|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: kolejna czesc watku bedzie nazywać sie? | |||
Mamo kup mi butlę soczku, przecież kończę już pół roczku! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 8,00% |
Pełzam, szuram, chcę raczkować- wszystkie rzeczy czas pochować! |
3 | 12,00% |
Lato idzie do nas już- pierwsze kroki są tuż-tuż! |
2 | 8,00% |
Gie-gie, da-da, ej i jo- woła dziecię, że hoho! |
0 | 0% |
Dzieci z każdym dniem są większe- mamy za to sporo lżejsze! |
0 | 0% |
Dziecię pnie się wciąż do góry- mama wraca do figury! |
4 | 16,00% |
Marchew jabłko i kurczaczek,zdrowo je mój niemowlaczek. |
2 | 8,00% |
Już wychodzą ząbki nam,mama popatrz siedzę sam! |
7 | 28,00% |
Miesiąc za miesiącem leci mamy coraz większe dzieci |
3 | 12,00% |
listopadowo-grudniowe mamusie2013 |
2 | 8,00% |
Głosujący: 25. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2014-03-15 o 06:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#152 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mama pokaż cały świat, bo ja nie chcę leżeć tak! Mamusie XI-XII 2013r. cz. II
Cytat:
![]() Mi na szczęście nie, bo bym chyba łysa została ![]() Cytat:
![]() Ja też się zawsze cykam jak schodzimy... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Majka z pozycji półleżące też się podnosi, ale jeszcze nie usiądzie ![]() Dobra teraz już spadam na serio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#156 |
Zakorzenienie
|
RybkoJaki KAcper opatulony
![]() TaszantaOj z dwoja złego dobrze że skończyo się tylko na Twoich siniakach OlenkaHm magiczny 3 miesiąc minął i włosy zaczęły wypadać.Rano czasem znajdę parę sztuk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
w przeciągu 5 min zmieniałam 2 razy pampresa :P najpierw był mega zasikany a za kawałek poszła kupa
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
czesc
witam w nowej czesci niunia20 bardzo mocno trzymam za Was kciuki
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i nocka tez super przespana! LineczkaNelka to sama słodycz Idę sobie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#161 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Zadomowienie
|
To faktycznie bardzo długo będzie musiała ją nosić. Ale chyba nie non stop ?
#163 |
Wtajemniczenie
|
Ale Nela siłaczka fajna
![]() Kacpero to już powazny facet, spacerówka- nie pogadasz ![]() Taszanta dobrze, że Helenkę osłoniłas. Dziś jakiś trefny dzień, bo ja też na klatce na drugim schodku od góry zaczepiłam gondolą i poręcz, wykręciłam nogę w kostce i straciłam równowagę, na szczęscie nie spadłam, ale stesu tyle, nie chcę nawet mysleć jak to się mogło skończyć ![]() Włosy może jeszcze nie garciami, ale tez mi lecą U nas niby szaro i buro, ale jaką wiosenkę już czuć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super ![]() ![]() U mnie co i rusz popaduje a chcę zabrac małą na ważenie....mam blisko, to może się wstrzelimy w suchą chwilę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to już chyba nie będzie więcej spała w nocy w wózku? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Poszłyśmy na spacerek, ale się rozpadało, więc wróciłyśmy ale mała zasneła ![]() ![]()
![]() |
#166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakby któraś chciala zobaczyć raczkujące maleństwo z szyną http://www.youtu.be.com/watch?v=XYTndu-A1S8 trzeba usunąć kropkę jakby się wykrzaczyło ![]() Najgorzej mamy z ubraniami, nie można ściagać szyny do przebierania, przewijania więc musimy mieć takie ubranka z guziczkami/napami aż do końca ubranka, a jak na złość mam tylko takie 2. Jedne śpiochy z guziczkami pocięłam, tzn odcięłam stópki :P Dziewczyny czy Wasze maluchy dostrzegły już telewizor? zostawiłam małego w bujaczku ,w ogóle nie zwróciłam uwagi ze patrzy na tv i poszłam do kuchni. Przyszłam zasłoniłam mu tv a on w ryk, odsłoniłam zaczął się śmiać i tak dwa razy. Wzięłam go na rączki, ale wyginał głowę w stronę tv. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |||||
Zadomowienie
|
Wróciłyśmy ze spacerku. Ale cudowna pogoda jest jak na luty +15stopni, słoneczko, zero wiatru. No cudnie!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No właśnie nie, a szkoda, bo ja jedynaczką jestem, ale z chęcią zaadoptuję jakąś siostrę. ![]() Ja po prostu lubię być na bieżąco, a jak nie jestem to muszę nadrobić. Wiecie, że ja jeszcze nadrabiam przedostatni wątek z poczekalni. ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj chyba będę nadrabiać na raty, bo właśnie się zapowiedziała znajoma i muszę chałupkę lekko ogarnąć. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |||
Zakorzenienie
|
Kurczę,szwagierka "porwała" mi dziecko, nie ma ich już od 12,ale mi dziwnie
![]() i chyba tesknie ![]() ale,ale.,..przygotowałam obiad, odkurzyłam,rozwiesilam pranie,pochowalam za male ubranka i powyciagalam większe ![]() no i swoje ciuchy sprzed ciąży odkopalam ![]() w ogole chyba się nie chwaliłam - waga dalej spada ![]() ![]() tj. o 5 kg mniej niż wazylam przed ciążą ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja mam zawsze stresa jak z nia schodzę |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miss Triss ponawiam pytanie, dostałaś ode mnie PW? ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przechlapane z tym ubieraniem, ale dacie radę. ![]() Cytat:
![]() ![]() Majka sie obudziła z drzemki to dam jej papu i może pójdziemy na ważenie, póki co jest ładnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
Lineczko
![]() ![]() Olenka zdrowiej nam ![]() Taszanta jej, dobrze, że małej nic się nie stało. Miałaś niezły refleks, że ją osłoniłaś ![]() Lusesita ![]() Dziewczyny po CC ćwiczycie coś? Ja chętnie bym zaczęła. |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie
![]() ![]()
![]() |
#174 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Średnio Z tym przetrzymaniem, leżymy W łóżku Z 30 minut A później już musze przebrać przed jedzeniem. Ten pampers jest zazwyczaj od 4 W nocy Cytat:
Mnie już powoli przestają tak wypadać ale była tragedia teraz już przy rozczesywaniu,a wcześniej jak widziałam ile mi leci podczas mycia to płakałam. Fryzjerka mi powiedziała żebym się nie przejmowała tylko że wcześniej to ja łysa mogę zostac. Mówiła że od 2 do 8 miesiąca po porodzie tak mogą lecieć. Ja karmię Mm więc się faszeruje różnymi specyfikami, kupiłam Nafte I mama mi kupiła jakiś szampon i ampułki do wcierania Cytat:
![]() Sent from my XT320 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#175 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U nas niestety Kuba znowu wirusa przywlókł z przedszkola ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Reszta nocki wyglądała już tak samo jak zawsze, więc mężowi się upiekło, a Filip chyba bardzo nie odczuł zmiany. Myślę, że bardziej ja ją odczułam, bo co chwilę przyświecałam sobie telefonem, żeby zobaczyć co tam słychać u niego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale jak już jest tv włączony, to Filip potrafi bardzo dziwne pozy przyjąć, żeby tylko sobie pooglądać. Jak za starych dobrych czasów wkurzam się, że nie wszystko mi pocytowało i zmykam, bo zaraz mi się dziecko obudzi, a w domu mało co zrobione ![]() I jeszcze Wam powiem, że wróciłam, bo pomyślałam sobie, że teraz tak mało do nadrabiania to dam radę. Patrze, a tu wróciły też wszystkie wariatki moje i nadrabiania jak wcześniej ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() moje dziecię dziś w nocy nawet dało mi pospać ![]() ![]() Dziś byłyśmy już na drugiej wizycie kontrolnej u okulisty (Natala nawet tak bardzo nie płakała) i jest ok ![]() Jak człowiek ma wcześniaka to się najeździ do tych poradni i specjalistów ale najważniejsze dziecię jest. Właśnie miałam czas żeby zjeść śniadanie ![]() niunia20 trzymamy kciuki-będzie dobrze-pij dużo wody-przez odpowiednie nawadnianie organizmu zwiększa się ilość wód płodowych. Pytanie do mam karmiących swoje maluchy mm lub dokarmiających mm: czym przepajacie swoje pociechy?
#179 |
Wtajemniczenie
|
Liwka usnela to mam chwile,jutro mam egzamin poprawkowy wiec wieczorem bede sie uczyc.
Mam ochote na zupe krem z papryka i pomidorami,ma ktoras jakis przepis? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#180 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.