Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koty - część VIII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-28, 11:30   #723
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Koty - część VIII

Dziewczyny, nie uszczelniajcie mocno okien, one są specjalnie nieszczelne. Zwłaszcza, jeśli macie gaz w domu.
Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Nowe piszą a zdjęć nie dały, czemu nie krzyczycie?

Moje panny polowały dziś na śnieg przez okno . Komicznie to wyglądało. Milka to głuptas, ale Sonia?
Nie było nas, to Nowe harcują

Nie sfrustrowały się, że białe robaczki nie dały się złapać?
Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Czy karmicie swoje koty z zachowaniem tych kilkugodzinnych (5 - 8) przerw sucha - mokra karma, czy jak Wam pasuje, nie zwracacie na to uwagi?
Moje nie mają suchej do woli, więc siłą rzeczy zachowuję odstępy.
Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
Wczoraj robiłam sałatkę z tuńczykiem i kukurydzą, kot nie wiedział, w co język włożyć- kukurydza taka żółciutka, tuńczyk pyszniutki, a biedny koteł się nie rozdwoi
Przestałam jeść niektóre rzeczy, bo z Niunią na głowie ciężko.
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
17 kg kota na nogach..... powiem Wam ze po 60 minutach nogi mi zdretwialy....
pozdrawia Rybiorek przywalony kotami
o, jesteś
Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
Sytuacja przed kilku dni. Idziemy z Tż, a za nami nagle idzie bury grubaskowy kot(podobny do tego ze zdjęcia Nimfy)
Tż się odwraca i mówi do kota ,, nic do jedzenia od nas nie dostaniesz'' a kot na to miau i odwrócił się i poszedł w swoją stronę.
Bure, to mądre
Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
to zdjęcie obok drzewa mi przypomniało, jak siostra poszła niedawno z kotem na spacer. to był pierwszy taki duży przymrozek, a biedak chciał sobie na korze poostrzyć pazurki. A tam lód I nie wiedział co się dzieje, dlaczego się mu się łapencje nagle ślizgają
Zima zaskoczyła kotowców
Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
Pytanie jeszcze mam do zorientowanych dziewczyn czy woda wzbogacona w magnez może być podawana kotom mam dzbanek do wody Dafi i taką wodę przefiltrowaną podaję kotom. Ostatnio kupiłam filtr, który jest wzbogacony magnezem (jeszcze nie używałam) i stąd moje pytanie: można taką wodę podawać kotom czy poprzestać na zwykłej kranówce tylko przefiltrowanej przez zwykły filtr węglowy??
Nie kotom ze struwitami.
Cytat:
ostatnio pani z "mojego" DT miała kilkunastoletniego kocura, którego odziedziczyła po zmarłym krewnym. Kot leciał na łiskasie od samego początku. Co nie znaczy, że łiskas jest super i trzeba nim karmić (), ale - czym jest jeden worek gorszej karmy wobec takiej diety przez całe kocie życie
I co, zdrowy, gruby?
Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
My mamy drapak do sufitu, z allegro za 200 zł. To już drugi taki bo pierwszy kotki rozwaliły po trzech latach skakania na niego z rozpędu. Drapak mamy przykręcony do sufitu, podłogi oraz do ściany jedną półeczkę. Bez przykręcenie miał tendencję do bycia przewracany o 3 w nocy i spadał na psie metalowe miski. Trochę to hałaśliwe było i stresogenne.
Sami mocowaliście do ścian czy w zestawie były śruby?
Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Jak dajecie swoim kotom karmę to trzymacie się ściśle zaleceń producenta dot. dawkowania?
Różnie. Czasem koty są głodniejsze, czasem więcej śpią i nie przeszkadza im mniejsza ilość.
Cytat:
Napisane przez witchwq Pokaż wiadomość
Leos mi dzis rozwalil system. Postanowilam umyc jedna z 3 kuwet. W czasie gdy ja mylam, Leos strzelil kupsztala w pustym miejscu po kuwecie... Normalnie dobrze, ze nie mial rozwolnienia :/ Kupsztal sprzatniety, ja w kuchni wsypuje juz zwirek do kuwety a ta lajza mala jeszcze polazla i nasikala tam, gdzie powinna byc kuweta! Skubaniec mogl skorzystac z pozzostalych 2, ale nieeee....

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44810453]Moja za rybami też nie przepada. Jedynie łososia mogła by dziabnąć surowego. Kiedyś nawet jak tż przygotowywał łososia na obiad to przyniosła mi do łóżka płetwę łososia tą z grzbietu. [/QUOTE]
Jak futrzany rekin
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44810453]W ogóle mój kot ma tak, że jak dostaje jakieś kawałki mięsa to musi je jeść obok miski bo w misce tak dobrze nie smakują, a jak nie umie sobie poradzić to na jakikolwiek dywan musi je zanieść bo tam się lepiej je. [/QUOTE]
Daniels tak ma, Niunia grzecznie je z miski.
Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
A co do karmy brit to nie martw się tym CZekoladowuMus, od jednego worka gorszego żarcia nic im nie będzie. Jak będziesz miała kasę to kupisz coś lepszego.
Dokładnie, nie ma co wpadać w karmowy faszyzm
Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Wrzucam Chama jak był mały i Persillę, pierwsze jego zdjęcie
Słodziaczki
Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Dziś siostra mojej małej dostała pierwszej rui... ciekawe, kiedy moją Lady dopadnie... a liczylam, że uda mi się ze sterylizacją przed
Ile ma miesięcy?
Cytat:
Napisane przez 19misia91 Pokaż wiadomość
Ostatnio byłam w szoku jak odebrałam paczkę z zoo+, w sensie zamówiłam ulubione puszki Nalki czyli Catz Finefood smak śledź z krewetkami. Otwieram tą puszkę a ta pachnie zupełnie inaczej niż te zamawiane w poprzednich zamówieniach( też z zoo+), nawet fakturę ma jakby inną. Dodam, że na wszystkich puszkach data ważności była ok. Tak jakby zawartość puszki była ZUPEŁNIE inna.
Któraś z Was wie od czego to zależy? Zdarzyło Wam się coś takiego?
Ciekawe. Coś pozmieniali... Mam chyba tę puszkę, to powącham
Cytat:
jedyny właściwy sposób robienia porannej prasówki:
Cudeńko!
Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Ja moim daje do wąchania rękę jak wracam od Figla (tego kociaka z ogródka) , ale zero reakcji. Cham powącha i tyle
O, już ma imię
Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Wetka polecila tez karme RC dla sterylizowanych kotek. Podobno ma przeciwdzialac odkladaniu krysztalow w ukladzie moczowym. Zastanawiam sie co to za system S/O index? Czy to tylko chwyt marketingowy RC?
Dobra karma zapobiega odkładaniu poprzez właściwe proporcje mikroelementów. Nie musi mieć żadnych specjalnych oznaczeń. To zdecydowanie chwyt marketingowy - ciekawa jestem, czy są jakieś rzetelne, niesponsorowane badania potwierdzające skuteczność tych "profilaktycznych" karm? Jest sporo badań zaprzeczających powiązaniom poprawnie przeprowadzonej kastracji z chorobami układu moczowego.