|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
gratulacje!!!!!!
#3152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Chciała zapytać "dziewczyny z Żelaznej" - czy dla dzieci brałyście rożek, czy kocyk (na liście jest wybór)? Nie wiem co mam spakować ![]() Mam używany ręczny laktator Medeli (jak będzie trzeba to potem kupię elektryczny). Jak mam go wyparzyć? Wszystkie elementy mam włożyć do garnka i gotować? ![]() Sorry za takie pytanie, ale nigdy niczego nie wyparzałam ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Co do pomocy przy dziecku po porodzie ja wczoraj się zestresowałam. TZ dostał propozycję zrobienia muzyki do przedstawienia w teatrze w Gdańsku - premiera pod koniec marca. Taka praca wiąże się z wyjazdem - minimum na 2 tyg, ale zazwyczaj na dłużej. Jeśli urodzę teraz albo do 10.02 i nie będzie żadnych komplikacji to jakoś sobie poradzę, ale wkurzyło mnie podejście, że mamy to omówić, bo on musi odpowiedzieć. No kurczę, skąd mam wiedzieć, kiedy Mała będzie chciała wyleźć z brzucha? Zadzwoniłam wczoraj do swojej mamy, w razie czego mi pomoże, ale moja mama po pierwsze jest bardzo zajęta (dużo pracuje, ja też będę musiała jej jakąś kasę dać za pomoc, bo zrezygnowałaby wówczas ze swoich zleceń - ale to akurat rozumiem), po drugie to ja nie mieszkam z nią od 19 r.ż. (a mam lat 36) i nie jestem z nią tak zżyta. Kocham ją, ale wolę jednak, gdy widujemy się rzadziej. To będzie niezły sprawdzian naszej obopólnej tolerancji... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3153 |
Rozeznanie
|
dziekuje za wszystkie słowa, jestescie kochane
![]() gratuluje kolejnym mamusiom... usciskajcie bardzo mocno ode mnie swoje maluszki. Wierze,ze moj Aniłek czuwa nad nimi. Powoli sie podnosze, mam wielkie wsparcie w rodzinie i znajomych. Natanielek bardzo dzielnie znosi moj smutek,pociesza mnie choc staram sie przy nim nie plakac. Moja coreczka sni mi sie codziennie, Tz tez ale nie boimy sie tych snow, czujemy,ze chce bysmy nie martwili sie o nia. Co do nawału wczoraj sciagnełam ponad... 210ml.... Ten rok dajemy sobie na badania. Genetyczne itp,krwii... na stablizacje, Mysle nad psychologiem. Zamowilismy za coreczke msze i mysle,ze jakos to bedzie. Trzymajcie sie dziewczyny ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja od jakiegoś czasu jestem Zosia-samosia i każde zdanie (kogokolwiek) że mi będzie pomagać traktuje jako zarzut, że sama sobie nie dam rady.(Mąż ma pracy od groma) A ja od wielu lat już sama sobie daję radę... Ps: mam maluteńkie mieszkanko, mikroskopijne wręcz, ale wolę to niż ciągłe "dobre rady" , "ja wiem lepiej" albo mój ulubiony "30 lat temu robiło się tak..." Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tak samo jak ptasie mleczko... ![]() Cytat:
![]() ![]() Wczoraj wieczorem miałam regularne twardnienia (tak trochę bolało) co 4-5 minut (po 40 sec.) po 2 godzinach razem ze mną poszły spać. Dziś rano wstaję, patrzę w lustro - brzuch mi opadł ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Może postaraj się tyle nie ściągać,jedynie troszkę,żeby ulgę poczuć. Pij szałwię,ona hamuje laktację.
![]() |
#3157 | |||
Raczkowanie
|
senira666, Akkma poprawka - mój żelek sprawił ze myślałam ze dziś jest 1 luty
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę podejścia TŻta, ciekawe jaki mój się okaże.. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3158 |
Raczkowanie
|
Gratuluję nowym mamusiom
![]() Dagmara mam nadzieję, że spodziectwo nie będzie wymagać operacji. Trzymam kciuki. Magnusia jeszcze chwilkę i będziecie w domku. Ja siedzę w szpitalu, raczej wypiszę się na własne żądanie, bo badania wychodzą dobrze, muszę jeszcze dorwać mojego lekarza. |
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Raczkowanie
|
Lejdi Aga- jestes niesamowicie dzielna!!!!!
![]() [QUOTE=em ma;44901209]witam ![]() u nas pobudka nastapiła po 5, jedzonko i drzemka niespokojna prze baki do 7. brawa za opis ![]() Kacperek słodziak ![]() gratulacje ![]() Przytulam mocno ![]() ![]() Powiem Ci ze za nic nie wróciłabym do domu rodzinnego ![]() ![]() Ja strasznie załowałam ze przez nieskończony remont 2 tyg bylismy u tesciowej...to powinien byc nasz czas-mój, meza i małej by sie siebie nauczyc. Mam poczucie ze stracilismy cos czego juz sie nie da odzyskac...Powinnas uwierzyc w siebie-sama bardziej dasz sobie rade z małym niz z pomoca mamy. w ogóle to nie rozumiem zupełnie dlaczego załozyłas ze przez pierwszy miesiac bedziesz potrzebowac pomocy rodziców. Po zdjeciu szwów będziesz sie juz czuc całkiem dobrze. najgorsze dni tak na prawde spedzisz w szpitalu. w domu to juz bedziesz biegac ![]() /QUOTE] Zgadzam sie z Emma w 100% Dasz sobie rade!! Jak czlowiek nie ma wyjscia to mobilizuje sie szybciej. Ja od samego poczatku bede sama. Moja mama nie moze do mnie przyleciec, tesciowa nie wykazuje ochoty, a TZ, ktory mial byc ze mna musi jednak wrocic do pracy. Paradoksalnie ciesze sie z tej sytuacji,bo nie bede miala czasu zeby sie nad soba uzalac, co ostatnio wychodzi mi perfekcyjnie ![]() ![]() poczatkujaca-dagmara, cherubinka- Gratulacje!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
jakoś dzisiaj spokojnie na wątku ....
#3161 |
Rozeznanie
|
ciekawe jak tam u Seleny... ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3162 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3163 |
Wtajemniczenie
|
Hania jest już z nami. 3220g, 55cm, 10 pkt, CC. Jest ok, leze Plackiem i czuje jak schodzi mi znieczulenie. Mała nie chce za bardzo ssac cyca, włącza syrene i ma gdzieś jedzenie. Położyli ją pod ta lampa dla noworodków i sie tam grzeje, chyba zasnela bo nie słyszę jej. Jest fajniutka. Nie sądziłam, ze mój organizm jest w stanie stworzyć takie cudenko. Kosmos.
#3164 |
Wtajemniczenie
|
cherubinka, selena: gratulacje dziewczyny wspaniałych córeczek
![]() magnusia: co to znaczy, że Adaś ma chińczyka? |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3166 |
Raczkowanie
|
ehhh strasznie wolno mi to idzie.... jakies tam skurcze sa, nie sa bardzo bolesne, takie jak przy okresie. rano rozwarcie bylo na palec. i tak leze i leze i naprawde zaczynam sie denerwowac bo ogilnie jest na mnie zlewka. czekam na 13 bo nij ginekolog ma przyjsc, zobaczymy moze cos zadziala. a meza wyslalam narazie do domu, niech zbiera sily
|
![]() ![]() |
![]() |
#3167 |
Zakorzenienie
|
ja wzięlm dwa kocyki i jest ok
#3168 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez jin Czas edycji: 2014-01-31 o 11:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() Ja mam jeden nieduży kocyk i rożek, to wezmę obie rzeczy. Magnusia, a w co się spakowałaś? Bo mi tych rzeczy wychodzi strasznie dużo... (podkłady, ręczniki papierowe, pieluchy itd.) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3170 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
1. Odległość. Ten lekarz do którego mam takie zaufanie jet wlasnie z rodzinnego miasta i zeby wrócić do Opola trzebaby było przejechać 120km z moim nowobarodzonym :/ 2. Doświadczenie. To chyba ten najważniejszy powód. Co prawda pomagalam mojej mamie przy młodszych braciach ale wiadomo - oni nie byli moi. Teraz kiedy będę miała swoje trochę wydaje mi sie będę spokojniejsza gdy będę miała obok jednak specjalistkę po trójce dzieci, wiec gdyby coś było nie tak i mnie łapała panika - w tej kwestii wiem ze mnie uspokoi i doradzi. 3. Napisałaś o tych bliznach ze szybko doszłaś do siebie i coś takiego mi sie marzy ![]() ![]() 4. Dużo miejsca - dlatego tu mogliśmy jednocześnie miec z tżtem cały umeblowany juz pokój dla siebie i Gutka, jednocześnie zaprosić matkę i babkę tżta które mieszkają 500 km dalej i one tez tu bedą miały swój pokój z łóżkiem i wszystkim co w naszym mieszkanku nie miało szans, a chce zeby one tez mogły brać udział w życiu wnuczka, szczególnie że TŻ jest ich jedynym ukochanym mężczyzna w rodzinie i swiata poza nim nie widzą (choc od kiedy okazało sie ze noszę w sobie Gutka to mocno zszedł na dalszy plan ![]() 5. Jednak oszczędność - ja jestem co dopiero po studiach, TŻ jeszcze w trakcie wiec nawet nie zdążyliśmy odłożyć na kiedyś tam (miałam wielkie plany zajść w ciąże gdy juz znajdę świetna prace i będzie mnie na dziecko spokojnie stac ale plany planami a życie swoje ![]() 6. Najzabawniejszy z powodów - mój 4-letni brat na punkcie którego mam świra juz nie moze sie doczekać Gucia, podczas kąpieli nawet myje mi brzuch mówiąc ze kąpie Gutka ![]() ![]() ![]() ![]() Opisałaś to czego najbardziej sie boje - ze stracę coś nieodwracalnie spędzając tu te pierwsze chwile.. Ale muszę byc pozytywna - moze akurat mnie zaskoczą (szczególnie ze zawsze byłam bardzo BARDZO rodzinna) i wszystko sie dobrze ułoży. Jezeli moje wątpliwości sie sprawdza - wtedy spakujemy sie i zwyczajnie wrócimy, nie ma co komplikowac sprawy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mamy czas jakby co ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() AAAAA !!!!! przede mną na liście już tylko 2 osoby i to obie po terminie już !!!
#3172 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3173 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Miluś zaliczył dzis pierwszą wizyte u pediatry z zielonym katarkiem i pokasływaniem. Na szczęście osłuchowo czysty, dostal kropelki z antybiotykiem, zalecenie psikania wodą morska i maść majerankowa pod nosek. Doktor nie kazał odciągać tylko kłaść na brzuszku zeby katarek wypływał. Biedny Skarbek męczy się z tym katarkiem, ale mam nadzieje że będzie dobrze. Wie któraś czy można już inhalować takie maluchy solą?? Powiem wam że czuje sie już nieźle ale dzis jak szlismy do przychodni to było tak ślisko że moje spojenie znów dało znać o sobie przez to że się spinałam. Śmiałam sie do męża że jak walnę swoim pokancerowanym tyłkiem o to lodowisko to może się źle skończyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3175 |
Zadomowienie
|
Ale lecicie z porodami! Gratuluję wszystkim nowym mamusiom
![]() Jak ja bym chciała już urodzić...
#3176 | |||
Konto usunięte
|
U mnie Armagedon!! Całe mieszkanie w kartonach. Przyjechała rodzina męża i zaczynają chłopaki ładować kartony.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3177 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Serdecznie gratuluje, niech zdrowo rośnie. Piękne imię wybrałaś dla córeczki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | ||
Zadomowienie
|
Doris dzis ma jakies apogeum...jesli spi to tylko na rekach i szału nie ma-tez jest niespokojna
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() co do meza to opisywałam w klubie ![]()
![]() |
#3180 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.