Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-13, 12:51   #4411
21klaudyna
Zadomowienie

Dot.: Pierwsze śluby już za nami, wszystkie chcemy być żonami! PM2014 cz.24

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to nie ja
POlecam też kubek termiczny FN, używam codziennie od 1,5 roku i jest rewelacyjny!
A termos kupiłam TŻ na mikołajki chyba, trzyma świetnie, mamy 0,7l i TŻ nosi go codziennie do pracy. Czasem nie wypije całej herbaty w pracy i jest ciepła na drugi dzień rano
Też mi się wydawało , że od Ciebie mam ta informację ale nie byłam pewna -(wtedy właśnie pytałam o kubek termiczny ) ja kupiłam 1l i musiałam go od razu przetestować więc wiem , że TŻ będzie zadowolony.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:51   #4412
cude
Zadomowienie

Sunrise28, dzięki za odp.
Wczoraj odpisał nam jeden ksiądz, że nauki w jego parafii trwają już od 3 tygodni! Pójdziemy dziś i zapytamy czy możemy się dopisać tam. Jest 8 katechez do wysłuchania w jednym bądź różnych kościołach. Musimy trochę przyspieszyć, bo koniec w czerwcu nie jest ciekawy. Dlatego dzwonię teraz po wszystkich parafiach i nikt nie odbiera. Może jakoś to będzie.

Kaigara, powiem, że dobrą stanikową ścieżkę wskazała mi przypadkiem Pani małym bieliźnianym

coffee lover, jestem za pierwszym wyborem

asiulek8, 2, 3, 5.

hihihi

mala_czarna_21, fajnie żeście już po protokole. Też bym chciała

Anuszka89 , witaj!
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:51   #4413
enzunio
BAN stały

Justynkie

Ysia nie, malarska nie zostawia, to ta którą przykleja się do ścian, ma słabiutki klej
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:52   #4414
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
antonina_bielska zdjęcia, zdjęcia!
Postaram się. Jak na złość, nie mogłam znaleźć toczka w kartonach, jadę tylko z butami i gorsetem... Poprzymierzam dzisiaj też welony i podejmę decyzję...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:54   #4415
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Wczoraj odpisał nam jeden ksiądz, że nauki w jego parafii trwają już od 3 tygodni! Pójdziemy dziś i zapytamy czy możemy się dopisać tam. Jest 8 katechez do wysłuchania w jednym bądź różnych kościołach. Musimy trochę przyspieszyć, bo koniec w czerwcu nie jest ciekawy. Dlatego dzwonię teraz po wszystkich parafiach i nikt nie odbiera. Może jakoś to będzie.
a nie bierzecie pod uwagę nauk weekendowych?
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 12:55   #4416
moooniaaaa
Zakorzenienie

Hihihi, to tak jak myślałam z tymi cenami
Już myślałam, że w białym kupowaliście, chciałam zapytać w której vistuli bo jedna ma fatalną obsługę :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:00   #4417
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja to szczerze mówiąc mam gdzies takich gości i robię po swojemu a jak ktoś ma marudzić to niech w ogóle nie przychodzi.
Kilka lat temu kuzyn rozdawał zaproszenia osobiście, no i okazało się że na wesele nie przyjdzie jeden z wujków. Zapytany o powód odpowiedział że nie dostał zaproszenia. No jak nie, przecież dostał. Okazało się że kuzyn z narzeczoną dali zaproszenie cioci a wujka akurat nie było w domu więc on uznał że "nie dostał zaproszenia"
Później reszta kuzynostwa dawała wujkowi do rąk własnych a ja dam temu kto będzie w domu, najwyżej o jednego gościa mniej

Enzunio te buty są super!!!
biedny wujek, nie sadze, ze ktos po nim plakal. rozumiem, ze to moze "kiedys" tak bylo, ale balgam...to nie te czasy co wesela byly na 300 osob lub na cala wies i trwaly tydzien i kazdy mial kazdego w D i nikt sie nie przejmowal kolorem przewodnim
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:07   #4418
ysia
Zadomowienie

Cytat:

Ja to szczerze mówiąc mam gdzies takich gości i robię po swojemu a jak ktoś ma marudzić to niech w ogóle nie przychodzi.
Kilka lat temu kuzyn rozdawał zaproszenia osobiście, no i okazało się że na wesele nie przyjdzie jeden z wujków. Zapytany o powód odpowiedział że nie dostał zaproszenia. No jak nie, przecież dostał. Okazało się że kuzyn z narzeczoną dali zaproszenie cioci a wujka akurat nie było w domu więc on uznał że "nie dostał zaproszenia"
Później reszta kuzynostwa dawała wujkowi do rąk własnych a ja dam temu kto będzie w domu, najwyżej o jednego gościa mniej
dżizas że ludzie mają czas sami sobie organizować problemy Zazdroszczę

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:08   #4419
docik10
Zakorzenienie

Dostałam od tż dobrą wiadomość odnośnie naszej przyszłości Teście odstąpią nam swój cały dom w zamian za to, że staniemy się inwestorami w dobudówce nad garażem. Uważają, że im wystarczy małe mieszkanko nad już stojącym murowanym garażem. Wiem brzmi to niedorzecznie teście nad garaż?? Teściowa mi dała reprymendę na temat tego, że uważam, że my ich wywalamy, że to ich decyzja, że oboje z teściem uważają że młodzi powinni być sami. Tż przyszedł mi to do pracy przedwczoraj powiedzieć potrzebowałam kilka godzin do tego aby to przemyśleć, męczą mnie wyrzuty sumienia jak mogę komuś zafundować mieszkanie nad garażem żeby opuścili swój dom Powiedziałam tż ,ze zgodzę się pod jednym warunkiem, że są w 100% pewni tej decyzji, że nie będą mieć o to żalu. Tż tłumaczył mi że to był ich pomysł. A dziś dostałam informację, że teściu już złożył dokumenty odnośnie przekształcenie działki z rolnej na budowlaną i babka w urzędzie mówiła, że jest tam taka możliwość i do końca roku może być to załatwione.

Co o tym myślicie? Męczę się z myślami czy dobrze robimy. Dom tż ma 15lat jest nowym domem i nie wiem czy jestem w stanie im to zabrać. Wiedziałam wcześniej, że rozpatrują taką wizje ale stwierdziliśmy z tż że dobudówkę zrobimy do domu ale teściu się nie godzi na takie rozwiązanie. Jedno moje słowo a oni już przekształcają działkę, przez dwa dni takie decyzje a ja mam teraz mega wątpliwości.
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:12   #4420
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Docik, to jest ich decyzja, żadne z Was nie naciskało. Domyślam się, że czujesz się z tym bardzo niezręcznie, ale skoro podjęli taką decyzję, to nic tylko się cieszyć
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:19   #4421
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
hihihi

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Hihihi, to tak jak myślałam z tymi cenami
Już myślałam, że w białym kupowaliście, chciałam zapytać w której vistuli bo jedna ma fatalną obsługę :P
wiem, że na pewno u złotnika jest taniej ale jakoś już się zdecydowaliśmy na apart i pierścionek zaręczynowy mam z apartu i spinki do koszuli też tam kupiliśmy z resztą nie znam żadnego dobrego złotnika
w tej co byliśmy pani też na początku słaba, aż mnie wkurzała, ale potem jak jej powiedziałam, że na ślub, to się jakoś zainteresowała i bardzo zaangażowała więc w sumie jestem zadowolona no i mega okazję trafiliśmy, więc się cieszymy

chciałam zmniejszyć ta bransoletkę z ebay'a. ale złotnik mi powiedział, że się nie da bo sztuczna. ale on jest niemiły w ogóle, jedyny u mnie w mieście ;/
zmniejszała któraś z Was sztuczną biżuterię? da się? czy naprawdę nie?

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

docik rozumiem Cię, trochę głupio i niezręcznie, ale jeśli to jest tylko i wyłącznie ich decyzja to myślę, że możesz się zgodzić z drugiej strony kochani teście
z resztą ja znam przykład, że rodzice zrobili sobie mieszkanie w takich komórkach koło garażu, a dzieciom oddali cały dom

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:22   #4422
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dostałam od tż dobrą wiadomość odnośnie naszej przyszłości Teście odstąpią nam swój cały dom w zamian za to, że staniemy się inwestorami w dobudówce nad garażem. Uważają, że im wystarczy małe mieszkanko nad już stojącym murowanym garażem. Wiem brzmi to niedorzecznie teście nad garaż?? Teściowa mi dała reprymendę na temat tego, że uważam, że my ich wywalamy, że to ich decyzja, że oboje z teściem uważają że młodzi powinni być sami. Tż przyszedł mi to do pracy przedwczoraj powiedzieć potrzebowałam kilka godzin do tego aby to przemyśleć, męczą mnie wyrzuty sumienia jak mogę komuś zafundować mieszkanie nad garażem żeby opuścili swój dom Powiedziałam tż ,ze zgodzę się pod jednym warunkiem, że są w 100% pewni tej decyzji, że nie będą mieć o to żalu. Tż tłumaczył mi że to był ich pomysł. A dziś dostałam informację, że teściu już złożył dokumenty odnośnie przekształcenie działki z rolnej na budowlaną i babka w urzędzie mówiła, że jest tam taka możliwość i do końca roku może być to załatwione.

Co o tym myślicie? Męczę się z myślami czy dobrze robimy. Dom tż ma 15lat jest nowym domem i nie wiem czy jestem w stanie im to zabrać. Wiedziałam wcześniej, że rozpatrują taką wizje ale stwierdziliśmy z tż że dobudówkę zrobimy do domu ale teściu się nie godzi na takie rozwiązanie. Jedno moje słowo a oni już przekształcają działkę, przez dwa dni takie decyzje a ja mam teraz mega wątpliwości.
Dotka, jak to jest ich decyzja to będzie im pewnie megaprzykro jeśli to odrzucicie. Piękny mają gest i funkcjonalnie też to jest rozsądne, bo im we 2 na spokojnie wystarczą dwa pokoje, a wam z rodziną (nie wiem czy planujecie dzieci) będzie na pewno wygodniej w domu!
Tylko się cieszyć !

Profil FB
Stary 2014-02-13, 13:26   #4423
Aasikk
Zadomowienie

Docik to jest ich decyzja więc trudno z nią walczyć. Z drugiej strony to zawsze będzie "ich dom". Sama nie wiem. Zależy tez jacy oni są? Czy za 10 lat nie przyjdą i nie powiedzą: "a my wam daliśmy dom to teraz wy..."
Z jednej strony to super wiadomość, bo macie spory problem z głowy a z drugiej trzeba dobrze przemyśleć jakie może to mieć konsekwencje w przyszłości
Stary 2014-02-13, 13:35   #4424
anannke
Zakorzenienie

Docik ciężka sytuacja. Ale też rozumiem teściów. Są już "starsi" rodziny powiększać nie będą utrzymanie domu to dla nich wydatek i pieniężny i energii dużo trzeba bo sprzątać, ogarniać to, to nie jest takie proste dla ludzi starszych. Dlatego też może wolą coś mniejszego mieć? bo będzie im łatwiej? dom jest fajny jak się ma dużo siły, jest młodym i się go wykorzystuje a oni w tym wieku może po prostu już nie mają tyle siły, serca do tego?

trochę nie rozumiem tego gdzie ta dobudówka nad garażem. ten garaż to na oddzielnej działce jest?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:38   #4425
Lady Million
Raczkowanie

GG do Lady Million

Cześć

Kupiłam ostatnio tą perfumę o której była kiedyś mowa
Lanvin, Marry Me!, muszę wam powiedzieć że naprawdę pięknie pachnie jestem zachwycona.
01.11.16r.

Lady Million jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 13:58   #4426
docik10
Zakorzenienie

ysia
Tak planujemy dzieci w lipcu odkładam tabletki a po ślubie starania.

anannke Mają sporą działkę w koło domu jest dużo miejsca za domem jakieś 10km jest garaż wolnostojący murowany na długość zmieszczą się w nim spokojnie dwa auta i jeszcze luz zostanie. Nie będziemy z nimi połączeni ścianą.

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Docik to jest ich decyzja więc trudno z nią walczyć. Z drugiej strony to zawsze będzie "ich dom". Sama nie wiem. Zależy tez jacy oni są? Czy za 10 lat nie przyjdą i nie powiedzą: "a my wam daliśmy dom to teraz wy..."
Z jednej strony to super wiadomość, bo macie spory problem z głowy a z drugiej trzeba dobrze przemyśleć jakie może to mieć konsekwencje w przyszłości
Garaż jest wolnostojącym budynkiem za ich domem, więc opieką nad nimi na starość i tak my będziemy sprawować,brat tż się wybudował. Nie obawiam się konsekwencji tej decyzji w ten sposób, że coś im się będzie należeć. Dla mnie dom to to najważniejsze i najpiękniejsze miejsce na świecie, wiąże się z nim wiele pięknych wspomnień, jest ucieczką od wszelkich problemów, każda rzecz w domu jest spełnieniem naszych wielkich i małych marzeń. Dom urządzimy po swojemu i obawiam się, że mogą to na swój sposób przeżywać. Sami ten dom budowali kosztowało ich to sporo wyrzeczeń i pracy.
Jeśli będą się wyprowadzać chce, żeby wiedzieli ,że ten dom zawsze będzie ich domem. Jest to spory gest z ich strony. Dlatego mam tyle wątpliwości.

hihihi
iLoNuS_ktl

Dziękuję za opinie
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:00   #4427
ysia
Zadomowienie

jak elegancko

docik10 to jak planujecie dzieci, to tym bardziej myślę że teściowie chcą wam po prostu ułatwić, zwłaszcza jeżeli sami to zaproponowali. Na pewno liczą się że wiele tam pozmieniacie i zrobicie pod siebie. Ale Ty ich znasz najlepiej i pewnie czujesz co powinnaś zrobić

Profil FB

Edytowane przez ysia
Czas edycji: 2014-02-13 o 14:04
Stary 2014-02-13, 14:06   #4428
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Aż się wzruszyłam , jak widziałam jak ona płacze. Jest mega mocna
Oj, jest mocna Niestety nie widziałam, ale słuchałam w pracy Jedynki i Zimnocha. Też miałam łzy w oczach. Jest niesamowita!!!

Docik
piękny gest. Jeśli teściowie są na 1000% pewni i wiecie, że w przyszłości nie będzie jakiś sporów o to... to chyba zdecydowałabym się

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:18   #4429
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość
Cześć

Lanvin, Marry Me!, muszę wam powiedzieć że naprawdę pięknie pachnie jestem zachwycona.
To Ci powiem, że jesteś razem ze mną i Magdalenką w mniejszości, większości dziewczyn nie podoba się ten zapach, dla mnie te perfumy są boskie Aczkolwiek nie zaskoczę nikogo, bo ja tylko takie świeże, cytrusowe zapachy kupuję
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:28   #4430
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Dobra Moje Mile, byłam na przymiarce, kiecka do odbioru 11 sierpnia. Kupiłam inny niz wcześniej welon i jeszcze taką aplikacje na lebek (chyba odbiore wcześniej i będę przerabiać żeby pawie piorko było). W sumie to zapomnialam spytać czy mi będzie klips z pod sukienki przy butach widać

Ze złych wiadomości - jak znajdę toczek, to go sprzedaje, gorset do kiecki też nie pasuje - jak któras zainteresowana, proszę w priv, jeżeli nie uda mi się zrobić w sklepiej zwrotu/zamiany na coś w stylu wonderbra

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
Stary 2014-02-13, 14:41   #4431
Anesthesia
Wtajemniczenie

Docik, wiem, że to trudne i być może niezręczne dla Was, ale to jest decyzja Twoich teściów... to szalone, ale rodzice naprawdę są w stanie mnóstwo oddać dla dobra swoich dzieci U mnie z moimi rodzicami tak jest, i z rodzicami TŻta. Nie mam absolutnie do tego zachłannego podejścia, bo rozumiem, że dla nich ważne jest zapewnienie nam dobrej przyszłości. Skoro teściowie zostają sami i czują, że im wystarczy małe mieszkanie, to znaczy, że tak jest dla nich dobrze. No bo oni będą dwoje, a Wy zakładacie rodzinę, niedługo będą dzieci... wiadomo, że to niesie ze sobą potrzebę większej przestrzeni. My sami z TŻ jesteśmy w szalonej dosłownie sytuacji, wchodzimy w dorosłe życie bez kredytu. Moi rodzice sprzedali jedno z mieszkań, żeby wyremontować mnie i TŻ poddasze, teraz siostrze za drugą część kwoty kupują jej własnościowe mieszkanie - bo tego dla nas chcą, a sami czują, że wystarczy im mniej. Rozmawiałam z nimi dużo na ten temat, ale przynajmniej moi mają takie podejście, że dla nich nie ma nic cenniejszego, niż poczucie, że zapewniają swoim dzieciom dobrą przyszłość, w postaci chociażby mieszkania, czy nawet domu. Kiedyś było to dla mnie nie do pomyślenia, a teraz - rozumiem ich i pewnie tak samo postąpię kiedyś wobec własnych dzieci.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 14:55   #4432
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Garaż jest wolnostojącym budynkiem za ich domem, więc opieką nad nimi na starość i tak my będziemy sprawować,brat tż się wybudował. Nie obawiam się konsekwencji tej decyzji w ten sposób, że coś im się będzie należeć. Dla mnie dom to to najważniejsze i najpiękniejsze miejsce na świecie, wiąże się z nim wiele pięknych wspomnień, jest ucieczką od wszelkich problemów, każda rzecz w domu jest spełnieniem naszych wielkich i małych marzeń. Dom urządzimy po swojemu i obawiam się, że mogą to na swój sposób przeżywać. Sami ten dom budowali kosztowało ich to sporo wyrzeczeń i pracy.
Jeśli będą się wyprowadzać chce, żeby wiedzieli ,że ten dom zawsze będzie ich domem. Jest to spory gest z ich strony. Dlatego mam tyle wątpliwości.
W takim razie uważam, że trzeba teściów na rękach nosić za taki dar Wiesz różni ludzie są, jedni oddadzą wszystko i się nie wtrącają w życie swoich dzieci a drudzy chcą zawsze "doradzać" bo oni wiedzą, więcej przeżyli, itp. dlatego też zapytałam jacy oni są. Tym bardziej jeżeli planujecie dziecko zaraz po ślubie to jest to bardzo dobra wiadomość.
Będzie wam na pewno łatwiej. Pozostaje mi tylko pogratulować dobroci twoich przyszłych teściów
Stary 2014-02-13, 15:04   #4433
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dotka,(...)
DOCIK, nie Dotka

Docik, ja uważam, że to piękny gest Przecież na pewno milion razy przemyśleli tę decyzję

Kupiłam to Long4Lashes, ciekawe jakie będą efekty
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-13, 15:14   #4434
moooniaaaa
Zakorzenienie

Szczerze? Ja bym domu nie przyjęła. Tym bardziej w miarę nowego domu, który na pewno teściowie budowali i urządzali pod siebie. Byłoby mi hmm strasznie dziwnie Życie jest jakie jest, wiele się może wydarzyć, ja bym się bała chociaż z drugiej strony pewnie też bym chciała Ciężka decyzja, ale ja uważam, że dopóki jesteśmy z tż zdrowi to wolę ciasne/później, ale w miarę możliwości własne. Bez dozgonnej wdzięczności.
Ale ja to w ogóle mam chyba dzikie podejście bo nawet teściowa uważa, że jesteśmy durni bo się nigdy niczego nie dopominamy po rodzinie/dziadkach
Docik,a Wy gdzie planowaliście mieszkać po ślubie? bo to też ważna kwestia, jeśli np.:u teściów?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:17   #4435
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Hej

Iza-dla mnie laika, bylo b.dobrze! super sprawa z Twoim zespolem a sala bardzo ladna

Klaudyna-piekne czytanie, chyba tez je wezmiemy

Mala czarna-gratuluje spisania protokolu my poki co mamy na dniach zbierac dokumenty..ale odwazni jestescie, ze sie przyznaliscie my niby mamy spoko ksiedza alee..

Dziewczyny, jakie pomysly na nowy watek??

no właśnie widzieliśmy że jest lajtowy więc stwierdziliśmy że raz się żyje, przecież nas nie zje

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dzięki za oklaski dla tż
dziś w ramach przygotowań przedślubnych idę biegać
ja dzis już zaliczyłam godzinę intensywnego pływania na basenie a wieczorem ćwiczenia

Cytat:
coffee lover dla mnie ta którą wczęsniej mierzyłaś, lepiej podkreśla Twoją figurę !

21klaudyna
- praktyczne prezenty są najlepsze, ja dostałam pędzle do makijażu i jestem bardzo zadowolona !

asiulek8 dla mnie te pierwsze są najładniejsze ! I wyglądają na dość wygodne

Dziewczyny, co sądzicie o tych butach? Bo chyba się zakochałam

mi się podobają

Cytat:
Napisane przez Anuszka89 Pokaż wiadomość
Hej
Dołączam do wątku, ślub 12 lipca
Nasze przygotowania były dosyć ekspresowe, najważniejsze rzeczy (sala, zespół, kościół, sukienka) już mamy. Pora na całą resztę
Powiedzcie jak dużo macie już pozałatwiane, bo ja ciągle się boję że z czymś nie zdążymy
witaj, opowiedz coś o Was

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Daaaała raaaaaaaaaaaaadę!

Ja się rozbeczałam jak zobaczyłam jej łzy jak schodziła z trasy. Niesamowita dziewczyna!
jest przebabeczka!! nie do zdarcia! Też się wzruszyłam!

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
biedny wujek, nie sadze, ze ktos po nim plakal. rozumiem, ze to moze "kiedys" tak bylo, ale balgam...to nie te czasy co wesela byly na 300 osob lub na cala wies i trwaly tydzien i kazdy mial kazdego w D i nikt sie nie przejmowal kolorem przewodnim
niestety, zawsze znajdzie się ktoś kto wyżej sra niż dupę ma...

Cytat:

to decyzja teściów, nie namawialiście ich do tego, to ich gest więc nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia choć z drugiej strony Cię rozumiem ja bym się bała tylko o jedno, żeby mi nikt później nie wypomniał, że dla mnie on musiał się nad garaż przenieść... ale to zależy jakich masz teściów. U mnie by to raczej nie przeszło

Cytat:
jak elegancko
z klasą

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Docik, wiem, że to trudne i być może niezręczne dla Was, ale to jest decyzja Twoich teściów... to szalone, ale rodzice naprawdę są w stanie mnóstwo oddać dla dobra swoich dzieci U mnie z moimi rodzicami tak jest, i z rodzicami TŻta. Nie mam absolutnie do tego zachłannego podejścia, bo rozumiem, że dla nich ważne jest zapewnienie nam dobrej przyszłości. Skoro teściowie zostają sami i czują, że im wystarczy małe mieszkanie, to znaczy, że tak jest dla nich dobrze. No bo oni będą dwoje, a Wy zakładacie rodzinę, niedługo będą dzieci... wiadomo, że to niesie ze sobą potrzebę większej przestrzeni. My sami z TŻ jesteśmy w szalonej dosłownie sytuacji, wchodzimy w dorosłe życie bez kredytu. Moi rodzice sprzedali jedno z mieszkań, żeby wyremontować mnie i TŻ poddasze, teraz siostrze za drugą część kwoty kupują jej własnościowe mieszkanie - bo tego dla nas chcą, a sami czują, że wystarczy im mniej. Rozmawiałam z nimi dużo na ten temat, ale przynajmniej moi mają takie podejście, że dla nich nie ma nic cenniejszego, niż poczucie, że zapewniają swoim dzieciom dobrą przyszłość, w postaci chociażby mieszkania, czy nawet domu. Kiedyś było to dla mnie nie do pomyślenia, a teraz - rozumiem ich i pewnie tak samo postąpię kiedyś wobec własnych dzieci.
cudownie jest otrzymać pomoc ale przede wszystkim nie wolno jej od rodziców wymagać i wymuszać. masz cudownych rodziców więc masz im byc za co wdzięczna

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:20   #4436
mojakaren
Zakorzenienie

Antonina fajnie że zalatwolas z suknia mam nadzieje se znajdziesz chetna na odkupienie gorsetu bo szkoda żeby lezal. A pokazesz zdjecia z przymiarki?

Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość
Cześć

Piekne to sa te perfumy które nazywaja sie tak jak Twoj nick a sa z pacco rabana

Docik oni pomagaja Wam spelnic marzenie to jest piekny gest na pewno go przemysleli i sprawicie im radosc zgadzajac sie

Dotka daj znac jakie beda efekty long4lashes chyba tez to dzis kupie

Wysłane z mojego GT-I8260

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:21   #4437
Elrosa
Zadomowienie

Wow, dziewczyny, ale Wam zazdroszczę sytuacji mieszkaniowych my niestety będziemy zmuszeni zacząć od kredytu upatrzyliśmy już sobie nawet jedno mieszkanie, ale będzie wybudowane dopiero w ostatnim kwartale tego roku i nie wiem, co zrobić. Jeśli chodzi o moich rodziców, to ech mieszkają w małej miejscowości, gdzie mieszkała też moja babcia i dostałam w spadku po niej małe mieszkanie, kawalerkę. Rodzice zawsze mówili, że gdy obie z siostrą wyjedziemy na studia, to oni się do tej kawalerki przeprowadzą, a to większe sprzedadzą, żebyśmy miały choć trochę na wkład własny. Niedawno próbowałam delikatnie poruszyć temat, pytając, co dalej z tą kawalerką (bo nawet nie pozwalają jej nikomu wynająć, o sprzedaży już nie mówiąc), zrobiła się wielka awantura, że babcia tak niedawno zmarła (w 2008), a ja już chcę jej rzeczy obcym ludziom udostępniać na zatracenie. A w ogóle to może kiedyś ja albo moja siostra się będziemy chciały tu wrócić i lepiej wtedy to mieszkanie mieć. Niby gdzieś na jednym poziomie wiem, że to ich decyzja i nie powinnam się w nią wtrącać, ale jednak jest mi trochę z tego powodu przykro - ja tę obietnicę traktowałam serio. A na dokładkę z racji tego, że formalnie to ja jestem właścicielką tego mieszkania, dopłaty w ramach programu "Mieszkanie dla młodych" przeszły nam koło nosa. Pocieszam się, że i tak we Wrocławiu znaleźć takie mieszkanie graniczy z cudem.
Stary 2014-02-13, 15:22   #4438
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Nie mam, bo latały babeczki po sklepie, ze 3 klientki były i wszystko się baardzo szybko działo :p poza tym, nic się nie zmieniło, tylko wystajacy gorset po bokach, nic ciekawego

Stary 2014-02-13, 15:24   #4439
Lady Million
Raczkowanie

GG do Lady Million

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
To Ci powiem, że jesteś razem ze mną i Magdalenką w mniejszości, większości dziewczyn nie podoba się ten zapach, dla mnie te perfumy są boskie Aczkolwiek nie zaskoczę nikogo, bo ja tylko takie świeże, cytrusowe zapachy kupuję

Ja też właśnie lubię takie orzeźwiające zapachy...
Za taką niską cenę jak ta perfuma a do tego ślicznie się prezentuje.
01.11.16r.

Lady Million jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-13, 15:28   #4440
ysia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
DOCIK, nie Dotka
Kupiłam to Long4Lashes, ciekawe jakie będą efekty
DOCIK no przecież Sory, ja mam już dzisiaj odciski na mózgu.....

Daj znać jak efekty!

Profil FB
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości