każdej strony
Lekarz jest zachwycony moimi wynikami badań, ślad po krwiaku zaginął, ogólnie wszystko super i wspaniale. I najprawdopodobniej do pracy już nie wrócę, ale tylko dlatego, żeby znowu nie zrobić sobie krzywdy. Przytyłam tylko kilogram.
ze krwiak się wchłonął .
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że trochę wykorzystujesz to, że jesteś w ciąży... Ja też mam więcej nerwów i bardziej mnie wszystko drażni ale nie wyżywam się na tż-cie Nie można przykładowo na kogoś krzyczeć o byle co i oczekiwać, że on nas przytuli bo przecież jesteśmy uprzywilejowane
Tż-ci mogą nas specjalnie traktować jak się źle czujemy, jak nam niedobrze albo nas coś boli a nie jak mamy humorki nie z tej ziemi
Każdy ma swoje granice cierpliwości
święta racja
Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
My też zaczynamy remont generalny jak skończy się okres grzewczy.

Humorów za bardzo nie mam, choć czasem zdarza mi się "otworzyć buzię" na TŻ ale ogólnie On pierw udaje obrażonego a po 5 minutach mów: Też Was kocham - także narzekać nie mogę.
Bardzo mi sie podoba jak rano lub potem w ciągu dnia głaszcze mnie po brzuchu czuję się wtedy wyjątkowa

PS. A tak poza tym to mam zatkany nos i troszkę bolące gardło
No właśnie mnie też zaczyna pobolewać gardło i nie wiem co z tym zrobić bo czosnku nie mogę zjeść bo mnie odrzuca
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Cześć babsztylki!
Ale żeście stron narobiły, nie nadrobię. Na pewno nie dziś
Chciałam tylko napisać, że mdłości mi chyba mijają Od razu inaczej się żyje Jeszcze mam, ale powoli zaczynam normalnie jeść
Dobranoc laski i do jutra
No to żeby już nie wróciły
Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
hej Kochaniutkie u mnie też nie co lepiej mdłości troszkę mijają ale nadal jeszcze coś jest :P a dziś sprzątanie i imprezowanie :P jutro powtórka + szkoła i w niedziele tylko szkoła więc roboty mam że hej :P a imprezowanie dlatego że mój men ma urodzinki ( w zasadzie dopiero we wtorek ale robi je w ten weekend)

Wczoraj Mój TŻ był u swojej rodzinki.. poinformował o dzidzi
Siostra bardzo się ucieszyła natomiast jego brat lekko się uśmiechnął (nie cierpimy się z bratem :P) i poinformował mojego że jego żona też w ciąży na lipca :P haha ale jaja :P tylko że to jej druga ciąża bo za pierwszym razem w 3 miesiącu poroniła, bo dzidzia miała wadę serca. Ala mam nadzieję że u niej wszystko ok. Nie rozmawiam z nią bo jest fałszywa i dwulicowa a szkoda bo fajnie by się nam wspierało wzajemnie no ale cóż
miłego weekendu dziewczynki wam życzę uważajcie na siebie
szkoda że się nie dogadujecie bo fajnie tak razem byście sie wspierały kupowały wszystko dla maluszka .