|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.12
Cytat:
Dzisiaj mieliśmy rewelacyjną noc - karmienie o 21, 3.15 i 7.30 ![]() ![]() Antka męczy od wczoraj brzuch dużo mocniej. Ciągle się spina i przebudza w ciągu dnia (w nocy był spokój). Zamiast się polepszać to jest coraz gorzej. Ciekawe co powie na to dzisiaj lekarka. Wczoraj maluchy skończyły 8 tygodni - masakra - ale ten czas zachrzania ![]()
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2014-02-20 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poetycki. Liryk z prawdziwego zdarzenia ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą, doktorka hipiska pokazywała mi "wałeczki tłuszczyku na udkach" na monitorze. Mam coraz mniej wyrzutów sumienia że utyłam - no bo mojego tłuściocha upasłam, już ma grube uda ![]() Chyba Muminek jednak skorzystała ze swojej kolejki, nie odzywa się ![]() ![]() Prawdziwa mleczarnia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1773 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
no brawo!!! współczuję bączków i mam nadzieję, ze szybko przejdą ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1774 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie pamiętam która to była. Przyznać się proszę i nas uświadomić ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Od pó godziny próbuję wyjść z łóżka. Muszę iść do urzędu oddalonego o dziesięć minut spaceru i zostawić tam jeden papierek. Mój progres wygląda tak, że nawet jeszcze nie przesunęłam się w stronę krawędzi łóżka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1776 | |||
Zadomowienie
|
Witajcie. u mnie noc spokojna
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zresztą ja to w ogóle jestem matka wyrodna ![]() Cytat:
![]() Czuję się znokautowana ![]()
![]() |
#1777 | ||
Rozeznanie
|
JA NADAL W DWUPAKU !!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() malaMigotkAaa- super ,że doszliście do jakiegoś porozumienia z mężem. ![]() ![]() ![]() mezaga- wooow 8 tygodni, kurcze kiedy to zleciało ?? ![]() Dziewczyny dziękuję za banany, ale jak widać mojemu dziecku się nie spieszy. W ogóle byłam bardzo nastawiona na wczorajszą datę. Rodzice mieli rocznice ślubu i fajny byłby taki ,,dodatkowy prezent'' ![]() Wczoraj się tak źle czułam,że tylko czytałam co nie co u was,ale się nie odzywałam.A dzisiaj odespałam do 10. Roane, twoja kolej. No ciekawe którą pierwszą złapie ![]()
![]() |
#1778 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1779 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() migotko super, ze pogadaliscie i doszliscie do porozumienia. Mam nadzieje, ze teraz bedzie u Was tylko lepiej. Ja tez na poczatku myslalam, ze moj maz wie, co ja chce od niego. No niestety nie jest wrozka, wiec mu mowie np.wez Alka do odbicia, albo ja ide pod prysznic, a Ty sie nim zajmij, nie czekam, az mi sam zaproponuje, bo to jest "tylko" facet ![]() ![]() ![]() A co do chrzakania Alek tez czasem w nocy czasem takie dzwieki wydaje, jakby go ktos zarzynal ![]() ![]() A tak w ogole to dzien dobry ![]() U nas w sumie noc ok. Alek usnal o 22.30, mial jedna pobudke o 3, przewijanie, karmienie i odbijanie do 4, wiec troche trwalo, ale potem sen do 7.30, ogolnie nie bylo zle ![]() Po 8 zrobil sie mega maruda, bo mu sie jeszcze spac chcialo i nie mogl zasnac, plakal strasznie zalosnie, wiec zawinelam go w kokon, wg metody Karpa , poszumialam mu do ucha przez jakies 20minut i usnal ![]() em ma dzieki Ci wielkie dobra kobieto za link do tych filmikow, jak zawijac dziecko, chyba Cie wirtualnie wysciskam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1780 |
Zakorzenienie
|
w ogóle na dniach urodziła moja kolezanka która chodziła do tego lekarzA CO ja wczesniej napisała mi tylko , że poród cięzki i że bardzo załuję , że nie zmieniła lekarza . Całe szczęscie , że Was posłuchałam i zmieniłam .
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mleko jest na lodowkach kolo innego mleka masla itp. Dumna jestem ze swojej mleczarni, ale mniej jak nad ranem maja eksplodowac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Jade dzis do hirtowni po staniko do karmienia, te z all sa beznadziejne. Przez duze B. Mam taka hurtownie gdzie staniki np allesa sa polowe tansze niz w sklepie i nawet tansze niz na allegro. Ciekawe co bedzie ![]() ![]() Jeszcze odnosnie spania to od czasu tych kilku nieprzespanych nocy nie potrafie zasnac porzadnie, spie na pol gwizdka i chyba byle g... mnie obudzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1782 |
Zadomowienie
|
A tak w ogole to musze sie pochwalic,ze moj synek konczy dzisiaj 2 miesiace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1784 |
Zakorzenienie
|
Od wczoraj klade Borysa samego do lozeczka i .... zasypia. Patetn taki ze miziam go pieluszka tetrowa i przykrywam buzie i dziecko... spi.
Tez juz nie pedze jak dziecko zaplacze, ale wczesniej wystrczylo jekniecie a ja bieglam. Teraz licze ze sam sobie poradzi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1785 | ||
Zadomowienie
|
Migotka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Roane rusz się z łóżka i biegiem do urzędu, ruch przyśpiesza poród ![]() Muminku nie ma spania do 10. Marsz po jakieś zakupy ![]() ![]() ![]() noc u nas udana- sen od 23 do 5, potem jeszcze pokimałyśmy przytulone do 8:30, czekam teraz na południową drzemkę, póki co partyzantka trzyma opór :p Mam nadzieje, że moje dziecko i (moje cycki) unormują się na tyle, że zostanie to 1 karmienie około nocne czyli ta 4-5 rano ![]() ahh... mleko kokosowe póki co nie wpłynęło na mojego dziecia jakoś widocznie, rzadko podobno uczula, a z kawą jest bardzo smaczne i robi się szybko, więc mamom bez mlecznym polecam. Dziś robię owsiane ![]()
![]() |
#1786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja jutro 3 tygodnie ![]()
![]() |
#1787 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny z LBN gdzie zapisałyście dzieci na USG bioderek? Są szanse, by dostać się gdzieś na NFZ? A jeśli prywatnie - możecie polecić jakiegoś specjalistę?
![]() |
#1788 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Najlepszego ![]()
![]() |
#1789 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Doris już coraz rzadziej ma odruch moro więc pewnie niedługo przestanę ją zawijać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I brawa ze już nie pędzisz na każde jego zawołanie ![]() Cytat:
Z tym karmieniem to u mnie się jeszcze zdarza, że Doris się budzi o tej 2.30-3 na karmienie tak jak kiedyś na początku (rzadko ale jednak). Plus jest taki, że pociumka chwilę cycka i odpływa wtedy, bo mleka w nich to nie ma za wiele...mleko właśnie tak między 4 a 5 zaczyna wypełniać cycki, a jak kiedyś pospała do 6.30 to myślałam, że mi pękną ![]() Mhm...nie wpadłabym na to, żeby mleko kokosowe dodać do kawy...dobrze, że na forum dzielicie się takimi sprawami ![]() Ja byłam na magnoliowej u dr kiełbasy. Z tym, że na luty zapisywałam się w grudniu (pierwszy raz byłam prywatnie, bo długo trzeba było czekać).
![]() |
#1790 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja tym sposobem codziennie rodzić powinnam, a tu ![]() Może spróbuje sutkowego masażu ![]()
![]() |
#1791 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- ja pierwsza,ja ![]() ![]() ![]() kobietki za nas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1793 |
Zadomowienie
|
Inwantyou tak a propo rozwoju to czy Dominik próbuje już chwytać zabawki?
![]() |
#1794 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Zadomowienie
|
A w ogóle nie pamiętam już ale któraś z was pisała (chyba Ty Magnusiu
![]() ![]() ![]()
#1796 |
Rozeznanie
|
MAŚĆ NA ROZSTĘPY ROBIONA W APTECE !!!
Dziewczyny, które spisały sobie przepis na tą maść robioną na rozstępy. Poprosiłam mamę,żeby mi ja z polski załatwiła. Mama zadzwoniła do apteki popytać o termin ważności itd itd , i farmaceutka kazała się dopytać lekarza dziecięcego, czy aby na pewno będę mogła tą maść stosować.I co się okazało ? Mama była u mojej lekarki, do której chodziłam jako dziecko. Babeczka bardzo kompetentna zaufana kitów nie wciska. I powiedziała ,że tej maści przy karmieniu piersią nie wolno stosować(przynajmniej nie przez pierwsze 3,4 miesiące), ze względu na zawartość alkoholu i czegoś jeszcze.Ponoć może to zaszkodzić maluszkowi. Powiedziała też ,że ponoć w ogóle wszystkich tego rodzaju maści na rozstępy nie powinno się stosować przez te pierwsze miesiące życia dziecka jeśli karmi się piersią. Nie powiem trochę mi przykro , no ale cóż. Wole się pomęczyć i poczekać, niż narazić na coś malucha, bo ja piersią karmić chce. Stwierdziłam,że wam napiszę, oczywiście każda zrobi jak uważa, ale ja tą lekarkę znam od pierwszych dni życia, ona też leczy obie siostrzenice i wiem ,że kitów nie wciska.Jest kompetentna i zna się na rzeczy.
#1797 |
Zadomowienie
|
Bo ja zaczynam schizować...Doris ma prawie ciągle zaciśnięte piąstki. Miałam iść do neurologa jak mała pół roku skończy ale chyba teraz wybiorę się wcześniej...
#1799 |
Gang Iren
|
Nie daję już rady.
Po co ja głupia się zgodziłam,żeby teściowa przyleciała,w dodatku na tyle czasu ![]() Jeszcze 12 dni,a jak wyjedzie to ściągam mleko i drinka sobie strzelę z tej radości ![]()
#1800 |
Zadomowienie
|
ja zapisałam na Hipoteczną na NFZ, termin na 4 marca, a zapisywałam jakoś 5-8 lutego, na Magnoliową w tym samym czasie zapisy były na 25 marca czy cos koło tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.