Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ??
tak 22 57,89%
nie 16 42,11%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-22, 13:33   #151
Inw
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
wypieczony
a ile maleństwo waży?
No śmiali się ze mnie koledzy w pracy że wypiekam dziecko jak na zwolnienie trafiłam, bo akurat upały były a ja w domu zamiast w klimie w serwerowni i tak mi zostało to określenie
A maluch ma 2800g. 2 tygodnie temu miał 2650g. Jakoś tak mało mi się wydaje że przybrał, ale lekarz tylko zapisał wizytę za kolejne 2tyg, żadnego ktg w międzyczasie ani nic

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja się smaruję od kostek po szyję bo na stopach chyba nie wylezą je**ńce, nie?
jedno Wam powiem- w życiu nie smarowałam się tak regularnie żadnymi preparatami, jaka ja się systematyczna zrobiłam- az się sama dziwię
Podpisuję się, nigdy tyle nie wysmarowywałam mazideł co teraz. Inna sprawa że nigdy tyle ich nie dostawałam - krem na rozstępy idealnym prezentem dla ciężarnej

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Już za późno, za mało z nami piszesz....popraw się
Dziewczyny nie straszcie tak z tym pisaniem, bo się można zamknąć w sobie
("Bo ty mnie stresujesz"
"Ja cię k... stresuję???" )
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:35   #152
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
O rany, to naprawdę jakaś zolza Ci sie trafiła. U mnie naprawdę wszyscy (poza anestezjologiem ) byli super mili i pomocni.

Jak wspollokatotka? Da sie wytrzymać? Odpoczywają w ogóle?
Współlokatorka bardzo fajna
EVI super opis. Dziewczyny pamiętajcie że każda z nas jest inna i inaczej wszystko znosi. Na pocieszenie tym co się boją powiem że ja po CC czuje się świetnie. Nie boli nic (ale to pewnie dzięki umiejętnie podanym środkom przeciw bólowi), chodziłam normalnie tego samego dnia, głowa nie bolała. Naprawdę super.

Jeśli chodzi o menu. Dziś na obiad pomidorowa, pulpet z gryczaną i surówką warzywną oraz ciasto. Na śniadanie 2 rodzaje pieczywa (bułka i ciemne), szynka, pasta jajeczna i papryka. Wczoraj na kolację 2 rodzaje pieczywa, sałata, szynka i sałatka warzywna. Do śniadania jest też kakao lub kawa zbożowa, do obiadu kompot. Herbatę można sobie zrobić całą dobę.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez 830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Czas edycji: 2014-01-22 o 13:37
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:36   #153
perfuzja
Zakorzenienie

Roane leży na podlodze na macie z ikei.

Oto moja pyza

Stary 2014-01-22, 13:37   #154
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, witam się w nowej części!

Ależ się wściekłam od samego rana Czy któraś z was wie jak zrobić typowy cholerny rosół? Od kilku miesięcy dopiero uczę się gotować, wcześniej kompletnie mi na tym nie zależało i albo partner mi gotował albo jadłam na mieście, ale teraz chcę być w stanie zrobić swojemu maleństwu coś dobrego i zaskakująco nauka nie idzie mi źle. Gdyby nie ten rosół! Chciałam się nauczyć robić tradycyjny zdrowy rosół, bez kostek itd. więc wg. przepisu gotowałam na małym ogniu przez 1,5h samego kurczaka, a potem dodałam wszystkich warzyw i przypraw i przez kolejne 1,5h się gotowało i co? Smakuje jak woda z kurczaka Wścieła dodałam trzy łyżki ziarenek smaku i co? Pyszny, mój tż się zajada :/ Tylko że ja chciałam ten w wersji normalnej który mam jeść po urodzeniu Gutka - któraś z pań wie co robię nie tak? :/
Ja wkładam do garnka kurczaka, marchewkę, seler(korzeń), pietruszkę(korzeń) por,dosyć dużo tych warzyw wkładam, zalewam zimną wodą i wszystko na małym ogniu się razem gotuje, no oczywiście jeszcze sole
Stary 2014-01-22, 13:38   #155
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Ja od początku ciąży gdy brzuch nie był widoczny wcierałam, smarowałam, masowałam..... na początku olejki, później kremy po 40 zł i wyżej... i doopa blada. Rozstępy są...... i też mnie zaskoczyły już prawie pod koniec ciąży
Cóż zrobic, teraz w ruch idzie olejek z bio oil.
U mnie rozstępy zaczęły się jakoś w 7 miesiącu i z miejsca przerzuciłam się (po Tołpie i Babydreamie) na wychwalany olejek Bio Oil. Nawilżenie robi fajne, ale rozstępy wychodzą dalej jak szalone i nie poleciłabym go innym. Nie sądzę, by cokolwiek zatrzymał, chociaż smaruję się jak szalona po 2-3 razy dziennie. Smaruję TYLKO brzuch i TYLKO na nim mam rozstępy Poczytaj opinie na KWC, dziewczyny piszą, że o ile sam olejek jest fajny, efekt antyrozstępowy jest przereklamowany i ja to potwierdzam. Przerzucam się teraz na olejek Palmersa, choć nie obiecuję sobie za wiele, chcę je po prostu wspomagać w pociążowym wybielaniu

Swoją drogą ostatnio się zgadaliśmy, że mój mąż był przekonany, że już zawsze mój brzuch będzie w czerwone pręgi i gdy uświadomiłam mu jak to jest w tymi rozstępami, w sensie że zbledną i zrobią się z nich takie nitki, to był szczerze zaskoczony... No cóż, to miłe, że był pogodzony z wizją żony - rozstępowej tygrysicy

Cytat:
Napisane przez Nemezis23 Pokaż wiadomość
A co do majonezu - kiedyś jadłam Winiary dopóki nie przeczytałam składu teraz tylko Kielecki

O nie, dlaczego to napisałaś? Teraz muszę iść i przeczytać skład i już nigdy nie będę mogła jeść mojego ulubionego majonezu bez wyrzutów sumienia

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Co macie na obiad ?? U nas domowa Pizza ....
Przymierzam się do makaronu ze szpinakiem

EVI07 z zapartym tchem przeczytałam Twój opis. Dzięki Ci za niego! Fajnie, że umiesz patrzeć na to wszystko z dystansem... I poczuciem humoru Niemniej widzę, że było ciężko. Tym bardziej cieszę się, że masz to już za sobą!

sweet_vintage Kochana, ja już Wasze fotki dawno widziałam, dlatego pisałam o fajnym efekcie

Shizu48 a dosoliłaś go dobrze? Bo o ile bez ziarenek smaku się da, tak bez soli już niekoniecznie. Może to była tylko kwestia przyprawienia?

Edytowane przez vacuity
Czas edycji: 2014-01-22 o 13:41
vacuity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:41   #156
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
U nas dziś wizyta przebiegała w napięciu. Standardowo mała tak ułożona, że lekarz za cholerę nie mógł jej pomierzyć, bujał brzuchem, ale to nic nie dało. Z pomiarów jakie udało mu się wychwycić, to mała, ma ok. 3 kg, czyli malutka. Wogóle powiedział jeszcze na samym początku, że brzuch mam mały i czy aby na pewno mi wody nie odeszły, ale okazało się, że są jeszcze na swoim miejscu.
Główka jest już tak nisko, że gin stwierdził, że być może już się poród zaczął i jeśli tak, to zostawia mnie w szpitalu - wysłał więc nas na ktg, jednak nic nie zarejestrowało. Mamy się stawić w poniedziałek na kolejne ktg. Zalecił duuużo spacerować i bzykać się.

Dostaliśmy też masę próbek dla dzieciaczka i butelkę z Aventu.

Z tego wszystkiego popłakałam się i nerwy mną do teraz telepią.
Ok 3 kg to prawidłowo, wcale nie taka malutka
Ja też mam mały brzuch i mi gin powiedział, że często bywa tak, że w małym brzuchu siedzi całkiem spory dzieć a w dużym o dziwo często zdarza się mała kruszynka.
Tak więc to nie ma znaczenia jaka jest wielkość tego brzucha.

Moje parametry są podobne do Twoich - i mały brzuch, i dziecko w tym tygodniu w którym jesteś miało wg USG tyle co Twoje i wszystko jest ok.

KTG wyszło ok, więc to jeszcze nie poród.
Spokojnie. Nie martw się, bo naprawdę nie ma czym

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Roane leży na podlodze na macie z ikei.

Oto moja pyza
Ale fajniusia, jak z reklamy

I proszę jak sobie upodobała pozycję na nietoperza, nadal do góry nóżkami hehehe
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:42   #157
sharey
Raczkowanie

Zrobiłam razem z tatą na obiad lasagne, jaka pyszna wyszła
Jak przez całą ciążę nie bardzo miałam apetyt, a na początku wręcz wstręt, to teraz mogłabym pochłaniać ile widzę
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:46   #158
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
to są gniazdka
aaaa u nas to jako oponki jest sprzedawane

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Ja tam mogę cierpieć po cc, bo przynajmniej wiem dla kogo cierpię i za co... I nie wiem jak straszny będzie to ból to i tak będę szczęśliwa Nie wyobrażam sobie mieć komplikacje w pn, kiedy dziecku mogłoby coś się stać...wrr.

no tego to sobie nikt nie wyobraża, problem tym, że komplikacje mogą się zdarzyć zawsze bez względu na to czy to sn czy cc - niestety wszystkiego nie da się przewidzieć- a szkoda

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Hiszpański pączek
no- oponka!
Stary 2014-01-22, 13:49   #159
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość
Ja też mam właśnie Motherhood (co prawda zamawiałam inny wzór, ale już nie będę odsyłać ). Dobrze, że piszesz o tym zakładaniu na mokro ...faktycznie, ona ma taki krótki ten zamek, więc może być ciężko

Mnie nogi nie, ale biodra. Śpię na jednym albo drugim boku i jak się przebudzam to właśnie bolą biodra ...chyba dlatego, że za ciężka już jestem Już 3 noc przenoszę się do drugiego pokoju, żeby nie słuchać chrapania małża i można powiedzieć, że się wysypiam i mniej spaceruję do łazienki
No tak, bez sensu odsyłać, to tylko dodatkowa kasa. A jaki masz wzór i który chciałaś?

Mnie też bolą kości biodrowe od spania na bokach. Marzy mi się spanie na wznak, ale tak nie mogę oddychać.

Cytat:
U mnie dzisiaj nudy, a tu taka cisza

Wstalismy z Emilem po 10h, nakarmilam go, zapakowalam do chusty, poszłam do weterynarza, wróciliśmy, obudził sie na moment - położyłam go sobie na kolanach, znowu zasnął i do tej pory śpi

W ogóle w zeszłym tygodniu chyba był taki marudny przez ta odparzoną pupę Odkąd sie zagoila to mam inne dziecko w domu.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Ja odkąd Emil jest na świecie to biorę dłuższe prysznice niz przed ciąża, bo kiedy leży w łazience i słyszy lejace sie wodę to jest mega spokojny
Super, że Emil ma już swój rytm i że pupa ma się lepiej. Bidny chłopczyk, trochę się namęczył.
A co podziałało na pupę?
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 13:53   #160
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
no- oponka!
Oponki to jeszcze coś innego

Gniazdka są z ciasta parzonego, a oponki z ciasta proszkowego albo drożdżowego, tak jest u nas
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg oponki2.jpg (42,6 KB, 3 załadowań)
Stary 2014-01-22, 13:56   #161
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, witam się w nowej części!

Ależ się wściekłam od samego rana Czy któraś z was wie jak zrobić typowy cholerny rosół? :/
ja tam mistrzem kulinarnym nie jestem ale rosół gotruję z mieszanego mięsa: kawałek kuraka czy indyka (korpusy, udka, skrzydła itp) i kawałek wołowego- szponder. Można dodać jeszcze inne mięsa np kilka rodzai drobiu. Solę, dodaję listek laurowy, ziele angielskie i pieprz w ziarenkach (tez na oko)
Gotuję to na małym ogniu nie wiem ile bo na oko ale musi sie tak pyrkac powolutku. Jak mięso jest już miękkie i prawiee odłazi od kości to wrzucam warzywa- marchewka, pietruszka, kawałek selera, kawałek pora i jeśli mam tą natkę z selera. Mozna kupic w sklepach już obrane takie zestawy warzyw i tam czasem jest kawałek włoskiej kapusty- też dobre .
Gotuje dalej na małym ogniu tylko sprawdzam czy słone jest a jak nie to dosalam. Jak się warzywa ugotują to wszystko wyciągam a rosół przelewam przez sitko do innego gara aby na sitku zostały przyprawy i ew kostki które się rozpadły podczas gotowania.

W dupie mam czy rosół jest klarowny czy nie (niektórzy zwracają na to uwagę) dla mnie może być mętny oby był dobry

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:

Gniazdka są z ciasta parzonego, a oponki z ciasta proszkowego albo drożdżowego, tak jest u nas
a to to u nas jest pączek z dziurką

perfuzja- Emilek cudo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 13:59   #162
ejani
Zadomowienie

Hej, witam się i ja... W tamtej części mam chyba z stron do nadrobienia, ale będzie ciężko...

Tego posta piszę od rana, więc pewnie i w tym już się nabzierało

Gratuluję nowym mamusiom i trzymam kciuki za następne

U nas było sporo zamieszania- wczoraj pediatra, dziś położna, a mój syn tylko by jadł i jadł, a wtedy nawet czytać Was ciężko, plus doszły momenty czuwania-dzięki Wam za pomysł z szablonami, zawsze jest o czym pogadać z małym

Niestety, okazało się wczoraj, że mały ma żółtaczkę ciągle i jeszcze byliśmy w Centrum Zdrowia Dziecka na badaniu krwi (płatne, ale zrobione przez fachowców od dzieci a nie w przychodni pełnej chorych dzieci, gdzie takie maleństwa widzą raz na rok) i wyszedł spory poziom, więc jeszcze musimy małego dopajać (przy okazji, jeśli teraz mamy ospałość i brak apetytu, to co będzie, jak mu przejdzie? -ściągnęłam sobie apkę do karmienia i wyszło, że w poniedziałek karmiłam 5 godzin )

Przy okazji rozwiązały się moje dylematy-
Tą walka z piersią to efekt nierozwiniętego układu pokarmowego (powinien się zacząć trochę później, ale syn jest hop do przodu) -widziałam, że też z tym miałyście problemy-minie po 3 miesiącach, położna poleca lekkostrawną dietę i unikanie nikotyny, alkoholu i konserwantów w jedzeniu

Jeszcze się pochwalę, że mimo żółtaczki przybieramy ładnie (w 8 dobie przekroczyliśmy wagę urodzeniową o 50 g) czyli 36 g na dobę no i zgubiliśmy kikutka

Opis porodu nie wiem, kiedy napiszę- jest zaczęty, ale komputer się kurzy...
Stary 2014-01-22, 13:59   #163
kefii
Wtajemniczenie

Hej
Ja tylko na chwilkę
Widze sporo nowych mamuś Gratulacje
Ja w domku a mój mały Mikołaj w szpitalu w Krakowie Prokociumiu. Ma bardzo poważna wrodzona wade serca do operacji ale co i jak to sie dwiemy na dniach.
Poród lekki nie miałam aczkolwiek bardzo szybki. Po KTG lekarz mnie zbadał było rozwarcie a ze względu na malucha ze miał arytmie decyzja o przyspieszeniu porodu. Po podaniu oksytocyny w 3 godziny bez zmieczulkenia miałam małego na sobie. Dostał 9/10 pkt. Nacieli mnie ale strasznie popekalam bo mały urodził sie z z rączką czyli główka szła razem z rączką.
Reszte kiedys siąde i opisze. Nie bede sie duzo odzywać bo bede jeżdzić do małego i bede ściągac pokarm i zawozić.

Dziewczyny co macie rodzić SN dacie rade. Poród mialam cięzki, dupsko boli ale wszytko da sie wytrzymac nawet bez zoo. Pamietajcie o oddychaniu i jak możecie to weżcie kąpiel bardzo pomaga

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:02   #164
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
U mnie rozstępy zaczęły się jakoś w 7 miesiącu i z miejsca przerzuciłam się (po Tołpie i Babydreamie) na wychwalany olejek Bio Oil. Nawilżenie robi fajne, ale rozstępy wychodzą dalej jak szalone i nie poleciłabym go innym. Nie sądzę, by cokolwiek zatrzymał, chociaż smaruję się jak szalona po 2-3 razy dziennie. Smaruję TYLKO brzuch i TYLKO na nim mam rozstępy Poczytaj opinie na KWC, dziewczyny piszą, że o ile sam olejek jest fajny, efekt antyrozstępowy jest przereklamowany i ja to potwierdzam. Przerzucam się teraz na olejek Palmersa, choć nie obiecuję sobie za wiele, chcę je po prostu wspomagać w pociążowym wybielaniu
To może Elancyl? Można go dostać w aptekach. Mnie poleciła go znajoma, która używała i ustrzegła się rozstępów oraz wszystkie jej koleżanki w ciąży później też były zadowolone. Mega mi zachwalała, używałam od początku ciąży i brzuch mi ochroniło

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:04   #165
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Hej
Ja tylko na chwilkę
Ja w domku a mój mały Mikołaj w szpitalu w Krakowie Prokociumiu. Ma bardzo poważna wrodzona wade serca do operacji ale co i jak to sie dwiemy na dniach.
Poród lekki nie miałam aczkolwiek bardzo szybki. Po KTG lekarz mnie zbadał było rozwarcie a ze względu na malucha ze miał arytmie decyzja o przyspieszeniu porodu. Po podaniu oksytocyny w 3 godziny bez zmieczulkenia miałam małego na sobie. Dostał 9/10 pkt. Nacieli mnie ale strasznie popekalam bo mały urodził sie z z rączką czyli główka szła razem z rączką.
Reszte kiedys siąde i opisze. Nie bede sie duzo odzywać bo bede jeżdzić do małego i bede ściągac pokarm i zawozić.

Dziewczyny co macie rodzić SN dacie rade. Poród mialam cięzki, dupsko boli ale wszytko da sie wytrzymac nawet bez zoo. Pamietajcie o oddychaniu i jak możecie to weżcie kąpiel bardzo pomaga
trzymam kciuki za zdrówko Mikusia najważniejsze, że jest pod opieka specjalistów- wszystko będzie dobrze.
Dzielna byłaś- taki nietypowy poród, widać pchał się na świat jaksuperman
Stary 2014-01-22, 14:10   #166
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Nie strasz, ja całą ciążę jadę bio oilem

(...)
Super Mam nadzieję że nasze cyckowe lobbowanie tutaj na forum pomogło Ci podjąć taką decyzję
Brodawki smaruje się mlekiem które z nich wycieka podobno

Ostatnio ktoś jednak wpuścił - czytałam na necie że kilka dni temu kobietka urodziła na Heathrow dziesięć minut po wylądowaniu
Coby nie było żem gołosłowna - poniżej zdjęcie które dzisiaj zrobiłam, pierwsze żonkile. W Irlandii już wiosna
To i tak głównie od genów zalezy... Moja ciotka nie używała nic, dosłownie nic... urodziła syna 4 kg i nie ma żadnego rozstępu, a i cyce jej zostały dorodne..

Wiosna... Ja tez już chcę wiosnę!!!

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
(...)
No a w temacie rozstępów, to nie wiem jak to działa, ale ja smaruje ile wlezie (babydream + elancyl) i mój brzuch gigant na razie jest czysty. Co ciekawe pominąłem w smarowaniu jedno miejsce - wewnętrzna stronę ud i tam mi kilka wylazlo.
Ja dopiero po porodzie zauważyłam, że mam rozstępy także po wewnętrznej stronie ud. A także... uwaga uwaga.. pod kolanami, i na łydkach...
I podziwiam stosowania babydream - mnie od niego aż mdliło Musiałam mieszać z innymi olejkami.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Hej
Ja tylko na chwilkę

Trzymamy kciuki za WAS!!!!

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:10   #167
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Hej
Ja tylko na chwilkę

Ojej, trzymamy kciuki za zdrówko Mikołaja, wszystko będzie dobrze
Stary 2014-01-22, 14:12   #168
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość

Ja dopiero po porodzie zauważyłam, że mam rozstępy także po wewnętrznej stronie ud. A także... uwaga uwaga.. pod kolanami, i na łydkach...
I podziwiam stosowania babydream - mnie od niego aż mdliło Musiałam mieszać z innymi olejkami.
Mnie najbardziej mdliło przez pierwsze 4 miesiące, tak że mąż mnie smarował, a ja zatykałam sobie usta i nos, ale wtedy używałam jeszcze emolium, bo miało być "bezzapachowe" babydream to nic w porównaniu do olejku Clarins... drogie to cholerstwo niesamowicie a śmierdzi tak strasznie, że jak tylko otwierałam flakon to miałam bieg do kibla

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
Stary 2014-01-22, 14:12   #169
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Perfuzja super pyza

830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 14:13   #170
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
nie no - oponki a gniazdka to co innego jest.
Stary 2014-01-22, 14:16   #171
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Tak....tak właśnie się wk*****am , miała być surówka porowa a ona mi zapakowała wiosenną, najchętniej bym tam pojechała i jej to pudełko z ta surówką wiosenną w wsadziła....mówiłam dwa razy że porowa, zaczęłam wybierać ser a ona zapakowała wiosenną....zamiast pogaduszki sobie urządzać z koleżanką powinna się klientem zająć
Stary 2014-01-22, 14:17   #172
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
sweet_vintage Kochana, ja już Wasze fotki dawno widziałam, dlatego pisałam o fajnym efekcie
Aaa faktycznie fajnie, że sesja się spodobała. Ogólnie to mam drobne spostrzeżenia co do obróbki, a raczej jej braku, bo można byłoby chociaż np z kadrów pousuwać zbędne przedmioty, no ale za taką kasę już nie chciałam grymasić

kefii, no to zaciskamy forumowe kciuki za Twojego synka

Stary 2014-01-22, 14:20   #173
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
To może Elancyl? Można go dostać w aptekach. Mnie poleciła go znajoma, która używała i ustrzegła się rozstępów oraz wszystkie jej koleżanki w ciąży później też były zadowolone. Mega mi zachwalała, używałam od początku ciąży i brzuch mi ochroniło
A mi się wydaje, że te wszystkie specyfiki można o kant doopy rozbić. Owszem, ważne jest nawilżanie, o skórę trzeba dbać, ale natury się nie oszuka. Ja używałam Elancylu całą ciążę i jakieś rozstępy się pojawiły. Nie żałuję wydanych pieniędzy, bo uważam, że lepiej dbać i nie mieć później do siebie pretensji, ale w magiczne działanie tych specyfików nie wierzę

Perfuzja - dzięki, ale gdzie ta tabelka? A widzę, że Emil też już ma niezłe pultyny, Kornelii rosną dosłownie z dnia na dzień - ostatnio w tydzień przybrała 430 gram
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:20   #174
mala098
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość

Co do parówek to ja nie jadłam ich mniej więcej od 8 roku życia a ok miesiąc temu nagle w niewyjaśnionych okolicznościach zaczęłam je brzydko mówiąc wpieprzać;p z musztardą do tego. No i doszłam do wniosku że skoro mnie tak wzięło to może jednak nie będe sobie i dziecku odmawiać (...)
Oj, tam tłumaczysz, że dzidziuś kazał Ci ją zjeść?

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
mala- współczuję ,że tak cię męczą w tym szpitalu, a tak w ogóle to czemu wywołują tak wcześnie ,a nie czekają aż się samo rozwinie?

Ja już po basenie. Wykończona jestem totalnie, zgaga mnie pali, i nie mam na nic siły. Wciągnęłam kanapkę i leże na kanapie

Co macie na obiad ?? U nas domowa Pizza ....
Ależ Ci zazdroszczę tego basenu... Choć ja wczoraj na porodówce skakałam na piłce pod prysznicem, a to już prawie jak basen
Dziękuję za wsparcie.
Wiesz, mam podwyższone od 3 tygodni ciśnienie i trafiłam tu z RR 150/100. Powiedzieli, że pora kończyć ciążę a nie czekać na samoistną akcję, Przy przyjęciu im wierzyłam, a teraz mam wrażenie, że nie dość, że do terminu dotrwam, to jeszcze pewnie przechodzę kilka dni.

Cytat:
ja się smaruję od kostek po szyję bo na stopach chyba nie wylezą je**ńce, nie?
jedno Wam powiem- w życiu nie smarowałam się tak regularnie żadnymi preparatami, jaka ja się systematyczna zrobiłam- az się sama dziwię
Mam podobnie- nigdy nie wytrwałam w smarowaniu dłużej niż 2 tygodnie. A tu od pół roku codziennie, a od 3 miesięcy nawet 2 razy

Cytat:
Hej
Ja tylko na chwilkę

Ojej, Kefii, trzymaj się.
Najważniejsze, że szybciutko wadę wykryli, zoperują teraz i będzie zdrów chłopak.
Stary 2014-01-22, 14:22   #175
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Perfuzja Emil jest śliczny
Stary 2014-01-22, 14:24   #176
sweet_vintage
Rozeznanie

krolowa_nilu, nigdzie nie jest potwierdzona skuteczność tych specyfików. U mnie zadziało, bo brzuch smarowany jest "czysty", za to na wewnętrznej stronie ud, którą pominęłam wylazło kilka rozstępów. No i genów dobrych nie mam, bo moja mama ma straszne rozstępy po ciąży ze mną na całym brzuchu właściwie. Tak czy owak, myślę, że lepiej smarować, nawet jeśli zadziałać ma efekt placebo

Stary 2014-01-22, 14:25   #177
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ale mi dziś jakoś ciężko, mam taki ciężki brzuch i w plecach zaczęło mnie boleć
Ojjj czuję że się zbliża wielkimi krokami ta chwila

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 14:26   #178
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Kilka przydatnych pozycji do poczytania
i nadające się na pierwszą stronkę forum

- Objawy porodu: https://mamotoja.pl/objawy-porodu.html
- Karmienie piersią: https://mamotoja.pl/karmienie-piersia.html
- Karmienie butelką: https://mamotoja.pl/karmienie-butelka.html
- Czuwanie nad prawidłowym rozwojem niemowlęcia: https://mamotoja.pl/rozwoj-niemowlaka.html
- Choroby i dolegliwości niemowlaka: https://mamotoja.pl/choroby-i-dolegl...iemowlaka.html
- Pielęgnacja i opieka: https://mamotoja.pl/pielegnacja-i-opieka.html
- Schemat żywienia niemowląt: https://mamotoja.pl/schemat-zywienia-niemowlat.html

Poród i okres poporodowy:

- Plan porodu - wzór do druku https://mamotoja.pl/plan-porodu-wzor...,11475,r1.html

- Wody płodowe - jak wyglądają i jak odchodzą: https://mamotoja.pl/wody-plodowe-kol...l,1052,r1.html

- 6 sposobów aby uniknąć nacięcia krocza: https://mamotoja.pl/jak-uniknac-naci...a,2849,r3.html

- Żałuję, że tego nie wiedziałam prze dporodem: https://mamotoja.pl/4-rzeczy-ktorych...,15053,r1.html

- 6 kroków do zniszczenia wiary w siebie po porodzie: https://mamotoja.pl/wiara-w-siebie-6...,13927,r1.html

- Rozmowa o depresji poporodowej: https://mamotoja.pl/depresja-poporod...,14605,r1.html

- Niezbędne formalności po porodzie: https://mamotoja.pl/formalnosci-po-u...a,2573,r3.html
dodałam do linków na pierwszej stronie ale pogrubione pominęłam.
Plan porodu jest inny dla każdego szpitala a "żałuje ze..."wydało mi się mało interesujące, a "wiara w " - nie działa
Stary 2014-01-22, 14:27   #179
The light
Zadomowienie

Ja po wizycie.

Zakwalifikowana do cc ale muszę czekać aż akcja sama się zacznie. Nie umawiają na termin.

Dla mnie to większy stres.
.....
Potem wizyta u mojego gina. To już ostatnia wizyta była.
Wszystkie badania zrobione do cc więc pozostaje mi tylko czekać.

Termin z om mam za 2 tygodnie. Jak się nic nie zacznie to po 5 dniach po terminie mam iść na patologię. Tylko jak wtedy ze zwolnieniem? Bo mam do tp?

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 14:27   #180
sweet_vintage
Rozeznanie

Dziewczyny, tajeczka napisała wiadomość na FB:

hej, jakbyscie mogly na wizazu napisac, bo mi cos nie chce dodac posta, ze leze na przedporodowej, po porannym ktg mnie do szpitala wyslali, bo mala sie malo ruszala, w szpitalu juz lepsze ktg, ale jednak mnie zostawili wiec zobaczymy co bedzie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości