|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
|
![]() ![]() |
![]() |
#4652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym nic nie przekładała tylko normalnie wesele w czerwcu ![]()
![]() |
#4653 |
Zadomowienie
|
Serdeczne gratulacje dla Was!!
![]() Dziewczyny dobrze radzą, przyspieszcie cywila i póżniej kościelny w pakiecie z chrzcinami ![]()
#4654 |
Zakorzenienie
|
mi też lekarz podejrzewa pcos ale nie chce zlecic badań, tylko każe brać tabletki i dlatego szukam innego lekarza, który przyjmuje w Warszawie na NFZ ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- ja też bym nie przekładała, 6 miesiac to jeszcze tak źle nie jest, gorzej 8-9, szkoda byłoby mi zaliczek, bo za to masz wyprawkę dla dzidziusia ![]()
#4655 |
Wtajemniczenie
|
Kamilka gratulacje!!! Ja bym nie brała teraz cywilnego bo dla mnie nie ma sensu branie dwóch ślubów. Albo brałabym normalnie w czerwcu albo bym przesunęła na kwiecień, czwarty miesiąc to jeszcze nie powinnaś mieć dużego brzuszka.
Zresztą wszystko zależy od Twojej figury - jeśli jesteś drobniutka to nawet w 6 miesiącu będziesz dobrze wyglądała. Ja np. zawsze byłam pyzą, moja mama i siostra bardzo puchły w ciąży i ja nigdy bym się nie zdecydowała na ślub w 6 miesiącu.
#4656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kamilka, gratulacje po pierwsze. Po drguie-głęboko się zastanów, czy ma sens wesele w 6 miesiącu. A może zróbcie inaczej-ślub w zaplanowanym terminie, tylko wesele na sali zmieńcie, jeśli się uda, na krótsze przyjęcie-może oszczędności niewielkie, ale w 6 miesiącu możesz nie mieć siły na całonocną imprezę. Pysia, jeśli Twój TŻ jest aż tak nieśmiały, to ja szczerze powiedziawszy nie wiem, czeu Ty się spodziewałaś, że będzie szczęśliwy na weselu. A myślał może o jakiejś terapii nieśmiałości-bo to nie brzmi normalnie, że po 4 latach się gapi w talerz i słowem nie odzywa na proszonym obiedzie u przyszłych teściów. I nie chodzi o to, że wesele na 80 osób za 30 tysięcy jest kolosalnymi kosztami. Tylko, że będziecie na nnie zbierać do 2016,, a skoro on nie widzi celu i sensu takiej imprezy to może być sfrustrowany, że musi tyle czekać. Nie chcę Cię ani Was urazić, ale moim zdaniem taka impreza w przypadku Twojego TŻta nie ma najmniejszego sensu. Wzięłaś go takiego jakmim jest, z wadami i zaletami i niestety w te wady zalicz brak możliwości wystawnego wesela. Przecież temat: "TŻ jednak rezygnuje z wesela" pojawia się cyklicznie w Waszym wypadku co kilka miesięcy... ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- łaaa, w piątek o 17 idę finalnie przymierzyć sukienkę i podpisywać umowę ![]() Więc najprawdopodobniej będą foty ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Zakorzenienie
|
Magheru, ja w takich fasonach wyglądałam jak w koszuli nocnej
![]() A czemu stacjonarnie nie kupisz? Jaki masz rozmair? ![]() Zaproszenia świetne! monidot,ja będę mieć ramiączka do sukni, ale broń boże cienkie! Jak masz duży biust, jak ja, to ramiączka muszą być w miarę grube, żeby ten biust optycznie odciążyć, a cienkie ramiaczka tego nie zrobią ![]() mmona, zapisuj się do chirurga i usuwaj ![]() Ja mam usunięte wszystkie 4 ósemki, nie było źle ![]() Enzunio, szkoda,że odmówili... Co do dziadków,to mnie mój trochę ostatnio zdenerwował, bo mi oświadczył, że on na weselu tańczył nie będzie, bo ma żałobę po babci i rok musi być. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że wesele jest 6.09, a babcia zmarła 21.09, więc jest prawie rok... Ale dla niego chyba musiałby być rok CO DO DNIA... Mówię mu: no ale chyba z panną młodą zatańczysz? NIE. Kamilka, gratulacje! Ja bym wzięła teraz cywilny i po porodzie kościelny, powiedzmy w 2015/2016. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4658 | |
Zakorzenienie
|
Kamilka gratulacje
![]() ![]() Cytat:
![]() co do wesela pysi zgadzam się - bardzo dobrze to ujęłaś ![]() do tego myślę że jakby nie trzeba było na to wesele odkładać tak tylko pysia i jej tż mogliby je zrobić od tak to byłoby inaczej i byłby bardziej skłonny do tego wesela. co prawda nie rozumiem idei w ogóle braku odkładania pieniędzy tylko życia za całą wypłatę jeśli jest spora no ale to każdy robi jak uważa ![]() ![]() Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-01-21 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do ślubu i wesela, to ja bym zrobiła wszytsko tak jak ma być, rodzina i znajomi przecież wiedzą, że planowaliście ślub i życie razem i logiczne jest to, że to nie jest głupia, szczeniacka wpadka, tylko wystarane dziecię z miłości. Ja bym sobie nie mogła odmówić ślubu, tyle na to czekałam. Ja bym się brzuszkiem nie przejmowała, a czasem w 6 msc, niewiele widać, nawet u bardzo szczupłych dziewczyn, wszytsko zależy.
![]() |
#4661 |
Zadomowienie
|
Linaewen moja mama ma takich znajomych, którzy brali ślub, zdążyli dojechać na sale i Panna Młoda dostała bóli , a jeszcze przed północą urodziła synka
![]() ![]() ![]()
#4662 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Termin mamy ustalony na 28 sierpnia 2015. Tj półtora roku wiec spokojnie dalibysmy rade z kasą ![]() Może to nie sama nieśmiałosc decyduje o tym, ze taki jest. Generalnie jest zamkniety w sobie, nie jest taki wylewny jak ja. Co najlepsze w swojej pracy, wsrod swoich znajomych kompletnie tego u niego nie widać. W pracy jest fachowcem, pracuje z ludźmi z róznych krajów, jeżdzi na zagraniczne delegacje i nie ma z tym problemu. Problem sie pojawia wsrod ludzi troche starszych od nas, wśrod rodziny itp. Jakos przez te wszystkie lata miałam nadzieje, ze się przełamie. I tak przy mnie juz wynormalniał (slowa jego mamy) bo przede mną byl człowiekiem kompletnie aspołecznym ![]() ![]() Ja wiem jakie jest rozwiazanie: po prostu dam Mu sie schlac na weselu ![]() ![]() ![]() U mojej cioci na urodzinach w knajpie wypil prawie dwie butelki wódki, gadał z ludźmi i nawet zatańczył ze mna dwa wolne ![]() ![]() ![]() ![]() Juz to obracam w żart bo serio jestem ta sytuacja zmeczona, ehh ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może zaangażuj go w przygotowania? Na pewno ma jakieś pomysły które chciałby tam zrealizować, to może sprawi że będzie się bardziej optymistycznie podchodził do sprawy?
![]() |
#4664 |
Raczkowanie
|
kamilka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do kosztów to ja to pisałam - zgadza się że oszczędzisz na wielu rzeczach to prawda ![]() ![]() na prawdę to co podałaś to w miejscach które znam uchodzących za luksusowe to bez wódki i ciast na stoły mieści się poniżej 200zł. Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-01-21 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4666 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny u nas w Tarnowie są jeszcze modele salonowe i bolerka koronkowe na wyprzedaży , gdyby któraś była zainteresowana tutaj strona : http://www.misscherie.pl/blog/
![]() |
#4667 |
Wtajemniczenie
|
Kamilka GRATULACJE!!! Cieszymy się Waszym szczęściem. Cudowna wiadomość
![]()
#4668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4669 |
Zakorzenienie
|
Pysia, nie wiem, jak Ty, ale ja nie znoszę takiego szarpania się, usilnego przekonywania kogoś do moich racji
![]() Jeżeli wiem, że komuś coś nie pasuje, to wiadomo, żemogę go do tego przekonać/wymóc to na nim, ale czy ta osoba będzie wtedy szczęśliwa? Nie. A ja też nie jestem szczęśliwa, jak ktoś robi to, co ja chcę, tylko dlatego, że na siłę to na nim wymogłam, mimo że mówił mi, że nie chce/nie czuje się dobrze/wolałby ianczej itd. Nie wiem, ja mam takie podejście, że żeby było ok, to muszą dwie osoby chcieć. Mnie nie chciałoby się tak szarpać ![]() Ja wiem, że dziewczyny piszą, że nie możesz zapominać o sobie, że chcesz tego wesela itd. Ale tak, jak pisałam, ja bym nie była szczęśliwa, wymuszając na kimś decyzję zgodną z moją, no zwyczajnie nie dałoby mi to radości ![]() I hmm, ja chyba jestem taka, że jakby TŻ się tak stanowczo sprzeciwiał weselu, to dla jego dobra bym z niego zrezygnowała. Bo go kocham, bo chcę, żeby czuł się komfortowo. Brak wesela wynagrodziłabym sobie jakąś super podróżą poślubną ![]() Dla mnie komfort i szczęście partnera jest bardzo ważne ![]() Niektóre dziewczyny na wątku też pisały o tym, że one lub ich TŻci nie chcieli wesela, ale się przekonali itd. Z tym, że z tego, co zauwazyłam, nikt z nich nie podchodził do tego w tak zdecydowany sposób jak Twój TŻ. dla mnie rozwiązaniem nie jest spicie TŻta, bo chciałabym żeby wesele wyglądało inaczej, niż to, że on tylko patrzy, kiedy może się napić, żeby się rozluźnić, bo inaczej umiera ze stresu ![]() Ale to moje prywatne zdanie, oczywiście możesz je mieć głęboko gdzieś ![]() ![]() P.S. on/jemu/ z nim piszemy z małej litery ![]() Anannke, co do kosztów sal, to ja jestem pewna, że da się znaleźć coś tańszego (przecież mamy PMki zeŚląska), ale Pysia sama kiedyś napisała, że ona sobie wyznaczyła takie, a nie inne standardy i nie chce ich obniżać, chce pokazać rodzinie, że stać ją na taką salę, chce żeby wszystko było od A do Z takie, jak sobie zaplanowała. Więc tutaj raczej ciężko z możliwością poszukania czegoś tańszego/innego, bo większość sal w tym stylu będzie miała takie ceny. Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2014-01-21 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wzięłam się za produkcję zaproszeń. Oto one....
#4671 |
Zakorzenienie
|
Jak ja lubię qulling
![]() Śliczne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do drugiej części to wydaje mi się że Pysia właśnie tu popełnia błąd. Bo owszem sale są bajeczne ale czy są tego warte? może pysia przeoczyła jakiś klimatyczny lokal który po odpowiednim przygotowaniu zamieni się w fajną salę a nie wsiowe brzydkie pomieszczenie. przecież też nie mają tak strasznie dużo gości więc i pole manewru mają większe. Niby stać pysie na to ale to też po promocji - a jak już pisałam wesele w tygodniu przy takich układach jest niezbyt dobrym wyjściem.. ja też bym chciała mieć wesele w takiej pięknej sali eleganckiej boskiej.. tylko że mierzymy siły na zamiary i staramy się z głową podejść do tematu ![]() ![]() docik - zaproszenia fajne tylko spore chyba ![]() Edytowane przez anannke Czas edycji: 2014-01-21 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeżeli nie wierzysz w ceny na śląsku (okolice Katowic) to zapraszam ![]() Mamy tutaj dziewczyny z tych okolic, mają tansze sale (Misia, Waniliowa), ale sale nie są w moim stylu. Tutaj blisko jest malo sal, wszedzie trzeba jezdzic kilkadziesiat kilometrow. TysiaBB ma wesele w hotelu w Bielsku, ktory bardzo nam sie podobal mimo, ze oddalony o 70km. Ale jak policzylismy koszta wszystkiego rowniez wychodzi dosc drogo (transport noclegi itp). Na przeciwko naszego bloku sala 300zł od osoby bez niczego, nie ma nawet ogródka, sala przy ulicy ![]() ![]() Myslowice, Bahara (nie wiem czy sie tu udziela, kiedyś sie udzielała teraz na ślaskich PM) ma piękna sale, ktora tez bralismy pod uwagę ![]() ![]() I my znależlismy tez ta sale w Bytomiu za 230zł (weekend 280zł), ale jest idealna ![]() ![]() Wiadomo, kazdy ma jakies inne wymagania. Tak jak Dotka napisała , ze mam jakis plan na wyglad sali, jakies marzenia i z tego bym nie rezygnowała. Ale z reszta nie o tym tu mowa bo nie z kasa jest problem ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-01-21 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4674 |
Zakorzenienie
|
Kartka A4 zgięta na pół
![]()
#4675 |
Zakorzenienie
|
Kamilka gratulacje, jak ja Ci zazdroszcze
![]() ![]() ![]() Co do odkladania slubu, ja bym z niego nie rezygnowala, w 6 miesiacu nie musisz miec wielkiego brzuszka, tylko ograniczysz troszke tance na weselu. Sama o tym myslalam, gdyz od konca roku nie uzywam antykoncepcji, wiec gdyby mi sie przytafilo, to ja bym nic nie odwolala, zreszta u nas kazdy wie, ze slub byl planowany dawno ![]() Co do dziadkow na slubie, moi dziadkowie ze strony taty beda, mimo, ze maja prawie 80 lat to jezdza na wycieczki rowerowe, dziadek nadal jezdzi samochodem itp, wiec na slub przyjda na bank, od mamy niestety dziadek juz nie zyje, a babcia nie jestem w stanie ( po smierci dziadki troszke sie podlamala i ma schizofremie ![]() P.S. mi po tym kwasie nic sie nie dzieje, albo mam jakas inna skore albo nie wiem co jest grane xD
02.05.2012 ![]() 14.04.2017 Maksymilian ![]() ![]() 13.05.2022 Filip ![]() Edytowane przez gornek Czas edycji: 2014-01-21 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zadomowienie
|
docik10 sama wszystko ?:wow:
#4677 |
Zakorzenienie
|
Ale cudo
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4678 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie wiem co doradzić, nie wiem co by było lepsze. Ja chyba sama przełożyłabym ślub na wiosnę i zrobiła małe przyjęcie, zamiast wielkiego wesela. karolinuuusia pół nocy śniła mi się Twoja suknia ! ![]() ![]() ysia po 6 dniu stosowania kwasu zaczęłam się łuszczyć ![]() Piękne ! ![]() Quilling jest świetny ! Uwielbiam nim się bawić.
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale muszę się z Tobą zgodzić - pomimo dużej ilości sal na śląsku to żeby znaleźć coś fajnego i w niskiej cenie trzeba się naszukać niestety my nie ukrywam dajemy dosyć sporo ale wydaje mi się że ta sala jest warta tej ceny |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pysia1987 Lg_ago dziękuje za opinię ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.