Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-23, 22:22   #2014
mmhym
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja nie mam w ogóle staników do karmienia i nie kupuję na pewno nie teraz. Mam dwa sportowe/szmaciane, które mogę naciągnąć i nie potrzebuje rozpinać do karmienia. Teraz w nich chodzę na zmianę i jeden będę miała na sobie jak pojade na porodówkę, a drugi w torbie
A możesz wstawić linka, mniej więcej jakie masz? Bo ja mam 2 takie same też niby sportowe, ale jakoś nie lubię w nich chodzić.

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Pomadka obowiązkowo! Ja już teraz chodzę wysmarowana kremem przez całe usta do nosa, tak mi wysychają wargi... wy też tak macie?
Mi też tak wysychają
Ja do dupci Małej wezmę chyba ochronny krem.
A sztywnego stanika ja bym nie wzięła, bo nie znoszę w takich leżeć, a jednak w szpitalu głównie horyzontalnie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Doświadczone mamusie weźcie mi wyjaśnijcie jedną kwestie, bo trochę nie rozumiem mojej karmiącej piersią szwagierki. Czy to powszechne, że 3miesięczne dziecko wisi na cycu 2 godziny?
Jeszcze jest taka opcja, że Młode właśnie jest w trakcie skoku rozwojowego ok 10 tyg.), co łączy się z kryzysem laktacyjnym - wtedy ponoć może dziecko wisieć dłużej... Takie mądrości wyczytałam na wątku wsparcia KP tak że trzeba być na to przygotowanym. Ale chyba nie było mowy aż o 2 godzinach...

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Faktycznie w obu przypadkach mamy czysta lanoline
To sie nazywa robienie z ludzi frajerow - kobiety placa blisko 60 zl za cos co jest warte 7
Dobrze Nivka ze napisalas
Sroka pisała, że to nie jest takie oczywiste, że te 2 kremy mają taką lanolinę, bo w purelanie musi być lepiej oczyszczona skoro nie trzeba jej zmywać, a tą z linku koniecznie. Ale za taką różnicę w cenie jestem w stanie przetrzeć sobie sutka wacikiem raz na 2/3 godzinki

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora