Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-03-11, 20:46   #2108
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Aldrin kupiłam bodziaki w Pepco na 56 na długi i krótki rekawek....teraz juz kupuje na 62 bo tych malutkich tyle chyba nie trzeba.
Ale polspiochow na 56 nie widziałam w Pepco.Dzis skokne do textil marketu zobaczę jak tam asortyment wyglonda.
Ja w Pepco kupiłam bodziaki i półśpiochy na 62 cm, ale to jest małe 62, więc starczy zamiast 56.

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
wiem, że sa też podkłady wielorazowe, ale jeszcze ich nie widziałam osobiście i nie mam zdania...
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj w Pepco widziałam chyba takie podkłady wielorazowe chyba 17,99 albo 19,99 kosztował. Składane do małych rozmiarów, ale to była taka grubsza cerata z cieniutką gąbką. Nie wiem na ile to by dobre było.
Podkłady wielorazowe to nic innego jak składane przewijaki/maty do zabrania do torby. Ja mam z Ikei, ale nie widzę go już na stronie. W każdym razie chodzi o coś takiego: http://www.radoscdziecka.com.pl/zdje...odkladka_c.jpg Przydaje się wszędzie, gdzie trzeba przewinąć dziecko.

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
witam po długiej nieobecności
Moja Dominika też będzie musiała nosić okulary. Tylko od lipca. Nadwzroczność Nam wyszła + astygmatyzm.
Ale Nasza okulistka powiedziała, że jak dobrze pójdzie to do szkoły pójdzie już bez okularów. Że im wcześniej się zacznie wadę leczyć to są bardzo duże szanse na wyzerowanie wady
Jakie okularki kupujecie?
Dlaczego dopiero od lipca? Tu każdy dzień się liczy, jeśli się chce szybko cofnąć wadę.

Nie pamiętam nazwy firmy od oprawek. Synek sam je wybrał i powiem szczerze, że najlepiej w nich wyglądał, więc już machnęłam ręką na to, że droższe. Kolor granat.

Cytat:
http://swiatpieluch.pl/bambams-m-2.html A co myślicie o tych pieluszkach??
Mam ich mnóstwo, bo jak synek sikał w pieluchy, to dopiero zaczęły się pokazywać i co jakiś czas coraz to nowsze wzory, więc na nie polowałam - a to panterka, a to krówka, a to zeberka To są pieluszki on-size, tzn. że na cały okres pieluchowania - rozmiar dopasowuje się za pomocą systemu napek. W środku jest specjalna kieszonka, do której wkłada się wkłady - jeden, dwa. W ten sposób można było dopasować chłonność pieluszki. Czasem stosowałam je po prostu jako otulacz i na tę kieszonkę kładłam złożoną tetrę, a na nią tzw. suchą pieluchę: http://www.decoraliki.pl/743,wklad-s...a-male-me.html
Polecam "chinki", ale raczej po okresie noworodkowym, gdy kup jest mniej
Jeszcze opiszę dokładnie temat "pieluchy wielorazowe" Albo pytaj na privie

Cytat:
Boli z prawej strony tak między miednicą a żebrami. Ból przechodzi do podbrzusza. Ale tylko boli jak chodzę. Jak leże to jest w miarę ok, choć trochę podbrzusze pobolewa.
Możesz mieć naciągnięte mięśnie. Ja się wczoraj załatwiłam wyciągając z szafy worek z ciuchami synka. Niby się nie namęczyłam, ale ręce były w górze i... boli mnie do dzisiaj
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora