2014-02-13, 06:12
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
Napisane przez Trisdom
Emilka stwierdziła, że jeszcze się wybierzemy na lunch do Pizzy Hut i zjadłyśmy ze smakiem pizzę z rukolą.
Ok- teraz mogę się rozpakowywać 
|
Ja przez Ciebie wczoraj specjalnie poszłam do Sphinxa i zażyczyłam sobie najostrzejsze jedzenie jakie mają i było tak ostre że nie dałam rady jeść, więc na nic się zdało Skurczy oczywiście się też nie doczekałam 
Cytat:
Napisane przez Tequillla
A tymczasem w moim brzuchu rośnie calkowite przeciwieństwo minikobietki 
"Maleństwo" waży 2300!!! Gigant jakiś.
Wiek ciąży to 31 skończonych tygodni + 3 dni ( mmhym czy mogłabyć wpisać?  )
postanowił przebić Wikinga 
Już nawet się zastanawiam czy imię Mikołajek nie brzmi zbyt filigranowo, może lepiej dać mu Ursus, albo Herkules 
Zapowiada się cesarka na ok. tydzien przed terminem, ooch może by się udało zaplanować na 4.04 
|
skoro nie Mikołajek to może Mikołajkowy Alcest ?
Za wizytę gratulacje !
Cytat:
Napisane przez (t)asia
Kochana musisz poczytać więcej o genetyce  To że wy nie macie rudych włosów nie oznacza, że wasze dziecko nie będzie miało.
|
będę mogła mężowi dawać wykład z genetyki jak nam się rude dziecko urodzi 
pola_m WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! lekkiego porodu i słodkiego zdrowego bobaska!
Cytat:
Napisane przez thidien
pisałam już, że jest nas w rodzinie mamuś 2014 cztery, jedna już urodziła, choć była pod specjalnym "nadzorem" po wcześniejszym poronieniu, druga ledwo co się dowiedziała, że w ciąży, też miała ją zagrożoną (rodzi w marcu), teraz się dowiedziałam, że szwagierka ma zagrożoną ciążę (wspominała o skracającej się szyjce, a teraz mąż dzwonił, że do niego dzwoniła zaaferowana teściowa)
i w środku tego ja, chwilowo czuję się winna, że z moim Młodym wszystko ok (przynajmniej ja nie wiem nic na temat tego, żeby było inaczej), bo ja bym chciała, żebyśmy wszystkie miały ciąże bez przebojów
normalnie płakać mi się chce, że wszyscy dookoła nie mogą sobie pozwolić na spokój związany z dzieciaczkami
|
hej...no chyba żartujesz...twoje nerwy przenoszą się na maleństwo, a ty musisz się cieszyć że wszystko OK. Nikt o to do ciebie nie ma pretensji i na pewno nie będzie miał...wręcz przeciwnie! 
Cytat:
Napisane przez estera85
Wczoraj mialam wizyte u ina, maly w 32 tyodniu wazy ok 2100g jest juz ułozony łówką w dół i podobno wyglada na 34 tydzien.
Mam cukrzyce i na ostatniej wizycie u diabetologa dostałam ostrzeżenie ze mam bardzo wysokie cukry, mam tydzien na zniewlowanie tego. Jesli sie nie uda to insulina, ja twierdze ze nie mam tych cukrów wysokiech, troche ponad 120.
Zobaczymy
|
Dasz radę, na forum jest dużo dziewczyn z cukrzycą. Wszystkie z tym dzielnie żyją...co najwyżej zauważyłam pewne objawy uboczne np ela87 jest złośliwa a nadzwyczajna ciągle zrzędzi No jakoś musimy z nimi żyć
Cytat:
Napisane przez martyna141
dzisiaj Tż przyjechał i mówi, że ma prezent dla mnie  no więc ja uradowana 'co to takiego?' a tu nowe żelazko..  miło, bo stare jest beznadziejne ale.. kurde 
|
romantyk nie ma co 
Kiedyś kolega komentuje zachowanie innego kolegi i mówi mi:
-wiesz jaka z niego świnia? on żonie nigdy nic nie kupuje, teraz miała okrągłe urodziny to się wysilił i kupił jej suszarkę!
-no ale suszarka to już nie jest źle, jeśli jakaś fajna to przynajmniej kobieta sobie fryzurę będzie robiła
- suszarkę do ubrań!

Cytat:
Napisane przez maggie123
36tc (35t4d)B-)
|
ślicznie
|
|
|