|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Jak dalej będziesz miała taki dzień to jak chłopak wróci to się pakujcie i jedzcie. Przynajmniej Ci dadzą kroplówkę na wzmocnienie. U mnie coś dziwnego się dzieje, czasami jak kaszlnę to tak strasznie mnie zakuje w boku, że się zginam i syczę. niestety mimo, że trochę mi z tym kaszlem przeszło to nadal trochę szczekam i nie wiem kiedy w końcu minie. Ale jeszcze tydzień i koniec I trymestru. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1682 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi się dziś sniło że mafia do siebie strzelała z karabinow maszynowych a ja bylam nieopodal, rzucili granat w nasza strone, wsiadlam do auta i mowie TZ ruszaj natychmiast a on zamiast odpalic pyta - o co chodzi? i wylatywalismy w powietrze jak sie obudzilam Okropnie mi serce walilo a jak się bałam...brrrr ![]() Cytat:
Papryczka160 Witaj ![]() ![]() Ale mi narobilyscie smaka na makaron z truskawkami i smietana ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1683 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Korzystam z Krzysiowej drzemki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiedziałam, że komuś smaka narobię tymi truskawkami! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1684 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Równo za tydzień idę na usg genetyczne, już odliczam dni i nie mogę się doczekać ![]() Planujemy z moim chłopem w połowie lutego zapoznać swoich rodziców, w kwietniu ślub a oni nadal się nie znają. ![]() Od wczoraj chodzą za mną kiszone ogóry i gotowane ziemniaki z koperkiem. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja jeszcze 11 dni ![]() Hi hi ![]() Wiecie co, strasznie mnie dziś rozbolała lewa pachwina. Aż uklękłam na podłodze w pewnym momencie, bo nie mogłam ruszyć nogą. Potem przeszło, czasem zaboli mniej lub bardziej... Dziwne takie; może to jakiś ucisk od ciąży ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]() Płeć MOŻE być widać, ale nie musi ![]() ![]() ![]() I ![]() ![]()
![]() |
#1686 |
Wtajemniczenie
|
Twin-made nieoficjalnie bo to jeszcze nie pewne Gratuluję dziewczynki
![]() Zaczarowana jak dla mnie 20 razy wymiotowac dziennie to nie jest normalne. Mieszkasz w Niemczech z tego co pamietam? Jeśli nie to mnie popraw. Pedzcie dzisiaj do szpitala jak twoj Tz wroci i niech powie ze ci slabo ze mdlejesz i wymiotujesz musza udzielic ci pomocy. A ja wlasnie wstalam :p ale sie wyspalam. Mam dzisiaj dzień wolny. Tasiu a z tym bolem w pachwinie to więzadła sie rozciągają bo macica sie powiększa wiec może boleć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka ![]() Śpij mój kochany Aniołku ![]() Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-01-24 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A wy macie już chłopca tak? No to jeśli się potwierdzi to będzie parka ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-01-24 o 09:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
martwie sie bo mam ubezpieczenie ale jeszcze nie mam tych numerkow tzn tej karty.. bo bylo troche problemow z zalatwieniem ubezpieczenia. i jeszcze na domiar zlego chlopakowi wczoraj ukradli karte.. ktos sobie poszedl na zakupy.. a my zostalismy bez karty do 30.01 i bez gotowki .. siedze pod koldra i rycze jak dziecko jestem totalnie bez sil ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Chlopak wlasnie wraca do domu, zwolnil sie wczesniej. Zobaczymy co bedzie dalej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1690 |
Wtajemniczenie
|
Zaczarowana wspolczuje Ci jak się wali to wszystko. Ale razem sobie poradzicie.
A pieniążki to z banku mozna wyciągnąć no chyba ze masz polska kartę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1691 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rodzice są totalnie różni, chociaż w podobnym wieku. Moi rodzice są tacy trochę "ą ę", zero papierosów, alkoholu nie dużo, kariera, nauka, wysoka kultura. Nie umiem dokładnie tego określić. Takie bardzo dostojne starsze małżeństwo. Z kolei mojego J. ojciec umarł dawno temu i mama żyje w konkubinacie, mój teść ma zdanie na każdy temat i "moja racja jest najmojsza" a teściowa to prosty i bezpośredni człowiek, który pali jak smok i co drugie słowo to dupa albo ku..a ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1692 |
Wtajemniczenie
|
H4linka to będziesz miala wesolo. U mnie jest podobnie moi rodzice tacy jak twoi a mojego Tz mamusia przypomina mi twoja teściowa. Trzymam kciuki napewno sie dogadaja i beda próbować dla Was. :thumbup:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
karta zostla zablokowana, nowa bedzie od 3 do 4 dni roboczych, a siedziba glownego banku z ktorego mozna by bylo wyjac pieniadze bez karty jest 100 km stad, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi zostały 4 dni I trymestru ![]() Cytat:
Mąż, w tej ciąży jest bardzo mało słodziakiem ![]() Hej Tasia ![]() Czadowo jak nic.Oby tak zostało ![]() Cytat:
![]() Moi rodzice i teściowie to też dwa różne światy. Na pierwszym spotkaniu, u moich rodziców, było dość drętwo ![]() Na początku ciąży chodziły za mną ogórki kiszone i kapusta. Jadłam non stop ![]() Zresztą, ja codziennie, mam jakieś zachcianki smakowe ![]() Dziś na obiad robię kluski śląskie z pesto, bo chce mi się czosnku i parmezanu ![]() A wczoraj wieczorem miałam ochotę na domowe pączki :ślina: Cytat:
Też tak słyszałam z płcią, że jak lekarz wypatrzy prącie, to raczej się nie zdarza, żeby wyszła z tego dziewczynka ![]() ![]() U nas powiedział, że widzi same kreseczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak, mamy synka ![]() Dobrze, że chłopak już do Ciebie jedzie.
![]() |
#1695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To pierwsze spotkanie może być ciekawe ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1696 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, ja będę miała genetyczne w najbliższy czwartek. Czytałam, że tego samego dnia trzeba mieć pobraną krew żeby badanie było wiarygodne. A mi gin nic nie mówił o pobraniu krwi....Czy badanie krwi jest konieczne?
![]() |
#1698 |
Rozeznanie
|
Ja ju po usg wszystko jest ok widać dwie rączki dwie nóżki serce bije i wszystko wyglada prawidłowo dzidzius większy o dwa dni niż z OM czyli to juz 12t1d
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- 88natka mam prośbę zmienisz mi datę porodu na pierwszej stronie na 7 sierpnia to juz oficjalnie wpisane w kartę ciazy a tak poza tym to mam na imię Agnieszka mam 26 lat i mam dwie córki Weronika 10 lat i Zuzia 20 miesięcy jakbyś miała czas tez mozesz dopisać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-01-24 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zadomowienie
|
H4alinka trzymam kciuki, żeby się jakoś dogadali. Przynajmniej na tyle by wam było z tym dobrze
![]() Wiem czemu tak usypiam - moje ciśnienie dzis to 87/47 ![]() ![]() ![]() Mamuśka dobrze że dzidzia rośnie zdrowo ![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-01-24 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki aby szybko przeszło Cytat:
![]() ![]() noc miałam dzisiaj straszną, córka od 21 do 4 rano wymiotowała. Chyba po winogronie ![]() Teraz odpoczywam, plecy mnie bardzo bolą. Tż o 15 wraca z pracy i jedziemy na usg, trochę się stresuję ![]()
![]() |
#1701 |
Rozeznanie
|
nie nadążam "Was czytać". Mam takie zaległości, że nie wiem co się u Was dzieje. Nie wspomnę o tym, żeby Wam coś odpisać.
Wstałam z łózka po godzinie 10:00. Zjadłam śniadanie, zrobiłam pranie i wzięłam się za porządek w szafie. I tak się nagle zrobiła prawie 13. Idę robić klopsy z jajek na obiad ![]()
#1702 |
Wtajemniczenie
|
Sara trzymam kciuki za USG a tobie mamusiu Gratuluję niech maluszek ładnie rośnie;-)
Optimistko ale masz niskie ciśnienie biedna to łóżka odpoczywac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka ![]() Śpij mój kochany Aniołku ![]() Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-01-24 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Zadomowienie
|
hej
![]() Nie odzywałam się bo pracowałam, teraz mam już 4 dni wolnego. Taka wymęczona byłam że chodziłam spać o 20 ![]() ![]() Biorę się za nadrabianie ![]() aaaa zapomniałam WITAM SIĘ W II TRYMESTRZE ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1704 |
Wtajemniczenie
|
Brawo za II trym
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1705 | ||||||
Zadomowienie
|
jak to szybko leci, zanim się obejrzymy, będziemy jechać na porodówkę
![]() Cytat:
![]() ![]() zalewajka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Super ![]() ![]() ![]() Jejku ale super, w końcu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1706 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Natka mam pytanie czy by nie lepiej po usuwac te dziewczyny które zniknęły i te z końca listy . Bo czasami po jednym poście napisały i ich nie ma a tak to chociaż będzie widać kto się udziela co o ty myślisz ? i może by tak dopisać dziewczynom co znają już płeć dziecka ?
![]() "Nie bój się cieni , one świadczą o tym , że gdzieś jest światło " Edytowane przez anafora12345 Czas edycji: 2014-01-24 o 12:40 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1707 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mąż mnie dziś zadziwił. Zrobił domowy makaron. Do łazanek. strach się bać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1708 | ||||||
Zakorzenienie
|
Synek padł więc i ja leżę pod kocykiem z herbatą
![]() Cytat:
Ja nie robię testu z krwi. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Współczuję nocki i tego, że córka się męczyła. Mam nadzieję, że teraz czuje się już lepiej. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1709 | |||||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.