Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-06, 22:50   #2479
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45023309]dla mnie to też mega problem
pół biedy jak tylko z wózkiem jestem, ale chcę wsiąść np. z wózkiem i Agatką - już nie wsiądę, nie ma szans, nie ogarnę nawet z pomocą pasażera jakiegoś i wózka, i dziecka, za wiele nerwów :/

U nas podjazdy tył/przód szkoły, winda z prfonu (normalna! i spora nawet, regularnie konserwowana), ale my na stałe mamy dzieci ruchowo niesprawne w każdej chyba klasie, wózków teraz 6, a najwięcej o ile pamiętam to w ciągu roku 10 było, więc winda MUSI być mądra
a szkoła 2piętrowa

bardzo dobry pomysł to jest

ejjj ale który bebilon wam przepisała? bo pepti do wyczerpania zapasów możliwy do kupienia tylko, teraz jakiś pepti dha jest dla skazowców i on kosztuje na receptę kilkanaście zł

tak

nie
wręcz odwrotnie, świetnie, że wcześniej diagnoza (od ok. 1,5 roku się stawia), bo od razu terapię można, najlepsze efekty do 3rż są

ej a po co ci? ta demonstracyjna?

Debrah, spokojnie, dostaniecie w syropie pewnie, Agatka dostała Ferrum, taki o smaku toffi
jess też w saszetkach, ale może krzycz od razu o syrop, bo skoro ona nie je to ciężko wam saszetkę będzie podać

wpraszam się

[/QUOTE]
chciałam się wyszkolić ale coś się nie mogę dogadać ze szkolącą :/
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tym razem maly TZcik - Kubus

To moge biadolic, nie?

Bylam dzis z Kuba pierwszy raz w innym osrodku rehabilitacji niz zawsze chodzimy (czekalismy na wizyte 4msce :/).
To bylo cos w rodzaju konsultacji - wchodze, rozbieram Kube, klade go na macie, on robi co chce, a terapeutka obserwuje na ile jest rozwiniety.
Na poczatku jak zwykle byl speszony i placzliwy, ale babeczka superfajna ze swietnym podejsciem do dzieci dala mu czas, nie popedzala, nie majtala nim na wszystkie strony.
Zaczal siadac, czworakowac, wspinac sie, wstawac - full wypas (na zwyklej rehabilitacji jest placz od 1min do ostatniej).
Kobieta stwierdzila, ze rozwija sie co prawda ciut wolniej, ale nadrabia i jest zdrowym, fajnym dzieckiem.
Jednak po wywiadzie i po tym co zaobserowala stwierdzila, ze moze miec problemy z integracja sensoryczna (ona to podejrzewa, sama nie jest specjalistka).
Ja raczej slabo sie orientuje w tym temacie, oczywiscie przeczesalam juz neta i rzeczywiscie - niektore objawy pokrywaja sie (np to ze nie lubi wszelkich czynnosci pielegnacyjnych, jest placzliwy, ma problemy z zasnieciem, plytki sen, trudnosci z jedzeniem grudek, nie potrafi sie samodzielnie wyciszyc), ale inne kompletnie mi nie pasuja do mojego dziecka.

Terapeutka mowila, ze ewentualna terapia jest mozliwa, gdy dziecko ma 2-3 lata, a ja z wrazenia chyba nie zapytalam co mam robic teraz.

szaja, moze Ty mi pomozesz?
Czy ewentualna diagnoza SI w tym wieku ma sens?
Kto tego dokonuje? Rozumiem, ze jakis specjalista SI, ale - psycholog?

ezzo, szklanka, cos kojarze, ze Wy tez obilyscie sie o ten temat...

I tak ogolnie - powazne to zaburzenie jest...? Ja nic nie wiem o tym :/
Z drugiej strony - terapeutka stwierdzila, ze Kubus jest zdrowy, wiec jak to sie ma do tych zaburzen integracji...?

TZtowi jeszcze nie mowilam o wizycie (nadal w pracy jest), ale pewnie jak sie dowie to znow powie, ze "lekarze wymyslaja" :/
ja zupełnie nie w temacie SI, nie wiem z czym to się je... ale mocno trzymam za Was kciuki wszystko na pewno będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
ja tylko się witam i uciekam spaciu
nie potrafię się ogarnąć ostatnio, nastrój mam z upy, wstawanie o 5 mnie dobija, TŻ mnie wku.wia, w pracy czekam tylko na piątek i jeszcze choroba mnie zbiera za to Filip jest kochany, przytulanka taka, cały czas na mnie włazi i sie tuli

nadrabiam Was i jestem na wczorajszym dniu ok. 18:00; jutro, jak już będę miała świadomość, że jest weekend, dokończę wszystko

buziaki
zdrówka
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora