Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie sierpień 2014
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-24, 10:53   #1694
twin--maid
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
U mnie coś dziwnego się dzieje, czasami jak kaszlnę to tak strasznie mnie zakuje w boku, że się zginam i syczę. niestety mimo, że trochę mi z tym kaszlem przeszło to nadal trochę szczekam i nie wiem kiedy w końcu minie.
Ale jeszcze tydzień i koniec I trymestru.
Nie miałam takiego kłucia
Mi zostały 4 dni I trymestru

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Mi się dziś sniło że mafia do siebie strzelała z karabinow maszynowych a ja bylam nieopodal, rzucili granat w nasza strone, wsiadlam do auta i mowie TZ ruszaj natychmiast a on zamiast odpalic pyta - o co chodzi? i wylatywalismy w powietrze jak sie obudzilam Okropnie mi serce walilo a jak się bałam...brrrr KOszmary są feee

Ciesze sie ze usg wyszlo dobrze Dziewczynka Ale masz męża słodziaka
Ale masz koszmary!
Mąż, w tej ciąży jest bardzo mało słodziakiem

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Cześć
Korzystam z Krzysiowej drzemki i się witam
Ale czadowo!!!
Hej Tasia
Czadowo jak nic.Oby tak zostało

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Równo za tydzień idę na usg genetyczne, już odliczam dni i nie mogę się doczekać to będzie końcówka 12 tygodnia, będzie już widać płeć czy mam się nie łudzić?

Planujemy z moim chłopem w połowie lutego zapoznać swoich rodziców, w kwietniu ślub a oni nadal się nie znają. Jakoś nigdy nie było okazji. Myśleliśmy o restauracji albo kawiarni ale chyba stanęło, że zrobimy u siebie obiad+deser. Strasznie się stresuję bo nasi rodzice to dwa zupełnie różne światy.

Od wczoraj chodzą za mną kiszone ogóry i gotowane ziemniaki z koperkiem.
Płeć może być już widać ale lepiej się nie nastawiać, że poznasz na pewno. W pierwszej ciąży, w ogóle się nie spodziewałam, że już na usg genetycznym można poznać płeć a lekarz od razu na wstępie nam powiedział dlatego teraz po cichu liczyłam, że uda nam się dowiedzieć.

Moi rodzice i teściowie to też dwa różne światy. Na pierwszym spotkaniu, u moich rodziców, było dość drętwo potem było drugie, u teściów, i już było lepiej.

Na początku ciąży chodziły za mną ogórki kiszone i kapusta. Jadłam non stop
Zresztą, ja codziennie, mam jakieś zachcianki smakowe
Dziś na obiad robię kluski śląskie z pesto, bo chce mi się czosnku i parmezanu
A wczoraj wieczorem miałam ochotę na domowe pączki :ślina:

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Wiecie co, strasznie mnie dziś rozbolała lewa pachwina. Aż uklękłam na podłodze w pewnym momencie, bo nie mogłam ruszyć nogą. Potem przeszło, czasem zaboli mniej lub bardziej... Dziwne takie; może to jakiś ucisk od ciąży

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Pocieszyłaś mnie z bakteriami W pon. się dowiem, co z tym zrobić.
Płeć MOŻE być widać, ale nie musi Podobno jest większa szansa na stwierdzenie płci, jeśli to chłopak - wiadomo, jeśli widać ptaszka to musi być chłop Jeśli natomiast nie ma nic między nóżkami, to albo to dziewczynka, albo ptaszek się schował
Tasia, a to nie rozciągające się wiązadła?
Też tak słyszałam z płcią, że jak lekarz wypatrzy prącie, to raczej się nie zdarza, żeby wyszła z tego dziewczynka aczkolwiek znam przypadek, że tak się zdarzyło
U nas powiedział, że widzi same kreseczki

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Twin-made nieoficjalnie bo to jeszcze nie pewne Gratuluję dziewczynki
Nieoficjalnie dziękuję

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Ja się pocieszam ,że skoro tyle kobiet przeżyło to może nie będzie tak źle no i moja mama miała bardzo lekkie porody więc mam nadzieję ,że to jest uwarunkowane genetycznie

A wy macie już chłopca tak? No to jeśli się potwierdzi to będzie parka super
Miałam dokładnie takie samo podejście przed pierwszym porodem jak Ty Dla mnie poród to najwspanialszy dzień w moim życiu. Nie mogę się doczekać drugiego moment, w którym widzisz pierwszy raz swoje dziecko

Tak, mamy synka

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Chlopak wlasnie wraca do domu, zwolnil sie wczesniej.

Zobaczymy co bedzie dalej
Dobrze, że chłopak już do Ciebie jedzie.