Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ojciec dziecka mnie nienawidzi bo poprosiłam o alimenty
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-21, 22:36   #106
Kdjdfn
Zakorzenienie

Dot.: Ojciec dziecka mnie nienawidzi bo poprosiłam o alimenty

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Z drugiej strony bawidamek jak sama nazwa wskazuje bawi wiele dam więc istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że zanim zdąży taką w odpowiednim stopniu poznać i zaufać jej (o ile w jego przypadku w ogóle można o tym mówić) to istnieje ryzyko, że zapłodni jedną czy drugą, a konsekwencje wiadomo jakie, odpowiedzialność na całe lata. Więc powinien zachować ponadprzeciętną czujność w tej kwestii aby jego językiem mówiąc "nie dać się wrobić"
No niby tak. Tylko on jest oburzony i zdziwiony, że płaci się alimenty na dziecko. Sam dzieckiem po prostu jest. Ja go w żadnym wypadku nie bronię, gościu jest na maxa przykry i postępuje karygodnie, tym bardziej autorka powinna się zabezpieczać wiedząc co to za ziółko. No ale nic, nieważne co kto powinien, on powinien płacić alimenty i tego się trzymajmy.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Dla mnie zwalanie winy tylko na jedną stronę i mówienie że antykoncepcja leży po stronie kobiet jest zwyczajnie głupie. Sorki, ale jak nie chcesz mieć dziecka to się zabezpiecza (to się tyczy obu stron). Autorka ponosi konsekwencję tego, to niech może "tatus" też zacznie? A w to on może mieć hemoroidy, a nie swoje dziecko.
Nie mówię, że antykoncepcja leży w gestii tylko kobiety, ale to chyba kobieta zostaje bardziej na lodzie w przypadku dziecka, wiec jeżeli już uprawiam seks z osobą która na tego ojca się nie nadaje i mogę podejrzewać, że się nie będzie poczuwała to sorry ale bym używała zabezpieczenia x 100.
Kdjdfn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując