![]() |
#1981 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A czemu 3 staniki? 2 takie zwykłe bawełniane, których mi nie będzie szkoda, a trzeci fajniejszy usztywniany, dla lepszego samopoczucia ![]() to chyba też jeden wywalę....
![]() |
#1982 |
Moderator
|
A po co stanik pod koszule?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1983 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jestem za ustaleniem terminu. ![]() niezłe ![]() też myślałam o drugiej połowie. Cytat:
![]() Side - fajnie, ze już jesteś ![]() ![]() trzymam kciuki za pozostanie w 2paku jeszcze te kilka tygodni. ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- co do tych maści na brodawki - skąd macie info, że Bepanthen trzeba zmywać? może się mylę, ale tak mi się coś kojarzy, że w tzw. "niebieskim pudełku", które się dostaje po porodzie, miałam ze dwie próbki tego Purelanu. ktoś jeszcze może to potwierdzić? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1984 |
Zakorzenienie
|
A jak będzie dużo mleka ciekło? W stanik wkładasz wkładki laktacyjne, a bez stanika chodzisz z plamami
![]() No i ja osobiście nie chciałabym, żeby wszyscy widzieli przez koszulę, że mi cyce wiszą, a stanik zawsze potrzyma - to już dla własnego widzimisię ![]()
#1985 |
Zakorzenienie
|
Szampon w spreyu. Psikasz na włosy, wycierasz ręcznikiem i rach, ciach włosy świeże
![]() ![]()
#1986 | |
Wtajemniczenie
|
Nacytowałam sobie sto lat temu i nie miałam kiedy odpisać... I teraz już mnie wyrzuciło...
Antoch dzisiaj nie spał wcale, on jeszcze zaglucony, i niestety mnie zaraził, mam masakryczny katar. Z dobrych wieści, rozmawialiśmy dzisiaj z kandydatką na opiekunkę (tylko dorywczo, na teraz jak potrzebuję odpocząć 2-3 godzinki w tygodniu, żeby Antek się przyzwyczaił trochę, no i na czas porodu ewentualnie). I bardzo nam się spodobała, więc chyba się zdecydujemy. Cytat:
![]() SERDECZNE GRATULACJE!!! Koniecznie napisz coś więcej, dobrze, że wszystko dobrze z Wami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Bo staniki i tak miekkie kupilam to za duzo nie podtrzymaja ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-01-23 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1988 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Takze nawet jak sobie radzisz to nie mozna zapomniec ze to jednak cukrzyca. Moze bez ibsulinowe maja mniej nacisku ake jednak. Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy dobrze pamiętam, że w Textil markecie są staniki do karmienia?jadę jutro na badania to może przy okazji bym wpadła zobaczyć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po porodzie to wiem, że monitorują dzieci.
![]() |
#1991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też strasznie wysychają wargi, a w szpitalu gdzie jest gorąco to już wogóle! Nie wyobrażam sobie ostatnio życia bez wazeliny z mentolem która przynosi mi ukojenie i potwierdzę że na poród jest niezbędne coś do ust! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1992 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
swędział Cie brzuch, że drapałaś? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja w domu nie będę ubierała, nawet po kapieli, ale na dwór zawsze Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-01-23 o 20:54 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Raczkowanie
|
111kicia111 serdeczne gratukacje, jak na ten tydzien ciąży to dziecko spore, super, że wszystko dobrze
![]() co do torby szpitalnej to jak byłam w szpitalu na kontrolnych badaniach to doświadczona mamuśka radziła, żeby wziąć ze soba czopki glicerynowe w razie problemu z wypróżnieniem po porodzie... po co się prosić położnej, a nie wiadomo czy by mieli...
#1994 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
http://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Lanolina/55 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dokładnie tak, ja będę cały czas w staniku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1996 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze jak zacznę sobie przypominać wszystko co zalecali brać to nawet w 2 torby się nie zmieszczę ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu nic nie dają
![]() Tylko podobno jakieś ulotki. Żadnych próbek, ani nic ![]()
#1998 |
Zadomowienie
|
"nie wyobrazam sobie chodzenia bez stanika
![]() mleko się ulewa non stop i tak jak któraś pisała wkładasz wkładkę i spokój ![]() Ja miałam w szpitalu 2 staniki i też Tz brał do domu prał i przywoził świeży bo czasem nawet wkładka przesiąkała jak był nawał a w szpitalu byłam 7 dni ![]() 111kicia111 gratulacje !!!!!! Dużo zdrówka dla maluszka i Ciebie ![]()
![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv730y6j3jyp.png ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png 09.09.2009 ![]() Edytowane przez Enia_ Czas edycji: 2014-01-23 o 21:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Zakorzenienie
|
Doświadczone mamusie weźcie mi wyjaśnijcie jedną kwestie, bo trochę nie rozumiem mojej karmiącej piersią szwagierki. Czy to powszechne, że 3miesięczne dziecko wisi na cycu 2 godziny? Rozumiem, że na początku dziecko uczy się ssania, potrzebuje bliskości mamy i często jest przy piersi, dla nas to też na plus bo nam rozwija się laktacja, ale chyba po kilku tyg się to jakoś normuje i dziecko karmi się krócej, bo potrafi już ssać itd.
Bo wg mnie choć jestem laikiem to dziwne, żeby znikać na taki długi czas na karmienie, przy którym dziecko zasypia. Skoro śpi przy cycu no to chyba się już najadło i nie ma sensu go dalej karmić. Gdzieś czytałam o 20 min aktywnego karmienia z jednej piersi ![]() Jak na nią patrzę to mi się odechciewa kp! Mam drugi zupełnie odmienny przykład kuzynki karmiącej piersią, jej synek na tym etapie przystawiany był na żądanie i samo karmienie nie trwało zbyt długo, a mały regularnie co 3 h domagał się piersi, więc było to jakoś unormowane |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2000 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() To sie nazywa robienie z ludzi frajerow - kobiety placa blisko 60 zl za cos co jest warte 7 ![]() Dobrze Nivka ze napisalas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może chce uniknąć smoczka za wszelką cenę, a dziecko bardzo potrzebuje ssać? U mnie było tak jak u tej Twojej kuzynki. W wieku trzech mcy mniej wiecej uregulowane - co 2,5-3 godziny. Był czas aktywności, potem spanie, a po spaniu szamka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Twoje dzisiejszej wystąpienie przed ginem to się nazywa mózg ciążowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Side fajnie że wróciłaś i to w jakim stylu - z dobrymi radami ![]() ![]() A któraś mama nie chciała mi uwierzyć, że podczas mojego pobytu w szpitalu wszystkie mamy wolały zakładać dziecku własne ciuszki niż szpitalne... Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-23 o 21:29 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy mała się już nie przyzwyczaiła do tego, ale dziwie się, że szwagierka nie stara się jej oduczyć Smoka mała ma, ale nie chce ssać, pociumka chwile, orientuje się, że nic nie leci i wypluwa,oni chcieliby żeby korzystała ze smoka, nie chciałam już im mówić aby spróbowali smoka z innej firmy, moze bardziej małej podpasuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2004 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale może dziewczynom z małym biustem nie potrzeba staników, nic im nie dynda i nie wycieka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | |
Zakorzenienie
|
Bo Tobie jeszcze nic nie leci to nie pamiętasz
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2006 |
Moderator
|
Tez sie chetnie dowiem - na kwc jest z serii babydream fur mama, ale cos pisza ze wycofana?
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Ano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zapakuj zelazko ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no nie takie beztalencie, skoro wyszlo ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2008 |
Rozeznanie
|
Ja się mogę wypowiedzieć na temat szamponu "suchego" w sprayu bo używam go i moja mama też i wiele moich znajomych również i każda sobie chwali.
Faktycznie psika się nim włosy u nasady potem ściera ręcznikiem, rozczesuje i gotowe. Włosy utrzymują się ładne minimum dzień. Ja na następny juz je myje, chociaż niektóre znajome używają kilka dni z rzędu i są bardzo zadowolone. Jednak do szpitala bym go nie brała bo moim zdaniem ma bardzo intensywny zapach (mi w ciąży trochę drażni przy rozpylaniu). Na pewno zależy dużo od rodzaju włosów (moje są długie i w sumie grube) i firmy jaka kupimy. Ale generalnie jest dla mnie idealna alternatywą dla szamponu:thumbup: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2009 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2010 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jaki uzywasz, musze to wyprobowac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.