Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-21, 11:29   #4673
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Pysia ja nie neguję waszego życia - wiadomo ktoś ciężko pracuje to chce coś z życia mieć. Dodatkowo komfortowe fajne mieszkanie też jest ważne bo sama przez studia mieszkałam na wynajmie i wiem jak się człowiek męczy kiedy coś mu nie pasuje. Wiem że dla ciebie jest ważne wesele i cała ta uroczystość. Tylko że widzisz twojego tż też rozumiem że może to nie być jego pragnieniem.

Co do kosztów to ja to pisałam - zgadza się że oszczędzisz na wielu rzeczach to prawda ale sale macie tam za kosmiczne kwoty! rozumiem że zależy wam na pięknej sali no ale nie wierzę żeby nie dało się znaleźć czegoś równie pięknego w waszej okolicy taniej. Bo jeśli faktycznie nic taniej nie ma to chyba wszyscy Ślązacy śpią na workach z pieniędzmi i są bardzo zamożni albo robią wesela w remizach...
na prawdę to co podałaś to w miejscach które znam uchodzących za luksusowe to bez wódki i ciast na stoły mieści się poniżej 200zł.
U nas z wodka i ciastem, tortem, apartamentem, wystrojem sali zywymi kwiatami, autem dla nas 230zł (więc to chyba nie jakas przepasc)? fakt ze w inny dzien niz sobota ale mi to wszystko jedno.

A jeżeli nie wierzysz w ceny na śląsku (okolice Katowic) to zapraszam
Mamy tutaj dziewczyny z tych okolic, mają tansze sale (Misia, Waniliowa), ale sale nie są w moim stylu. Tutaj blisko jest malo sal, wszedzie trzeba jezdzic kilkadziesiat kilometrow. TysiaBB ma wesele w hotelu w Bielsku, ktory bardzo nam sie podobal mimo, ze oddalony o 70km. Ale jak policzylismy koszta wszystkiego rowniez wychodzi dosc drogo (transport noclegi itp). Na przeciwko naszego bloku sala 300zł od osoby bez niczego, nie ma nawet ogródka, sala przy ulicy sala kolo domu rodzicow TZta 185 zl bez niczego (ładna, ale bez szalu) doliczajac alko, napoje, tort, ciasta, owoce, dekoracje wychodzi juz grubo ponad 200zl. Hotel w Tychach ceny ok nawet, piekna bankietowa sala. Nie ma pakietu z alko a korkowe 10zł w Katowicach nie podoba mi się praktycznie nic, jedynie sky bar na Uniwersyteckiej, ale tam tylko wesela do 40 osób. Jeszcze jedna salę bylismy ogladac (a wlasciwie biały namiot) w ktorym sie zakochalismy na zdjeciach. W rzeczywistosci byl w obskurnej dzielnicy i nie byl bialy, ale z brudu zrobil sie szary i wygladalo to po prostu oblesnie - nawet nie weszlismy do srodka juz. Cena okolo 185zl.
Myslowice, Bahara (nie wiem czy sie tu udziela, kiedyś sie udzielała teraz na ślaskich PM) ma piękna sale, ktora tez bralismy pod uwagę o ile na ten rok ceny jeszcze byly w porzadku to na przyszły ceny mega wzrosly (nie pamietam ile ale w okolicach 260-280). W Bytomiu jest jedna piekna sala i ceny od 300zł wzwyż
I my znależlismy tez ta sale w Bytomiu za 230zł (weekend 280zł), ale jest idealna i na chwilę obecna tylko ja bierzemy pod uwagę

Wiadomo, kazdy ma jakies inne wymagania. Tak jak Dotka napisała , ze mam jakis plan na wyglad sali, jakies marzenia i z tego bym nie rezygnowała. Ale z reszta nie o tym tu mowa bo nie z kasa jest problem

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-01-21 o 11:34
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora