Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Clear Aligner - czy ktoś ma?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-02-18, 22:58   #650
Pacynka
Rozeznanie

Dot.: Clear Aligner - czy ktos ma?

Cytat:
Napisane przez m1n2 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie,
chciałabym zapytać, czy jako osoba z dwoma zębami mlecznymi, a pod nimi zatrzymanymi kłami, mogę mieć nadzieję na prostowanie za pomocą clear aligner? Ponadto mam krzywe dwójki, bo mleczaki przed nimi też nie chciały wypaść....podejrzewam, że niepotrzebnie się napalam, więc proszę o opinię

Umówiłam się na wizytę do specjalisty leczącego clear alignerem na konsultacje, do tradycyjnego ortodonty też, bo i tak muszę zrobić porządek w buźce... Jednak do wizyt jeszcze ponad tydzień, a nie wiem, na co mam się nastawić
Trochę trudna sprawa z tymi zatrzymanymi zębami u Ciebie bo jakakolwiek stymulacja (prostowanie) jakimkolwiek aparatem może spowodować wyrastanie zatrzymanych zębów. Zależy jeszcze czy to jest zatrzymanie częściowe czy całkowite. Różnie może być. Jeśli chodzi o kły to takie zęby przeważnie się wyciąga na powierzchnię i wprowadza do łuku. Ale poprzedza to zabieg i elementy aparatu stałego. Jednak zależy to od warunków i jednoznacznie nie da się tak powiedzieć bez konsultacji i koniecznych zdjęć RTG.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
Co do cen to jesteś w błędzie. Myślę, że do 80% kosztów leczenia to usługa, a nie materiały. Dlatego ceny moga być tak różne. Np. przed założeniem aparatu musiałam przeleczyć kanałowo szóstkę. Zapłaciłam 550zł (leczenie trwało cały tydzień, gdyz miałam wąskie kanały, perforację, amalagmat i inne komplikacje), odbudowa na sztyfcie z włókna, wypełnienie itd. Leczenie pod mikroskopem.
W tym samym czasie identyczne leczenie miał mój brat, ale w innym gabinecie (jednym z najdroższych w mieście). Jego leczenie nie było aż tak skomplikowane, a za całość zapłacił 1200zł.
Podobnie z aparatami. Cena samego aparatu to max 600zł w hurtowni, a wszyscy wiemy ile kosztuje jego założenie u ortodonty (1500-3500zł zależnie od aparatu, gabinetu, miasta).
Ja doskonale wiem za co płacę: nie za druty, a za wiedzę i kwalifikacje lekarza. Pytanie jak dużo jestem w stanie dać? I jakim specjalistą jest dany lekarz?
Nie ma czegoś takiego jak hurtowa cena aparatu. Po prostu cena komponentów do aparatu stałego jest nie tak wysoka jak nam się wydaje i na pewno nie jest to aż 600 zł.
Fakt lekarze się cenią bardzo wysoko, ale w cale nie idzie to niestety w parze z ich wiedzą czy kwalifikacjami. Po prostu tak już w naszym kraju jest że za tego typu usługi słono się płaci.

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
Napisane przez jester123 Pokaż wiadomość
Helo wszystkim,
nakładki CA założyłam w II połowie grudnia 2014 roku. Na początku nie widziałam efektów. 12 lutego 2014 założyłam pierwszą szynę 3-go kompletu. Efekt jest powalający. Jestem bardzo zadowolona oczywiście leczenie nadal kontynuuję, ale już teraz mogę powiedzieć, że to naprawdę działa. Leczenie prowadzę w " autoryzowanym serwisie" i jak czytam powyższe komentarze, że można taniej niż 600-700 zł to aż mi się włosy na głowie jeżą! Dlaczego? Dlatego, że nie wierzę, że możliwa jest taka różnica w cenie. To jakby iść prywatnie do dentysty i za tą sama plombę zapłacić u jednego 150 zł a u drugiego 50. Nie ma takiej możliwości, chyba, że stosujemy zamienniki. Nie da się pracować na takich samych materiałach z tak dużą różnicą w cenie!!! ale to oczywiście tylko moje zdanie ( pracuję w firmie produkcyjnej i wiem co się robi, jeżeli klient chce taniej- szukamy zmienników, tańszych dużo tańszych komponentów )
W każdym razie ogólnie polecam tą metodę. Jeżeli ktoś jest ciekawy efektów chętnie wyślę fotki mam się czym pochwalić - i zaznaczam, że wygląd mojego uzębienia był koszmarny!!!!!!
Niestety nie mogę się z Tobą zgodzić. Nie masz pojęcia, jakie są układy pomiędzy gabinetem a pracownią. A stąd własnie różnice w cenie. Więc proszę nie pisz, że to niemożliwe, bo tego nie rozumiesz.
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując