Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-23, 02:05   #479
meneq
Zakorzenienie

Czesc!!
nawijko mnie sie wydaje, ze mozesz pomoc Kubusiowi sie przekonac do jedzenia bardziej stalego. I tu mam az trzy propozycje - wszytkie na Yae przetestowane.
Yae nie chciala jesc mojego a tylko gotowe sloiczkowe. No to robilam na wzor gotowych i ruszylo. Teraz je normalne.
1. Ugotuj zupke, ale nie blenduj tylko na koniec dodaj troche maki ziemniaczanej rozpuszczonej w wodzie. Wydzie Ci taka glutowato-kisielowata konsystencja.
2. Innym sposobem jest ugotowanie tego, co chcesz podac na drugie danie w rosole (ja robie na bulionie rybno-wodorostowym). Dodaj nieco wiecej niz warzyw i miesa i na najmniejszym ogniu gotuj do niemal calkowitego odparowania rosolu. Bedzie miekkie i jeszcze nieco wilgotne. Stopniowo odparowywuj coraz wiecej az bedzie w stanie jesc normalne.
3. Kleik ryzowy! Juz teraz wiem, dlaczego tak bardzo zachecano nas do podawania go. Nie chodzi tylko o kulture jedzenia ryzu, ale o latwosc dopasowywania konsystencji. Zaczynamy od kleiku 1 porcja ryzu-10 porcji wody. Pozniej 1ryz-7wody, 1ryz-5wody az dochodzimy do 1ryz -2wody. Jest dostatecznie miekki i drobny do pogryzienia i przelkniecia. Mozesz do tego dodawac kosteczki takie jak je w zupie i zaskoczy.

ewulko kciuki!!
debrah smialam sie razem z Amelka ;-)
Piekne zdjecia wczoraj wstawialyscie.

---------- Dopisano o 04:05 ---------- Poprzedni post napisano o 03:57 ----------

Urodzinowe najlepszosci dla Oskara i Pietrka!!

Wczoraj tz podpisal umowe na prace od kwietnia. Nigdzie sie nie przeprowadzamy, bedzie nadal pracowal w tym samym szpitalu.
A dzis wieczorem spotykamy sie z para znajomych (zanim poznalismy sie z tz, ja sie znalam z nia, a tz z nim i to niejako dzieki nim razem jestesmy).
Dzis nocy tylko 3 pobudki, ale bez histerii takich jak zwykle. Puscilismy Yae dzwieki, ktore dziecko slyszy bedac w brzuchu...
Dzis rano testowalam... I ;-(

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2014-01-23 o 01:59
meneq jest offline Zgłoś do moderatora