Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wilno / Litwa
Wątek: Wilno / Litwa
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-21, 20:00   #19
Vulcana
Raczkowanie

Dot.: Wilno / Litwa

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
odnawiam wątek

potrzebuję bardziej aktualnych informacji na tema Wilna - gdzie pójść, co zwiedzić poza sztampowymi oczywistościami (które też będę zwiedzać oczywiście). chodzi mi o jakieś alternatywne miejsca, może jakieś ciekawe sklepy/targi, nietypowe muzea, nieziemsko urokliwe miejsca itd itp. po prostu to, czego nie znajdę w typowych przewodnikach po Wilnie jadę o trochę nietypowej porze roku, ale nie mam zbytnio na to wpływu będę mieć niecałe 3 dni na zwiedzanie.

była tam może jakaś wizażanka w ostatnim czasie? wszelkie rady mile widziane!!
W Wilnie byłam dwa lata temu, też zimą Z kościołów największe wrażenie zrobił na mnie Kościół św. Piotra i Pawła. Jak weszłam, to oniemiałam Poza tym warto pochodzić po Zarzeczu tzw. Republice Zarzecza. Jest tam niesamowity klimat Na szczęście nie ma tam masy turystów.
Z jedzenia warto spróbować smażonego chleba. Jest przepyszny! Występuje w różnych wersjach: pod beszamelem, z żółtym serem, z czosnkiem. Tania i bardzo smaczna przekąska. Nie zapomnę jak trafiliśmy do restauracji FORTO DVARAS. Podają tam regionalne specjały w bardzo rozsądnej cenie. Chciałam spróbować jakiegoś regionalnego przysmaku i zamówiłam świńskie uszy Zrobiłam gryza - bleee, odstawiłam talerz i zamówiłam coś bardziej normalnego Warto tam zajrzeć! Ludzi było na full, co świadczy o popularności wśród turystów.
http://www.fortas.eu/main.php?lang=eng&link=dvaraseee
Vulcana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując