2014-01-30, 16:59
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Witam się z Wami.
U nas SAJGON. Jutro się przeprowadzamy A jeszcze tyyyle trzeba spakować Zaraz się za to zabieram.
U nas w nocy Ala jeszcze się męczyła z gazami, w dzień już za to lepiej. Odstawiłam dzisiaj kawę bezkofeinową z mlekiem i wydaje się że może to było to. Zobaczymy jak będzie później, na razie Ala grzecznie śpi.
W dodatku widać że szaleją mi hormony. Mam strasznie suchą skórę, zwłaszcza na dłoniach, i mega wrażliwą na wszystko. Założyłam dzisiaj sweter i tak mnie drapie że nie idzie wytrzymać. Nawet obrączki nie mogę nosić, mam wrażenie że mnie uczula. Czy macie podobnie?
Cytat:
Napisane przez Le La
A ja sie pochwale moim pulpecikiem malym 
|
O rany śliczny!! A jak pięknie trzyma główkę! 
Cytat:
Napisane przez yummi_mummy
Kochane Mamuśki i Dwupaczki
Po przerwie, ale jestem, tzn. jesteśmy !!!!
Antuś jest już na świecie ! No i w domu...
Urodził się 21.01.2014 r, godz. 19:28, waga 3400, 54 cm, CC, 10/10 apgar
Przepraszam za brak info, ale wiele się działo. Rodziłam w Poznaniu, potem 4 doby w szpitalu no i od wczoraj jesteśmy w domu, w Lubinie.
o godzinie pokroili mnie i wyciągnęli z brzuszka nasze największe s
|
Super!! GRATULACJE!!!   
Syn jest śliczny 
Cytat:
Napisane przez magnusia
u nas Adaś po kąpieli- o ludzie ile było krzyku  jakby ze skóry obdzierali... ja nie wiem co to będzie jutro jak mąż będzie kąpał sam...
|
Taaaak... jak by Ci to... to mija powoli... U mnie przedwczoraj syrena wyła już tylko przy końcu kąpieli. Ale na pewno wszyscy sąsiedzi słyszeli 
Cytat:
Napisane przez lolita25
Moja wczorajsza\wieczorna rozmowa z mężem:
ja: jak wyglądają moje włosy? myć je dzisiaj czy jeszcze są w miarę?
mąż: nie myj dzisiaj, przecież są ładne
ja: a jak się w nocy akcja zacznie a ja będę miała brzydkie włosy??
mąż: a w czym to przeszkadza?
ja: chcę wyglądać przyzwoicie podczas porodu
mąż: a jak umyjesz,wody Ci odejdą w łóżku, będziesz wychodzić na kraba i je pomoczysz tymi wodami...to co?
ja: masz rację....nie myję dziś 
|

Cytat:
Napisane przez guapissima
Normalnie umarlam!!! Pisalam Wam o mojej nawiedzonej sasiadce, ktora mieszka 2 pietra nizej....Przed chwila znowu przyszla, proszac o to samo, czy mozemy chodzic ciszej, bo ona nie moze normalnie ze znajomymi porozmawiac. Najsmieszniejsze jest to, ze ja od 2 h siedze na kanapie i czytam ksiazke i nawet o centymetr sie nie ruszylam.....tylko czekam az sie Leon urodzi 
|
Jak normalne rozmowy nie pomagają to może nie wiem, zacząć jej opowiadać o nartach? Albo o meblach? Przestraszy się i nie odezwie więcej 
Cytat:
Napisane przez katarzyniak
Dziewczyny, dzisiaj o 10:15 poprzez cc przyszedł na świat mój synek  zabieg byl planowany na wtorek, ale jednak byl dzisiaj ... Teraz leze pod kroplówką, dziecko juz moglam przytulic niedawno
Ma 57 cm i 3900 g 
|
GRATULACJE   I jak się czujesz?
Cytat:
Napisane przez lidkaa82
Dziewczyny ja wpadam na chwile jak zwykle, bo pomyslalam ze jeszcze sie wam nie pochwalilam moim bobasem. Na fotce 10 dniowy Miłosz.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
Piękny!! I jakie ma śliczne oczy 
Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu
 Domyślam się, że miało być "wklęsły", ale wyszło bosko
My dzisiaj miałyśmy lekarski dzień. Rano przyszła położna (po raz szósty  ) i orzekła, że Nela jest za żółta (leci jej teraz 6 tydzień). Kazała w te pędy do laboratorium - bilirubina 8  Prosto z labu do pediatry. Lekarka mnie trochę uspokoiła, ale wypisała skierowanie na trylion badań. Szybko do domu pobrać siki (od niemowlaka, po prostu bosko!  ) i z powrotem do labu. No i dopiero teraz zlądowałyśmy w domu. Na dodatek TŻta nie ma dziś w domu, więc całe latanie z wózkiem było na moich barach  Czuję się jakbym pole zaorała. Ale córę ma grzeczną, podczas pobierania krwi (a trochę to trwało) nawet się nie obudziła 
|
Ale brawa dla córki za badania
|
|
|