|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zakorzenienie
|
Okej, jutro Wam wstawię fotki, bo mi się teraz już nie chce grzebać w szafie, jak mała śpi, znając mnie to wywalę przez przypadek pół szafy i narobię przy tym strasznego hałasu.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
hello, jak to marsi mowi, padam na pysk, dzisiaj 20 osób, dwie grupy mi się utworzyły, jestem mega przeszczęśliwa i taka.....spełniona się czuję
![]() także idę się wykąpać i śmigam spać, jutro ten masażysta, trzymajcie kciuki może mi w końcu zdiagnozuje te plecy ![]()
#2466 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() marsi Ty to umiesz narobic czlowiekowi smaka ![]() Pasuje mi jeszcze popakowac paczki ale tak strasznie mi sie nie chce ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2467 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
pół biedy jak tylko z wózkiem jestem, ale chcę wsiąść np. z wózkiem i Agatką - już nie wsiądę, nie ma szans, nie ogarnę nawet z pomocą pasażera jakiegoś i wózka, i dziecka, za wiele nerwów :/ U nas podjazdy tył/przód szkoły, winda z prfonu (normalna! i spora nawet, regularnie konserwowana), ale my na stałe mamy dzieci ruchowo niesprawne w każdej chyba klasie, wózków teraz 6, a najwięcej o ile pamiętam to w ciągu roku 10 było, więc winda MUSI być mądra a szkoła 2piętrowa Cytat:
Cytat:
tak ![]() Cytat:
wręcz odwrotnie, świetnie, że wcześniej diagnoza (od ok. 1,5 roku się stawia), bo od razu terapię można, najlepsze efekty do 3rż są Cytat:
![]() Cytat:
Debrah, spokojnie, dostaniecie w syropie pewnie, Agatka dostała Ferrum, taki o smaku toffi jess też w saszetkach, ale może krzycz od razu o syrop, bo skoro ona nie je to ciężko wam saszetkę będzie podać Cytat:
wpraszam się ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
Tym razem maly TZcik - Kubus
![]() To moge biadolic, nie? Bylam dzis z Kuba pierwszy raz w innym osrodku rehabilitacji niz zawsze chodzimy (czekalismy na wizyte 4msce :/). To bylo cos w rodzaju konsultacji - wchodze, rozbieram Kube, klade go na macie, on robi co chce, a terapeutka obserwuje na ile jest rozwiniety. Na poczatku jak zwykle byl speszony i placzliwy, ale babeczka superfajna ze swietnym podejsciem do dzieci dala mu czas, nie popedzala, nie majtala nim na wszystkie strony. Zaczal siadac, czworakowac, wspinac sie, wstawac - full wypas (na zwyklej rehabilitacji jest placz od 1min do ostatniej). Kobieta stwierdzila, ze rozwija sie co prawda ciut wolniej, ale nadrabia i jest zdrowym, fajnym dzieckiem. Jednak po wywiadzie i po tym co zaobserowala stwierdzila, ze moze miec problemy z integracja sensoryczna (ona to podejrzewa, sama nie jest specjalistka). Ja raczej slabo sie orientuje w tym temacie, oczywiscie przeczesalam juz neta i rzeczywiscie - niektore objawy pokrywaja sie (np to ze nie lubi wszelkich czynnosci pielegnacyjnych, jest placzliwy, ma problemy z zasnieciem, plytki sen, trudnosci z jedzeniem grudek, nie potrafi sie samodzielnie wyciszyc), ale inne kompletnie mi nie pasuja do mojego dziecka. Terapeutka mowila, ze ewentualna terapia jest mozliwa, gdy dziecko ma 2-3 lata, a ja z wrazenia chyba nie zapytalam co mam robic teraz. szaja, moze Ty mi pomozesz? ![]() Czy ewentualna diagnoza SI w tym wieku ma sens? Kto tego dokonuje? Rozumiem, ze jakis specjalista SI, ale - psycholog? ezzo, szklanka, cos kojarze, ze Wy tez obilyscie sie o ten temat... I tak ogolnie - powazne to zaburzenie jest...? Ja nic nie wiem o tym :/ Z drugiej strony - terapeutka stwierdzila, ze Kubus jest zdrowy, wiec jak to sie ma do tych zaburzen integracji...? ![]() TZtowi jeszcze nie mowilam o wizycie (nadal w pracy jest), ale pewnie jak sie dowie to znow powie, ze "lekarze wymyslaja" :/ Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-06 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
pytałam o cenę maści w aptece i kosztuje ponad 60 zeta, drogie cholerstwo. Lekarz powiedział, że coś mi się zrobiło na niej, ale na śmierć zapomniałam co, nie użył słowa bliznowiec i najlepiej by to właśnie maścią zmniejszyć. Mi też ona nie przeskadza, ale jeżeli jest możliwość żeby ją zmniejszyć, to czemu nie ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45010456]nie, ale to jest b. dobra maść, najczęściej po cc właśnie przepisywana ![]() jak nie pomoże to jeszcze plastry sutricon [/QUOTE] dziękuje za odpowiedź zakupię maść, ale dopiero w przyszłym miesiącu Cytat:
Cytat:
Jak byliśmy ostatnio w szpitalu, to najgorsze było właśnie pobieranie krwi i zmiana wenflonów, przez 7 dni pobytu miał wymieniany chyba z 10 razy, bo na okragło przeciekały. Filip ma bardzo słabe żyłki i każda próba założenia wenflonu kończyła się fiaskiem i tak do trzech razy sztuka. po kłuty był wszędzie ![]() Cytat:
Cytat:
Dla solenizantki Julianki buziaki urodzinowe, rośnij zdrowo królewno ![]() Tak poza tym to witam się wieczorową porą, Filip usnął o 19:30 i już miał ze dwie pobudki ciekawe ile będzie miał do rana. Przyszły dziaisj książeczki z tej księgarni co polecałyście. Kupiłam księgę dźwięków, bardzo fajna ![]()
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
Ania- wystarczyłoby zapytać sąsiadów do których też się próbował dobić,podejrzewam że ktoś mu w końcu otworzył. Jeżeli poszlibyśmy z tym na policję (a faktycznie stało by mu się coś ) to mielibyśmy pewnie za.☠☠☠iste problemy(a wiadomo że i bez takich je mamy). Tak naprawdę nie wiadomo kto to był i z jakimi zamiarami. Ludzie boją się otwierać drzwi i tu nie ma co się dziwić. Nie raz się słyszy jak to ktoś chciał komuś pomóc a stracił życie bo otworzył ...
Ten człowiek z tego co mój brat zauważył był pijany. Pstryniu-a tam zaraz koszmary ![]() Ja za to jak idę z kuchni do pokoju (światła już pogaszone) i patrzę w to okno rodziców przy którym on stał to aż mi się gorąco robi. Przecież jak ja bym wtedy tam spojrzała (a przeważnie to robię) to bym na zawał zeszła.
#2473 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja tylko się witam i uciekam spaciu nie potrafię się ogarnąć ostatnio, nastrój mam z upy, wstawanie o 5 mnie dobija, TŻ mnie wku.wia, w pracy czekam tylko na piątek i jeszcze choroba mnie zbiera ![]() ![]() nadrabiam Was i jestem na wczorajszym dniu ok. 18:00 ![]() buziaki ![]()
#2474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2475 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daria też okropnie płącze przy pobieraniu krwi. A tyle razy już miała w tych szpitalach pobieraną........ ![]() Cytat:
![]() Ja lecę się kąpać i spać. Jutro rano do nefrologa jedziemy znów. Dobranoc. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Aaaaaaa jeszcze zapomniałam! JULIANKO kochana WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! ![]() ![]()
![]() |
#2476 |
Konto usunięte
|
Nawijko spokojnie, zaburzenia SI nie muszą być wcale duże no i mogą występować samodzielnie przy pozostałym normalnym rozwoju w każdej dziedzinie.
Diagnozuje terapeuta SI i chyba neurolog. A terapię sama możesz zacząć w domu ![]() http://www.pstis.pl/pl/html/index.ph...strona_terapia Jutro ci napiszę co w domu możesz, dobrze? oczy mi się kleją bardzo. A jeśli koniecznie dzisiaj chcesz czytać coś, to lektura obowiązkowa na wieczór - ruch rozwijający weroniki sherborne: wrzuć w google i czytaj, tego ogrom, a nie wiem co ci się dobrze będzie czytało czy może na YT? no i na chomiku polecam książki, sporo tego, jaką złapiesz będzie dobrze. I to bardzo ważne też - ten ruch rozwijający (magistrowałam się z tego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki, ja dzis tylko wpadam i wypadam.
Mały dał wczoraj czadu, dzis zresztą tez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Składam tylko JULIANCE zyczenia roczkowe- zdrówka, uśmiechu i radosci kazdego dnia ![]() na jutro poprosze streszczenie wczorajszo-dzisiejsze ![]() dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zadomowienie
|
Mała ale czemu mielibyście mieć problemy? Że nie otworzyliście? Nie ma obowiązku otwierania obcym ludziom dobijającym się po nocy, sama nie wiem czy bym otworzyła (chociaż pewnie zapytałabym przez domofon o co chodzi). A skoro mówisz że krwawił to zmienia to postać rzeczy, chyba poszłabym zapytać czy czasem nie mają zgłoszenia zaginięcia kogoś takiego... Zwłaszcza że jest zima...
Widzę że moja lekarka za 30 zeta zrobiła duże wrażenie na wszystkich ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45023309]dla mnie to też mega problem
pół biedy jak tylko z wózkiem jestem, ale chcę wsiąść np. z wózkiem i Agatką - już nie wsiądę, nie ma szans, nie ogarnę nawet z pomocą pasażera jakiegoś i wózka, i dziecka, za wiele nerwów :/ U nas podjazdy tył/przód szkoły, winda z prfonu (normalna! i spora nawet, regularnie konserwowana), ale my na stałe mamy dzieci ruchowo niesprawne w każdej chyba klasie, wózków teraz 6, a najwięcej o ile pamiętam to w ciągu roku 10 było, więc winda MUSI być mądra a szkoła 2piętrowa bardzo dobry pomysł to jest ejjj ale który bebilon wam przepisała? bo pepti do wyczerpania zapasów możliwy do kupienia tylko, teraz jakiś pepti dha jest dla skazowców i on kosztuje na receptę kilkanaście zł tak ![]() nie wręcz odwrotnie, świetnie, że wcześniej diagnoza (od ok. 1,5 roku się stawia), bo od razu terapię można, najlepsze efekty do 3rż są ej a po co ci? ![]() Debrah, spokojnie, dostaniecie w syropie pewnie, Agatka dostała Ferrum, taki o smaku toffi jess też w saszetkach, ale może krzycz od razu o syrop, bo skoro ona nie je to ciężko wam saszetkę będzie podać wpraszam się ![]() ![]() chciałam się wyszkolić ale coś się nie mogę dogadać ze szkolącą :/ Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45023944]Nawijko spokojnie, zaburzenia SI nie muszą być wcale duże no i mogą występować samodzielnie przy pozostałym normalnym rozwoju w każdej dziedzinie. Diagnozuje terapeuta SI i chyba neurolog. A terapię sama możesz zacząć w domu ![]() http://www.pstis.pl/pl/html/index.ph...strona_terapia Jutro ci napiszę co w domu możesz, dobrze? oczy mi się kleją bardzo. A jeśli koniecznie dzisiaj chcesz czytać coś, to lektura obowiązkowa na wieczór - ruch rozwijający weroniki sherborne: wrzuć w google i czytaj, tego ogrom, a nie wiem co ci się dobrze będzie czytało czy może na YT? no i na chomiku polecam książki, sporo tego, jaką złapiesz będzie dobrze. I to bardzo ważne też - ten ruch rozwijający (magistrowałam się z tego ![]() ![]() Bardzo Ci dziekuje, wiedzialam, ze moge na Ciebie liczyc ![]() Z takich cwiczen w domu (bardziej na błędnik chyba) terapeutka polecila bujanie Kuby w kocu przeze mnie i TZ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wszystko, ale chciałam tylko napisać, że moje dziecko po 3 godzinach snu obudziło się o godzinie 21.40 i się bawimy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiejszy dzień zakończę podsumowaniem - jestem beznadziejna i głupia do tego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
debrah jak to dobrze, ze badania zrobilas. Teraz masz trop jak pomoc Amelce! Bedzie dobrze! nawijko z Kuba tez bedzie ok! Terapeutce sie wydaje, wiec jeszcze nic nie jest przesadzone. fewciu pieknie Blanka maszeruje, tak juz stabilnie, nie to co Yae. black super wyzerka sie szykuje a za chrust vel faworki vel gwizdki (tak sie u mnie w domu mowi) oddalabym wszystko!! Uwielbiam!! yellow Yae tez baaardzo pozno zaczela siadac i siedziec. Raczkowanie i chodzenie wzdluz mebli - 6miesiecy; siedzenie i siadanie - 8miesiecy i uwaga obroty z plecow ma brzuch tak samo w obie strony - 9miesiecy. Lekarze ogladali i wszystko jest ok. U Was tez tak bedzie, nie zamartwiaj sie. silver kciuki za wizyte! hje do ktorej tugezowalyscie? nancy co sie dzieje? ... wiecej nie pamietam Yae dzis mi pomagala przy rozwieszaniu prania, sama z siebie zaczela podawac rzeczy, pozniej jednak psikusa mi zrobila - zamknela mnie na balkonie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Pobudka znowu o 5.
![]() ![]() Jednak Blanka mimo wszystko litościwa bo ani razu do niej nie Wstalam ![]() Dziękuje za wszystkie komplementy o Blance ![]() ![]() Nawijko ja niestety nie znam się na SI więc nie pomogę ![]() Szaja właśnie ta koleżanka napisała że już się rehabilitują. Tylko tak mnie to zdziwiło że wcześnie. Powiedz czy czy da się "zaleczyć" troszkę ta chorobę? Przepraszam jeśli to głupie pytanie ![]() Nancy co się dzieje? ![]() Meneq to Cię Yae załatwiła. ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- A jeszcze miałam pisać. Mała co za historia! Ja to jednak strachliwa jestem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Świetny
![]() Cytat:
Super, kupowany czy handmade?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Cytat:
![]() U mnie będzie max 10 osób dorosłych i troje dzieci ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Dawid wstał chwilę przed 7. Zjadł i staje teraz na głowie
![]() Elllmi zdrowia! ![]() Nancy, co jest? ![]() Nawijko, jak Szaja mówi "Metoda Ruchu Rozwijającego W. Sherborne". Poczytaj, pooglądaj filmiki. Proste i przyjemne zajęcia z dzieckiem/dziećmi ![]() Mała ja bym chyba poszła zapytać. Kto Wam wmówi że trzeba było otworzyć? Był ranny, pijany, może nietutejszy. Zima jednak jest.. Haha widzę że na forum popularyzujecie kaszkę BV z chrupkami ryżowymi ![]() ![]() OLIWCIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KWIATUSZKU ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2490 | |||||||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.