Koty - część VIII - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-16, 17:17   #2311
stasiek
Wtajemniczenie

Dot.: Koty - część VIII

Cytat:
Napisane przez Kitty_91 Pokaż wiadomość
Miałam kiedyś kota dachowca wychowanego od kociaka. Jego spacery ograniczały się do wychodzenia na korytarz w bloku ale to co robił w mieszkaniu to był istny sajgon... (co jest mega dokuczliwe na małej powierzchni). Wychodzenie wychodzeniem ale jak już wcześniej pisałam zależy mi przede wszystkim na kocie spokojnym Już nie chciałabym po raz kolejny ryzykować
to pers albo egzotyk.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-02-16, 17:33   #2312
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość

spoko, znalazlam, spi sobie teraz na drapaku
Rusia czy Monika ?

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Witam szanowne kociary

Chciałabym się was poradzić otóż planuję zakup kota i nie wiem jaką rasę wybrać. Mieszkam w małym mieszkaniu i chcę żeby to był kot spokojny i łagodny, taki typowy "kanapowiec". Mogę kotu zapewnić spacery na smyczy ale zależy mi, żeby go nadmiernie nie ciągnęło na dwór bo miałam już dachowca - przybłędę, wziętego z podwórka. Kot ten w mieszkaniu bardzo źle się czuł a, że mieszkam na czwartym piętrze i w centrum miasta to wypuszczanie go było utrudnione. Bardzo podobają mi się maine coony ale wiem, że te koty lubią przestrzeń. Myślałam też o brytyjskim lub ragdollu, może właścicielki się wypowiedzą?
Pers.
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 17:41   #2313
Kusum
Zakorzenienie

Znajomimieli kiedys syjama, ktory byl zdrowo walniety. Demolowal dom, gdy wychodzili, a w nocy nie dawal spac. Dlugo mieli uraz do kotow. W koncu zdecydowali sie na Bri pluszaka i mowia, ze to nie kot. To mas-kotka Nie spacze, nie czepia sie firanek, nie wkurza. Taki przytulak. Ale kocur. Podobno kotka z miotu byla bardziej zywa i chetna do zabawy.
Ja mam podobne sposptrzezenie: moj kocur to leniuch, a kicia biega jak szalona. Niespozyta energia.
Stary 2014-02-16, 17:47   #2314
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez mycha9393 Pokaż wiadomość
chyba wizaż się psuje.
Pytanie roku- czy kot może zarazić się przeziębieniem/grypa od człowieka?
Ja już pisałam: kiedyś Cham marnie wyglądał, był osowiały itd. Pojechałam z nim do weta, wetka zrobiła wywiad, dostał jakieś zastrzyki, a na koniec pani oznajmiła, że jak jestem chora (miałam katar, kaszel, stan podgorączkowy) to nie powinnam się przytulać do kota i mieć kontakt z jego pyszczkiem

Mnie się wydaje, że kot łapie niektóre objawy od człowieka, ale pewności nie mam.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
nie, sikanie to nie problem

chodzi o strone emocjonalna, zajrzyj na psi watek

teraz spadamy na spacer
Ok.
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 19:35   #2315
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam kiedyś kota dachowca wychowanego od kociaka. Jego spacery ograniczały się do wychodzenia na korytarz w bloku ale to co robił w mieszkaniu to był istny sajgon... (co jest mega dokuczliwe na małej powierzchni). Wychodzenie wychodzeniem ale jak już wcześniej pisałam zależy mi przede wszystkim na kocie spokojnym Już nie chciałabym po raz kolejny ryzykować
Najwyraźniej trafiałam na spokojniejsze, dobrze wychowane koty Tylko jeden kwiatki rozkopywał.
Stary 2014-02-16, 20:07   #2316
witchwq
Zakorzenienie

Z tym przeziebieniem to sama nie wiem. W necie opinie sa rozne, nawet wypowiedzi wetow sie roznia. Raz pisza, ze kot sie przeziebieniem nie zarazi - innym razem, ze moze. Wiec w sumie najlepiej chyba zachowac ostroznosc.

Kitce chyba ten olej Yumega pomaga, stosujemy niecaly tydzien i dotad nie znalazlam jeszcze kupki wyrwanej siersci nigdzie, nie zauwazylam tez, zeby wyrywala. No ale tydzien to za malo, by cos powiedziec. Za miesiac - dwa bedzie widac, czy siersc odrasta, bedzie tez mozna zauwazyc czy pojawiaja sie nowe lyse placki... Prosze, slijcie pozytywna energie do Kitki, niech jej to pomoze

Co do kotow na wodzie, to kiedys znalazlam bardzo fajny watek ze zdjeciami na anglojezycznym forum: http://www.petforums.co.uk/cat-chat/...ay-afloat.html
Nawet w kociej gazecie o nich pisali
Stary 2014-02-16, 20:13   #2317
petenera
Raczkowanie

Cytat:
Witam szanowne kociary

Chciałabym się was poradzić otóż planuję zakup kota i nie wiem jaką rasę wybrać. Mieszkam w małym mieszkaniu i chcę żeby to był kot spokojny i łagodny, taki typowy "kanapowiec". Mogę kotu zapewnić spacery na smyczy ale zależy mi, żeby go nadmiernie nie ciągnęło na dwór bo miałam już dachowca - przybłędę, wziętego z podwórka. Kot ten w mieszkaniu bardzo źle się czuł a, że mieszkam na czwartym piętrze i w centrum miasta to wypuszczanie go było utrudnione. Bardzo podobają mi się maine coony ale wiem, że te koty lubią przestrzeń. Myślałam też o brytyjskim lub ragdollu, może właścicielki się wypowiedzą?

Ja mam ragdolla, co prawda niedługo, ale myślę, że mogę coś powiedzieć (mój ma 5 msc.). Jest bardzo łagodny i usłuchany. Raczej spokojny, choć jak to dzieciak lubi porozrabiać-próbuje ciągnąć firanki, drapać krzesła itp. Dwa razy dziennie dostaje zrywu i wtedy gania jak nienormalny po całym mieszkaniu, obijając się przy okazji o ściany. Ja, biorąc kota sądziłam, że są to zwierzęta niewymagające. O naiwności! Być może koty wychodzące tak nie absorbują, jednak te siedzące w domu bardzo-w końcu także muszą gdzieś dać ujście swojej energii. Ja się czuję jakbym miała w domu noworodka Uwielbia siedzieć na balkonie, ale ponieważ na razie ten jest niezabezpieczony robi to tylko w czyjejś obecności. Jest strasznie ciekawski i wszędzie za mną łazi, wszędzie musi zajrzeć. Jego siostra z miotu, która została u hodowcy, to istny szatan, nie mają już do niej siły-tak rozrabia, więc nie ma reguły Tyle mogę powiedzieć. Na razie nie mogę powiedzieć, że to leniwy kanapowiec, ale to jeszcze gówniarz. Więcej info udzielą może dziewczyny, które mają dorosłe ragdolle.

PS. Przesyłam Wam zdjęcia na nowym drapaku. Zaraz jak złożyliśmy kital go przetestował. Zastanawiam się nad dokupieniem jeszcze jednego słupa i legowiska, żeby było mu wygodniej wskakiwać na hamak. Trochę żałuję, że nie dołożyłam tych dwóch stówek od razu, ale Rufi ma ceny kosmiczne, a właściciel przekonywał, że taki jest wystarczający... Co myślicie? Drapak jest prosty, ale bardzo estetycznie i solidnie wykonany.
"Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem"."
(autor anonimowy)

Edytowane przez petenera
Czas edycji: 2014-02-16 o 20:21
petenera jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 20:18   #2318
Malla
Nie depcze krokusów

Dupka Horusa dla koneserów
Cytat:
Napisane przez Early Bird Pokaż wiadomość
Otoz latem moja siostra bierze slub, problem w tym, ze cala rodzina mieszkamy za granica (uk) a slub odbedzie sie w Polsce... Nie mam pojecia co zrobic ze swoimi dwoma kocurami. Jakoze wszyscy wyjezdzamy, a znajomi porozjezdzani po calym kraju (kazdy studiuje gdzie indziej) to nie bardzo mam je z kim zostawic Tak wiec, zastanawialam sie czy lepiej je wziac ze soba, czy zatrudnic a'la kocia opiekunke, ktora moglaby dochodzic chociaz po to aby je karmic?
Nie chce ich zostawiac tak naprawde, bo wiem, ze jeden z nich bardzo przezyl moj zaledwie tygodniowy wyjazd (zostal wtedy w domu mojej mamy); nie chcial jesc, ciagle patrzal w okno... Z drugiej strony, czy taka dluuuuuga podroz samochodem to nie meczarnia dla nich? Sa przyzwyczajone do jazdy samochodem, bo przynajmniej co 2 tygodnie wyjezdzamy do mojej mamy, ale to zaledwie 2 h drogi.
Z drugiej strony, czy mozna zaufac obcej osobie?
Doradzcieee prosze
Jestem obecnie w delegacji, do kotów przychodzi raz dziennie opiekun (kolega). Gdybyś mieszkała w Londynie, mogłabym Ci polecić moją znajomą, która jest petsitterką i nie okradłaby Ci mieszkania Ona jechała do Anglii ze swoją kotką samochodem i kot dał radę, na szczęście nie ma choroby lokomocyjnej.
Cytat:
Możesz wziąć z jakiejś fundacji dorosłego kota, którego opiekunowie mogą poświadczyć, że jest spokojny i łagodny. Ja mam dachowca z fundacji i jest dokładnie taki, jak opisywali opiekunowie z domu tymczasowego. Pełno jest miłych dachowców, które nie są skrzywione psychicznie, znają swoje miejsce w domu i nie mają problemów z kuwetą. Mój dachowiec ma obecnie niecałe 3 lata i z szalonego kota zmienił się w kanapowca, więc proponuję celować w dojrzałe i wysterylizowane koty.

Pamiętaj, że kociaki ZAWSZE są pieprznięte. Nawet jak kupisz brytyjczyka czy egzotyka (nie mylić z orientami, które są szalone), to przez rok będzie się wspinał po firankach.

Edytowane przez Malla
Czas edycji: 2014-02-16 o 20:20
Malla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 20:19   #2319
Kretka666
Zakorzenienie

petenera, gdzie foty?
Stary 2014-02-16, 20:23   #2320
petenera
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
petenera, gdzie foty?
Tu Sorki, coś poknociłam. Tak to jest jak się otwiera zbyt dużą ilość okien poprzez klikanie w celu "przyspieszenia" (jeśli wiecie co mam na myśli )

PS Jakoś marnie wygląda na tych zdjęciach W rzeczywistości lepiej. W rozecie jest gruba poducha ze sztruksu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg drapak.jpg (20,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg drapak1.jpg (27,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg drapak2.jpg (28,1 KB, 18 załadowań)
"Jaka jest podstawowa różnica między psem a kotem? Pies rozumuje tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, muszą być bogami". Kot zaś tak: "Karmią mnie, opiekują się mną, kochają mnie, więc jestem bogiem"."
(autor anonimowy)

Edytowane przez petenera
Czas edycji: 2014-02-16 o 20:39
Stary 2014-02-16, 20:29   #2321
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez petenera Pokaż wiadomość
Tu Sorki, coś poknociłam. Tak to jest jak się otwiera zbyt dużą ilość okien poprzez klikanie w celu "przyspieszenia" (jeśli wiecie co mam na myśli )
Woooooow! Ale fajnie sie wspina!
Stary 2014-02-16, 20:32   #2322
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Fajny A kociak to już w ogóle! Ale nie sądziłam, że mały drapak może być tak drogi. Ja planuję kupić drugi drapak co najmniej 180 cm do 400 zł
Moje typy, nie wiem jaki wybrać:
1. http://www.zooplus.pl/shop/koty/drap.../200_cm/285781 - ten fajne ma te leżanki
2. http://www.zooplus.pl/shop/koty/drap.../180_cm/358527 - więcej miejsca w szerokości ma, to też dobre
3. http://www.zooplus.pl/shop/koty/drap...y_sufitu/77493 - do sufitu, ma leżanki, ale taki chudy
4. http://www.zooplus.pl/shop/koty/drap..._sufitu/379944 - podobnie jak Atlas wyżej
Stary 2014-02-16, 20:34   #2323
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
Mam dwa drapaki Rufi. Jutro na pw wyślę Ci filmiki z porównaniem drapaków. Rufi może i kosztują sporo ale warto. Rybiorek za swoj drapak robiony przez męża też sporo zapłaciła no może poza robocizna. Rufi jest o tyle fajny że można je rozbudować a moje koty je kochają.

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 20:38   #2324
monika_sonia
KOTerator

Ja mam z Rufi bardzo podobny, o ten: http://www.drapaki.pl/pl/dla-duzych-kotow/64-d-5a.html Wolałabym Twój drapak, jest rozeta, jest hamak, jest się po czym wspinać. Nie zamienię się niestety, bo Milka potrzebuje tą budkę (spada na nią jak nie może się wspiąć, dla niej muszą być dodatkowe poziomy).

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 20:40   #2325
iwona1110
Zadomowienie

Monika pamiętam Twoje drapakowe dylematy;-)

Mój facebook
Stary 2014-02-16, 20:44   #2326
monika_sonia
KOTerator

Ty mnie przekonałaś, rufiarze pomogli wybrać drapak pod trzyłapkę i w sumie dobrze doradzili, jestem zadowolona.

Stary 2014-02-16, 20:46   #2327
iwona1110
Zadomowienie

W sumie to i tak koty decydują

Mój facebook
Stary 2014-02-16, 20:49   #2328
monika_sonia
KOTerator

Koty mówią, że kiedyś sobie zamówią inny a ten wystawią na all.

Stary 2014-02-16, 20:49   #2329
Vivienne
... choć nie Westwood

Ach miałam kcii na Dzień Kota sprawic taki wypasny drapaczek do sufitu, ale będziemy się przeprowadzać w ciagu 2,3 miesięcy, także już zakupimy do nowego lokum. Nie mogę się doczekać, bo mala koooocha się wspinac- dziś chociaż kubrak zawadza w chodzeniu wspięła się na dwumetrowa materialową szafę i siedzi. Pancia dumna

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-16, 20:58   #2330
petenera
Raczkowanie

No byliśmy w szoku jak się wspinał! Za laserem oczywiście

Kretka-drapak ma 132 cm. Jest to wersja P-4B w wersji ekskluzywnej (dlatego cena wyższa o te 100zł, ale i odejmując stówkę uważam, że drogaśno). Mogę dokupić taką budkę jak Monika-Sonia lub legowisko i właśnie mam dylemat, czy to ma sens. Tj. budki nie chcę raczej, bo dorosłe ragi mają w niej dosyć ciasno i nie korzystają.

Ja postawiłam na Rufiego po wielu lekturach różnych opinii. (też planowałam zakup do 400 zł) Wolałam ostatecznie dołożyć i mieć spokój na kilka lat niż wymieniać drapak za pół roku, to raz. Dwa-szczerze, to niezbyt podoba mi się estetyka tych, które widziałam w zoologu stacjonarnym, a u mnie drapak stoi w salonie, miejscu, w którym siedzę cały czas praktycznie. I najważniejsze-rag to duży kot, bałam się, że drapak będzie niestabilny i wyrzucę kilka stówek w błoto. Ten waży jakieś 25 kg i stoi jak słup.

Dziś w Krakowskiej były wystawione drapaki Rufiego-jaki wypas, to szok! Super wygląda tuba, a na zdjęciach mi się nie podobała.

Ja jeszcze żałuję, że rozety nie mam przesuniętej bardziej względem hamaka (tak jak w wersji eks-max, dla dużych kotów), ale trudno. Kot ma mało miejsca, żeby zeskoczyć, ale może nie będzie pierdoła i da radę nawet jako 10 kg grubasek.
(autor anonimowy)

Edytowane przez petenera
Czas edycji: 2014-02-16 o 21:02
Stary 2014-02-16, 21:04   #2331
monika_sonia
KOTerator

Buda jest duża, ragdoll się zmieści. Moje budy nie lubią, wchodzą tam tylko jak jest zimno albo jak się im coś pomyli. Lubią spać pod budą i na budzie. Hamak jest Milki, górna rozeta Soni.

Stary 2014-02-16, 21:22   #2332
petenera
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez witchwq Pokaż wiadomość
Woooooow! Ale fajnie sie wspina!
Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Buda jest duża, ragdoll się zmieści. Moje budy nie lubią, wchodzą tam tylko jak jest zimno albo jak się im coś pomyli. Lubią spać pod budą i na budzie. Hamak jest Milki, górna rozeta Soni.

A to pardon. Jakaś taka mała mi się wydała, ale w sumie aż tak skrupulatnie się nie przyglądałam. Poza wszystkim większość okoconych odradzało mi budę, zresztą Ty również piszesz, że Twoje koty nie lubią. Wolę nie ryzykować, aczkolwiek szkoda-ładnie wygląda, drapak jest taki "pełny".

Skacząc trochę na inny temat (mój TŻ nazywa tę przypadłość u mnie "schizofrenia")-ostatnio mój Mały zasypiał mi na przedramieniu i zobaczyłam jak ma uchylone oczy, a tam wywalone gały. Wyglądał jakby go coś opętało. Aż mnie ciary przeszły.

I jeszcze jedno-dziś rano dostał Bozitę Kitten i w kupie pojawiła się krew. Wcześniej (Grau, Schesir) nic takiego nie miało miejsca. Więcej mu tego nie podam, zostało mi 5 opakowań. Jeśli którejś ta karma pasuje, to mogę wysłać.

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona1110 Pokaż wiadomość
Mam dwa drapaki Rufi. Jutro na pw wyślę Ci filmiki z porównaniem drapaków. Rufi może i kosztują sporo ale warto. Rybiorek za swoj drapak robiony przez męża też sporo zapłaciła no może poza robocizna. Rufi jest o tyle fajny że można je rozbudować a moje koty je kochają.
Czekam w takim razie, z chęcią obejrzę
Ja swój mogę rozbudować o jeden słupek-tak mi powiedział p. Leszek. Więcej nie da rady, bo główny słup umieszczony jest w centrum.
(autor anonimowy)

Edytowane przez petenera
Czas edycji: 2014-02-16 o 21:18
Stary 2014-02-16, 21:47   #2333
CzekoladowyMus
Zadomowienie

To pokaze Wam kicie po mamie birmanskiej i tacie syjamie, mojej kolezanki. Podobno caly czas udeptuje i ssa materialy..podam jej link na forum.

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Zniknela mi opcja ....

http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH

KOTY TO MIĘSOŻERCY!!!
-czytaj skład karmy
CzekoladowyMus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 22:01   #2334
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Kretka-drapak ma 132 cm. Jest to wersja P-4B w wersji ekskluzywnej (dlatego cena wyższa o te 100zł, ale i odejmując stówkę uważam, że drogaśno). Mogę dokupić taką budkę jak Monika-Sonia lub legowisko i właśnie mam dylemat, czy to ma sens. Tj. budki nie chcę raczej, bo dorosłe ragi mają w niej dosyć ciasno i nie korzystają.

Ja postawiłam na Rufiego po wielu lekturach różnych opinii. (też planowałam zakup do 400 zł) Wolałam ostatecznie dołożyć i mieć spokój na kilka lat niż wymieniać drapak za pół roku, to raz. Dwa-szczerze, to niezbyt podoba mi się estetyka tych, które widziałam w zoologu stacjonarnym, a u mnie drapak stoi w salonie, miejscu, w którym siedzę cały czas praktycznie. I najważniejsze-rag to duży kot, bałam się, że drapak będzie niestabilny i wyrzucę kilka stówek w błoto. Ten waży jakieś 25 kg i stoi jak słup.

Dziś w Krakowskiej były wystawione drapaki Rufiego-jaki wypas, to szok! Super wygląda tuba, a na zdjęciach mi się nie podobała.

Ja jeszcze żałuję, że rozety nie mam przesuniętej bardziej względem hamaka (tak jak w wersji eks-max, dla dużych kotów), ale trudno. Kot ma mało miejsca, żeby zeskoczyć, ale może nie będzie pierdoła i da radę nawet jako 10 kg grubasek.
A to nie jest mały, jest całkiem normalny Jest dużo bardziej wytrzymały mówisz? A jak się go rozbudowuje?
W sumie może lepiej zainwestować więcej. Jeszcze macie szansę mnie przekonać Dopiero za jakieś 3 miesiące planuję zakup nowego drapaka. Może uda się uzbierać więcej W co warto inwestować? W jaką wersję tego drapaka Rufi? Byle kwota nie była z kosmosu.

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2014-02-16 o 22:02
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 22:08   #2335
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez CzekoladowyMus Pokaż wiadomość
To pokaze Wam kicie po mamie birmanskiej i tacie syjamie, mojej kolezanki.
Kot jest pewnie piękny, ale krzyżówka genetyczna bez sensu. Prowadzą program hodowlany czy tak sobie mnożą koty?
Stary 2014-02-16, 22:13   #2336
CzekoladowyMus
Zadomowienie

Wziela ja z jakiegos ogloszenia. Niestety nie mam jak zamiescic zdj nie wiem zniknela mi opcja ;-0

http://papuzki.webd.pl/forum/index.php KLIK! chcesz się poradzić? FORUM O PAPUGACH

KOTY TO MIĘSOŻERCY!!!
-czytaj skład karmy
Stary 2014-02-16, 22:14   #2337
Malla
Nie depcze krokusów

Jak wróci, to wklej koniecznie, bo kocio na pewno piękny

Jakie tu dziś luzy, tylko 29 gości
Stary 2014-02-16, 22:14   #2338
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

uff, poszła wreszcie do kuwety i napiła się wody...

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-16, 22:15   #2339
witchwq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
uff, poszła wreszcie do kuwety i napiła się wody...
nareszcie
Stary 2014-02-16, 22:16   #2340
CzekoladowyMus
Zadomowienie

To ona. Udalo sie.

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Livia

KOTY TO MIĘSOŻERCY!!!
-czytaj skład karmy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości