|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
kefii trzymam kciuki za Mikołajka!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ale nie znaczy, że dobre nawilżenie szkodzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wogóle wczoraj tak mnie plecy zaczeły boleć w jakiejkolwiek pozycji pionowej, że w supermarkecie chodziłam na wózku jak na balkoniku - prawie leżałam na nim przewieszona w pół ![]() ![]()
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Weź espumisan, możesz też nospę i weź najlepiej ciepłą kąpiel
![]() Co do rosołu, to ja robię z kawałka mięsa wieprzowego np kawałek żeberka i schabu, skrzydełko z kurczaka, kawałek wołowego, jak mam coś z indyka to również daję. Zalewam zimną wodą i gotuję. Jak zetnie się bialko to je zbieram, następnie dodaję marchewkę, pietruszkę korzeń, seler naciowy i kawałek pora. Na koniec doprawiam solą i pieprzem. Nie daję liścia ani ziela angielskiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
Możliwe jest to aby dzisiaj wypuścili Gosie ze szpitala?
Tak od razu z marszu??? ![]() Z tego co wiadomo, zawsze 3 dni się siedzi po PN i 4 dni po CC. Hmmm....
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sadlaczyca moze daj mu smoczka, ma silny odruch ssania. Alek tez tak mial, to w koncu dalam mu smiczka, bo by mi piersi nie wytrzymaly. Nie chce go uczyc, ze piers to smoczek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Roane w nocy jest na pampersach od zawsze.
W ogóle przez czas golenia sie pupy był w pampersach, bo przebieralam go z grubsza co godzinę i w wielo bym nie wyrobila. Dzisiaj pierwszy dzien jest w wielorazowkach, ale przy pierwszym zaczerwienieniu wracam do pampersow, bo tak naprawdę nie wiem co było przyczyna tego odparzenia. ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() A i w naszych szpitalach niektórych po sn 2 doby, po cc 3.
![]() |
#247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lidkaa ja biore żelazo i powiem Ci, ze z kupkami Alka nie ma problemu, za to z moimi jest masakra ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
Roane: o szpinak już było tyle podchodów, że szok - nie da rady On "trawy nie będzie jadł"
Dziewczyny jakich smoczków używacie? Ja mam ten http://www.philips.pl/c/avent-baby-s...scf170_18/prd/ ale widzę, ze Marcelowi średnio pasuje. Niby go ssie, ale często wypluwa. |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozatym skąd wiemy że te kosmetyki są najlepiej sprawdzające się? Nie ma podanych żadnych statystyk ani wyników sprzedaży. Jak dla mnie wygląda to na artykuł sponsorowany, czyli zwykłą reklamę ![]()
![]() |
#251 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
[QUOTE=Roane;44744015] Ja też o tym czytałam, że nie ma dowodów na to że wszystkie magiczne cusie antyrozstępowe działają. Zależy to od kondycji skóry przed ciążą, nawilżenia i genetyki - tego jakie nasza skóra ma predyspozycje do rozciągania się i tyle. Ale nie znaczy, że dobre nawilżenie szkodzi ![]() /QUOTE] Ja sie z tym w 100% zgadzam. Moja skora nie ma tendencji do rozstepow i jest wstanie wiele zniesc. Co prawda ja uwielbiam sie balsamowac i robie to systematycznie 2 razy dziennie, ale genetyki sie nie zmieni, jak sie ma tendencje do rozstepow, to cudow moim zdaniem sie nie zdziala. Moge powiedziec, ze sie zmeczylam ![]() -spacerze -sprzataniu mieszkania -godzinie jogi W ramach relaksu zabralam sie za drozdzowe buleczki z cynamonowym nadzieniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#252 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ad. 2 Tylko trzeba uważać, bo weźmie sobie do serca, a trochę przed i trochę po porodzie to akurat nienajlepsze momenty na wzmożenie potencji tż, nawet jak tylko w ramach efektu placebo ![]() Ad. 3 Mnie już zaczyna szlag trafiać - na przemian ledwo daję radę się obrócić z boku na bok i czuję żwawa się jakbym nawet brzucha nie miała. A weź traf za tym kiedy jakie będzie samopoczucie i rób jakiekolwiek plany, zero szans ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
mój mąż kupił mi małe pączusie
![]() ![]()
#254 |
Przyczajenie
|
Hej Mamuśki
![]() ![]() Gratulacje maluszków już rozpakowanym, a brzuchatkom życze szybkich, bezbolesnych porodów i pięknych, zdrowych dzieciaczków. Ja wpadam do Was tylko na chwilke z prywatą (z góry przepraszam jesli kogoś tym postem uraziłam ) Sorki za tą wiadomosc . Gorąco pozdrawiam!!! Edytowane przez Aronek564 Czas edycji: 2014-01-22 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To serwuj mu w sałatkach, mieszając z sałatą? To trawa i to trawa, a na surowo to nawet więcej witamin ![]()
![]() |
#256 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się coraz bardziej obawiam tych pierwszych kilku m-cy po porodzie... Co do rozstępów to też mi się wydaje, że tutaj duży udział mają geny. Ja mam figurę bardzo podobną do figury swojej mamy (tylko ona ma znacznie większy biust) - obie mamy rozstępy na udach i pośladkach z okresu dojrzewania (i to chyba od szybkiego wzrostu lub od wody w organizmie, bo ja nigdy nie byłam "grubsza"). Moja mama podczas dwóch ciąż (a w drugiej była mając 35 lat) niczym nie smarowała brzucha i nie ma ani jednego rozstępu. Tylko pozazdrościć ![]() Ja się smaruję raz dziennie - zazwyczaj kosmetykami Babydream z Rossmanna - i też jak na razie nie mam żadnego, a brzuch mam na prawdę spory - jakbym doczepiła sobie mega piłkę. W ogóle mój brzuch w porównaniu do brzuchów niektórych z Was jest wielki. To chyba wynika z budowy ciała, bo ja go mam od początku bardzo nisko i jest tak "wystrzelony" do przodu. Generalnie wyglądam komicznie i znajomi się ze mnie podśmiewają ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
Na razie tylko nie kupiłam (prócz dwóch otulaczy w promocji Bambino Mio i 10 ręczniczków z Ikei) wielorazówek i wkładów do nich. Zobaczę jak mała będzie reagować. Zawsze będę mogła zamówić je, gdy trochę się ze sobą oswoimy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ktora robila takie ladne fotoszopy? Mam zdjecie brzucha, zaskoczyl mnie..pod spodem od rozstepow az czerwono
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#258 | ||
Wtajemniczenie
|
Perfuzja myślisz że Emil te problemy z pupą miał od pieluszek wielo?
Cytat:
Ja poszłam na 45-minutowy spacer, wcale jakoś nie marszowałam zbyt intensywnie, raczej rekreacyjne stópka za stópką, i tak się zmachałam że ucięłam sobie godzinną drzemkę w nagrodę ![]() Cytat:
![]() Ja na brzuchu też nie mam rozstępów, za to mam kilka malutkich w pachwinach, tuż obok podwozia - nikt ich nie widzi, dopóki nie mam rozkroku jak do szpagatu ![]()
![]() |
#259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zreszta zaraz wam pokaze:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
Prosze
![]() ![]()
#261 |
Zakorzenienie
|
ej no spory ale bardzo kształtny- równy i obły , super i fotka bardzo ładna ![]()
#262 |
Zakorzenienie
|
Inw
Ją mam 15 tetrowek i jest to tak na styk od prania do prania (co ok 3 dni) więc sterta się przyda. Muszę dokupić 5-10 pieluch.
#263 | ||
Raczkowanie
|
Dziewczyny myślałam o jakichś drobnostkach dla osób które nas wspomagają wypożyczając lub darowując rzeczy dla małego, albo pomagają w remoncie żebyśmy zdążyli przed porodem.
Niektórych osób od których coś dostaliśmy nawet nie znam, np. z pracy męża, ale tym bardziej jakoś mnie strasznie wzrusza że proponują nam pożyczenie lub oddanie rzeczy dla dziecka i sama już nie wiem czy to tylko emocje ciążowe (ostatnio mam ich kumulację chyba) ![]() Nie chciałabym nikogo urazić, żeby nie odebrał tego jako "rozliczenie" tylko podziękowanie. Czy Wy jakoś się odwdzięczacie np. za ciuszki? Żelek trzyma mocno i nawet rodzicom nie mogę wymyślić jak by podziękować "od malucha" za wózek ![]() Może będziecie miały jakiś fajny pomysł co właściwie mogłoby to być? Bo czekoladki czy winko to jakieś oklepane takie mi się wydają i mało "dzieciowe" podziękowanie. Domowe ciacho już lepsze, ale jak mąż do pracy zaniesie to raczej się nim nie nacieszą zbytnio bo zniknie ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzięki za info jak "schodzą" w praktyce ![]() Ładny brzuszek i fajne zdjęcie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Roane- ja wlasnie nie wiem co mi sie stalo. Miesiac temu zwykle wyjscie po chleb mnie zabijalo!!! Tz tylko glowa kreci.
Co do jogi, to ja cwicze od 8 lat, w ciazy rowniez, chociaz na poczatku mialam problem, bo ja lubie wersje dynamiczna, a dla ciezarnych jest spokojniejsza. Jednak w 9 mc idealnie dla mojej kondycji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ogólnie masakra z tą naszą polską służbą zdrowia....
![]() |
#266 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A my właśnie pospaliśmy prawie 3 godziny (oboje z synem) mimo że obok tatuś warczy, wierci i przycina dechy... I odpowiadając na wcześniejsze pytanie, tak Kazio by ciągle jadł, ale jak przestaje ciągnąć, to mu zabieram pierś Dziś położna mówiła, żeby przystawiać nawet 20 razy dziennie...
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- do obcierania buzi jak się uleje - umycia na mokro pupy w przypadku mega kupy (tak to używam chusteczek, ale jak jest duża kupa, to moczę kawałek pieluchy, myję i wycieram suchym fragmentem - na przewijaku mam zawsze rozłożoną pieluchę która trzeba zmienić jak obsika, albo wybrudzi się kupą - w trakcie kąpieli potrzebuję 2 pieluch - jedna idzie na dno wanienki, a drugą wycieram synka z pierwszego, a potem w ręcznik - podkładam na łóżko pod pierś jak karmię na leżąco Sposobów użyci jest wiele i 40 nie będzie za dużo. ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Czy Wasze dzieci też pochrapują, chrumkają przez sen? Prawie po każdym takim chrapnięciu czy szybszym oddechu sprawdzam czy oddycha. Niepokoi mnie to.
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stałam w kolejce, ślina mi ciekła na sam widok a ona zapakowała inną ![]()
![]() |
#269 | ||
Zadomowienie
|
Jesteśmy i my w nowym wątku
![]() Nie dam rady chyba wszystkiego nadrobić. U nas nadal chorobowo. Gosiu GRATULACJE! ![]() Kefi trzymam kciuki za zdrowie synka! Cytat:
Cytat:
![]() Wiecie może dlaczego mleko z piersi jest słone? Doris od południa nie chce ssać piersi, a mleko jest, spróbowałam i jest słone (wcześniej było słodkawe jak próbowałam)...ta laktacja mnie wykańcza ![]()
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
"Pierwszy raz, kiedy uświadamiasz sobie po porodzie, że jesteś śmiertelnie zmęczona, jest trudny. Zła wiadomość jest taka, że takich kryzysów w życiu mamy będzie więcej. Dobra natomiast, że i tak za żaden wypoczynek i relaks nie oddałabyś możliwości bycia mamą."
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.