|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
No śmiali się ze mnie koledzy w pracy że wypiekam dziecko jak na zwolnienie trafiłam, bo akurat upały były a ja w domu zamiast w klimie w serwerowni i tak mi zostało to określenie
![]() A maluch ma 2800g. 2 tygodnie temu miał 2650g. Jakoś tak mało mi się wydaje że przybrał, ale lekarz tylko zapisał wizytę za kolejne 2tyg, żadnego ktg w międzyczasie ani nic ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny nie straszcie tak z tym pisaniem, bo się można zamknąć w sobie ![]() ("Bo ty mnie stresujesz" "Ja cię k... stresuję???" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() EVI super opis. Dziewczyny pamiętajcie że każda z nas jest inna i inaczej wszystko znosi. Na pocieszenie tym co się boją powiem że ja po CC czuje się świetnie. Nie boli nic (ale to pewnie dzięki umiejętnie podanym środkom przeciw bólowi), chodziłam normalnie tego samego dnia, głowa nie bolała. Naprawdę super. Jeśli chodzi o menu. Dziś na obiad pomidorowa, pulpet z gryczaną i surówką warzywną oraz ciasto. Na śniadanie 2 rodzaje pieczywa (bułka i ciemne), szynka, pasta jajeczna i papryka. Wczoraj na kolację 2 rodzaje pieczywa, sałata, szynka i sałatka warzywna. Do śniadania jest też kakao lub kawa zbożowa, do obiadu kompot. Herbatę można sobie zrobić całą dobę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 Czas edycji: 2014-01-22 o 13:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Roane leży na podlodze na macie z ikei.
Oto moja pyza ![]() ![]()
#154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#155 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Swoją drogą ostatnio się zgadaliśmy, że mój mąż był przekonany, że już zawsze mój brzuch będzie w czerwone pręgi i gdy uświadomiłam mu jak to jest w tymi rozstępami, w sensie że zbledną i zrobią się z nich takie nitki, to był szczerze zaskoczony... No cóż, to miłe, że był pogodzony z wizją żony - rozstępowej tygrysicy ![]() Cytat:
O nie, dlaczego to napisałaś? Teraz muszę iść i przeczytać skład i już nigdy nie będę mogła jeść mojego ulubionego majonezu bez wyrzutów sumienia ![]() Przymierzam się do makaronu ze szpinakiem ![]() EVI07 z zapartym tchem przeczytałam Twój opis. Dzięki Ci za niego! Fajnie, że umiesz patrzeć na to wszystko z dystansem... I poczuciem humoru ![]() sweet_vintage Kochana, ja już Wasze fotki dawno widziałam, dlatego pisałam o fajnym efekcie ![]() Shizu48 a dosoliłaś go dobrze? Bo o ile bez ziarenek smaku się da, tak bez soli już niekoniecznie. Może to była tylko kwestia przyprawienia?
18.05.2013 - Żona ![]() ![]() Edytowane przez vacuity Czas edycji: 2014-01-22 o 13:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też mam mały brzuch i mi gin powiedział, że często bywa tak, że w małym brzuchu siedzi całkiem spory dzieć a w dużym o dziwo często zdarza się mała kruszynka. Tak więc to nie ma znaczenia jaka jest wielkość tego brzucha. Moje parametry są podobne do Twoich - i mały brzuch, i dziecko w tym tygodniu w którym jesteś miało wg USG tyle co Twoje i wszystko jest ok. KTG wyszło ok, więc to jeszcze nie poród. Spokojnie. Nie martw się, bo naprawdę nie ma czym ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Ale fajniusia, jak z reklamy ![]() I proszę jak sobie upodobała pozycję na nietoperza, nadal do góry nóżkami ![]() ![]()
![]() |
#157 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam razem z tatą na obiad lasagne, jaka pyszna wyszła
![]() Jak przez całą ciążę nie bardzo miałam apetyt, a na początku wręcz wstręt, to teraz mogłabym pochłaniać ile widzę ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
aaaa u nas to jako oponki jest sprzedawane
![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
no tego to sobie nikt nie wyobraża, problem tym, że komplikacje mogą się zdarzyć zawsze bez względu na to czy to sn czy cc - niestety wszystkiego nie da się przewidzieć- a szkoda ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- no- oponka!
![]() |
#159 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też bolą kości biodrowe od spania na bokach. Marzy mi się spanie na wznak, ale tak nie mogę oddychać. Cytat:
A co podziałało na pupę? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Oponki to jeszcze coś innego
![]() Gniazdka są z ciasta parzonego, a oponki z ciasta proszkowego albo drożdżowego, tak jest u nas ![]()
#161 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gotuję to na małym ogniu nie wiem ile bo na oko ![]() ![]() Gotuje dalej na małym ogniu tylko sprawdzam czy słone jest a jak nie to dosalam. Jak się warzywa ugotują to wszystko wyciągam a rosół przelewam przez sitko do innego gara aby na sitku zostały przyprawy i ew kostki które się rozpadły podczas gotowania. W dupie mam czy rosół jest klarowny czy nie (niektórzy zwracają na to uwagę) ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() perfuzja- Emilek cudo ![]()
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
Hej, witam się i ja... W tamtej części mam chyba z stron do nadrobienia, ale będzie ciężko...
Tego posta piszę od rana, więc pewnie i w tym już się nabzierało Gratuluję nowym mamusiom ![]() ![]() U nas było sporo zamieszania- wczoraj pediatra, dziś położna, a mój syn tylko by jadł i jadł, a wtedy nawet czytać Was ciężko, plus doszły momenty czuwania-dzięki Wam za pomysł z szablonami, zawsze jest o czym pogadać z małym ![]() Niestety, okazało się wczoraj, że mały ma żółtaczkę ciągle i jeszcze byliśmy w Centrum Zdrowia Dziecka na badaniu krwi (płatne, ale zrobione przez fachowców od dzieci a nie w przychodni pełnej chorych dzieci, gdzie takie maleństwa widzą raz na rok) i wyszedł spory poziom, więc jeszcze musimy małego dopajać (przy okazji, jeśli teraz mamy ospałość i brak apetytu, to co będzie, jak mu przejdzie? -ściągnęłam sobie apkę do karmienia i wyszło, że w poniedziałek karmiłam 5 godzin ![]() Przy okazji rozwiązały się moje dylematy- Tą walka z piersią to efekt nierozwiniętego układu pokarmowego (powinien się zacząć trochę później, ale syn jest hop do przodu) -widziałam, że też z tym miałyście problemy-minie po 3 miesiącach, położna poleca lekkostrawną dietę i unikanie nikotyny, alkoholu i konserwantów w jedzeniu Jeszcze się pochwalę, że mimo żółtaczki przybieramy ładnie (w 8 dobie przekroczyliśmy wagę urodzeniową o 50 g) czyli 36 g na dobę ![]() Opis porodu nie wiem, kiedy napiszę- jest zaczęty, ale komputer się kurzy...
#163 |
Wtajemniczenie
|
Hej
Ja tylko na chwilkę Widze sporo nowych mamuś Gratulacje ![]() Ja w domku a mój mały Mikołaj w szpitalu w Krakowie Prokociumiu. Ma bardzo poważna wrodzona wade serca do operacji ale co i jak to sie dwiemy na dniach. Poród lekki nie miałam aczkolwiek bardzo szybki. Po KTG lekarz mnie zbadał było rozwarcie a ze względu na malucha ze miał arytmie decyzja o przyspieszeniu porodu. Po podaniu oksytocyny w 3 godziny bez zmieczulkenia miałam małego na sobie. Dostał 9/10 pkt. Nacieli mnie ale strasznie popekalam bo mały urodził sie z z rączką czyli główka szła razem z rączką. Reszte kiedys siąde i opisze. Nie bede sie duzo odzywać bo bede jeżdzić do małego i bede ściągac pokarm i zawozić. Dziewczyny co macie rodzić SN dacie rade. Poród mialam cięzki, dupsko boli ale wszytko da sie wytrzymac nawet bez zoo. Pamietajcie o oddychaniu i jak możecie to weżcie kąpiel bardzo pomaga |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzielna byłaś- taki nietypowy poród, widać pchał się na świat jaksuperman ![]()
![]() |
#166 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiosna... ![]() ![]() Cytat:
![]() I podziwiam stosowania babydream - mnie od niego aż mdliło ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#169 |
Konto usunięte
|
Perfuzja super pyza
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
nie no - oponki a gniazdka to co innego jest.
#171 |
Zakorzenienie
|
Tak....tak właśnie się wk*****am , miała być surówka porowa a ona mi zapakowała wiosenną, najchętniej bym tam pojechała i jej to pudełko z ta surówką wiosenną w
![]() ![]()
#172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() kefii, no to zaciskamy forumowe kciuki za Twojego synka ![]()
![]() |
#173 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Perfuzja - dzięki, ale gdzie ta tabelka? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za wsparcie. Wiesz, mam podwyższone od 3 tygodni ciśnienie i trafiłam tu z RR 150/100. Powiedzieli, że pora kończyć ciążę a nie czekać na samoistną akcję, Przy przyjęciu im wierzyłam, a teraz mam wrażenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najważniejsze, że szybciutko wadę wykryli, zoperują teraz i będzie zdrów chłopak.
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Perfuzja Emil jest śliczny
![]()
#176 |
Rozeznanie
|
krolowa_nilu, nigdzie nie jest potwierdzona skuteczność tych specyfików. U mnie zadziało, bo brzuch smarowany jest "czysty", za to na wewnętrznej stronie ud, którą pominęłam wylazło kilka rozstępów. No i genów dobrych nie mam, bo moja mama ma straszne rozstępy po ciąży ze mną na całym brzuchu właściwie. Tak czy owak, myślę, że lepiej smarować, nawet jeśli zadziałać ma efekt placebo
![]()
#177 |
Zakorzenienie
|
Ale mi dziś jakoś ciężko, mam taki ciężki brzuch i w plecach zaczęło mnie boleć
![]() Ojjj czuję że się zbliża wielkimi krokami ta chwila ![]()
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plan porodu jest inny dla każdego szpitala a "żałuje ze..."wydało mi się mało interesujące, a "wiara w " - nie działa
#179 |
Zadomowienie
|
Ja po wizycie.
Zakwalifikowana do cc ale muszę czekać aż akcja sama się zacznie. Nie umawiają na termin. Dla mnie to większy stres. ..... Potem wizyta u mojego gina. To już ostatnia wizyta była. Wszystkie badania zrobione do cc więc pozostaje mi tylko czekać. Termin z om mam za 2 tygodnie. Jak się nic nie zacznie to po 5 dniach po terminie mam iść na patologię. Tylko jak wtedy ze zwolnieniem? Bo mam do tp? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, tajeczka napisała wiadomość na FB:
hej, jakbyscie mogly na wizazu napisac, bo mi cos nie chce dodac posta, ze leze na przedporodowej, po porannym ktg mnie do szpitala wyslali, bo mala sie malo ruszala, w szpitalu juz lepsze ktg, ale jednak mnie zostawili wiec zobaczymy co bedzie
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.