![]() |
#2311 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Koty - część VIII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2312 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Rusia czy Monika ?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
Znajomimieli kiedys syjama, ktory byl zdrowo walniety. Demolowal dom, gdy wychodzili, a w nocy nie dawal spac. Dlugo mieli uraz do kotow. W koncu zdecydowali sie na Bri pluszaka i mowia, ze to nie kot. To mas-kotka
![]() Ja mam podobne sposptrzezenie: moj kocur to leniuch, a kicia biega jak szalona. Niespozyta energia.
#2314 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Mnie się wydaje, że kot łapie niektóre objawy od człowieka, ale pewności nie mam. ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Ok.
![]() |
#2315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2316 |
Zakorzenienie
|
Z tym przeziebieniem to sama nie wiem. W necie opinie sa rozne, nawet wypowiedzi wetow sie roznia. Raz pisza, ze kot sie przeziebieniem nie zarazi - innym razem, ze moze. Wiec w sumie najlepiej chyba zachowac ostroznosc.
Kitce chyba ten olej Yumega pomaga, stosujemy niecaly tydzien i dotad nie znalazlam jeszcze kupki wyrwanej siersci nigdzie, nie zauwazylam tez, zeby wyrywala. No ale tydzien to za malo, by cos powiedziec. Za miesiac - dwa bedzie widac, czy siersc odrasta, bedzie tez mozna zauwazyc czy pojawiaja sie nowe lyse placki... Prosze, slijcie pozytywna energie do Kitki, niech jej to pomoze ![]() Co do kotow na wodzie, to kiedys znalazlam bardzo fajny watek ze zdjeciami na anglojezycznym forum: http://www.petforums.co.uk/cat-chat/...ay-afloat.html Nawet w kociej gazecie o nich pisali ![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam ragdolla, co prawda niedługo, ale myślę, że mogę coś powiedzieć (mój ma 5 msc.). Jest bardzo łagodny i usłuchany. Raczej spokojny, choć jak to dzieciak lubi porozrabiać-próbuje ciągnąć firanki, drapać krzesła itp. Dwa razy dziennie dostaje zrywu i wtedy gania jak nienormalny po całym mieszkaniu, obijając się przy okazji o ściany. Ja, biorąc kota sądziłam, że są to zwierzęta niewymagające. O naiwności! Być może koty wychodzące tak nie absorbują, jednak te siedzące w domu bardzo-w końcu także muszą gdzieś dać ujście swojej energii. Ja się czuję jakbym miała w domu noworodka ![]() ![]() PS. Przesyłam Wam zdjęcia na nowym drapaku. Zaraz jak złożyliśmy kital go przetestował. Zastanawiam się nad dokupieniem jeszcze jednego słupa i legowiska, żeby było mu wygodniej wskakiwać na hamak. Trochę żałuję, że nie dołożyłam tych dwóch stówek od razu, ale Rufi ma ceny kosmiczne, a właściciel przekonywał, że taki jest wystarczający... Co myślicie? Drapak jest prosty, ale bardzo estetycznie i solidnie wykonany.
"Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem"." (autor anonimowy)
Edytowane przez petenera Czas edycji: 2014-02-16 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2318 | ||
Nie depcze krokusów
|
Dupka Horusa dla koneserów
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pamiętaj, że kociaki ZAWSZE są pieprznięte. Nawet jak kupisz brytyjczyka czy egzotyka (nie mylić z orientami, które są szalone), to przez rok będzie się wspinał po firankach.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2014-02-16 o 20:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Zakorzenienie
|
petenera, gdzie foty?
![]()
#2320 |
Raczkowanie
|
Tu
![]() ![]() PS Jakoś marnie wygląda na tych zdjęciach ![]()
"Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem"." (autor anonimowy)
Edytowane przez petenera Czas edycji: 2014-02-16 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Windows is now a 64 bit tweak of a 32 bit extension to a 16 bit user interface for an 8 bit operating system based on a 4 bit architecture from a 2 bit company that can't stand 1 bit of competition. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje typy, nie wiem jaki wybrać: 1. http://www.zooplus.pl/shop/koty/drap.../200_cm/285781 - ten fajne ma te leżanki 2. http://www.zooplus.pl/shop/koty/drap.../180_cm/358527 - więcej miejsca w szerokości ma, to też dobre 3. http://www.zooplus.pl/shop/koty/drap...y_sufitu/77493 - do sufitu, ma leżanki, ale taki chudy 4. http://www.zooplus.pl/shop/koty/drap..._sufitu/379944 - podobnie jak Atlas wyżej
![]() |
#2323 |
Zadomowienie
|
Mam dwa drapaki Rufi. Jutro na pw wyślę Ci filmiki z porównaniem drapaków. Rufi może i kosztują sporo ale warto. Rybiorek za swoj drapak robiony przez męża też sporo zapłaciła no może poza robocizna. Rufi jest o tyle fajny że można je rozbudować a moje koty je kochają.
#2324 |
KOTerator
|
Ja mam z Rufi bardzo podobny, o ten: http://www.drapaki.pl/pl/dla-duzych-kotow/64-d-5a.html Wolałabym Twój drapak, jest rozeta, jest hamak, jest się po czym wspinać. Nie zamienię się niestety, bo Milka potrzebuje tą budkę (spada na nią jak nie może się wspiąć, dla niej muszą być dodatkowe poziomy).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2325 |
Zadomowienie
|
Monika pamiętam Twoje drapakowe dylematy;-)
#2326 |
KOTerator
|
Ty mnie przekonałaś, rufiarze pomogli wybrać drapak pod trzyłapkę i w sumie dobrze doradzili, jestem zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zadomowienie
|
W sumie to i tak koty decydują
![]()
#2328 |
KOTerator
|
Koty mówią, że kiedyś sobie zamówią inny a ten wystawią na all.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
... choć nie Westwood
|
Ach miałam kcii na Dzień Kota sprawic taki wypasny drapaczek do sufitu, ale będziemy się przeprowadzać w ciagu 2,3 miesięcy, także już zakupimy do nowego lokum. Nie mogę się doczekać, bo mala koooocha się wspinac- dziś chociaż kubrak zawadza w chodzeniu wspięła się na dwumetrowa materialową szafę i siedzi. Pancia dumna
![]()
![]() |
#2330 |
Raczkowanie
|
No byliśmy w szoku jak się wspinał! Za laserem oczywiście
![]() Kretka-drapak ma 132 cm. Jest to wersja P-4B w wersji ekskluzywnej (dlatego cena wyższa o te 100zł, ale i odejmując stówkę uważam, że drogaśno). Mogę dokupić taką budkę jak Monika-Sonia lub legowisko i właśnie mam dylemat, czy to ma sens. Tj. budki nie chcę raczej, bo dorosłe ragi mają w niej dosyć ciasno i nie korzystają. Ja postawiłam na Rufiego po wielu lekturach różnych opinii. (też planowałam zakup do 400 zł) Wolałam ostatecznie dołożyć i mieć spokój na kilka lat niż wymieniać drapak za pół roku, to raz. Dwa-szczerze, to niezbyt podoba mi się estetyka tych, które widziałam w zoologu stacjonarnym, a u mnie drapak stoi w salonie, miejscu, w którym siedzę cały czas praktycznie. I najważniejsze-rag to duży kot, bałam się, że drapak będzie niestabilny i wyrzucę kilka stówek w błoto. Ten waży jakieś 25 kg i stoi jak słup. Dziś w Krakowskiej były wystawione drapaki Rufiego-jaki wypas, to szok! Super wygląda tuba, a na zdjęciach mi się nie podobała. Ja jeszcze żałuję, że rozety nie mam przesuniętej bardziej względem hamaka (tak jak w wersji eks-max, dla dużych kotów), ale trudno. Kot ma mało miejsca, żeby zeskoczyć, ale może nie będzie pierdoła i da radę nawet jako 10 kg grubasek.
Edytowane przez petenera Czas edycji: 2014-02-16 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
KOTerator
|
Buda jest duża, ragdoll się zmieści. Moje budy nie lubią, wchodzą tam tylko jak jest zimno albo jak się im coś pomyli. Lubią spać pod budą i na budzie. Hamak jest Milki, górna rozeta Soni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A to pardon. Jakaś taka mała mi się wydała, ale w sumie aż tak skrupulatnie się nie przyglądałam. Poza wszystkim większość okoconych odradzało mi budę, zresztą Ty również piszesz, że Twoje koty nie lubią. Wolę nie ryzykować, aczkolwiek szkoda-ładnie wygląda, drapak jest taki "pełny". Skacząc trochę na inny temat (mój TŻ nazywa tę przypadłość u mnie "schizofrenia" ![]() I jeszcze jedno-dziś rano dostał Bozitę Kitten i w kupie pojawiła się krew. Wcześniej (Grau, Schesir) nic takiego nie miało miejsca. Więcej mu tego nie podam, zostało mi 5 opakowań. Jeśli którejś ta karma pasuje, to mogę wysłać. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() Ja swój mogę rozbudować o jeden słupek-tak mi powiedział p. Leszek. Więcej nie da rady, bo główny słup umieszczony jest w centrum.
Edytowane przez petenera Czas edycji: 2014-02-16 o 21:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Zadomowienie
|
To pokaze Wam kicie po mamie birmanskiej i tacie syjamie, mojej kolezanki. Podobno caly czas udeptuje i ssa materialy..podam jej link na forum.
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Zniknela mi opcja ....
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W sumie może lepiej zainwestować więcej. Jeszcze macie szansę mnie przekonać ![]() ![]()
Mydła, oleje, no poo ![]() Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2014-02-16 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Nie depcze krokusów
|
Kot jest pewnie piękny, ale krzyżówka genetyczna bez sensu. Prowadzą program hodowlany czy tak sobie mnożą koty?
![]() |
#2336 |
Zadomowienie
|
Wziela ja z jakiegos ogloszenia. Niestety nie mam jak zamiescic zdj nie wiem zniknela mi opcja ;-0
25 październik 2o1or - AVONujemy ![]() 1o maj 2o12r - jeździmy ![]() 22 grudzień 2o12r -kochamy ![]() _____________ http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH KOTY TO MIĘSOŻERCY!!! -czytaj skład karmy |
![]() ![]() |
![]() |
#2337 |
Nie depcze krokusów
|
Jak wróci, to wklej koniecznie, bo kocio na pewno piękny
![]() Jakie tu dziś luzy, tylko 29 gości ![]()
![]() |
#2338 |
Polka Ogarniaczka
|
uff, poszła wreszcie do kuwety i napiła się wody...
![]()
#2339 |
Zakorzenienie
|
nareszcie
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2340 |
Zadomowienie
|
To ona. Udalo sie.
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.