Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-22, 15:25   #216
Ważka
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

Witajcie w kolejnej części

Ale tu się działo,nadrabiam chyba już od 2 godzin! TŻ był z córką na sankach więc mogłam sobie pozwolić niedawno wrócili i Emilka właśnie zasnęła przytulona do mnie Pewnie będzie buszować później do 22

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
...jutro się okaże czy jest dla mnie wolne łóżko
Na jaki szpital ostatecznie się zdecydowałaś? Wojewódzki?

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Wiadomość od Gosi

Dziś o 6:51 urodził się Kacperek. Gdy dojechaliśmy do szpitala było już za późno na ZZO, więc rodziłam bez. Waga 3900 g. Urodziłam bez nacięcia i pęknięcia krocza. Jak będzie dobrze wszystko to dziś do domu.
GRATULACJE!!! Super,jeśli już dzisiaj do domu wychodzicie To był,jak do tej pory,chyba najbardziej wyczekiwany poród na wątku

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Odnośnie tego o czym wspominała Migotka :

Heh,dobre znam to z autopsji,a teraz z dwójką dzieci pewnie będzie jeszcze ciekawiej

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość

a mam pytanie- Was też tak okrutnie bolą nogi ? w nocy masakra, aż mnie ten ból budzi. tak jakbym cały dzień biegała - ból od kolan w górę. wcześniej były skurcze ud, ale to jest o wiele gorsze, bo nie wiadomo co z taką nogą zrobić chyba najlepiej obciąć by było, ale się jeszcze przyda
Mnie bolą nogi najczęściej łydki i nie są to nawet skurcze tylko coś jak "zespół niespokojnych nóg". Dopada mnie wieczorem,wtedy muszę "pomachać" nogą na wszystkie strony albo pochodzić po zimnej podłodze.

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość

Co macie na obiad ?? U nas domowa Pizza ....
Zjadłabym pizze! U mnie była pomidorówka i nasmażyłam jeszcze racuchów z jabłkami mniam

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
To wiecie co, ja nie wiem co mi sie stalo od kilku dni, ale fizycznie praktycznie nic mi nie dolega!!!! Wszelkie twardnienia ustaly, mam mase energii i przesypiam cale noce ( moze nie jest to bardzo efektywny sen, ale jest), az mi dziwnie z tym!! Tz sie ze mnie smieje, ze naleze do wyjatkow, ktore marudza, ze nic im nie jest
A ja bym tak chciala chociaz kilka nieregularnych skurczy!!

Mam pytanie odnosnie smarowanie brodawek podczas karmienia.
Jakie kremy stosujecie? Ja przegladalam sklady i jakos mnie nie powalily...hmmm moze mozna olejem kokosowym, albo ze slodkich migdalow??
U mnie też wszystko się uspokoiło,śpię bez bóli aż mi dziwnie

Co do obolałych brodawek to ja uparcie polecam własne mleko jako najlepszą substancję łagodzącą podrażnienia i do tego częste wietrzenia piersi

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Zalecił duuużo spacerować i bzykać się.
.
Fajne zalecenia u mnie to samo,dzidzius ma niecale 3 kg i mam się tym w ogóle nie przejmować,jestem szczupła,brzuch mam mały, TŻ też niewysoki,pierwsza córa urodziła się 2800 i 47 cm i wszystko było ok

Tak więc nie smutaj się,głowa do góry i szykujemy się do
wieczornego bzykania u mnie już 1,5 cm rozwarcia więc trzeba to jakoś rozruszać

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Oto moja pyza
Słodziak

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ja w domku a mój mały Mikołaj w szpitalu w Krakowie Prokociumiu. Ma bardzo poważna wrodzona wade serca do operacji ale co i jak to sie dwiemy na dniach.
Dużo zdrówka dla synka! Wierzę,że wszystko dobrze się ułoży.