![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ojciec dziecka mnie nienawidzi bo poprosiłam o alimenty
pozdrawiam
Edytowane przez 201607040956 Czas edycji: 2016-07-03 o 00:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
już w poprzednich wątkach ludzie pisali ci,abyś ubiegała się o alimenty ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() jeśli sa to ludzie z twojego poziomu,to powinnas zacząć się bać,bo ludzie kulturalni nie podkreślają swoich uznań ,nie muszą.
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2014-01-22 o 14:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Wizażowy Kot Igor
|
Szkoda, że ta dyskusja potoczyła się torem wzajemnej złosliwości, bo nie taki chyba był jej cel.
Tak, czy inaczej, Autorko, wytrwaj w swoim postanowieniu. Skoro dziecko nie może liczyć na ojca, to niech chociaż w Tobie ma oparcie. Doprowadź sprawę alimentów do finału (oby szczęśliwego). Zyczę Ci, żeby się wszystko udało.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo to ja napisałam "nie życz drugiemu co tobie nie miłe". Co w tym chamskiego? Wytłumacz mi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
sissy that walk
|
Dobra rada - na sali sądowej zachowaj jednak jakiś poziom, bo to co teraz pokazujesz nie stawia Cię w tęczowym świetle.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Wcale się Autorce nie dziwię, komentarze jednej z wypowiadających do której wypowiedzi się odnosi wywołały również i u mnie taką reakcję. Autorka ma prawo się bronić i swojego punktu widzenia. Akcja budzi reakcję.
Nie powinno się tak łatwo oceniać, zwłaszcza takich sytuacji bo nigdy nie wiemy w jakim położeniu się znajdziemy. Ponadto stwierdzenie ,,zadaję się z ludźmi na poziomie" było dość krzywdzące dla Autorki, tym bardziej że nigdy nie jesteśmy w stanie stwierdzić do końca co siedzi w człowieku w środku i druga twarz może pojawić się nawet po wielu latach, w kryzysowej sytuacji.
![]() |
#97 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Popieram, to naprawdę dobra rada. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
Motylisko nie przejmuj się wypowiedziami tych którzy mają towarzystwo na pewnym poziomie. Ciesz się żę nie jesteś na ich poziomie
![]() ![]() Nie musisz czuć się winna. Masz prawo a przede wszystkim obowiazek aby domagać się od tego dawcy spermy pieniędzy. Trzymaj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
To ja podsumuję:
1. Autorka jest winna sytuacji - zachowała się lekkomyślnie i nieodpowiedzialnie nie zabezpieczając się oraz uprawiając seks z mężczyzną nie nadającym się do normalnego życia 2. Stało się, i nie ma sensu o tym dyskutować, dzieciak już nie wyjdzie, a raczej wyjdzie, ale za 9 miesięcy. Więc nie warto strzępić języka na umoralnianie [chociaż ja rozumiem oburzenie lekkomyślnością] 3. Życzenie komuś wszystkiego co najgorsze dlatego, że usłyszało się słowa przykre lecz prawdziwe świadczy o poziomie dna 4. Ciągnięcie dyskusji na temat 'wsatektomii', skuteczności antykoncepcji czy poziomu swojego otoczenia jest bezcelowe i jedyne jaki skutek odnosi, to ośmieszenie się niektórych użytkowników 5. I najważniejsze - autorka ma prawo, a nawet obowiązek walczyć o alimenty na dziecko niezależnie od tego, kto komu co obiecywał, kto kogo oszukał i innych okoliczności. Facet nie jest lemingiem, nie chciał dziecka, mógł nie uprawiać seksu. Stało się i ma obowiązek zapewnić dziecku byt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
To jest jakaś krańcowo nieracjonalna rada. Dziecko to nie kociak, którego się oddaje, zresztą nawet kociaka nie powinno się oddawać ot tak sobie. Nie masz wystarczających przesłanek aby wyrokować, że nie jest w stanie wychować swojego dziecka lepiej niż obcy ludzie. A jakie zasady by wpoili i jak je traktowali, to kto wie. Oprócz krańcowych przypadków dziecko powinno być z mamą.
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-01-21 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Konto usunięte
|
NIe, autorka nie jest winna sytuacji. Winnymi sytuacji są oboje; ona i dawca spermy. Antykoncepcja to nie jest tylko sprawa kobiet i nie ma co zwalać winę tylko na autorkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Masz rację, z tym że jak się takie rzeczy czyta nawet jako osoba postronna to się ciśnienie podnosi. Nie dziwię się autorce, że odpowiedziała na to, trudno takie rzeczy zignorować, choć czasami nie warto- w tym przypadku, szkoda klawiatury.
![]() |
#108 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Alimenty nie są dla porzuconej kochanki, tylko dla dziecka. I żaden dowód dla sądu, poza bezsprzecznym zaprzeczeniem ojcostwa, nie będzie wystarczająco przekonujący, by od alimentów faceta uwolnić. Na tej samej zasadzie, to każdy ,,wpadkowy" tatuś mógłby przed sądem powiedzieć, że matka jego dziecka ,,mówiła że bierze tabletki/jest bezpłodna/ma niepłodną fazę cyklu/kontroluje owulację siłą psychiczną i NIE ZAJDZIE". Czyli pewnie 100% takich ,,tatusiów" by próbowało tej linii obrony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobrze że Autorka zdecydowała się złożyć wniosek o alimenty dla dziecka. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok, i żeby się nie złamała na sali sądowej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:44.