Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Koty - część VIII
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 22:01   #2334
Kretka666
Zakorzenienie

Dot.: Koty - część VIII

Cytat:
Napisane przez petenera Pokaż wiadomość
Kretka-drapak ma 132 cm. Jest to wersja P-4B w wersji ekskluzywnej (dlatego cena wyższa o te 100zł, ale i odejmując stówkę uważam, że drogaśno). Mogę dokupić taką budkę jak Monika-Sonia lub legowisko i właśnie mam dylemat, czy to ma sens. Tj. budki nie chcę raczej, bo dorosłe ragi mają w niej dosyć ciasno i nie korzystają.

Ja postawiłam na Rufiego po wielu lekturach różnych opinii. (też planowałam zakup do 400 zł) Wolałam ostatecznie dołożyć i mieć spokój na kilka lat niż wymieniać drapak za pół roku, to raz. Dwa-szczerze, to niezbyt podoba mi się estetyka tych, które widziałam w zoologu stacjonarnym, a u mnie drapak stoi w salonie, miejscu, w którym siedzę cały czas praktycznie. I najważniejsze-rag to duży kot, bałam się, że drapak będzie niestabilny i wyrzucę kilka stówek w błoto. Ten waży jakieś 25 kg i stoi jak słup.

Dziś w Krakowskiej były wystawione drapaki Rufiego-jaki wypas, to szok! Super wygląda tuba, a na zdjęciach mi się nie podobała.

Ja jeszcze żałuję, że rozety nie mam przesuniętej bardziej względem hamaka (tak jak w wersji eks-max, dla dużych kotów), ale trudno. Kot ma mało miejsca, żeby zeskoczyć, ale może nie będzie pierdoła i da radę nawet jako 10 kg grubasek.
A to nie jest mały, jest całkiem normalny Jest dużo bardziej wytrzymały mówisz? A jak się go rozbudowuje?
W sumie może lepiej zainwestować więcej. Jeszcze macie szansę mnie przekonać Dopiero za jakieś 3 miesiące planuję zakup nowego drapaka. Może uda się uzbierać więcej W co warto inwestować? W jaką wersję tego drapaka Rufi? Byle kwota nie była z kosmosu.

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2014-02-16 o 22:02
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora