Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kilkunastoletnie gazy - odwieczny problem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-17, 14:58   #186
GAZPROM
Raczkowanie

Dot.: Kilkunastoletnie gazy - odwieczny problem

Cytat:
Napisane przez agnieleczka Pokaż wiadomość
kiwi

gazprom

nie bierz aż 4 enzymów! maksymalnie się bierze 2, przesadzasz teraz w drugą stronę, uważasz, że to magiczne lekarstwo i jak weźmiesz jeszcze większą dawkę to pomoże, enzymy bierzemy dlatego, że aktualnie nasz organizm nie wytwarza ich w takiej ilości jaka jest optymalna do dobrego trawienia, a po jakimś czasie nasza własna produkcja ma zaskoczyć, a Ty teraz myślisz, że to jest magiczna pigułka i już następnego dnia będzie ok, nic z dnia na dzień się nie dzieje, na chorobę pracowałeś latami, to że wcześniej nie było objawów to nie znaczy, że już wcześniej w organizmie działo się coś złego, po jakimś czasie po prostu nazbierało się za dużo i masz objawy ze strony układu pokarmowego

jeśli odrzucasz soję to ja bym Ci radziła przede wszystkim odrzucić gluten i nabiał, radzę poczytać jak gluten szkodzi i że nie tylko negatywnie wpływa na jelita, ale też na szereg innych narządów i powoduje wiele innych dolegliwości. w necie jest fajny artykuł buszujący w zbożu, a z książek polecam dieta bez pszenicy, to na serio rozjaśnia oczy, w jaki sposób rząd sprawia, że jemy na potęgę pseudo zdrowe zboża
słońce ty moje, nietolerancje laktozy (mleka) czy jajka oraz celiakie mam wykluczoną więc nie katuj mnie jeszcze dodatkowo tymi dietami bo jesli się orientujesz soja mnie załatwi i tak w znacznym stopniu - jest jej pełno wszędzie - LECYTYNA SOJOWA czyli E322.

Z tego wynika że najlepiej było by nic nie jeść jeśli wszysztko jest tak szkodliwe.
Co do enzymów które zażywam to próbuje zrobić test z kwasem solnym który jest w nich zawarty - stąd ta dawka. Po prostu zwiększam dawkę z każdym jedzeniem oczekujac na zgagę - z sodą dzisiaj próbowałem ale ten test nie jest miarodajny bo ja nie wiem czy mi się odbiło ze względu na CO2 czy powietrza które połknąłem pijąc ten roztwór.

kiwi,

to jak te twoje wyniki?

i pytanie do reszty - czym się różni test oddechowy na przerost flory z glukozą a laktozą?

ok. już widzę wyniki

Edytowane przez GAZPROM
Czas edycji: 2014-01-17 o 15:00
GAZPROM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując