Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-20, 21:32   #230
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Kurcze a ja miałam wypadek, zsunęłam się ze schodów niosąc małą. Na szczęście nic jej się nie stało, ale ja osłaniając ją poobijałam całę plecy i łokieć i aż nie chcęmyśleć że to mogło się inaczej skończyć bo obok schodów jest kaloryfer z ostrą krawędzią

No nic trzeba pozbierać połamane kości i zbierać się na spacer
Jeeejciu, dobrze, że Helence się nic nie stało i skończyło się szczęśliwie tylko na kilku Twoich siniakach. Nawet sobie nie mogę wyobrazić co mogłoby się strasznego stać. Dobrze, że ja nie mam w domu schodów po których musiałabym chodzić z Małą na rękach.
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
będę próbować chociaż ciężko złapać
Aaaaaa! Złapana na gorącym uczynku! I jaka zdziwiona! Kurde, ale ona jest śliczna!
Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Do 3-4 roku życia
Długo. Ale zdrowie Małej najważniejsze.
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Dziś jakiś trefny dzień, bo ja też na klatce na drugim schodku od góry zaczepiłam gondolą i poręcz, wykręciłam nogę w kostce i straciłam równowagę, na szczęscie nie spadłam, ale stesu tyle, nie chcę nawet mysleć jak to się mogło skończyć
Dobrze, że nie spadłaś z tą gondolą, bo mogło być strasznie. Trzeba bardzo uważać przy tym schodzeniu żeby się nogi nie poplątały.
Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Teraz 3 miesiące non stop- ściągamy tylko do kąpania. Po tych 3 miesiącach, całą noc i 2-3 h dziennie w trakcie spania, spaceru itp.

Jakby któraś chciala zobaczyć raczkujące maleństwo z szyną http://www.youtu.be.com/watch?v=XYTndu-A1S8 trzeba usunąć kropkę jakby się wykrzaczyło

Najgorzej mamy z ubraniami, nie można ściagać szyny do przebierania, przewijania więc musimy mieć takie ubranka z guziczkami/napami aż do końca ubranka, a jak na złość mam tylko takie 2. Jedne śpiochy z guziczkami pocięłam, tzn odcięłam stópki :P

Dziewczyny czy Wasze maluchy dostrzegły już telewizor? zostawiłam małego w bujaczku ,w ogóle nie zwróciłam uwagi ze patrzy na tv i poszłam do kuchni. Przyszłam zasłoniłam mu tv a on w ryk, odsłoniłam zaczął się śmiać i tak dwa razy. Wzięłam go na rączki, ale wyginał głowę w stronę tv.
Całkiem nieźle sobie ten maluch radzi z tą szyną i nie wygląda jakby mu bardzo przeszkadzała więc Twoja też się przyzwyczai.
Z tymi ubrankami to faktycznie kłopot. Może wybierz się do jakiegoś lumpka i pokupuj śpiochy czy pajace rozpinane w kroku i poobcinaj stópki.
Moja Zośka też często gapi sie w telewizor. Ja jej się coś bardzo spodoba to kiedy wyłączam go ta zaczyna marudzić. Muszę teraz ograniczyć oglądanie.
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
w ogole chyba się nie chwaliłam - waga dalej spada mam już -24 kg na minusie
tj. o 5 kg mniej niż wazylam przed ciążą
za wagę. Nieźle leci! Ja dobiłam do wagi sprzed ciąży i stoi w miejscu, ale ja to dużo słodyczy jem.
Cytat:
Napisane przez iga9 Pokaż wiadomość
U nas niestety Kuba znowu wirusa przywlókł z przedszkola Ma mega gorączkę i kaszel taki suchy męczący. Więc mam już 2 nocki zarwane, bo non stop wstaję albo karmić albo latam sprawdzić, czy mu gorączka nie skacze, albo leki podać.
Zdrówka życzę dla Kuby, żeby Was nie pozarażał, a Tobie życzę siły i cierpliwości żeby ogarnąć chorowitka i małego bąbla.
Cytat:
Napisane przez kOmorowska Pokaż wiadomość
Dziś byłyśmy już na drugiej wizycie kontrolnej u okulisty (Natala nawet tak bardzo nie płakała) i jest ok
Jak człowiek ma wcześniaka to się najeździ do tych poradni i specjalistów ale najważniejsze dziecię jest.
za udaną wizytę u okulisty. Dobrze, że jeździcie do poradni i lekarzy to przynajmniej masz pewność, że Natalia jest zdrowa i dobrze się rozwija, a to jest najważniejsze!

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora