![]() |
#991 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Cytat:
![]() Współczuje gbs ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Zadomowienie
|
Dobra dziewczyny, lecę dalej się przeprowadzać
![]() ![]()
#993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maggie gratki za wizyte ![]() ![]() ![]() Kate1623 ja zaczynam wykurzac od jutra ![]() ![]() Edytowane przez Gianna M Czas edycji: 2014-02-12 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 | |
Zadomowienie
|
A.. no i zapomniałam napisać- galaretka okazała sie rzeczywiście czopusiem- po otwarciu szyjki już nie mozna niczego innego oczekiwac, że "wyleci".
Poszłam na ostatnie szpitalne zakupy- bluzki na ramiączkach elastyczne (u mnie będą do karmienia, bo rozpinanych koszul nie zdzierżę, obciskające majtusie na okres pooporodowy (są różne szkoły- niektórzy pozwalają dopiero po połogu, ale zobaczymy jak będzie u mnie- może uda się je włożyć wcześniej) i... nowa woda toaletowa Tommy Girl ![]() Emilka stwierdziła, że jeszcze się wybierzemy na lunch do Pizzy Hut i zjadłyśmy ze smakiem pizzę z rukolą. Ok- teraz mogę się rozpakowywać ![]() Kate- ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
A u Ciebie na pewno będzie dobrze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#995 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zrobiłam babkę, byłam na egzaminach, w ZUSie i w aptece, już mam chyba wszystko do szpitala oprócz pieluszek ale je kupię jutro w Biedronce, teraz lecę na lekcje. Miłego popołudnia ![]()
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2014-02-12 o 13:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#996 | |
Zadomowienie
|
Ewunia i Zu są słooodkie i przeurocze
![]() Kocham takie maleńkie dziewczynki, zacałowałabym obie ![]() ![]() A tymczasem w moim brzuchu rośnie calkowite przeciwieństwo minikobietki ![]() "Maleństwo" waży 2300!!! Gigant jakiś. Wiek ciąży to 31 skończonych tygodni + 3 dni (mmhym czy mogłabyć wpisać? ![]() postanowił przebić Wikinga ![]() Już nawet się zastanawiam czy imię Mikołajek nie brzmi zbyt filigranowo, może lepiej dać mu Ursus, albo Herkules ![]() Zapowiada się cesarka na ok. tydzien przed terminem, ooch może by się udało zaplanować na 4.04 ![]() Co się dowiedzialam w sprawie skurczy w dole brzucha podobnych do silnych bóli miesiączkowych: zawsze trzeba sprawdzić u gina czy nie skracają szyjki. Moja na szczęście jest nadal długa i zamknięta, ale już miękka. Mam brać nospę kiedy tak boli ![]() Cytat:
![]() Ale babcia to egzemplarz przedwojenny, wtedy wszystko robili solidne i niezniszczalne ![]() Ja miałam cc w czwartek a w sobotę wyszłam do domu w calkiem znośnej kondycji (na szczęście mnie wypuścili tak wcześnie z powodu przeladowania w szpitalu). Wprawdzie na spacery nie chodziłam bo była brzydka zimna jesień, ale po schodach na pięterko od razu śmigałam bez problemu to i na minispacerek z wózkiem dałabym radę się wybrać. Marima gratuluję!!!!! Witamy na swiecie Ksawery ![]() Trisdom nie masz szyjki??? No to jeden problem z glowy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#997 | ||
Zakorzenienie
|
Ja się wolę nudzić niż robić to, co mam do roboty, czyli sprzatanie
![]() ![]() maggie brawa za wizytę ![]() BeautifulLie takie chyba uroki ciąży, że co chwilę coś boli ![]() ![]() agunia4ever lekkiej przeprowadzi życzę, aby graty same się przenosiły ![]() Cytat:
![]() Kiedyś wywołałam kilkaset zdjęć i do dziś żałuję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Oj chciałabym szybko wrócić do żywych po porodzie ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#998 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 | |
Rozeznanie
|
Majka to ma nas konkretnie gdzies
![]() ![]() u mnie wali deszczem!! a musze isc do przedszkola ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja tez wole lewatywe, tym bardziej, ze ostanio na urodzinach kolegi Krzysia z przedszkola,byly na tapecie tematy ciazowo-porodowe ![]()
![]() |
#1000 | |
Moderator
|
Cytat:
Ja część już wywołałam i jak dziecko się cieszę ![]() Nawet zrobiliśmy sobie ścianę w zdjęciach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj ja się starzeję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dobrze, że Ksawery taki duży i silny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() no piękny sen Cytat:
![]() Becikowe dostaje się już w 7mcu, i na każde dziecko jest całkiem konkretny zasiłek (184euro miesięcznie) - no chyba, że się naprawdę dużo zarabia. Poza tym nieźle jest zorganizowany system żłóbków/niań/mikrożłobków/"multiniań"(czyli lasek, które opiekują się 3-4 dziećmi). Do tego, to już mniej konkretne rzeczy, ale jednak zwraca się na to uwagę - wszędzie są rzeczy dla dzieci organizowane. Np dzisiaj byłam z Antkiem na opowieściach (takie czytanie bajek z muzyką) w bibliotece, w piątek idziemy do ludoteki (coś w stylu świetlicy, do której przychodzi się z dzieciakiem. Jest mnóstwo zabawek - które też można wypożyczyć, no i są inne dzieci do wspólnej zabawy). itd |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W sumie fajnie, że się tak zaangażował, ale uwierz, że momentami może to co najmniej męczyć Mam dziś dzień lenia, nic mi się nie chce |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lepiej po prostu zadbać o zęby i mieć wszystko wyleczone ![]() A odnośnie innych bakterii, nie uciekniemy od nich, jesteśmy nimi całkiem nieźle zaludnieni, zresztą wiele z nich robi dla nas wiele dobrego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Babcia ze stali ![]() Co do kondycji poporodowej, mnie też (cc)po 3 czy 4 dniach chcieli wypuścić, czułam sie naprawdę bardzo dobrze, ale Antek miał zapalenie płuc i dostawał antybiotyk, więc siedzieliśmy razem prze 9dni... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1004 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nieciekawie jedynie z tym paciorem, ale skoro wiesz, że go masz, to będzie dobzre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Sto lat! Samych dobrych dni i zrealizowanych planów! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1006 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Jak myślę o naszej Polsce to nerwicy dostaję ![]() 100 lat!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | |
Zadomowienie
|
Tequillla- jest Wiking, Twoj Miki moze byc Ursus
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Emilka 25.02.2014 Leon 19.04.2016 Edytowane przez Trisdom Czas edycji: 2014-02-12 o 17:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Zadomowienie
|
Tequillla wszystkiego najlepszego!!!
Cytat:
![]() maggie czytam od początku bo jak wy kupowałyście wyprawki to ja nie miałam do tego głowy, a ja zabieram się do tego dopiero teraz i nie chcę wam głowy zawracać pytaniami- a jakie wkładki, a jakie butelki itd. Wiem, że o tym było, bo czytałam pobieżnie. Teraz czytam uważniej =) Ja też prowadzę normalnie samochód i będę to robić do końca. Mojego męża nie ma prawie w ogóle w domu i nie wyobrażam sobie, że ciągle kogoś o pomoc prosić, tym bardziej, że nie mam kogo. I mam zdanie jak Maggie- im większe auto tym wygodniejsze. Najgorzej będzie jak się zacznie a mąż nie zdąży do domu wrócić, sama będę musiała jechać do szpitala ![]() A co do zapinanie pasów- poprawnie zapięte pasy- dolna część pod brzuchem- zrobią mniej szkody niż nie zapięte w ogóle. Ważne jest też aby były mocno naciągnięte- najlepiej pod kurtką, a nie na. kolba ![]() marima gratulacje!!! Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło! Trisdom, maggie, Tequillla ![]() pola_m wszystkiego dobrego!!!! HBs mam zrobić dopiero teraz, do tego oczywiście mocz+morfologia. Ja się jutro nie pakuję. Podejrzewam, że dopiero na koniec lutego skompletuje wyprawkę. Pranie miałam już zaczynać, ale chyba z tym poczekam, żeby ciuszki były jak najświeższe. A może i do tego czasu komody zdążą przyjść. Trochę się załamałam bo mąż miał być w domu na weekend a okazało się, że co prawda wpadnie na parę godzin do domu, ale zaraz znowu wyjeżdża i nie wiadomo kiedy wróci. Bez niego po wyprawkę nie pojadę i już.
![]() |
#1009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1010 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Naprawdę trochę się podłamałam. CZMP jest daleko ode mnie. Będę tam zdana tylko na siebie, jeśli TŻ nie dostanie urlopu to nawet moja mama nie będzie mogła przyjechać. Nie znam tam ani jednego lekarza. Próbuję się nastawić na ten poród w Matce Polce. Wiem, że jak coś jest nie tak to odwożą do Matki Polki. Wiem, niby to wszystko wiem. Tylko jakoś tak czuję się zagubiona w tej sytuacji. Zrobiłam błąd bo czytałam opinie w internecie. I przez to dziś chodzę jak struta. Boję się, że nie będę umiałam dostatecznie zająć się dzieckiem, przystawić do piersi, a słyszałam że jak się prosi o pomoc to się wydzierają i obrażają, traktując jak zwierzę, a nie jak człowieka. I po prostu o to mi chodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
73 kg ![]() ![]() Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-02-12 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1014 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taaaa, ja czytam, chodzę i powtarzam na żarty, a oni myślą czy mi dziecka nie odebrać po porodzie pewnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Marzenie! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1015 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Rozeznanie
|
zaraz zacznę nadrabiać, ale póki co muszę chyba powiedzieć coś głupiego, ale takie po prostu mam wrażenie..
pisałam już, że jest nas w rodzinie mamuś 2014 cztery, jedna już urodziła, choć była pod specjalnym "nadzorem" po wcześniejszym poronieniu, druga ledwo co się dowiedziała, że w ciąży, też miała ją zagrożoną (rodzi w marcu), teraz się dowiedziałam, że szwagierka ma zagrożoną ciążę (wspominała o skracającej się szyjce, a teraz mąż dzwonił, że do niego dzwoniła zaaferowana teściowa) i w środku tego ja, chwilowo czuję się winna, że z moim Młodym wszystko ok (przynajmniej ja nie wiem nic na temat tego, żeby było inaczej), bo ja bym chciała, żebyśmy wszystkie miały ciąże bez przebojów normalnie płakać mi się chce, że wszyscy dookoła nie mogą sobie pozwolić na spokój związany z dzieciaczkami
#1017 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Gratuluje dziewczymon które maja swoje maluszki przy sobie, bardzo wam zazdrszcze. Wczoraj mialam wizyte u ina, maly w 32 tyodniu wazy ok 2100g jest juz ułozony łówką w dół i podobno wyglada na 34 tydzien. Mam cukrzyce i na ostatniej wizycie u diabetologa dostałam ostrzeżenie ze mam bardzo wysokie cukry, mam tydzien na zniewlowanie tego. Jesli sie nie uda to insulina, ja twierdze ze nie mam tych cukrów wysokiech, troche ponad 120. Zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale żeś je utuczyła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moim zdaniem 12o to jeszcze nie jest tragedia. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja ja!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.