2014-02-13, 16:18
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24
Cytat:
Napisane przez Dotka90
Kupiłam to Long4Lashes, ciekawe jakie będą efekty 
|
Ja kupiłam tydzień temu w Rossmannie za 70zł, a teraz jest w SP za 50zł Zacznę stosować pod koniec miesiąca Nie mogę się doczekać efektów!
Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21
cudownie jest otrzymać pomoc ale przede wszystkim nie wolno jej od rodziców wymagać i wymuszać. masz cudownych rodziców więc masz im byc za co wdzięczna 
|
Dokładnie... jestem im ogromnie wdzięczna 
Cytat:
Napisane przez Elrosa
Wow, dziewczyny, ale Wam zazdroszczę sytuacji mieszkaniowych  my niestety będziemy zmuszeni zacząć od kredytu  upatrzyliśmy już sobie nawet jedno mieszkanie, ale będzie wybudowane dopiero w ostatnim kwartale tego roku i nie wiem, co zrobić. Jeśli chodzi o moich rodziców, to ech mieszkają w małej miejscowości, gdzie mieszkała też moja babcia i dostałam w spadku po niej małe mieszkanie, kawalerkę. Rodzice zawsze mówili, że gdy obie z siostrą wyjedziemy na studia, to oni się do tej kawalerki przeprowadzą, a to większe sprzedadzą, żebyśmy miały choć trochę na wkład własny. Niedawno próbowałam delikatnie poruszyć temat, pytając, co dalej z tą kawalerką (bo nawet nie pozwalają jej nikomu wynająć, o sprzedaży już nie mówiąc), zrobiła się wielka awantura, że babcia tak niedawno zmarła (w 2008), a ja już chcę jej rzeczy obcym ludziom udostępniać na zatracenie. A w ogóle to może kiedyś ja albo moja siostra się będziemy chciały tu wrócić i lepiej wtedy to mieszkanie mieć. Niby gdzieś na jednym poziomie wiem, że to ich decyzja i nie powinnam się w nią wtrącać, ale jednak jest mi trochę z tego powodu przykro - ja tę obietnicę traktowałam serio. A na dokładkę z racji tego, że formalnie to ja jestem właścicielką tego mieszkania, dopłaty w ramach programu "Mieszkanie dla młodych" przeszły nam koło nosa. Pocieszam się, że i tak we Wrocławiu znaleźć takie mieszkanie graniczy z cudem.
|
Kiepska sytuacja, szkoda, że rodzice nie rozumieją, że mieszkanie w mniejszej miejscowości nie niesie ze sobą perspektyw... a od śmierci babci przecież już sporo czasu minęło, ale może wyjątkowo trudno im się z tym pogodzić. My teoretycznie mamy drugi dom w Krośnie, ale co z tego, skoro tam nie ma perspektyw dla młodych ludzi... teściowie na szczęście to rozumieją.
Cytat:
Napisane przez Lady Million
Dziewczyny! A może macie do polecenia jakieś ładne męskie zapachy ale nie agresywne
|
Szary Hugo Boss 
Cytat:
Napisane przez Aasikk
a gdzie kupiłaś i za ile?? ja też się przymierzam do tego zakupu ale zawsze jakoś mi nie po drodze. 
|
Ja też właśnie muszę w końcu powąchać Marry Me! Jakby gdzieś była jakaś fajna promocja to dajcie znać koniecznie!
|
|
|