2014-01-23, 22:22
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
Napisane przez Ela87
Ja nie mam w ogóle staników do karmienia i nie kupuję  na pewno nie teraz. Mam dwa sportowe/szmaciane, które mogę naciągnąć i nie potrzebuje rozpinać do karmienia. Teraz w nich chodzę na zmianę i jeden będę miała na sobie jak pojade na porodówkę, a drugi w torbie 
|
A możesz wstawić linka, mniej więcej jakie masz? Bo ja mam 2 takie same też niby sportowe, ale jakoś nie lubię w nich chodzić.
Cytat:
Napisane przez elunka88
Pomadka obowiązkowo! Ja już teraz chodzę wysmarowana kremem przez całe usta do nosa, tak mi wysychają wargi... wy też tak macie?
|
Mi też tak wysychają 
Ja do dupci Małej wezmę chyba ochronny krem.
A sztywnego stanika ja bym nie wzięła, bo nie znoszę w takich leżeć, a jednak w szpitalu głównie horyzontalnie 
Cytat:
Napisane przez baja_86
Doświadczone mamusie weźcie mi wyjaśnijcie jedną kwestie, bo trochę nie rozumiem mojej karmiącej piersią szwagierki. Czy to powszechne, że 3miesięczne dziecko wisi na cycu 2 godziny?
|
Jeszcze jest taka opcja, że Młode właśnie jest w trakcie skoku rozwojowego ok 10 tyg.), co łączy się z kryzysem laktacyjnym - wtedy ponoć może dziecko wisieć dłużej... Takie mądrości wyczytałam na wątku wsparcia KP tak że trzeba być na to przygotowanym. Ale chyba nie było mowy aż o 2 godzinach...
Cytat:
Napisane przez teQiba
Faktycznie w obu przypadkach mamy czysta lanoline 
To sie nazywa robienie z ludzi frajerow - kobiety placa blisko 60 zl za cos co jest warte 7 
Dobrze Nivka ze napisalas 
|
Sroka pisała, że to nie jest takie oczywiste, że te 2 kremy mają taką lanolinę, bo w purelanie musi być lepiej oczyszczona skoro nie trzeba jej zmywać, a tą z linku koniecznie. Ale za taką różnicę w cenie jestem w stanie przetrzeć sobie sutka wacikiem raz na 2/3 godzinki
|
|