2014-01-22, 15:25
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Witajcie w kolejnej części 
Ale tu się działo,nadrabiam chyba już od 2 godzin! TŻ był z córką na sankach więc mogłam sobie pozwolić niedawno wrócili i Emilka właśnie zasnęła przytulona do mnie Pewnie będzie buszować później do 22
Cytat:
Napisane przez mengazhu
...jutro się okaże czy jest dla mnie wolne łóżko 
|
Na jaki szpital ostatecznie się zdecydowałaś? Wojewódzki?
Cytat:
Napisane przez _Shiloh_
Wiadomość od Gosi
Dziś o 6:51 urodził się Kacperek. Gdy dojechaliśmy do szpitala było już za późno na ZZO, więc rodziłam bez. Waga 3900 g. Urodziłam bez nacięcia i pęknięcia krocza. Jak będzie dobrze wszystko to dziś do domu.
|
GRATULACJE!!! Super,jeśli już dzisiaj do domu wychodzicie To był,jak do tej pory,chyba najbardziej wyczekiwany poród na wątku 
Cytat:
Napisane przez selena85
Odnośnie tego o czym wspominała Migotka  :

|
Heh,dobre znam to z autopsji,a teraz z dwójką dzieci pewnie będzie jeszcze ciekawiej
Cytat:
Napisane przez patrycjja
a mam pytanie- Was też tak okrutnie bolą nogi ? w nocy masakra, aż mnie ten ból budzi. tak jakbym cały dzień biegała - ból od kolan w górę. wcześniej były skurcze ud, ale to jest o wiele gorsze, bo nie wiadomo co z taką nogą zrobić  chyba najlepiej obciąć by było, ale się jeszcze przyda 
|
Mnie bolą nogi najczęściej łydki i nie są to nawet skurcze tylko coś jak "zespół niespokojnych nóg". Dopada mnie wieczorem,wtedy muszę "pomachać" nogą na wszystkie strony albo pochodzić po zimnej podłodze.
Cytat:
Napisane przez Muminek1991
Co macie na obiad ?? U nas domowa Pizza ....  
|
Zjadłabym pizze! U mnie była pomidorówka i nasmażyłam jeszcze racuchów z jabłkami mniam 
Cytat:
Napisane przez guapissima
To wiecie co, ja nie wiem co mi sie stalo od kilku dni, ale fizycznie praktycznie nic mi nie dolega!!!! Wszelkie twardnienia ustaly, mam mase energii i przesypiam cale noce ( moze nie jest to bardzo efektywny sen, ale jest), az mi dziwnie z tym!! Tz sie ze mnie smieje, ze naleze do wyjatkow, ktore marudza, ze nic im nie jest 
A ja bym tak chciala chociaz kilka nieregularnych skurczy!!
Mam pytanie odnosnie smarowanie brodawek podczas karmienia.
Jakie kremy stosujecie? Ja przegladalam sklady i jakos mnie nie powalily...hmmm moze mozna olejem kokosowym, albo ze slodkich migdalow??
|
U mnie też wszystko się uspokoiło,śpię bez bóli aż mi dziwnie
Co do obolałych brodawek to ja uparcie polecam własne mleko jako najlepszą substancję łagodzącą podrażnienia i do tego częste wietrzenia piersi 
Cytat:
Napisane przez AgatkaL
Zalecił duuużo spacerować i bzykać się.
.
|
Fajne zalecenia u mnie to samo,dzidzius ma niecale 3 kg i mam się tym w ogóle nie przejmować,jestem szczupła,brzuch mam mały, TŻ też niewysoki,pierwsza córa urodziła się 2800 i 47 cm i wszystko było ok 
Tak więc nie smutaj się,głowa do góry i szykujemy się do
wieczornego bzykania u mnie już 1,5 cm rozwarcia więc trzeba to jakoś rozruszać 
Cytat:
Napisane przez perfuzja
Oto moja pyza
|
Słodziak
Cytat:
Napisane przez kefii
Ja w domku a mój mały Mikołaj w szpitalu w Krakowie Prokociumiu. Ma bardzo poważna wrodzona wade serca do operacji ale co i jak to sie dwiemy na dniach.
|
Dużo zdrówka dla synka! Wierzę,że wszystko dobrze się ułoży.
|