Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Dzień dobry 
Ale lecicie z tymi porodami, lista coraz krótsza i krótsza. Tylko ja na swojego mam jeszcze 3 tygodnie czekać 
Tak wogóle, to od dzisiaj jestem oficjalnie donoszona - zaczynam tydzień 38, mogę iść rodzić w każdej chwili, za każdym razem w kiblu wyglądam czopusia, chcę dziecko swoje przytulić w dniu przytulania, już teraz, zaraz tupnę do kompletu 
Jeszcze koleżanka która jest teraz w 39 tygodniu właśnie napisała mi na fejsie, że ciśnienie jej skoczyło i jedzie na IP z nadzieją że już do domu wróci z małą Zosią. Tym bardziej zaczęła zżerać mnie zazdrość 
Cytat:
Napisane przez cherubinka
Dziewczynki, nie wiem co sie dzieje na wątku, nadrobię później. Chciałam Was poinformować, że dzisiaj o 4:05 sn przyszła na świat nasza księżniczka z wagą 3800 i 56cm, punktów 10/10 
|
Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez senira666
ja trenuje sprzątanie siłą woli  patrze na meble i myślę żeby kurz z nich zniknął  póki co rezultaty kiepskie ale trening czyni mistrza
a na obiadek schabowy ziemniaczki i marchewka z groszkiem 
|
Heh, też myślałam coby posprzątać w ramach wywołania porodu, ale w piątek się przeprowadzam, w związku z czym stwierdziłam że nie ma sensu pucować starego mieszkania. Więc pozmywałam i udaję że jest czysto 
Cytat:
Napisane przez milka-pilka
(...)
Mam używany ręczny laktator Medeli (jak będzie trzeba to potem kupię elektryczny). Jak mam go wyparzyć? Wszystkie elementy mam włożyć do garnka i gotować? 
Sorry za takie pytanie, ale nigdy niczego nie wyparzałam 
(...)
|
Jeśli masz parowar to w parowarze. Jeśli nie masz, to robisz sobie na garnku sitko z pieluchy tak żeby wisiało pod pokrywką, wlewasz do garnka trochę wody, przykrywasz pokrywką, i stawiasz na kuchenkę, i czekasz kwadrans od kiedy woda się zagotuje.
A co do TŻa, to chyba lepiej że się skonsultował zamiast podejmowac samodzielnie decyzję. Pomyśl jaka wtedy byłabyś wściekła, jakby sam zdecydował 
Cytat:
Napisane przez selena85
Hania jest już z nami. 3220g, 55cm, 10 pkt, CC. Jest ok, leze Plackiem i czuje jak schodzi mi znieczulenie. Mała nie chce za bardzo ssac cyca, włącza syrene i ma gdzieś jedzenie. Położyli ją pod ta lampa dla noworodków i sie tam grzeje, chyba zasnela bo nie słyszę jej. Jest fajniutka. Nie sądziłam, ze mój organizm jest w stanie stworzyć takie cudenko. Kosmos.
|
Gratulacje!
Shizu48 dopiero teraz doczytałam, że po porodzie oprócz swoich rodziców i małoletniego rodzeństwa masz zamiar mieć jeszcze na głowie teściową i babcię TŻa. Powiem tylko jedno - WOW. Ja bym już dawno była na Marsie ze strachu przed taką gromadą dobrych rad 
Cytat:
Napisane przez senira666
(...)
AAAAA !!!!! przede mną na liście już tylko 2 osoby i to obie po terminie już !!!
|
Zapychają kolejkę, trzeba je szturchnąć 
Wogóle, teraz pomyślałam ze już rozumiem ideę tych wątków jednomiesięcznych. U nas większość styczniówek, większość dzieci już się urodziłą, niektóre dzieciaczki są już całkiem dorosłe, a mi zostało jeszcze 3 tygodnie, a jak się przeterminuję to i do marca mogę czekać