![]() |
#571 | ||
Elwirka-Elmirka :D
|
Dot.: Koty - część VIII
Cytat:
![]() Pilnuj kategorycznie, żeby załatwiały się do kuwety! Ja jak zawsze proponuje trzymanie kotów przez jakiś czas w jednym pomieszczeniu, żeby się nauczyły, w którym miejscu jest kuweta. Takie kociaki wypuszczone na dużą powierzchnię zwyczajnie zapominają, gdzie ona stoi, mają problem z trafieniem, a w efekcie załatwiają się w różnych niepożądanych miejscach . Wiem, niestety z doświadczenia po poprzednich kotach. Cytat:
![]() ![]() [1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44789708]U was też tak jest, że jak idziecie do łazienki i pytacie się kota czy idzie też to mówi kategoryczne najn, a jak tylko usiądziecie na kibelku to za drzwiami jest przeraźliwy płacz `MIAUU mama w przedpokoju jest tak strasznie, MIAUUU mama chce być z tobą w łazience!!`?? ![]() Identycznie ! ![]() Raz ze mną wchodzi, a raz tak jak piszesz ![]() ![]()
![]() |
#572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#573 | |
|
Cytat:
![]() Będziesz sterylizować?
![]() |
#574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, oczywiście. Za jakieś 2 miesiące, żeby szybciej stresu im nie robić.
![]() |
#575 |
Polka Ogarniaczka
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44789708]U was też tak jest, że jak idziecie do łazienki i pytacie się kota czy idzie też to mówi kategoryczne najn, a jak tylko usiądziecie na kibelku to za drzwiami jest przeraźliwy płacz `MIAUU mama w przedpokoju jest tak strasznie, MIAUUU mama chce być z tobą w łazience!!`??
![]() U mnie teraz identyczna sytuacja - poszłam wymyć naczynia, zostawiłam uchylone drzwi i zaraz słyszę Tercji płacze, że gdzie ja poszłam ![]() ![]()
#576 |
Konto usunięte
|
Wróciłam właśnie od babci, która ma kota. Przytuliłam go na chwilę jak byłam w kurtce. Teraz mój kot stoi w przedpokoju i wącha moją kurtkę od pół godziny.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 | |
|
Cytat:
![]() (Odebrałam dzisiaj 5 falek, łącznie mam 7 falek i 8 nimf ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44798006]Wróciłam właśnie od babci, która ma kota. Przytuliłam go na chwilę jak byłam w kurtce. Teraz mój kot stoi w przedpokoju i wącha moją kurtkę od pół godziny.
![]() Fela też się nie może od moich ubrań odessać jak przychodzę od jej kuzynów ![]() Nimfa - fajnie Ci ![]() ![]()
#579 | |
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;44798006]Wróciłam właśnie od babci, która ma kota. Przytuliłam go na chwilę jak byłam w kurtce. Teraz mój kot stoi w przedpokoju i wącha moją kurtkę od pół godziny.
![]() ![]() ![]() Ja moim daje do wąchania rękę jak wracam od Figla (tego kociaka z ogródka) , ale zero reakcji. Cham powącha i tyle ![]() Cytat:
![]() Gdybym miała świadomie* brać 3 kota to planowałam kotkę, jakoś wydaje mi się, że byłoby mniej problemów z 2 kocurami , szczególnie z Chamem, ale bałabym się sterylki właśnie. Naczytałam się, jak niektóre dziewczyny opisują czas po zabiegu i się boję ![]() ![]() * teraz, gdybym miała brać kota, wzięłabym Figla ![]() 2 falki, które już miałam , parę min. później już poszły się zapoznać ![]() Mam 2 króle (w podpisie) , ta to samica, Lalka na nią wołam ![]() ![]()
![]() |
#580 |
Zakorzenienie
|
Bylismy z kicia na zdjeciu szwow. Strasznie sie wyrywala. Ma teraz taka rozowa ranke. Troche sie boje, ze to rozlize, chociaz wetka mowila, ze wszystko ok. Ma tez mala opuchlizne pod spodem, ale to tylko nic rozpuszczalna.
Wetka polecila tez karme RC dla sterylizowanych kotek. Podobno ma przeciwdzialac odkladaniu krysztalow w ukladzie moczowym. Zastanawiam sie co to za system S/O index? Czy to tylko chwyt marketingowy RC?
#581 |
Konto usunięte
|
Witam wszystkie wizażanki
![]() Piszę, ponieważ mam problem z kotem. Kotek ma 8 miesięcy, jest po kastracji, od pewnego czasu siusia na kołdrę, wcześniej tego nie robił. Oprócz tego normalnie załatwia się w kuwecie, która jest systematycznie sprzątana więc odpada argument, że jest zanieczyszczona. Dlaczego kotek może tak robić? Jak go od tego odzwyczaić? Jakieś porady? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 | |
|
Cytat:
[1=26e36cd43f9cac15ad5746d 34296336ad12aa2b1_614faa1 8a26c7;44800491]Witam wszystkie wizażanki ![]() Piszę, ponieważ mam problem z kotem. Kotek ma 8 miesięcy, jest po kastracji, od pewnego czasu siusia na kołdrę, wcześniej tego nie robił. Oprócz tego normalnie załatwia się w kuwecie, która jest systematycznie sprzątana więc odpada argument, że jest zanieczyszczona. Dlaczego kotek może tak robić? Jak go od tego odzwyczaić? Jakieś porady? ![]() Poczekaj na esfirę i inne dziewczyny, ja nie pomogę ![]()
![]() |
#583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#584 | |
|
Cytat:
![]() Ja robię zamówienia co 2 m-ce, teraz w lutym zamawiam karmę, może skuszę się na wędkę ![]() Mój Cham namiętnie maltretuje kulkę z piórkiem albo mychę- też z piórkiem ![]()
![]() |
#585 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio byłam w szoku jak odebrałam paczkę z zoo+, w sensie zamówiłam ulubione puszki Nalki czyli Catz Finefood smak śledź z krewetkami. Otwieram tą puszkę a ta pachnie zupełnie inaczej niż te zamawiane w poprzednich zamówieniach( też z zoo+), nawet fakturę ma jakby inną. Dodam, że na wszystkich puszkach data ważności była ok. Tak jakby zawartość puszki była ZUPEŁNIE inna. ![]() Któraś z Was wie od czego to zależy? Zdarzyło Wam się coś takiego? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Zakorzenienie
|
jedyny właściwy sposób robienia porannej prasówki:
#587 |
... choć nie Westwood
|
Dziś siostra mojej małej dostała pierwszej rui... ciekawe, kiedy moją Lady dopadnie... a liczylam, że uda mi się ze sterylizacją przed
![]() Kusum, super, że mala już w formie ![]() W załączeniu: kot w szafie. Jak nie dołem, to górą ![]()
![]() |
#588 | ||
|
Cytat:
![]() ![]() Boski ![]() Cytat:
![]() ![]() O, pamiętam, jak Cham wlazł mi kiedyś do szafy jak był kociakiem, a ja myślałam, że zawału dostanę ![]() ![]() ![]() Wrzucam Chama jak był mały i Persillę, pierwsze jego zdjęcie ![]()
![]() |
#589 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Zakorzenienie
|
hipnotyzujące ma te oczyska
![]() słodkości ![]() ![]() PS. Cham był Chamem od samego początku, czy dopiero potem ta ksywka do niego przylgnęła? ;p
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2014-01-25 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#591 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze to inny model i jeszcze troche wytrzyma z ta ruja? Cytat:
![]() Moje tez ryby nie tykaja. W zadnej postaci. Albo kurczak albo nara ![]()
![]() |
#592 |
Wtajemniczenie
|
[1=26e36cd43f9cac15ad5746d 34296336ad12aa2b1_614faa1 8a26c7;44800491]Witam wszystkie wizażanki
![]() Piszę, ponieważ mam problem z kotem. Kotek ma 8 miesięcy, jest po kastracji, od pewnego czasu siusia na kołdrę, wcześniej tego nie robił. Oprócz tego normalnie załatwia się w kuwecie, która jest systematycznie sprzątana więc odpada argument, że jest zanieczyszczona. Dlaczego kotek może tak robić? Jak go od tego odzwyczaić? Jakieś porady? ![]() stan zapalny pecherza i/lub piasek/kamienie. Jesli badanie moczu wykluczy to wszystko, to problem jest bechawioralny. Bylas u weterynarza z nim? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#593 | |||
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Na początku był Filemonem ![]() ![]() Cytat:
![]() Moje się poprawiły i takie rybne (kurczak i wołowina) przysmaki Animondy zostają łaskawie zjedzone ![]() Moje zwierzęta czasem są dziwne: wczoraj czyściłam wątróbkę, ani Majlo (pies), ani Cham nie chcieli ![]() Zastanawiam się już czy ta wątróbka jest do kitu, czy moje zwierzęta są jakieś nie tego ![]()
![]() |
#594 |
Zakorzenienie
|
Nimfa, ale dobrze masz z tym plastikiem w klatce! U mnie taki domek wytrzymal by moze z miesiac... Jedyne czego moje myszoskoczki nie ruszaja z plastiku, to kola do biegania (ale za to czesci mocujace sa mniam, wiec albo kombinujemy, albo wymieniamy cale kolo
![]() Sama nie wiem, czy miedzy moim kotami jest dobrze, czy nie. Martwie sie o Kitke, bo jak by nie bylo, to ona byla tu pierwsza i jest kotem z problemem, ktorego genezy do dzis nie znam tak do konca... Z jednej strony super sie razem bawia i Kitka sama do niego przychodzi jak Leos spi, zeby polozyc sie kolo niego i umyc mu glowe, ale jednoczesnie jak on robi zakusy zeby ja umyc po glowie, to ona go zaraz lapka powstrzymuje. Szyja tez jest zakazanym obszarem. Jak jestem z nia sama, ociera mi sie o nogi i daje sie glaskac, ale jak tylko go zauwazy - ucieka przed reka. Ogolnie, duzo mniej daje sie glaskac, o wejsciu na kolana znow moge tylko pomazyc. Malla - u Ciebie bylo tak samo, zdaje sie? A potem polala sie krew? Boje sie, ze i u nas tak bedzie, jak Leos zacznie dorastac. Widac po jego zachowaniu, ze ma zapedy na "top kota" i boje sie, ze bedzie probowal to wprowadzic w zycie. To takie male, malutkie szczegoliki, ktore widac jak sie przyjzec, bo na pierwszy rzut oka wszystko jest super. Ale to, ze ona prawie nie daje sie glaskac, albo spi wiecznie skulona, a on sie rozwala jak ksiaze... Takie male niby nic... A co do ryb... dla Kitki zjadliwa jest tylko makrela wedzona (ja jem z dwa razy w roku i wtedy dostaje odrobinke na opuszku palca) albo tunczyk z puszki (dla ludzi), ale tez rzadko kiedy jemy i rzadko dostaje. Mokrego z krolikiem nie ruszy, z dziczyzna tez nie. W sumie najbezpieczniejsze smaki u niej to kurczak i wolowina, ale na kurczaka jest uczulona... Leos natomiast wciaga wszystko. Czy to kurczak, czy ryba, czy dziczyzna, zje i jeszcze miske wylize. No i moje oba tez jedza "z doskoku" co jest mocno utrudnione, bo w dzien dostaja tylko mokre i nigdy nie wiem, jak dlugo miski moga postac. Z drugiej strony mowi sie, ze zepsutego jedzenia kot nie ruszy? Zooplus mnie mocno na plus zaskoczyl, zamawialam zwirek (akurat trafilam na promocje, do 40l dostalam 2 puszki przysmakow cosmy) i puszki cats finefood (czy jakos tak, ta niemiecka marka) na sprobowanie. Zlozylam zamowienie w czwartek po poludniu, w sobote rano paczka w domu. Tylko sledzenie przesylki jest do pupy, bo nie uzupelniane az do dostarczenia przesylki - wtedy nagle mozna zobaczyc cala droge paczki, a wczesniej wszystko stoi na "oczekiwanie na odbior od wysylajacego" czy jakos tak. No ale to nie wina zooplus a firmy przesylkowej.
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. Edytowane przez witchwq Czas edycji: 2014-01-26 o 04:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#596 | |
|
Cytat:
![]() Moje kociska wczoraj się zaczepiały, śpią na drapaku, ale każdy na swoim miejscu. Mama wczoraj obliczała, ile kotów zmieści się na drapaku: dobiła do 8 ![]() Twoje jeszcze pewnie ustalają hierarchię , więc mogą mieć takie zachowania. Niektóre koty nie lubią pewnych rzeczy i się tego nie zmieni. Dzisiaj, jak leżałam w łóżku, Cham miział się do mnie , spał ze mną, a jak wstałam, zachowuje się, jakby mnie nie było- totalna olewka mojej osoby ![]()
![]() |
#597 |
... choć nie Westwood
|
Mam właśnie nadzieję, ze nieco inne geny, od innego tatusia
![]()
![]() |
#598 |
Zakorzenienie
|
moja cholera mała też nie ;/ co mnie boli, bo ja ryby uwielbiam, kupuję często, dobre, i jadłybyśmy razem. Ale gdzie tam, nigdy nawet do gęby nie wzięła odkrojonego surowego kawałeczka. Powącha, strząśnie łapką i już jej nie ma
witchwq - nie martw się na zapas ![]()
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2014-01-26 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Wtajemniczenie
|
Moje ryby lubią, ale tylko niektóre i to ugotowane na parze np. dorsz, miruna, łosoś.
Tuńczyka z puszki, takiego w wodzie też lubią. Natomiast karmy mokre z rybą nie podchodzą. Tylko z dorszem/łososiem ostatecznie zjedzą. Natomiast makrela, okoń, śledź, "ryby morskie", o dziwo tuńczyk ![]() Nie lubią też karm z dziczyzną. Ale już suche zjedzą, bez względu na to czy ryba, wołowina, dziczyzna, drób itd. Tu wszystko zależy od marki, czy akurat ta im pasuje. Z krewetką kiedyś im nie bardzo podchodziły, ostatnio coś posmakowały. Królika też zjedzą, ale bez jakiegoś szału. Bardzo lubią takie "niecodzienne" np. z sarną, bawołem, bażantem. Najlepiej jak "podstawą" jest wołowina lub cielęcina, drób już trochę mniej smakuje. Co do mięsa/podrobów to nie przepadają za wątróbką, zjedzą tylko jak jest całkowicie ugotowana. Inne wcinają na surowo. Karmy mokre dobieram pod Małą, bo ona jest trochę bardziej wybredna, są takie, że Mała je, bo nie ma nic innego, natomiast Grubcio wcina z chęcią. Natomiast kilka trafiło się takich, gdzie oboje odmówili zjedzenia, lub Grubcio tylko skubnął (najwięcej nietrafionych było z Grau oraz przeróżne z dodatkiem ryb lub dziczyzny). ![]()
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2014-01-26 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Zakorzenienie
|
My dostalismy od weta kilka saszetek RC veterinary neutred i teraz kicia chce jesc tylko to! Ja nie wiem co oni dodaja do tego ryzu z kukurydza, ale musi byc mocne. Orijen jak jej rzucam to sie patrzy jak na wariata, ze cos niezjadliwego leci.
![]() Kicia po zdjeciu kubraczka jest zupelnie innym kotem. W koszulce: miziak, mruczek, wszystko jadla, ciagle na kolanakch, no cud kotek, wymarzony. Bez kubraka: kiciowscik, biega jak szalona, nie dotykaj, nie bierz na raczki, jem tylko RC! Dobrze, ze wetka nam kubraczek dala ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.