Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy warto kupić orbiterek z biedronki?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-02-24, 14:20   #9
mandarynka1501
Raczkowanie

Dot.: Czy warto kupić orbiterek z biedronki?

witajcie!!! 2 lata teu kupiłam przez internet orbitrek, jeden z tańszych i niedługo pote, były one dostępne w biedronce. czas minął, mój orobitrek był już naprawiany, nawet na największym obciążeniu chodzi lekko, bardzo skrzypi i czasami chwieje się. teraz planuję kupić nowy sprzęt, ale poczekam aż uzbieram odpowiednią kwotę;-) chcę coś stabilnego, z dużym kołem zamachowym i na tyle solidnego, aby za kolejne 2 lata był jak nowy. ćwiczę dużo, więc to ma znaczenie. czy warto kupić za 400 zl?
warto, chociażby żeby sprawdzić, czy taki sport nam odpowiada. karnet na siłownię kosztuje w moim mieście 100 zł, więc taki orbitrek zwróci się po 4 miesiącach, a możemy ćwiczyć ile chcemy i kiedy chcemy. nie musimy krępować się przy innych. jeśli okaże się, że jest to sprzęt dla nas, a rozleci się po roku, zainwestujemy w nowy, lepszy, jeśli nie, nie będzie wielkiej straty

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez mandragona Pokaż wiadomość
Witajcie
Odświeżam wątek już 27 lutego w biedronkach znów będą orbitreki. Zastanawiam się nad zakupem. Orbitrek stałby w domu i planuję na nim robić 50minut dziennie 25 rano i 25 minut wieczorem . Jak oceniacie ten orbitrek? Dobry jest dla osoby puszystej ? Nie będzie "latał" ( będzie niestabilny ) podczas ćwiczeń ?
ja ćwiczę po 70 minut, o różnych porach, w zależnosci od czasu, staram się ćwiczyć nie rzadziej niż 4 razy w tyg. teraz ćwicze 6 razy w tygodniu, ale juz od przyszłego tygodnia nie będę miała aż tyle czasu. aby szybciej nieco zrzucić z siebie, kup sobie dres saune, albo chociaż spodenki neoprenowe. baaaaaaaaaaardzo działają. orbirek jest świetny dla puszystych, bo nie obciąża stawów, ćwiczysz wszak w powietrzu. można ustawić go przed tv, a wtedy czas mija naprawdę niezwykle szybko, po kilku tygodniach ćwiczeń zauważysz ogrmomne efekty
mandarynka1501 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując