|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
A tak pokrótce to o co chodzi z tymi zdjęciami w ross? Wiem że tam stoi jakieś urządzenie ale nie wiem co się z nim robi a nie chcę żeby mnie tam wyśmiali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak. Wszystko robisz w tym urządzeniu. Wybierasz format , pzegladasz, sprawdzasz czy coś nie poucinało i wsio. Nagrywasz na płytę i tyle. ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- I nic się nie chwalisz ???? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie chwalę się, bo na laptopie męża jestem, a tu płyta coś nie działa z tymi fotkami. Musiałabym się przenieść na swój komputer, a on w innym pokoju jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |
Zakorzenienie
|
Nie. Wrzucasz do pojemnika. Na zdjęcia czeka się ok. 3-4 dni.
Wydruk na miejscu kosztuje/kosztował 0,99 zł. ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Bo to się nagrywa na specjalną ich płytę, która jedzie do laboratorium. Po 3-4 dniach odbierasz zdjęcia w sklepie w formie papierowej ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Oj tam oj tam ![]() ![]() Czekamy z niecierpliwością ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozumiem ze Twoja doopka jest juz w tym pokoju tylko reszta poprostu ja jeszcze musi zdogonic, tak? ![]() ruchy, ruchy!!! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Apropo...kiedyś miałam często problem z,wrastajacymi paznokciami u nog-taki jakis ksztaltmam kijowy. dwa razy bylam w szpitalu, raz mialam usuwany cay paznokieć-wygląd okropny i taaaaak długo. Swoją drogą teraz już nowa metoda-zakladaja jakies blokady na paznokiec zeby uformiwac jego ksztal i zapobiec wrastaniu......niestety nierefundowane-a podobno koszt ok.300zl.no alw na,nfz to widocznie taniwj zabieg zeby usunąć caly paznokieć:banghead::bangh ead::banghead: Nawijko-może warto przeczekac ten moment? Może zaraz sie zainteresuje bardziej żarełkiem? Ja ostatnio juz,nie blenduje tylko kroje i ciapciam widelcem..pierwsze podejcia ...kiepskie-łosoś z kalafiorem i ziemniakiem, ogórkowa, buraczkowa ...doprawilam i naprawdę bloi dobre-a polykal rzadkie a wszystko co geste zostawalo w paszczy...i roslo...więc dałam spokoj i pozamrazalam.wyjelam po tygodniu...kazy kolejno...i poszlo jak z bicza-wtrząchnąl wszytstko pięknie .Myślę że to musi przyjść samo-metoda prob i błędów. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-01-22 o 20:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uzywacie jeszcze tej siateczki? Cytat:
![]() Cytat:
Warzywa kroje w kostke, gotuje. Blenduje doslownie 2 sekundy, wiekszosc zupki to wciaz kosteczka. I cos takiego zje. A jak mu podziele na talerzu na: ziemniak, miesko+warzywo to nie ruszy... Czasem (szczegolnie jak jest kasza) to tez tylko rozgniatam widelcem i je. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
Mala, chyba Ty wczoraj pytałaś o pamięć. Moja też jest do kitu, ciężko ostatnio mi coś zapamiętać. W ogóle, zdołowana jestem sesją. Tesciowa idzie do szpitala i nie bedzie jej 2 tyg. Nie mam nikogo, kto by został z Amelka. W poniedziałek muszę ją wziąć na uczelnie ze sobą.. esz.
Idę spać ![]() Kija, bidulo, Ty to sie masz ![]() co do zdjęć, tez jestem ciekawa jak jest w rosmanie, w ogole ja mialam pomysl zeby kupić papier foto i troche tuszu(kupuje zamienniki po 2.50zl;p ) wiec mi sie chyba by opłaciło drukować na domowej drukarze.
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Muszę pozmieniać rozmiary zdjęć, żeby je dodać ![]() Na razie wklejam tylko dwie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() śliczna!!!!!!!1 kcemy wiecej!!!! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#468 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() superowy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() HOPE- ale Dadolek ![]() BOKEH- podziwiam Twój artystyczny gust ![]() ![]() ![]() ![]() DEBRAH- przecudownie szczekasz, jaka to rasa? ![]() ![]() ![]() ![]() SZAJA- u nas tez snieg od rana, dziecie rozdziawiło buziala tak, że mogdałki było widac ![]() ![]() no i najważniejsze: AMELINKO I BLANECZKO rośnijcie zdrowo ![]() Dziekujemy za wszystkie brawa i gratulacje dla Bartulinka ![]() ode mnie tyle na dzis ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#469 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I Ty nam się tu takimi cudownościami nie chwalisz ![]() ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#471 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to i ze studiami lipa ![]() ![]() Ode mnie też brawa dla Bartusia ![]()
![]() |
#472 | ||
Zadomowienie
|
jaki sliczniusi
![]() a jak On dawla sie tak ustawiac? Cytat:
śliczniusi ![]() Cytat:
![]() i tez pytanie jak do Pstryczka jak Malutka dawala sie tak ustawiac? Co myslicie o tych ksiazeczkach http://www.empik.com/zwierzeta-swiat...a-p?reko=empik http://www.empik.com/swiat-wokol-nas...a-p?reko=empik |
||
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Rozeznanie
|
Pstryniu piękny Kubuś!
![]() Ewik Domcia też cudna ![]() Poprawić Wam humor? Chyba powinnam mieć zakaz wstępu do kuchni. Albo coś jest nie tak z moją kuchenką albo ze mną ![]() ![]() aa, to ciasteczka cytrynowe, jakby ktoś nie rozpoznał ![]() Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2014-01-22 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kto nie spi z nami? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Piotrek spi, ale tylko na rękach z cyckiem w buzi ![]()
![]() |
#476 |
Wtajemniczenie
|
ja nie śpię
![]() mężol z Anią już śpią, a ja się ucze do tej pie@#$%nej sesji ![]() ![]() proszę o kciuki jutro między 12 a 16 ![]() dobranoc! ps. przepraszam, że nawet się dzisiaj nic nie odezwałam a tak wpadam ni z gruchy ni z pietruchy, ale po sesji obiecuję się poprawić! ![]()
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
ja też mam dość...oczy mnie bolą a ja siedzę i siedzę...jeszcze 2 projekty zaliczeniowe i przeprowadzenie badania na zajęciach...a potem to dopiero fajniutko, egzaminy.
Chyba nie będzie zbyt dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Zadomowienie
|
Ewulko Debrah
powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Zakorzenienie
|
Czesc!!
nawijko mnie sie wydaje, ze mozesz pomoc Kubusiowi sie przekonac do jedzenia bardziej stalego. I tu mam az trzy propozycje - wszytkie na Yae przetestowane. Yae nie chciala jesc mojego a tylko gotowe sloiczkowe. No to robilam na wzor gotowych i ruszylo. Teraz je normalne. 1. Ugotuj zupke, ale nie blenduj tylko na koniec dodaj troche maki ziemniaczanej rozpuszczonej w wodzie. Wydzie Ci taka glutowato-kisielowata konsystencja. 2. Innym sposobem jest ugotowanie tego, co chcesz podac na drugie danie w rosole (ja robie na bulionie rybno-wodorostowym). Dodaj nieco wiecej niz warzyw i miesa i na najmniejszym ogniu gotuj do niemal calkowitego odparowania rosolu. Bedzie miekkie i jeszcze nieco wilgotne. Stopniowo odparowywuj coraz wiecej az bedzie w stanie jesc normalne. 3. Kleik ryzowy! Juz teraz wiem, dlaczego tak bardzo zachecano nas do podawania go. Nie chodzi tylko o kulture jedzenia ryzu, ale o latwosc dopasowywania konsystencji. Zaczynamy od kleiku 1 porcja ryzu-10 porcji wody. Pozniej 1ryz-7wody, 1ryz-5wody az dochodzimy do 1ryz -2wody. Jest dostatecznie miekki i drobny do pogryzienia i przelkniecia. Mozesz do tego dodawac kosteczki takie jak je w zupie i zaskoczy. ewulko kciuki!! debrah smialam sie razem z Amelka ;-) Piekne zdjecia wczoraj wstawialyscie. ---------- Dopisano o 04:05 ---------- Poprzedni post napisano o 03:57 ---------- Urodzinowe najlepszosci dla Oskara i Pietrka!! Wczoraj tz podpisal umowe na prace od kwietnia. Nigdzie sie nie przeprowadzamy, bedzie nadal pracowal w tym samym szpitalu. A dzis wieczorem spotykamy sie z para znajomych (zanim poznalismy sie z tz, ja sie znalam z nia, a tz z nim i to niejako dzieki nim razem jestesmy). Dzis nocy tylko 3 pobudki, ale bez histerii takich jak zwykle. Puscilismy Yae dzwieki, ktore dziecko slyszy bedac w brzuchu... Dzis rano testowalam... I ;-( Edytowane przez meneq Czas edycji: 2014-01-23 o 01:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Piotrusiu i Oskarku wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i szczęścia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u nas nocka w porządku, tylko 3 pobudki i to same na uu. Wczoraj zauważyłam - mamy ząbka, dolną prawą dwójkę , czyli mamy już 7 zębolków ![]() Kuba nadal nie chce jeść z łyżeczki, wczoraj ugotowałam mu taką pyszną jarzynową na króliczku i co? Nawet nie spróbował bo od razu było ne ne ne.Kaszki z rana to już w ogóle nie robię, dzisiaj będzie jajecznica. ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- a tak w ogóle to ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.