Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-20, 11:32   #1796
Muminek1991
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12

MAŚĆ NA ROZSTĘPY ROBIONA W APTECE !!!

Dziewczyny, które spisały sobie przepis na tą maść robioną na rozstępy. Poprosiłam mamę,żeby mi ja z polski załatwiła. Mama zadzwoniła do apteki popytać o termin ważności itd itd , i farmaceutka kazała się dopytać lekarza dziecięcego, czy aby na pewno będę mogła tą maść stosować.I co się okazało ?
Mama była u mojej lekarki, do której chodziłam jako dziecko. Babeczka bardzo kompetentna zaufana kitów nie wciska. I powiedziała ,że tej maści przy karmieniu piersią nie wolno stosować(przynajmniej nie przez pierwsze 3,4 miesiące), ze względu na zawartość alkoholu i czegoś jeszcze.Ponoć może to zaszkodzić maluszkowi.
Powiedziała też ,że ponoć w ogóle wszystkich tego rodzaju maści na rozstępy nie powinno się stosować przez te pierwsze miesiące życia dziecka jeśli karmi się piersią.

Nie powiem trochę mi przykro , no ale cóż. Wole się pomęczyć i poczekać, niż narazić na coś malucha, bo ja piersią karmić chce.
Stwierdziłam,że wam napiszę, oczywiście każda zrobi jak uważa, ale ja tą lekarkę znam od pierwszych dni życia, ona też leczy obie siostrzenice i wiem ,że kitów nie wciska.Jest kompetentna i zna się na rzeczy.
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora