|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy warto kupić orbiterek z biedronki?
Hej, chciałabym schudnąć 10 kg, mam 158 cm wzrostu i ważę 62 kg.
Pomyślałam o orbioterku, a w gazetce z biedronki (dostępnej od 7.01) znalazłam model: Body Sculpture BE 1700 za 399 zł. Ceny tego modelu w internecie wynoszą 850 zł. Koło zamachowe: 5 kg Nie ma żadnych programów do ćwiczeń Nie wiem czy ten orbiterek jest dobry, czy lepiej dołożyć trochę i kupić inny model na allegro. Bardzo prosiłabym o doradzenie w tej kwestii. Chciałabym przeznaczyć na orbiterek maksymalnie 600 zł. Pod tym linkiem można zobaczyć jakie funkcje posiada ten model http://topslim.pl/product-pol-416-Or...y-BE-1700.html Co o nim sądzicie? Kupić?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy warto kupić orbiterek z biedronki?
nie znam się na orbitrekach, chociaż mam jeden w domu, ale dla mnie jeżeli taki sprzęt to tylko z programami. Więc to zależy czego od niego oczekujesz
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Jej, a ja właśnie poluję na orbitreka
![]() A ja go będę mieć w domu, a nie w jakiejś siłowni czy sali fitness... więc do użytku domowego - czemu nie.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Drogą dedukcji stwierdziłam, że nie ważne jak wielkie jest koło zamachowe, lecz jak duża jest częstotliwość ćwiczeń na orbiterku.
Mam nadzieję, że będzie to dobrze wydane 400 zł. ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ahaa
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Na krótki okres czasu może Ci posłużyć, moj pierwszy orbi miał również 5kg koło, teraz mam nowego i koło waży 12 kg, więc różnica jest.
I bez porgramów do ćwiczeń nie polecam, teraz mam z programami i jestem w stanie sensownie trening zaplanować.
![]() |
#7 |
Marudziara
|
Witajcie
Odświeżam wątek już 27 lutego w biedronkach znów będą orbitreki. Zastanawiam się nad zakupem. Orbitrek stałby w domu i planuję na nim robić 50minut dziennie 25 rano i 25 minut wieczorem . Jak oceniacie ten orbitrek? Dobry jest dla osoby puszystej ? Nie będzie "latał" ( będzie niestabilny ) podczas ćwiczeń ?
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
![]()
Też jestem ciekawa bo poluje na jakąś okazję od dłuższego czasu.
Odwiedź proszę mojego bloga http://ubezpieczeenia.blog.com/2015/...ikwidacyjnymi/, nie pożałujesz. Edytowane przez NormanKrk2635 Czas edycji: 2015-07-08 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
witajcie!!! 2 lata teu kupiłam przez internet orbitrek, jeden z tańszych i niedługo pote, były one dostępne w biedronce. czas minął, mój orobitrek był już naprawiany, nawet na największym obciążeniu chodzi lekko, bardzo skrzypi i czasami chwieje się. teraz planuję kupić nowy sprzęt, ale poczekam aż uzbieram odpowiednią kwotę;-) chcę coś stabilnego, z dużym kołem zamachowym i na tyle solidnego, aby za kolejne 2 lata był jak nowy. ćwiczę dużo, więc to ma znaczenie. czy warto kupić za 400 zl?
warto, chociażby żeby sprawdzić, czy taki sport nam odpowiada. karnet na siłownię kosztuje w moim mieście 100 zł, więc taki orbitrek zwróci się po 4 miesiącach, a możemy ćwiczyć ile chcemy i kiedy chcemy. nie musimy krępować się przy innych. jeśli okaże się, że jest to sprzęt dla nas, a rozleci się po roku, zainwestujemy w nowy, lepszy, jeśli nie, nie będzie wielkiej straty ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.