Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-12, 15:16   #4775
Pradip
Zakorzenienie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
bluesky już tak zaczęłam robić, bo w końcu z nerwów powiedział mi rób sobie co chcesz, więc już nawet się nie przejmuję, że jemu się nie podoba. Jutro wszystko pozamawiam i z głowy Osobiście uważam, że to on nie ma gustu Przeprowadzamy się końcem lutego, jak dobrze pójdzie to może i za tydzień się uda. Oczywiście mężowi nie spieszy się z zakupami i przygotowaniami, a ja nie zamierzam koczować ani jednego dnia u teściowej czekając aż szanowny pan skończy odświeżać mieszkanie i składać meble
Bardzo dobra decyzja rób po swojemu i uciekajcie na swoje
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Co do TŻta - u mnie też każdy wybôr, szukanie okazji, promocji czy też czytanie opinii itp - jest na mojej głowie, ba! nawet pomierzenie łazienki i wc pod płytki musiałam sama robić, a potem w sklepie słyszę, że najwyżej będzie na mnie, jak źle obliczyłam, albo brzydko coś wyjdzie. A jak okazuje się, że wyszło super to co słyszę? 'super że takie wybraliśMY' albo 'dobrze że je znaleźliśMY' tyle dobrze, że nie krytykuje mojego gustu i akceptuje moje pomysły (chociaż co do łazienki zanim pojechaliśmy po płytki to usłyszałam parę razy że na bank źle obliczyłam i gdzie ja mogłabym dobrze obliczyć jak się na remoncie nie znam... Ale sam do dziś nie wziął metra w ręce i nie pomierzył... i satysfakcję miałam przed nim jak moje obliczenia były podobne do obliczeń majstra )
Zdolna z Ciebie kobita
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
sok jabłkowy i zwykłe herbatniki
sok jabłkowy rozcieńczony z wodą to był jedyny sok jaki pozwalano pić świeżo karmiącej
U nas na SR polecali zabrać do szpitala sok z zielonych winogron ale nie wiem czy po porodzie też można
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
berenika - my mamy ten termometr i polecam - http://celebritybabies.people.com/20...e-thermometer/
W Polsce jeszcze takiego nie widziałam
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
ja już po wizycie i SR
Wszystko jest w porządku, mała rozwija się dobrze, szyjka zamknięta, a tego się obawiałam
mogę brać sobie magnez tak profilaktycznie, a na te skurcze nospę...
wyniki badań pani dr potwierdziła, że dobre

później wrzucę zdjęcie naszej niuni... na moje pytanie czy 100% dziewczynka, gin powiedziała, że nadal nic nie widzi między nogami, a na 100% będzie jak się urodzi
Super że wszystko ok i zdjęcie słodziutkie a na SR co było?
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
A ja się zaczynam martwić, bo niby czuje mojego synka ale jakoś mam wrażenia że tak słabo i rzadko, i tylko pod skórą na zewnątrz jeszcze nie, wiem że różnie z tym bywa ale ja już bym chciała go tak porządnie czuć
Ja do tej pory pomimo że kopniaki czuję na prawdę mocne to rzadko widzę podskakujący brzuch
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45107718]Okropna noc za nami Mały zasnął jakoś po 22, ale obudził się o 24 z takim płaczem... Nie dało się go nijak uspokoić. Z godzinę się męczyłam ponad.. A potem i tak zasypiał na chwilę i znów pobudka z płaczem. Katar ma straszny, do tego nad ranem kaszlał. W nocy bolało go chyba gardło, bo jak w końcu zrezygnowana podałam mu Ibum, to zasnął na trochę dłużej.. Także czeka nas dzisiaj lekarz I mogę się założyć, że zaraz i ja będę chora, więc ciekawe jak badania zrobię w poniedziałek. A tam badania robią tylko w poniedziałki... Mogę jeszcze iść za tydzień w poniedziałek, wyniki raczej będą do 27go do wizyty, ale pytanie czy do tego czasu wyzdrowieję
Z dobrych wiadomości rozmawiałam wczoraj z tzem i niby obiecał poprawę, ale zobaczymy jak to będzie. W kwestii remontu powiedział, że on sobie tylko tak żartuje, że będzie pod koniec maja, żeby mnie zdenerwować
Nawet zapytał mnie kiedy ścinam włosy, bo taki miałam zamiar (jestem w szoku, że pamięta ). Tylko, że ja się cały czas zastanawiam, bo boję się, że z krótszymi będzie mi brzydko
W kwestii imienia powoli dochodzimy do porozumienia. Na pewno będzie zmiana, bo okazuje się, że jemu imię Krystian w ogóle się nie podoba. To po chol*** się zgadzał Zastanawiamy się teraz pomiędzy dwoma imionami - Dawid lub Tymon... Pomożecie?? bo nie mogę się zdecydować...[/QUOTE]
Oby synkowi leki pomogły i już się nie męczył
I za rozmowę z Tzem oby zrozumiał i się poprawił
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dzięki bardzo za odpowiedź Właśnie kupuję wyprawkę na allegro i użytkownik ma 4 zł taniej płatki mydlane niż w sklepie, ale po Twoim poście waham się czy nie kupić płynu do prania z płatkami mydlanymi... Czy też są tak słabo uczulające jak płatki?
Co zamówiłaś i u kogo?
Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny

Nie było mnie jakiś czas, bo miałam kłopoty ze zdrowiem i nie miałam siły na wizaż, ale już jestem, mam nadzieję, że teraz wszystko będzie ok.

Wyprawka- ostatnio była u mnie mama i dostałam od niej opier ale jaaaaaaaki . Jak usłyszała, że ja zamierzam zostawić wszystko na ostatni moment, to mi zaczęła wykład, że co ja sobie wyobrażam i że chyba żartuję, bo MUSZĘ mieć wszystko przygotowane, jakby coś się wcześniej działo i takie tam . Ja na razie nie mam nic, zupełnie nic, ale powoli zaczynam robić listę (przy okazji której będę miała do Was pytania uzupełniające do tematów, które już poruszałyśmy, ale to przeczytam sobie jeszcze raz wątek i dopiero będę pytać ).

Co u mnie- w zasadzie bez zmian, bakteria jest nadal, nie chce się wyleczyć, łożysko nisko, ale się odrobinę podniosło, jutro mam połówkowe wieczorem i nie mogę się doczekać. Już dwa razy na ostatnich usg dzieciątko było odwrócone plecami, ciekawe jak będzie jutro .
Oby ze zdrowiem już wszystko było ok
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.
Widzisz zazwyczaj mamy mówią odwrotnie a Twoja tak Cię motywuje
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj zacząl mnie boleć dziwnie brzuch,znaczy sie bardziej podbrzusze.Delikatnie pobolewało ale za to bardzo bolało w lewym boku.
Trwało to z 30 min,wzięłam buscopan forte i polezalam godzinke i przeszło..
I od kilku dni zauwazyłam że twardnieje mi brzuch,czasem raz dziennie,czasem 3 razy.Zazwyczaj wieczorem gdy dotykałam brzucha.
Twardnieje na jakieś 20 sekund i puszcza,i wtedy czuje w jednym miejscu takie wypchnięte...
nie wiem czy to dzidziol czy macica czy brzuch w tym miejcu tak sie napina..
macie tak? czy to cos groznego?
Mi na twardnienia brzucha gin zalecił 3xnospę i 1x magnez ale ja biorę tylko magnez bo mnie nic nie boli
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora