Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-22, 20:37   #332
Sheperdess
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakich smoczków używacie? Ja mam ten http://www.philips.pl/c/avent-baby-s...scf170_18/prd/ ale widzę, ze Marcelowi średnio pasuje. Niby go ssie, ale często wypluwa.
Ja mam TT, Adaś nie bardzo umie go złapać, bo rozdziawia paszczę jak do cyca, a smoczek malutki jest i wypada. Ale nie będę szukać nic innego, za wiele smoka nie używamy, tylko żeby Małego uspokoić po jedzeniu, jeśli nie może zasnąć.

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Fajnie ,że Alek jest super starszym bratem i chętnie pomaga
Sper też ,że jesteście już w domku, na pewno szybciej dojdziesz do siebie i lepiej się czujesz jak w szpitalu. Współczuję bólu sutków, co prawda nie wiem jeszcze co to , ale mnie też to czeka i jestem przerażona. Mam nadzieję ,że szybko się wygoją
Niekoniecznie. Ja nie miałam poranionych, pogryzionych sutków, żadnych pęknięć, krwawienia, nic takiego. A syn od samego początku prawidłowo i mocno się przysysał. Wiadomo, że bez bólu na początku się nie obyło, ale naprawdę u mnie nie było źle. Dlatego wiem, że da się w miarę bezproblemowo przejść przez początki laktacji. Czego wszystkim mamusiom gorąco życzę.