Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-23, 15:39   #553
ejani
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

cześć dziewczyny, podczytuję Was od rana, ale mi mój ssak nie daje pisać...
a teraz śpi (już drugą godzinę, więc zobaczymy jak długo)
tak z pamięci-

Emma - odnośnie słonego mleka- a nie ćwiczyłaś czasem lub się nie zmęczyłaś? czytałam a propo ćwiczeń właśnie, że po nich może być słone mleko, na zdrowy rozsądek organizmowi wszystko jedno, czy się robi skłony, czy ćwiczy... ale podobno dzieciom to nie przeszkadza (widać Dorotka smakosz )

Migotko , a czy Ty z kolei nie wzięłaś za ciepłego prysznica? mni wczoraj położna przestrzegała, żeby nie lać ciepłą wodą na macicę i krocze (zresztą tak jak przy okresie- może to spowodować krwotok), tylko o co chodzi z tym czymś śluzowym (pierwsze co pomyślałam, to czop, ale chyba tyle czasu by się nie uchował)

Kefi trzymam kciuki za Twoje serduszka, biedna Ty jesteś, że po przeżyciach w ciąży teraz jeszcze z tym się musisz borykać. ale będzie dobrze, czytałam że u nas w kraju operacje małych serduszek stoją na naprawdę wysokim poziomie

---
która pytała o obrączkę? mnie po półtora tygodnia jeszcze nie chce wejść, mimo zgubienia przeszło 10 kilo ()

---
mam pytanko, kojarzy mi się, że któraś z Was (Magnusia?) spisywała adresy z usg bioderek w Warszawie, ale nie mogę tego znaleźć... byłaby możliwość jeszzcze raz wrzucić? czy coś pomyliłam i to nie było usg bioder albo nie Warszawa?

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
no ja muszę mieć wszystko swoje, podpaski,podkłady na łóżko, te ogromne podpachy, nawet papier toaletowy muszę mieć swój bo ogólnego nie ma.
podpaski i podkłady też musiałam mieć, a papier pojawił się na chwilę tylko
ale na przykład ubranko dla męża do porodu dostaliśmy

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
MAMUSIE w pepku u Malej pojawilo sie troche krwi, nie ma ropy, nie smierdzi. martwic sie?
nie martwić, osuszyć patyczkiem

Cytat:
Napisane przez JustiLbn Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do mam karmiących. Czy jest sens kupować fotel do karmienia? Tzn jakiś wygodny, nie specjalny. Myślałam o takiej Fince na giętych nogach. Bo mam w sypialni tylko łóżko, cały czas rozłożone, więc mogę i na leżąco karmić. A może wystarczy tylko krzesło z wygodnym obiciem?
wystarczy cokolwiek. ja mam fotel bujany i jeszcze w nim nie karmiłam. karmiłam w łóżku na leżąco i spod pachy, na kanapie normalnie i też spod pachy i na zwykłym średnio twardym krześle, czyli tak naprawdę wszędzie się da. ale jak chcesz taki fotel, to dobry pretekst)

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Chce mi się jeść :| A w zasadzie to -żreć. Problem w tym, że w lodówce nie ma nic co zmusiłoby mnie do wstania z łóżka
a ja mam lodówkę na dole u mamy i niemam pojęcia co w niej jest i nawet nie mam jak zejść zajrzeć, bo mały śpi i nie chcę go zostawiać... a jestem taaaka głodna! (żeby nie było, mama mi przyniosła wcześniej galaretkę, ale co to jest i kiedy to było...)

Cytat:
Napisane przez jin Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupowałyście szczepionki do szpitala?? Ja nie wiem jak się za to zabrać.
mi to w ogóle wypadło z głowy, choć miałam się nad tym zastanowić...

i witam zagubione mamusie