Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie sierpień 2014
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-21, 07:31   #1510
niki19
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Hej

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak u was z apetytem ?

ja myslalam ze mi sie poprawi ale nadal obiad dla mnie nie istnieje tylko jem sniadanie a w miedzy czasie migdaly i paluszki
u mnie z apetytem różnie raz lepiej raz gorzej chociaż ostatnie dwa dni w miarę ok , jedynie to odrzuciło mnie od słodyczy i oby tak zostało do końca ciąży

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja chodzę do ginekologa na NFZ. Na wizytę, na której dowiedziałam się o ciąży czekałam półtorej tygodnia albo dwa - i dobrze, bo wcześniej lekarz mógłby mieć problem ze stwierdzeniem ciąży (test negatywny). Teraz od razu po wizycie umawiam się na następny termin i mam dzwonić jak będzie coś się działo i od razu przypominać, że jestem w ciąży, to termin zawsze się znajdzie. Dzisiaj wchodziłam do gabinetu bez kolejki - była przede mną tylko 1 pani w ciąży. Położna mówiła, że tak ma być za każdym razem. Wydałam na 4 opakowania Luteiny, opakowanie nospy i kubeczek sterylny na siku do badań oraz witaminy (kupiłam Femibion Natal Classic). Nie powiem dokładnie ile wydałam, bo posiałam gdzieś paragony, ale w porównaniu z Wami to wydałam "grosze". A wydatków będziemy miały jeszcze wszystkie sporo... No i 1 wizyta prwatna 100 zł z koniecnzości.
A jaką luteinę bierzesz ? tą podjęzykową ? ja ja brałam na początku ale była tak ohydna ,że nie mogłam tego przetrawić i zmieniła mi na duphaston i już tutaj pojawia się spora różnica w cenie bo za luteinę płaciłam 14 zł za opakowania a za dupka 35 a po nowym roku już nawet 40 zł za opakowanie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
my mamy wózek po córce chicco, taki jak w linku czerwono- szary http://allegro.pl/wozek-chicco-trio-...893472525.html

teraz gdybym miała kupować to albo ten albo xlandera, chicco fajny bo składa się w parasolkę, a xlander na zimę super tylko że duży

moja córka miała 2,5 roku jak poszła do przedszkola więc wiem ile kosztują książki, wyprawka, zajęcia dodatkowe, ubrania itd. Ale i tak uważam, że wydatki ciążowe to nic porównując wydatki po urodzeniu.
Same szczepienia to wydatek kilku tysięcy.
Naprawdę to takaki koszt ? ale to chodzi o te szczepionki obowiązkowe czy tez dodatkowe ?
Muszę się dokształcić w tym temacie

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
troche buszowalam w internecie szukajac lozeczka wozka itd. na prawde niektore ceny to z kosmosu.

akurat my bedziemy musieli wszystko nowe kupic wiec to bedzie wielki wydatek

trzeba kupic cos porzadnego zeby bylo dla drugiego malenstwa
chcialabym miec drugie dziecko w odstepie roku

My również będziemy musieli kupić wszystko i zdajemy sobie sprawę z tego jaki to koszt.

Co do dzieci w odstępie roku to też bym chciała mieć dzieciaczki z niewilką różnicą ale nie wiem czy się na zdecyduje

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-01-21 o 07:49
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora