Mamusie sierpień 2014 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 09:29   #1681
TheFall
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
jak chlopak do niej dzwonil ona powiedziala ze to normalne i tyle czoraj wymiotowalam okolo 20 razy a dzisiaj rano jak wstalam to widze powtorka z rozrywki bo wymiotowalam na poczatek dnia

w nocy sie budzilam i duzo pilam , teraz zmusze sie do zjedzenia platkow albo wszystko wymiotuje albo je przyswoje

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

chlopak w pracy do 18.30, nie wiem jak to tutaj dziala, wczoraj bylam taka wykonczona ze chcialam jechac do szpitala, bo nie mialam sily, wisialam na tej toalecie wszystko szloo mi z zoladka bo juz nie mialam czym wymiotowac raz bylo zolte a potem zielone bylam przerazona, wiem ze jezeli dzisiaj znowu bedzie to samo to tego nie wytrzymam

nie wiem jak to tutaj dziala czy trzeba dostac jakies skierowanie jak sie jest odwodnionym od ginekologa czy po prostu idzie sie do szpitala ..

ta moja ginekolog tez dobra tutaj zuken pisala ze po 5 razach musi dzwonic a u mnie po 20 to normlane ..

nie wiem co zrobic
Nie masz nikogo kto by cię zawiózł do szpitala?
Jak dalej będziesz miała taki dzień to jak chłopak wróci to się pakujcie i jedzcie. Przynajmniej Ci dadzą kroplówkę na wzmocnienie.

U mnie coś dziwnego się dzieje, czasami jak kaszlnę to tak strasznie mnie zakuje w boku, że się zginam i syczę. niestety mimo, że trochę mi z tym kaszlem przeszło to nadal trochę szczekam i nie wiem kiedy w końcu minie.
Ale jeszcze tydzień i koniec I trymestru.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 09:32   #1682
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
najbardziej mi przykro, że strasznie odrzucają mi zapachy które kiedyś uwielbiałam- mam tak z moimi ulubionymi perfumami, mam nadzieje że to szybko minie
Mi też ukochane perfumy zbyt mocno pachną. Kupie jakis lekki zapach, swiezy
Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Kurcze czytam o tych waszych snach i dziś w nocy... ukradli m auto he he a niby nic na noc nie jadłam
ale we snie ukradli czy na serio?
Mi się dziś sniło że mafia do siebie strzelała z karabinow maszynowych a ja bylam nieopodal, rzucili granat w nasza strone, wsiadlam do auta i mowie TZ ruszaj natychmiast a on zamiast odpalic pyta - o co chodzi? i wylatywalismy w powietrze jak sie obudzilam Okropnie mi serce walilo a jak się bałam...brrrr KOszmary są feee
Cytat:
Pisze do was z łazienki cały dzień wymiotuje. Teraz nie mogę zasnąć bo ciągle męczą mnie wymioty.
Nic dzisiaj nie zjadłam również nie mogę pić bo od razu wszystko wymiotuje.

Martwię się
byłas u lekarza? jak sie czujesz?

Papryczka160 Witaj Dbaj o siebie/was

Ale mi narobilyscie smaka na makaron z truskawkami i smietana

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Ja też miałam stres czy na pewno maluszek się dobrze rozwija, czy bije mu serduszko, bo nie miałam usg od 7tc. Po wizycie Mąż przyznał, że on też się stresował czy wszystko jest dobrze
Zdradzę Wam płeć Lekarz jest dość pewien ale zaznacza, że mógł się pomylić on widział wczoraj dziewczynkę

Mąż już wieczorem mówił dobranoc a dziś rano do widzenia córeczce po imieniu
Ciesze sie ze usg wyszlo dobrze Dziewczynka Ale masz męża słodziaka

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
ja dziś udka z piekarnika i ziemniaczki a do tego suróweczka z marchwi i jabłka
Ale przysmaki robicie az mi glupio ze ja malo teraz gotuje

Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
oszczedzam sie i totalnie nic nie robie wlasnie zarejestrowałam sie do tej przychodni i o dziwo na termin ktory chciałam
Oszczędzaj się nadal Super ze dostalas sie bez problemu do tego gina
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 09:36   #1683
Tasia34
Wtajemniczenie

Cześć
Korzystam z Krzysiowej drzemki i się witam

Cytat:
Napisane przez anafora12345 Pokaż wiadomość
No to teraz trzymam kciuki za badania To pewnie ja też będę miała przez brzuch już

Co do bakterii też miałam ale lekarz nie dał nic . Rany jak ja dawno nie jadłam makaronu z serem i truskawkami dzisiaj piątek to muszę zrobić bo będzie cały dzień za mna chodziło
Genetyczne zawsze jest przez powłoki brzuszne
Wiedziałam, że komuś smaka narobię tymi truskawkami!

Cytat:
Zdradzę Wam płeć Lekarz jest dość pewien ale zaznacza, że mógł się pomylić on widział wczoraj dziewczynkę

Ale czadowo!!!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 09:41   #1684
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Mam wyniki dzisiejszych badań - morfologia w porządku. W moczu wyszły mi "dość liczne" bakterie, ale brak leukocytów i innych świństw, więc chyba nie martwić się? Tzw. błąd pobraniowy?
Mi wyszły bardzo liczne bakterie w moczu. Lekarz kazał się nie przejmować i nie panikować. Czasem są a czasem ich nie ma
Równo za tydzień idę na usg genetyczne, już odliczam dni i nie mogę się doczekać to będzie końcówka 12 tygodnia, będzie już widać płeć czy mam się nie łudzić?

Planujemy z moim chłopem w połowie lutego zapoznać swoich rodziców, w kwietniu ślub a oni nadal się nie znają. Jakoś nigdy nie było okazji. Myśleliśmy o restauracji albo kawiarni ale chyba stanęło, że zrobimy u siebie obiad+deser. Strasznie się stresuję bo nasi rodzice to dwa zupełnie różne światy.

Od wczoraj chodzą za mną kiszone ogóry i gotowane ziemniaki z koperkiem.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 09:46   #1685
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
jak chlopak do niej dzwonil ona powiedziala ze to normalne i tyle czoraj wymiotowalam okolo 20 razy a dzisiaj rano jak wstalam to widze powtorka z rozrywki bo wymiotowalam na poczatek dnia
nie wiem jak to tutaj dziala czy trzeba dostac jakies skierowanie jak sie jest odwodnionym od ginekologa czy po prostu idzie sie do szpitala ..

nie wiem co zrobic
Wiesz co, może doczekaj, jak chłopak wróci i jedźcie na IP - jeśli jesteś odwodniona, to muszą Cię przyjąć. Spróbuj pić wodę i zjedz coś lekkiego, najwyżej zwymiotujesz, ale może coś się przyswoi

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Jak dalej będziesz miała taki dzień to jak chłopak wróci to się pakujcie i jedzcie. Przynajmniej Ci dadzą kroplówkę na wzmocnienie.

U mnie coś dziwnego się dzieje, czasami jak kaszlnę to tak strasznie mnie zakuje w boku, że się zginam i syczę. niestety mimo, że trochę mi z tym kaszlem przeszło to nadal trochę szczekam i nie wiem kiedy w końcu minie.

by kaszel przeszedł!
Ja jeszcze 11 dni

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Ale mi narobilyscie smaka na makaron z truskawkami i smietana
Hi hi

Wiecie co, strasznie mnie dziś rozbolała lewa pachwina. Aż uklękłam na podłodze w pewnym momencie, bo nie mogłam ruszyć nogą. Potem przeszło, czasem zaboli mniej lub bardziej... Dziwne takie; może to jakiś ucisk od ciąży

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Mi wyszły bardzo liczne bakterie w moczu. Lekarz kazał się nie przejmować i nie panikować. Czasem są a czasem ich nie ma
Równo za tydzień idę na usg genetyczne, już odliczam dni i nie mogę się doczekać to będzie końcówka 12 tygodnia, będzie już widać płeć czy mam się nie łudzić?

Planujemy z moim chłopem w połowie lutego zapoznać swoich rodziców, w kwietniu ślub a oni nadal się nie znają. Jakoś nigdy nie było okazji. Myśleliśmy o restauracji albo kawiarni ale chyba stanęło, że zrobimy u siebie obiad+deser. Strasznie się stresuję bo nasi rodzice to dwa zupełnie różne światy.

Pocieszyłaś mnie z bakteriami W pon. się dowiem, co z tym zrobić.
Płeć MOŻE być widać, ale nie musi Podobno jest większa szansa na stwierdzenie płci, jeśli to chłopak - wiadomo, jeśli widać ptaszka to musi być chłop Jeśli natomiast nie ma nic między nóżkami, to albo to dziewczynka, albo ptaszek się schował

I za zapoznanie rodziców - a jak inne światy? Bardzo się różnią? Może być ciekawie?
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 09:52   #1686
papryczka160
Wtajemniczenie

Twin-made nieoficjalnie bo to jeszcze nie pewne Gratuluję dziewczynki
Zaczarowana jak dla mnie 20 razy wymiotowac dziennie to nie jest normalne. Mieszkasz w Niemczech z tego co pamietam? Jeśli nie to mnie popraw. Pedzcie dzisiaj do szpitala jak twoj Tz wroci i niech powie ze ci slabo ze mdlejesz i wymiotujesz musza udzielic ci pomocy.
A ja wlasnie wstalam :p ale sie wyspalam. Mam dzisiaj dzień wolny.

Tasiu a z tym bolem w pachwinie to więzadła sie rozciągają bo macica sie powiększa wiec może boleć.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-01-24 o 09:57
papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 09:53   #1687
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Przed pierwszym porodem nie odważyłam się oglądać filmów jak wygląda poród i była to bardzo dobra decyzja teraz, gdy sama to przeżyłam, nie ruszają mnie te widoki a wręcz doprowadzają do łez ze wzruszenia i fascynują jak nasze ciało dostosowuje się do urodzenia dziecka
Ja się pocieszam ,że skoro tyle kobiet przeżyło to może nie będzie tak źle no i moja mama miała bardzo lekkie porody więc mam nadzieję ,że to jest uwarunkowane genetycznie

Cytat:

A wy macie już chłopca tak? No to jeśli się potwierdzi to będzie parka super

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-01-24 o 09:57
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 10:07   #1688
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Zaczarowana jak dla mnie 20 razy wymiotowac dziennie to nie jest normalne. Mieszkasz w Niemczech z tego co pamietam? Jeśli nie to mnie popraw. Pedzcie dzisiaj do szpitala jak twoj Tz wroci i niech powie ze ci slabo ze mdlejesz i wymiotujesz musza udzielic ci pomocy.
tak mieszkam w niemczech.
martwie sie bo mam ubezpieczenie ale jeszcze nie mam tych numerkow tzn tej karty.. bo bylo troche problemow z zalatwieniem ubezpieczenia.
i jeszcze na domiar zlego chlopakowi wczoraj ukradli karte.. ktos sobie poszedl na zakupy..
a my zostalismy bez karty do 30.01 i bez gotowki ..

siedze pod koldra i rycze jak dziecko jestem totalnie bez sil

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Chlopak wlasnie wraca do domu, zwolnil sie wczesniej.

Zobaczymy co bedzie dalej

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 10:08   #1689
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
martwie sie bo mam ubezpieczenie ale jeszcze nie mam tych numerkow tzn tej karty.. bo bylo troche problemow z zalatwieniem ubezpieczenia.
i jeszcze na domiar zlego chlopakowi wczoraj ukradli karte.. ktos sobie poszedl na zakupy..

ubezpieczeniem sie nie martw, jakos sobie w szpitalu poradza i znajda co trzeba Jakis dokument czy cos moze masz a jak nie to niech oni tam sie martwia Wazne bys dostala pomoc Odwodnienie jest najgorsze nie mowiac o tym jak ty sie nameczysz Trzymaj sie i sprobuj cos wypic Z jedzenia na tak podrazniony zoladek jest dobry ryz gotowany na wodzie, w wersji extra z gotowanym w calosci jablkiem albo marchewka
Stary 2014-01-24, 10:20   #1690
papryczka160
Wtajemniczenie

Zaczarowana wspolczuje Ci jak się wali to wszystko. Ale razem sobie poradzicie.
A pieniążki to z banku mozna wyciągnąć no chyba ze masz polska kartę.

Stary 2014-01-24, 10:20   #1691
h4linka
Zadomowienie

Cytat:

Gratulacje!

Cytat:
Wiecie co, strasznie mnie dziś rozbolała lewa pachwina. Aż uklękłam na podłodze w pewnym momencie, bo nie mogłam ruszyć nogą. Potem przeszło, czasem zaboli mniej lub bardziej... Dziwne takie; może to jakiś ucisk od ciąży

Płeć MOŻE być widać, ale nie musi Podobno jest większa szansa na stwierdzenie płci, jeśli to chłopak - wiadomo, jeśli widać ptaszka to musi być chłop Jeśli natomiast nie ma nic między nóżkami, to albo to dziewczynka, albo ptaszek się schował

I za zapoznanie rodziców - a jak inne światy? Bardzo się różnią? Może być ciekawie?
Mi strasznie drętwieją całe nogi jak wieczorem kładę się spać, półgodzinne wiercenie przed zaśnięciem jest już powoli cowieczornym rytuałem.

Rodzice są totalnie różni, chociaż w podobnym wieku. Moi rodzice są tacy trochę "ą ę", zero papierosów, alkoholu nie dużo, kariera, nauka, wysoka kultura. Nie umiem dokładnie tego określić. Takie bardzo dostojne starsze małżeństwo. Z kolei mojego J. ojciec umarł dawno temu i mama żyje w konkubinacie, mój teść ma zdanie na każdy temat i "moja racja jest najmojsza" a teściowa to prosty i bezpośredni człowiek, który pali jak smok i co drugie słowo to dupa albo ku..a
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 10:24   #1692
papryczka160
Wtajemniczenie

H4linka to będziesz miala wesolo. U mnie jest podobnie moi rodzice tacy jak twoi a mojego Tz mamusia przypomina mi twoja teściowa. Trzymam kciuki napewno sie dogadaja i beda próbować dla Was. :thumbup:

Stary 2014-01-24, 10:24   #1693
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczarowana wspolczuje Ci jak się wali to wszystko. Ale razem sobie poradzicie.
A pieniążki to z banku mozna wyciągnąć no chyba ze masz polska kartę.

karta zostla zablokowana, nowa bedzie od 3 do 4 dni roboczych, a siedziba glownego banku z ktorego mozna by bylo wyjac pieniadze bez karty jest 100 km stad,

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 10:53   #1694
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Nie miałam takiego kłucia
Mi zostały 4 dni I trymestru

Cytat:
Mi się dziś sniło że mafia do siebie strzelała z karabinow maszynowych a ja bylam nieopodal, rzucili granat w nasza strone, wsiadlam do auta i mowie TZ ruszaj natychmiast a on zamiast odpalic pyta - o co chodzi? i wylatywalismy w powietrze jak sie obudzilam Okropnie mi serce walilo a jak się bałam...brrrr KOszmary są feee

Ciesze sie ze usg wyszlo dobrze Dziewczynka Ale masz męża słodziaka
Ale masz koszmary!
Mąż, w tej ciąży jest bardzo mało słodziakiem

Cytat:
Cześć
Korzystam z Krzysiowej drzemki i się witam
Ale czadowo!!!
Hej Tasia
Czadowo jak nic.Oby tak zostało

Cytat:

Płeć może być już widać ale lepiej się nie nastawiać, że poznasz na pewno. W pierwszej ciąży, w ogóle się nie spodziewałam, że już na usg genetycznym można poznać płeć a lekarz od razu na wstępie nam powiedział dlatego teraz po cichu liczyłam, że uda nam się dowiedzieć.

Moi rodzice i teściowie to też dwa różne światy. Na pierwszym spotkaniu, u moich rodziców, było dość drętwo potem było drugie, u teściów, i już było lepiej.

Na początku ciąży chodziły za mną ogórki kiszone i kapusta. Jadłam non stop
Zresztą, ja codziennie, mam jakieś zachcianki smakowe
Dziś na obiad robię kluski śląskie z pesto, bo chce mi się czosnku i parmezanu
A wczoraj wieczorem miałam ochotę na domowe pączki :ślina:

Cytat:

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Tasia, a to nie rozciągające się wiązadła?
Też tak słyszałam z płcią, że jak lekarz wypatrzy prącie, to raczej się nie zdarza, żeby wyszła z tego dziewczynka aczkolwiek znam przypadek, że tak się zdarzyło
U nas powiedział, że widzi same kreseczki

Cytat:
Twin-made nieoficjalnie bo to jeszcze nie pewne Gratuluję dziewczynki
Nieoficjalnie dziękuję

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Ja się pocieszam ,że skoro tyle kobiet przeżyło to może nie będzie tak źle no i moja mama miała bardzo lekkie porody więc mam nadzieję ,że to jest uwarunkowane genetycznie

Miałam dokładnie takie samo podejście przed pierwszym porodem jak Ty Dla mnie poród to najwspanialszy dzień w moim życiu. Nie mogę się doczekać drugiego moment, w którym widzisz pierwszy raz swoje dziecko

Tak, mamy synka

Cytat:

Dobrze, że chłopak już do Ciebie jedzie.
Stary 2014-01-24, 10:57   #1695
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!

Mi strasznie drętwieją całe nogi jak wieczorem kładę się spać, półgodzinne wiercenie przed zaśnięciem jest już powoli cowieczornym rytuałem.

Rodzice są totalnie różni, chociaż w podobnym wieku. Moi rodzice są tacy trochę "ą ę", zero papierosów, alkoholu nie dużo, kariera, nauka, wysoka kultura. Nie umiem dokładnie tego określić. Takie bardzo dostojne starsze małżeństwo. Z kolei mojego J. ojciec umarł dawno temu i mama żyje w konkubinacie, mój teść ma zdanie na każdy temat i "moja racja jest najmojsza" a teściowa to prosty i bezpośredni człowiek, który pali jak smok i co drugie słowo to dupa albo ku..a
Dzięki

To pierwsze spotkanie może być ciekawe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 11:27   #1696
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Tez tak mam jak kaszlne albo kichne albo nawet wstanie gwałtownie to mnie tak mocno zakuje jakbym kolkę miała po prawej lub po lewej stronie ze aż sie w pół zginam

mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:28   #1697
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
karta zostla zablokowana, nowa bedzie od 3 do 4 dni roboczych, a siedziba glownego banku z ktorego mozna by bylo wyjac pieniadze bez karty jest 100 km stad,
Ależ Ci współczuję! Koniecznie musisz isc dzis do szpitala, przecież nie mozesz się tak męczyć. Kasa, no trudno, niech Twój faceto od jakiegoś kolegi pożyczy, bo przecież Ty nie mozesz tak wymiotować!

Dziewczyny, ja będę miała genetyczne w najbliższy czwartek. Czytałam, że tego samego dnia trzeba mieć pobraną krew żeby badanie było wiarygodne. A mi gin nic nie mówił o pobraniu krwi....Czy badanie krwi jest konieczne?
Stary 2014-01-24, 11:41   #1698
mamuska11
Rozeznanie

Ja ju po usg wszystko jest ok widać dwie rączki dwie nóżki serce bije i wszystko wyglada prawidłowo dzidzius większy o dwa dni niż z OM czyli to juz 12t1d następne usg polowkowe na 13 marca ale pójdę prywatnie 20lutego na rozpoznanie płci.....mam przeczucie ze to chłopak ale ostatnio tez takie miałam i była dziewczynka niby chce chłopca teraz ale tak w głębi ducha bardzo sie uciesze jak bedzie dziewczynka boje sie trochę chłopca ze go rozpieszcze za bardzo i ze sobie rady w życiu nie da a nie daj Boże jakby miał mój charakter....mam okropny charakter

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

88natka mam prośbę zmienisz mi datę porodu na pierwszej stronie na 7 sierpnia to juz oficjalnie wpisane w kartę ciazy a tak poza tym to mam na imię Agnieszka mam 26 lat i mam dwie córki Weronika 10 lat i Zuzia 20 miesięcy jakbyś miała czas tez mozesz dopisać

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-01-24 o 11:48
Stary 2014-01-24, 11:45   #1699
Optymistka26
Zadomowienie

H4alinka trzymam kciuki, żeby się jakoś dogadali. Przynajmniej na tyle by wam było z tym dobrze

Wiem czemu tak usypiam - moje ciśnienie dzis to 87/47 Ja nie jestem przyzwyczajona do takich niskich wartości. Wczoraj film mi sie urwał albo zasnęłam, nie wiem Chce spac, kreci sie w glowie, nogi jak z waty, głowa boli. Ale jak wiem co jest to zaraz coś zaradzę Będzie lepiej

Mamuśka dobrze że dzidzia rośnie zdrowo

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-01-24 o 11:48

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 11:52   #1700
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Zaczarowana, na Twoim miejscu poszłam bym do lekarza albo na IP. Może dadzą Ci kroplówkę i coś przeciwwymiotnego, bo jak ciągle wymiotujesz, to możesz się odwodnić. Trzymaj się bidulko!

Popieram

U mnie norma bakterii w moczu była "nieliczne". Pewnie gin da Ci jakieś leki.

Moja gin nie robi, bo ma w gabinecie za słaby sprzęt. Dlatego wysyła do innego specjalisty. Usg genetyczne robi się między 11tc a 13t6d ciąży.

Ja też miałam stres czy na pewno maluszek się dobrze rozwija, czy bije mu serduszko, bo nie miałam usg od 7tc. Po wizycie Mąż przyznał, że on też się stresował czy wszystko jest dobrze

Przed pierwszym porodem nie odważyłam się oglądać filmów jak wygląda poród i była to bardzo dobra decyzja teraz, gdy sama to przeżyłam, nie ruszają mnie te widoki a wręcz doprowadzają do łez ze wzruszenia i fascynują jak nasze ciało dostosowuje się do urodzenia dziecka

fajnie, gratuluję dziewczynki

Cytat:

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

może zadzwoń chociaż do lekarza i zapytaj co masz robić. Takie wymioty niebezpieczne są.
Trzymam kciuki aby szybko przeszło

Cytat:
Gratulacje!

mieszanka wybuchowa trzeba mieć nadzieję, że się dogadają

noc miałam dzisiaj straszną, córka od 21 do 4 rano wymiotowała. Chyba po winogronie 3 razy przebierałam łóżko, o 2 w nocy ją kąpałam, masakra. Tak biedulkę wymęczyło.

Teraz odpoczywam, plecy mnie bardzo bolą.

Tż o 15 wraca z pracy i jedziemy na usg, trochę się stresuję

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 11:54   #1701
UmiZumi
Rozeznanie

nie nadążam "Was czytać". Mam takie zaległości, że nie wiem co się u Was dzieje. Nie wspomnę o tym, żeby Wam coś odpisać.

Wstałam z łózka po godzinie 10:00. Zjadłam śniadanie, zrobiłam pranie i wzięłam się za porządek w szafie. I tak się nagle zrobiła prawie 13. Idę robić klopsy z jajek na obiad
Stary 2014-01-24, 12:05   #1702
papryczka160
Wtajemniczenie

Sara trzymam kciuki za USG a tobie mamusiu Gratuluję niech maluszek ładnie rośnie;-)
Optimistko ale masz niskie ciśnienie biedna to łóżka odpoczywac.

Edytowane przez papryczka160
Czas edycji: 2014-01-24 o 12:06
Stary 2014-01-24, 12:08   #1703
88natka
Zadomowienie

hej
Nie odzywałam się bo pracowałam, teraz mam już 4 dni wolnego. Taka wymęczona byłam że chodziłam spać o 20 Wczoraj też tak poszłam spać i dziś od 7 się już kręciłam na łóżku
Biorę się za nadrabianie

aaaa zapomniałam WITAM SIĘ W II TRYMESTRZE

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:12   #1704
papryczka160
Wtajemniczenie

Brawo za II trym 88natka

Stary 2014-01-24, 12:36   #1705
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
ooo pojawił się wątek mamusiek październikowych
jak to szybko leci, zanim się obejrzymy, będziemy jechać na porodówkę
Cytat:
Oj o remontach i ich kosztach to wolę na razie nie myśleć , my po ślubie remontowaliśmy praktycznie cały dom pokoje i kuchnie od podstaw łącznie z wylewkami ,ścianami , robiliśmy taras(który jeszcze skończony nie jest) i momentami miałam serdecznie dość tego bałaganu a sprzątaliśmy po tym remoncie jeszcze długi czas
Więc zanim zaczniemy się dobudowywać to potrzebujemy sobie ze dwa lata odpocząć od tych remontów

Ja też biorę się za chwilę za obiad dziś będzie zalewajka :
my też nie dawno skończyliśmy remontować 3 pokoje, salon i korytarz.. Już mam dość gładzi i kurzu Jak sobie o tym pomyślę to aż nie dobrze mi się robi. Jeszcze została nam kuchnia i łazienka i poprawka u nas w sypialni ale to za parę miesięcy..
zalewajka
Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Ja rowniez mebelki chce białe. A wozek poczatkowo wybralam wizualnie, zobaczylam go kiedys na ulicy..Ale czytajac opinie, ogladajac programy na temat tego wozka stwierdzam, ze lepszego nie znajde..
Olivia teżma białe meble u siebie w pokoju. Łóżeczko i szafę, dywan ma różowy, ściany żółte, zasłony zielone. Uwielbiam jej pokoik jest piękny i kolorowy
Cytat:
Dziewczyny te które urządzały pokoiki dla swoich pociech jaką firmę polecacie odnośnie mebelek nie chce żeby mi przysłali półki w którą się puknie i pęknie
ja mam meble z ikei.
Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
I muszę się Wam przyznać, że dwa dni z rzędu jadłam około godziny 22:30 inaczej zaczyna mi burczeć w brzuchu i mdlić
ja w poprzedniej ciąży od ok 30 tygodnia musiałam wstawać w nocy bo Olivia mnie tak kopała jak byłam głodna, że po prostu musiałam wstać i coś zjeść
Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość

Wyszłam właśnie ze szpitala.
Super . Dbajcie o siebie
Cytat:
Napisane przez kasiuulad Pokaż wiadomość
własnie czekam na wypis
Jejku ale super, w końcu
Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Jestem zakatarzona i w gardle aż mnie pali i suszy syropek z cebuli wystarczy?
Mój w aptece kupił syrop islandzki (dla dzieci) też go piję bo ból nie do wytrzymania
zdrówka, mam nadzieje że już przeszło
Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
[/COLOR]Sprawdziłam swojego suwaczka i okazuje się że jutro kończę pierwszy trymestr
gratulacje

niespodzianka
Stary 2014-01-24, 12:37   #1706
anafora12345
Rozeznanie

Cytat:

w nocy sie budzilam i duzo pilam , teraz zmusze sie do zjedzenia platkow albo wszystko wymiotuje albo je przyswoje

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

chlopak w pracy do 18.30, nie wiem jak to tutaj dziala, wczoraj bylam taka wykonczona ze chcialam jechac do szpitala, bo nie mialam sily, wisialam na tej toalecie wszystko szloo mi z zoladka bo juz nie mialam czym wymiotowac raz bylo zolte a potem zielone bylam przerazona, wiem ze jezeli dzisiaj znowu bedzie to samo to tego nie wytrzymam

ta moja ginekolog tez dobra tutaj zuken pisala ze po 5 razach musi dzwonic a u mnie po 20 to normlane ..

nie wiem co zrobic
Na IP i nie ma co się ogladać to jest już niebezpieczne
Cytat:

Ja przed każdą wizytą się denerwowałam ale teraz na samą myśl brr . gratuluję córci
Cytat:

Ja tak mam że jak kichnę to mnie strasznie zakuje tak jakby jajnik albo po jednej albo po drugiej stronie
Cytat:

Genetyczne zawsze jest przez powłoki brzuszne
Wiedziałam, że komuś smaka narobię tymi truskawkami!
No narobiłaś właśnie makaron gotuje
Cytat:
No z tymi genami to różnie moja mama w 2 h rodziła a siostra 1 poród 14h drugi 11h tylko że ona jest mała i wąska więc może też ciężej miała bo dzieci rodziły się powyżej 3,5 kg

Cytat:
No to może być wesoło Ale nie będzie tak źle chyba sie jakoś dogadają
Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja ju po usg wszystko jest ok widać dwie rączki dwie nóżki serce bije i wszystko wyglada prawidłowo dzidzius większy o dwa dni niż z OM czyli to juz 12t1d następne usg polowkowe na 13 marca ale pójdę prywatnie 20lutego na rozpoznanie płci.....mam przeczucie ze to chłopak ale ostatnio tez takie miałam i była dziewczynka niby chce chłopca teraz ale tak w głębi ducha bardzo sie uciesze jak bedzie dziewczynka boje sie trochę chłopca ze go rozpieszcze za bardzo i ze sobie rady w życiu nie da a nie daj Boże jakby miał mój charakter....mam okropny charakter
Super że wszystko jest ok
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
za wizytę
Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
hej
Nie odzywałam się bo pracowałam, teraz mam już 4 dni wolnego. Taka wymęczona byłam że chodziłam spać o 20 Wczoraj też tak poszłam spać i dziś od 7 się już kręciłam na łóżku
Biorę się za nadrabianie

II trymestr ale fajnie ja to do 8 lutego muszę czekać
Natka mam pytanie czy by nie lepiej po usuwac te dziewczyny które zniknęły i te z końca listy . Bo czasami po jednym poście napisały i ich nie ma a tak to chociaż będzie widać kto się udziela co o ty myślisz ? i może by tak dopisać dziewczynom co znają już płeć dziecka ?

Edytowane przez anafora12345
Czas edycji: 2014-01-24 o 12:40
anafora12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:44   #1707
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
noc miałam dzisiaj straszną, córka od 21 do 4 rano wymiotowała. Chyba po winogronie 3 razy przebierałam łóżko, o 2 w nocy ją kąpałam, masakra. Tak biedulkę wymęczyło.
Też w tym tygodniu to przerabiałam z córką. Ale wcześniej mówiła że boli ja brzuch więc położyłam miskę przy jej łóżku i nie musiałam zmieniać pościeli. Mojej zaszkodziło chyba przejedzenie naleśnikami.

Cytat:
hej
Biorę się za nadrabianie
Też dziś odpoczywam w domu. Ostatnio chodzę spać ok 21.30 i zasypiam od razu.

Mąż mnie dziś zadziwił. Zrobił domowy makaron. Do łazanek. strach się bać.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:55   #1708
twin--maid
Zakorzenienie

Synek padł więc i ja leżę pod kocykiem z herbatą

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja będę miała genetyczne w najbliższy czwartek. Czytałam, że tego samego dnia trzeba mieć pobraną krew żeby badanie było wiarygodne. A mi gin nic nie mówił o pobraniu krwi....Czy badanie krwi jest konieczne?
Lekarz mi powiedział, że usg daje 80% pewności, że dziecko jest zdrowe a razem z testem PAPP-a, z krwi, daje już prawie pewność. Krew trzeba pobrać do skończonego 13tc.
Ja nie robię testu z krwi.

Cytat:
Mamuska, super, że maleństwo rozwija się prawidłowo

Cytat:
Wiem czemu tak usypiam - moje ciśnienie dzis to 87/47 Ja nie jestem przyzwyczajona do takich niskich wartości. Wczoraj film mi sie urwał albo zasnęłam, nie wiem Chce spac, kreci sie w glowie, nogi jak z waty, głowa boli. Ale jak wiem co jest to zaraz coś zaradzę Będzie lepiej
Na początku ciąży często kobiety mają niższe ciśnienie krwi.

Cytat:
fajnie, gratuluję dziewczynki

Teraz odpoczywam, plecy mnie bardzo bolą.

dzięki

Współczuję nocki i tego, że córka się męczyła. Mam nadzieję, że teraz czuje się już lepiej.
za usg

Cytat:
za wejście w II trymestr

Cytat:
Ja przed każdą wizytą się denerwowałam ale teraz na samą myśl brr . gratuluję córci
Ja też przed każdą wizytą się stresuję co widać w gabinecie po moim ciśnieniu i tętnie
Dzięki

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
dla męża
Stary 2014-01-24, 13:03   #1709
88natka
Zadomowienie

Cytat:
zazdroszcze wam dziewczyny apetytu.
ja od rana wymiotuje.. a najgorsze jest to ze juz nie mam czym..

nie mam juz sily
jedź na emergency tak jak dziewczyny piszą.
Cytat:
Hej dziewczyny mogę przyłączyć się do Was ?
Termin porodu mam na 29-07 ale jakoś bliżej mi do Was ;-) mamuś sierpniowych .
Mam 31 lat pierwszą ciąże poroniłam w marcu tamtego roku. Jestem w 13 tyg i 3 dniu ciąży więc I trym za Mną . Dlatego też odważyłam się dopiero teraz do Was odezwać .
Mam nadzieję, że przyjmiecie Mnie do Waszego grona !
hej Gratuluję II trymestru
Cytat:
Napisane przez anusia_00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie nadazam za forum jak nie zagladne jeden dzien to nie wiem co slychac. Ale czytam na biezaco ale pisac to tymbardziej nie mam czasu, bo tyle by sie chcialo napisac...
Czy ktoras z Wam ma moze chorobe tarczycy Hasimoto? Bo mi podczas badan ktore zlecil rutynowo ginekolog niedoczynnosc wyszla:/ kazal mi zrobic badania dodatkowe i isc do endokrynologa...no i sie okazalo ze mam to cos...i sie nasluchalam od lekarza, ze szok...wyszlam prawie z placzem...i nie wiem czy od tej tarczycy padam czy od anemii...dzis wzielam opieke na dziecko bo nie mialam sily isc do pracy:P ale jutro juz bym sie musiala zmobilizowac:Pwczoraj bylam tez na badaniach prenatalnych i teraz czekanie 2 tygodnie na korelacje tych badan z krwia jedno jest ponoc tylko niepokojace dzieciatko ma tetno na granicy gornej normy 174 i musze miec to pod kontrola a na ponad 80% chlopak...troszke mi szkoda bo mialam ubranka odlozone po coreczce a teraz trzeba bedzie je przejzec:P i zostawic tylko uniwersalne:P i nie mam pomyslu na imie:P miala byc druga corka:P a i data z usg dokladnie pokrywa mi sie z OM 03 sierpienaha moje dane na piewsza strone Ania 29 lat w tym roku
A dzis na sniadanie zaliczylam jajecznice ze szczypiorkiem, surowke ze smietana z rzodkiewka i wiosenne kanapeczki a moja mama sie smiala czy zamierzam sama to zjesc
Hej trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Gratuluję chłopca

Cytat:
Napisane przez niunia13140710 Pokaż wiadomość
witam, ja też zostanę w sierpniu mamą, chciałabym się przyłączyć do forum jeśli można tylko nie wiem jak sie zapisać do klubu, ktoś może wie??
hej regulamin klubu jest na pierwszej stronie
Cytat:
Pisze do was z łazienki cały dzień wymiotuje. Teraz nie mogę zasnąć bo ciągle męczą mnie wymioty.
Nic dzisiaj nie zjadłam również nie mogę pić bo od razu wszystko wymiotuje.

Martwię się
Biedulko Ty musisz jechać do szpitala.
Cytat:

ale super ! gratulacje
Cytat:

Trzymam kciuki, powodzenia
Cytat:
Tez tak mam jak kaszlne albo kichne albo nawet wstanie gwałtownie to mnie tak mocno zakuje jakbym kolkę miała po prawej lub po lewej stronie ze aż sie w pół zginam

mam identycznie.
Cytat:

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

88natka mam prośbę zmienisz mi datę porodu na pierwszej stronie na 7 sierpnia to juz oficjalnie wpisane w kartę ciazy a tak poza tym to mam na imię Agnieszka mam 26 lat i mam dwie córki Weronika 10 lat i Zuzia 20 miesięcy jakbyś miała czas tez mozesz dopisać

ale super że wizyta udana, ja następną wizytę mam dzień po Tobie 14 marca. Też się zastanawiam czy nie iść prywatnie, zobaczyć czy z dzidzią wszystko ok. Zaraz będę robić aktualizację pierwszej strony. Dopiszę
Cytat:

II trymestr ale fajnie ja to do 8 lutego muszę czekać
Natka mam pytanie czy by nie lepiej po usuwac te dziewczyny które zniknęły i te z końca listy . Bo czasami po jednym poście napisały i ich nie ma a tak to chociaż będzie widać kto się udziela co o ty myślisz ? i może by tak dopisać dziewczynom co znają już płeć dziecka ?
Zaraz będę aktualizowała listę, dopiszę płeć, ale myślę żeby jeszcze nie usuwać tych dziewczyn i poczekać do 2 części. Jak się nie odezwą więcej to wpiszę je do zaginionych.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość

oooo zaraz u Was będę ale mam smak na łazanki

niespodzianka
Stary 2014-01-24, 13:07   #1710
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
j

ale super że wizyta udana, ja następną wizytę mam dzień po Tobie 14 marca. Też się zastanawiam czy nie iść prywatnie, zobaczyć czy z dzidzią wszystko ok. Zaraz będę robić aktualizację pierwszej strony. Dopiszę
Ja napewno pójdę jak tylko bedzie 16 tydzien bo ciekawość mnie zżera jaka plec ale tez dlatego ze moja Zuza z nami jest w pokoju a chce dzieciakom urządzić pokój jak najszybciej zeby Zuze nauczyć ze ma swój pokoik zeby nie czuła sie pokrzywdzona ze nagle jak dzidzius sie pojawi to ja ją wyrzucam z naszej sypialni......

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości