Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz. IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-10, 13:18   #2169
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

Isia co do bucików to niestety są dwie szkoły a nawet trzy:
boso (skarpetki), miekkie buciki, sztywne buciki za kostkę. Idzie oszaleć ja mam pantofelki miękkie i pół dnia chodzi w nich a pół bez
a z kupnem butów mi chodziło o wiosenne bo wiosna się robi

Teorema wypasiony fotel co do nawilżacza to ja polecam, ale kup wtedy jak będzie potrzebny. Ja miałam sucho więc kupiłam, ale nie kupiłabym na zaś
super że z małą ok

u nas wszystko ok. ale jakoś nie mam weny.
Rano ryczałam ze szczęścia... mam dziecko, nie może mnie spotkać nic lepszego to nie były łzy, tylko ryk, aż się zapowietrzałam
za tydzień to dopiero będę ryczeć...

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Izka zdrówka dla Dominisia

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Moje dziecko pewnie nie bedzie grzeczne. Juz mnie tak kopie, ze czasem mam ochotę wbic jej palec, zeby się przesunęła No i niestety ja i TZ oboje mieliśmy nadmiar energii jako dzieci, więc chyba nici z przesypiania nocek
Kamil jest energiczny i ruchliwy ale przy tym grzeczny i o dziwo prawie od początku przespia całe noce

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
O, ciekawe. U mnie coś innego mówili, że do 3 miesiąca pojawia sie tylko uśmiech w odpowiedzi na uśmiech innej osoby (nie do końca świadome zachowanie - jak to powiedziała polozna - dziecko uśmiecha sie do każego, kto się do niego uśmiechnie)

Odkrywanie własnego umysłu przebiega stopniowo (Astington); jego objawy:
- w 3 miesiącu uśmiech społeczny,
- w 5 miesiącu rozpoznawanie podstawowych emocji,
- w 7 lub 8 miesiącu lęk społeczny,
- w 9 miesiącu zabawy "daj-masz".
Teo nie patrz tak na to. Dziecko to dziecko, nie maszyna
Kamil prawie wcale się nie usmiechał, lęk społeczny od ok 10m ale własciwie to nie społeczny a bardziej jak znikam mu z oczu, daj-masz w 10m i to i tak wcześnie. Zobaczysz każde jest inne i rozwija się inaczej.
Ruchy też czuć od 18tc więc jak wytłumaczyć moje w 15t3d?

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Mi też brakuje kompana na spacerach, bo pogoda majowa. A Lidka na słońce reaguje jak wampir, zasłania się, chowa i wrzeszczy. Potrafi nawet ze złości kopać nogami. I patrzy na mnie oskarżycielsko, że dlaczego jej to robię?
aaa klony! Kamil od noworodka tak ma (myslalam ze z czasem mu przejdzie) a tu nie ważne czy słońce grzeje w lecie, świeci w zimie dostaje szału. Ufff że mam obrotowy wózek...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora