Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-11, 07:58   #2041
sylvuniaa84
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Aldrin kupiłam bodziaki w Pepco na 56 na długi i krótki rekawek....teraz juz kupuje na 62 bo tych malutkich tyle chyba nie trzeba.
Ale polspiochow na 56 nie widziałam w Pepco.Dzis skokne do textil marketu zobaczę jak tam asortyment wyglonda.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-03-11, 08:03   #2042
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Ja postanowiłam spakować torbę do szpitala... W związku z tym szukam podkładów poporodowych i majtek poporodowych. Majtki są lepsze siateczkowe czy jednorazowe? A te podkłady to jest taka duża płachta na łóżko, czy to jest takie coś jak podpaska? Jakieś konkretne firmy polecacie?

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyku majtki siatkowe, obojętnie jakiej firmy, broń boże flizelinowe, bo się ugotuje
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:15   #2043
Izetka_
Zadomowienie

Dzień dobry

Witam się ze pięknym słoneczkiem

NecroKitty-aleee śliczny brzusio

Kucyk-majty podobno lepsze siateczkowe nawet wczoraj na sr położna tak mówiła Bella jest beznadziejna bo używałam w szpitalu po #, nasza znajoma z wątku polecała takie:
http://www.aptekagemini.pl/canpol-wy...-10-sztuk.html
i ja je zamierzam kupic

karolkya-słodkich snów

---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Majkela-dobrze, że wyniki masz ok i to nic poważnego

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:21   #2044
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Dzień dobry Pobudki o 5:30 chyba mi nie służą bo wczoraj padłam o 20
Dobrze, że pogoda ładna bo wybieram się na spacer po lumpeksach, muszę jakąś kurteczkę wiosenną upolować bo w te z zeszłego roku oczywiście nie wchodzę
Strasznie mi brzuch wywaliło, w ciągu 2 tyg. Nawet mąż mówi, że ten szpital nam chyba pod tym względem służył
Wychodzi na to że wczoraj jakiś dziwny dzień był, bo ja też po 20 padłam jak dziecko. A dziś przed 6 się już obudziłam.
Śliczny brzuszek

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość

Od 2 dni kompletnie nie wiem co u was słychać...a wszystko przez to, że mąż dostał 2 dni wolnego dlatego korzystaliśmy

Lecę poczytać co przez ten czas napisałyście.

Gratuluję kolejnych kupionych wyprawek, tygodni, III trym, zdanych egzaminów, wyjść ze szpitala
Ja mam to samo. Jak tż jest w domu to mało czasu mam na forum. Mąż ciągle jakieś zajęcia wymyśla, nie potrafi usiedzieć na tyłku a mi ciężko za nim nadążyć.

Jak już pisałam już chwilę nie śpie. Pogoda piękna a ja leżę. Pojechałam rano na mszę za babcie i jak wysiadałam z samochodu tak bardzo zabolał mnie brzuch z prawej strony że aż musiałam się zgiąć w pół. Do teraz czuje taki dziwny ból z prawej strony, nigdy tak nie miałam.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:26   #2045
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
jej ile ubranek no i super spadek wyprawkowy dostałaś a gdzie kosmetyki hippa będziesz kupować?
po kosmetyki hippa i całą resztę wyprawki jadę do sąsiedniego miasta. Bo u mnie w Legnicy to cenią się
a tam ceny jak na zdjęciu poniżej bo mi kuzynka w sobotę jak była tam w tym sklepie to zrobiła

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość

beat@ ile Ty już tego masz ja chyba na dzień porodu tyle nie uzbieram
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość

jeju Ty na prawdę jesteś szalona jak czytałam cały garnitur mnie bolał Piszcie tak dalej, a na pewno jeśli będę je musiała usuwać, to usunę je na pewno w głębokiej narkozie

Dobra jesteś, ale nazbierałaś toć to na bliźniaki co najmniej
No fakt, ciuszków dla malutkiej to ja mam. A na 1 kwietnia bratowa mojej szwagierki ma termin. u niej też dziewuszka i później podobno planuje mi dawać te ciuszki bo u niej to będzie już druga dziewczynka więc z tego co wiem to cieszy się że i u nas dziewczyna ma być bo będzie miała komu oddać ubranka bo nie ma już gdzie tego trzymać. Tak więc jakies spadki ubrankowe pewnie nas jeszcze czekają. A jak znam życie to jeszcze w międzyczasie ktoś się odezwie.
Już teraz na dniach ma do mnie przyjść paczka z ubrankami od kuzynki mojej kuzynki. Na rozmiar 68 bo na te wcześniejsze to mam dużo ciuchów.
Jak zacznę pranie to końca nie będzie

majkela, ja za każdym razem jak szłam wyrwać zęba to trzęsłam się niesamowicie z nerwów. A dentysta co chwilę się mnie pytał czy wszystko w porządku i czy dobrze się czuję. Chyba myślał że znieczulenie na mnie tak działa NO ale nie taki diabeł straszny skoro poszłam aż 3 razy.
Bardziej to się porodu boję
U nas ja mam jeszcze jedną ósemkę i chcę się nią zająć no i mężowi ostatnio dentystka powiedziała żeby zastanowił się nad usówaniem tych ósemek bo ona może je teraz zrobić ale za jakiś czas one i tak się posypią no i tak czy siak trzeba będzie je usunąć. No więc pewnie wygonię go do dentysty jak mała się urodzi i weźmie wolne w pracy, choć wtedy to będę mieć dwójkę dzieci w domu i coś czuję że z Milenką to będzie sielanka a z mężem będzie tragedia totalna. No ale skoro ja przeżyłam to dlaczego on nie miał by dać rady. No ale się okaże też czy da się zaciągnąć bo chłopy to zaraz panikują. Póki nie boli to się ich siłą nie zaciągnie. A mógłby brać przykład z żonki Bolała tylko jedna ósemka a żonka wyrwała w przeciągu roku 3

No a u nas dziś 100-dniówka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1598192_800888356606224_281465960_n.jpg (66,6 KB, 40 załadowań)

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 08:34   #2046
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Aldrin kupiłam bodziaki w Pepco na 56 na długi i krótki rekawek....teraz juz kupuje na 62 bo tych malutkich tyle chyba nie trzeba.
Ale polspiochow na 56 nie widziałam w Pepco.Dzis skokne do textil marketu zobaczę jak tam asortyment wyglonda.

czemu u mnie nie ma nic na 56

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość

no to impreza
Stary 2014-03-11, 09:47   #2047
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Ja postanowiłam spakować torbę do szpitala... W związku z tym szukam podkładów poporodowych i majtek poporodowych. Majtki są lepsze siateczkowe czy jednorazowe? A te podkłady to jest taka duża płachta na łóżko, czy to jest takie coś jak podpaska? Jakieś konkretne firmy polecacie?
Ja też słyszałam od położnej, że za flizelinowe to mogą ochrzanić w szpitalu, a na siateczkowe przymkną oko bo oddychają.
A podkłady na łóżko to tylko wezmę 2szt, bo potem do domu się idzie zwykle, to po co więcej. Za to chcę duże: 40x60cm żeby nie musieć celować tyłkiem w nocy ;p A dla dzidzi kupiłam już paczkę tych najmniejszych 40x40, to nawet w domu sie zużyje w razie czego albo gdzieś na wyjeździe.
Stary 2014-03-11, 10:04   #2048
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Ja też słyszałam od położnej, że za flizelinowe to mogą ochrzanić w szpitalu, a na siateczkowe przymkną oko bo oddychają.
A podkłady na łóżko to tylko wezmę 2szt, bo potem do domu się idzie zwykle, to po co więcej. Za to chcę duże: 40x60cm żeby nie musieć celować tyłkiem w nocy ;p A dla dzidzi kupiłam już paczkę tych najmniejszych 40x40, to nawet w domu sie zużyje w razie czego albo gdzieś na wyjeździe.
A dla dziecka to po co takie podkłady? Przy przewijaniu potrzebne?
Kurde nic nie wiem

Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:15   #2049
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Kurde nic nie wiem

Takie podkłady dla dziecka są przydatne. Pamiętam jak odwiedzałam jednego razu koleżankę w szpitalu. Nie pomyślała wcześniej żeby takie podkłady mieć no i przyszło przewinąć małą. Fakt podłożyła jej pod pupkę tetrówkę ale co z tego jak przeciekło. Zanim jej nałożyła pieluszkę to mała zdążyła się 2 razy zesikać i kupsko zrobić
Szwagierka też raz myślała że zdąży no i mała osikała kanapę
Tak więc ja podkłady dla Milenki mam zamiar mieć

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:24   #2050
Kakusia
Zakorzenienie

Witam witam
Jak co tydzień - miałam przerwę weekendową jak zawsze
W sobotę byliśmy u znajomych - i szok - dostaliśmy 5 olbrzymich reklamówek z ciuszkami i to takich reklamówkach po kozakach po powrocie nie spałam do 2 w nocy tylko przeglądałam je do r.86 nie muszę w ogóle kupować śpiochów ani bodziaków do tego świetne nosidełko (nie na codzień a raczej na znoszenie dziecka z 4 piętra ja swoje sprzedałam a koleżanka swoje mnie pożyczyła teraz )

W sobotę też mieliśmy pojechać do jednego sklepu z wózkami - ale za późno wyjechaliśmy z domu. Na pocieszenie TŻ wziął mnie do Plejady do Sosnowca żebym tam mogła sobie w Smyku pooglądać jakiekolwiek wózki... wparowałam do sklepu zastanawiając się na który się wpierw rzucić... żebyście widziały moją minę jak zobaczyłam raptem 3 spacerówki na krzyż z czego tylko jedna godna uwagi.... padłam...
Mąż obiecał, że 19go przed warsztatami pojedziemy do tego sklepu co w sobotę nie zdążyliśmy
Odrazu wykorzystamy ten dzień i pojedziemy na porodówkę do Katowic choćby po to, żeby trasę TŻ poznał

Wczoraj mama miała urlop więc pojechałam do Niej i mi włosy zafarbowała jeszcze tylko fryzjer i jestem gotowa na wiosnę

Pogodę mamy piękną! Aż kupiłam wczoraj cebulki do sadzenia na szczypiorek będę sadzić na dniach

Chce się też prać i wieszać już na balkonie! Ale jak to robić jak walczymy z głupimi ptakami które umyśliły sobie składać jaja na naszym balkonie już drugie jajko dziś TŻ wynosił

Tyle u mnie
Widziałam kilka tematów:
wycieranie pupki przy zmianie pieluchy - my przez pierwsze miesiące używaliśmy ciepłej wody i wacików. Potem dopiero przeszliśmy na chusteczki nawilżane, ale że wkurzały Nas te mocno nasączone, to upodobaliśmy sobie Babydream niebieskie - są bardziej suche i to Nam odpowiadało - Dominice też

Smarowanie pępka - nie mam zdania na ten temat - 4lata temu już były nowe zasady, żeby niczym nie traktować kikutka i tak też robiliśmy, choć na wszelki w domu był rozrobiony spirytus. Przyszła położna oglądnęła pępek poprosiła o spirytus - rach ciach obsmarowała go i 2 dni później odpał

Kółko do siedzenia po porodzie - ja w poprzednim połogu nie zakupiłam ale ratowało mnie zwijanie koca w rulon i na kształt kółka i tak siadałam

Majtki siateczkowe - zdecydowanie lepsze dla naszej pupy

Prowansja - łączę się w bólu po remontowym też mieliśmy tyle sprzątania - ciągiem 3dni i to wszyściutko - wszystkie drzwi, lampy, półki w środku garderoby, każda listwa no masakra była! Z kuchni (najbliżej łazienki) musieliśmy wyjąć dosłownie wszystko z szafek i myć. Jeszcze firany mi zostało wyprać i koce...
Też Nam kosmetyka została - tj półka szklana, dywaniki, kosze dekoracyjne.

Poziomkka - a co pisało o tych guzkach na dziąsłach?

Dobra w następnym cytowanie będzie

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-03-11 o 10:37
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:26   #2051
Izetka_
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi

Kurde nic nie wiem

Tak jak napisała Beat@ przydają się bardzo wiem jak było przy bratanicy i moim chrzesniaku gdzieś jedziesz..kładziesz dziecko na swój podkład podczas przewijania czy przebierania..na początku można też na przewijak położyc żeby nie prac co chwilę prześcieradełka jak wietrzysz dupsztalka tez mozesz położyc na podkład wtedy masz łóżko, łóżeczko bezpieczne wiem, że sa też podkłady wielorazowe, ale jeszcze ich nie widziałam osobiście i nie mam zdania...

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

AAAA Beat@- za 100-dniówkę

Michaś
02.07.2014r.
Izetka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:35   #2052
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Z innych problemów to mój synuś będzie musiał nosić okulary, bo na jednym oku ma +2,25 No i w marcu czeka nas w związku z tym spory wydatek - ponad 300 zł za całość (oprawki, szkła i robocizna).
witam po długiej nieobecności
Moja Dominika też będzie musiała nosić okulary. Tylko od lipca. Nadwzroczność Nam wyszła + astygmatyzm.
Ale Nasza okulistka powiedziała, że jak dobrze pójdzie to do szkoły pójdzie już bez okularów. Że im wcześniej się zacznie wadę leczyć to są bardzo duże szanse na wyzerowanie wady
Jakie okularki kupujecie?
Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość
Wyszła mi niestety cukrzyca ciążowa
oj niefajnie
A na czym w ogóle polega dieta w cukrzycy ciążowej?
Mi położna w przychodni mówiła, że te cukrzycowe mamy niewiele tyją w ciąży przez dietę (mimo nawet obowiązkowych nocnych posiłków), szybko wracają do wagi sprzed i czasem tak im się spodobała ta dieta że trzymają ją także po ciąży
Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
szkoda że mąż Ci podpadł ale i ja ze swoim na wojennej ścieżce
kiedy macie te warsztaty? jak się nie dopchasz na sali to na korytarzu go dopadniesz
podpadł ale już odpuścił
19.03
ojj dopadnę go
Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
Pewnie że można. Kupiliśmy VW Passata b6 kombi. Mega pojemne auto.
piękne auto kocham się w kombiakach
Cytat:
Ostatecznie kupilśmy model Bebetto Pascal 3w1 w kolorze 195 na białym stelażu. Jak się sprawdzi to się okaże, ale generalnie z zakupu zadowoleni jesteśmy. Wózek ma to czego oczekiwałam.
super zakup ja zawsze polecam Bebetto - uważam, że to bardzo dobra firma i robi naprawdę porządne wózki sama planowałam kupić Bebetto (spacerówkę), ale w końcu troszkę zmodyfikowaliśmy z TŻtem nasze oczekiwania i szukamy lżejszego wózka
Ale będzie na pewno zadowolona, bo w przeciwieństwie do wielu innych (nawet droższych) wózków - po przejściu na spacerówkę nie zaczniecie przeklinać i narzekać
Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Kakusia ogórek z mlekiem, też beczę jak koza,a tż-towi bardzo szybko ostatnio wychodzi wkurzanie mnie. Przeprosił chociaż??
nie tyle przeprosił co odpuścił ze swoim idiotycznym pomysłem

Berenika i jak po fitnesie? nie skończy się na 1 zajęciach? zaczniesz chodzić ?

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2014-03-11 o 10:42
Stary 2014-03-11, 10:40   #2053
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry Pobudki o 5:30 chyba mi nie służą bo wczoraj padłam o 20
Dobrze, że pogoda ładna bo wybieram się na spacer po lumpeksach, muszę jakąś kurteczkę wiosenną upolować bo w te z zeszłego roku oczywiście nie wchodzę
Strasznie mi brzuch wywaliło, w ciągu 2 tyg. Nawet mąż mówi, że ten szpital nam chyba pod tym względem służył
Super brzuszek

Cytat:
Impreza i gratulacje, kupuj soczek
:b rokul:

Cytat:
Napisane przez Mala_Czarno_Biala Pokaż wiadomość
Zależnie od tego jakie po porodzie jest krwawienie ( bo jedne po wyjściu ze szpitala już nic a inne jak wodospad) podkłady mogą też w domu się przydać, no i dla maluchów do przewijania też

Witam się ze słonka i z kawką inką oczywiście

Pościel już wyniesiona super się wietrzy. Obiad gotowy więc można leniuchować
Stary 2014-03-11, 10:41   #2054
Kakusia
Zakorzenienie

A w ogóle chciałam grupowo pogratulować wizyt, usg, poznania płci, imion, kolejnych 100dniówek

Nasza Córunia

Stary 2014-03-11, 10:44   #2055
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Witam się we wtorek mega niewyspana Kiedy wczoraj o 23 Adaś w końcu zasnął, ja odleciałam razem z nim.. Ale po pół godziny obudziło mnie na siku. Jak już wstałam, to potem nie mogłam zasnąć przez około godzinę. Jak zaczęłam w końcu zasypiać, to mój dzieć w brzuchu się obudził i zaczął szaleć. Cały dzień przespał ugniatając mi żołądek, i mimo usilnych moich prób obudzenia go nie dało rady. To w nocy buszował. I tak do prawie 4 nad ranem. Dopiero wtedy mogłam zasnąć, wtedy już bez problemu, ale co z tego, skoro po 8 wstał Adaś i koniec spania Moje dzieci nie mają litości dla biednej matki, wykończyć mnie chyba chcą

Pisałyście o Octenisepcie. Ja początkowo nie używałam niczego na pępek Adasia, ale zaczął mu się bardzo paprać, kupiłam Octenisept i po dwóch dniach pępek odpadł i zaraz się zagoił. Na moje krocze również pomógł. Datę ważności ma bardzo długą, kończy się chyba jakoś w tym roku, a nawet go nie wykończyłam (mam ten mały). Więc tym razem też kupię

Piszecie o wyprawce, więc postanowiłam się w końcu zebrać i sama zrobić listę. Tzn. spiszę sobie z waszych

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
beat@ szafa robi wrażenie, ja nie mam nawet 1/8 z tego co Ty pięknie
A ja mam jakiś spadek formy, poczarujcie coś żeby mi szybko przeszło, bo nawet piękna pogoda za oknem nie pomaga...

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć
Witam się w 28 tygodniu zaraz jedziemy na wizytę, troszkę się stresuje, zresztą jak przed każdą wizytą, ale mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze odezwę się później, buziaki
gratulacje

Cytat:
No faktycznie, to już III trymestr
Z maluszkiem też wszystko w najlepszym porządku, 890 g szczęścia już mi Pani doktor mówiła, że duży to on raczej nie będzie, chyba, że jeszcze nadrobi wagowo ale do porodu lepiej, żeby był mniejszy
super wiadomości

Cytat:
majtki podobno siateczkowe najlepsze. Co do podkładów to są to wielkie podpaski (dobre są podobno Canpola), jak i również te płachty na łóżko (dobre podobno Seni), u mnie w szpitalu wymagane są i te i te
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:55   #2056
__Sylwia__88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Tak jak napisała Beat@ przydają się bardzo wiem jak było przy bratanicy i moim chrzesniaku gdzieś jedziesz..kładziesz dziecko na swój podkład podczas przewijania czy przebierania..na początku można też na przewijak położyc żeby nie prac co chwilę prześcieradełka jak wietrzysz dupsztalka tez mozesz położyc na podkład wtedy masz łóżko, łóżeczko bezpieczne wiem, że sa też podkłady wielorazowe, ale jeszcze ich nie widziałam osobiście i nie mam zdania...[COLOR="Silver"]
Ja wczoraj w Pepco widziałam chyba takie podkłady wielorazowe chyba 17,99 albo 19,99 kosztował. Składane do małych rozmiarów, ale to była taka grubsza cerata z cieniutką gąbką. Nie wiem na ile to by dobre było.

Kakusia dobrze że utwierdzasz mnie w przekonaniu że dobrze wybraliśmy, mogę spać spokojnie. Bo Ty ekspertką w temacie wózków jesteś
Wybaliśmy Bebetto bo porównywaliśmy z dwoma innymi wózkami które braliśmy pod uwagę i w tym spacerówka właśnie wydawała nam się największa więc i najdłużej posłuży. Siedzisko było najdłuższe, więc mam nadzieje że problem zsuwania się dziecka nas nie spotka. Na wysokość oparcia też był najwyższy.

Ja dalej zalegam na sofie. Wstałam, zaczęłam chodzić ale ból brzucha wrócił. Jak siedzę to jest ok.

http://swiatpieluch.pl/bambams-m-2.html A co myślicie o tych pieluszkach??

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 10:59   #2057
Konto usunięte

Cytat:
Jak już pisałam już chwilę nie śpie. Pogoda piękna a ja leżę. Pojechałam rano na mszę za babcie i jak wysiadałam z samochodu tak bardzo zabolał mnie brzuch z prawej strony że aż musiałam się zgiąć w pół. Do teraz czuje taki dziwny ból z prawej strony, nigdy tak nie miałam.
a na jakiej wysokości Cię zabolało?? Bo ja mam tak nie raz i też z prawej strony, tyle że to mały wystarczy że ledwo się wypchnie, a mnie tak zaczyna boleć, jakby mi brzuch miało zaraz rozerwać... Z lewej strony tak nie mam

Cytat:
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Berenika i jak po fitnesie? nie skończy się na 1 zajęciach? zaczniesz chodzić ?
super i napewno nie skończy się na 1 zajęciach, o ile będę się dobrze czuła

Nie pisałyście może tu wcześniej (nie chce mi się szukać) o warsztatach dla ciężarnych pt. "bezpieczny maluch"? Dowiedziałam się, że będą u mnie w mieście 28go marca i zastanawiam się czy iść
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 11:13   #2058
Kakusia
Zakorzenienie

Sylwia Bebetto są bardzo zwrotne mimo sporej spacerówki - ale zgrabnej! I wszystko fajnie mają przemyślane
Ostatnio prawie głowę obkręciłam oglądając się za nim na chodniku i mimo rozłożonej spacerówki na płasko (dzidziuś sobie tam spał ) to bardzo zgrabnie i lekko płynął

Berenika to super że masz taką fajną tanią opcję z tym fitnessem
Ja się muszę zmobilizować do codziennych spacerów, jak się odsprzątam już porządnie to planuję chodzić na takie 'marsze' na bieżnię + w domu z youtube stretching. Zobaczymy jak będzie z motywacją

Ale narazie to mam tyle sprzątania, że nie wiem za co się chwycić

Nasza Córunia

Stary 2014-03-11, 11:19   #2059
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi
Kurde nic nie wiem
I dlatego masz nas, głowa do góry

Cytat:
http://swiatpieluch.pl/bambams-m-2.html A co myślicie o tych pieluszkach??
Na wygląd to chyba są chińskie pieluchy, ja bym raczej nie inwestowała w takie bo to i tak sporo kasy a czytałam na forach że lubią podciekać, a nawet jeśli nie przeciekają, to ich chłonność nie jest szałowa, ale sama nie mam jeszcze opinii. Poniżej podaję Ci linka do bloga o pieluchach, masz tam bardzo dokładnie opisane różne marki i może będzie to pomocne w wyborze.
http://www.wolnymbyc.pl/pieluchowo/
Stary 2014-03-11, 11:27   #2060
NecroKitty
Wtajemniczenie

Zdecydowanie ubywa mi kondycji, godzina spacerku i mam zadyszkę w lumpeksach oczywiście tłumy, kupiłam tylko pajacyka i bluzeczkę dla małej. Przejdę się potem jeszcze do pepco, może mają jakieś wiosenne kurteczki bo dzisiaj same jakieś byle jakie widziałam i coś czuje, że bym do lata szukała

Idę obiadek robić bo od rana za mną łosoś chodzi

Cytat:
Takie podkłady dla dziecka są przydatne. Pamiętam jak odwiedzałam jednego razu koleżankę w szpitalu. Nie pomyślała wcześniej żeby takie podkłady mieć no i przyszło przewinąć małą. Fakt podłożyła jej pod pupkę tetrówkę ale co z tego jak przeciekło. Zanim jej nałożyła pieluszkę to mała zdążyła się 2 razy zesikać i kupsko zrobić
Szwagierka też raz myślała że zdąży no i mała osikała kanapę
Tak więc ja podkłady dla Milenki mam zamiar mieć
Tak się właśnie zastanawiałam czy je kupować ale w takim razie jednak się zdecyduje
Stary 2014-03-11, 12:12   #2061
Konto usunięte

Cytat:
Ale narazie to mam tyle sprzątania, że nie wiem za co się chwycić
sprzątanie to też dobre ćwiczenia

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

No nie, mój dzieć ewidentnie chce matkę wykończyć, znowu się podsunął w górę, uciska mi na żołądek, zjeść normalnie nie mogę i jeszcze z prawej strony mi się tuż pod żebrami wypina, co mnie boli koszmarnie,jakby mi brzuch miało rozerwać zaraz
Stary 2014-03-11, 12:13   #2062
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Kółko do siedzenia po porodzie - ja w poprzednim połogu nie zakupiłam ale ratowało mnie zwijanie koca w rulon i na kształt kółka i tak siadałam
Ja z kolei używałam tej poduchy - rogala do karmienia

-----

Co do podkładów jednorazowych dla malucha ja w ogóle takich nie używałam. Ale oczywiście można zakupić.

W domu korzystałam z przewijaka z Ikei i jego takich frotowych okryć. A jak się wybrudziły to oczywiście pieluchy tetrowe A pod pupkę jak była opcja że sie wybrudzi to podkładałam ręcznik papierowy. Albo po prostu tą ubrudzoną pieluszkę kładłam tak, żeby pupcia nie dotykała tego brudnego tylko leżała na tym czystym przodzie. Każdy ma jakieś swoje techniki, które z czasem sobie wypracowuje

Mam też taki przenośny przewijak składany kupiony chyba w Auchan, używany glównie na wyjścia.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 12:15   #2063
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też tak ostatnio bolało na spacerze :/ ale brzuch miałam miękki to nie panikowałam, posiedziałam chwilkę i przeszło, wydaję mi się, że dzidzia gdzieś coś uciskała...
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45535038]
Nie pisałyście może tu wcześniej (nie chce mi się szukać) o warsztatach dla ciężarnych pt. "bezpieczny maluch"? Dowiedziałam się, że będą u mnie w mieście 28go marca i zastanawiam się czy iść [/QUOTE]
Ja idę dziś na te warsztaty, to wieczorkiem napiszę Ci czy było warto
Witam się wtorkowo
A ja rano byłam na pobieraniu krwi, powtórzyć morfologię przed jutrzejszą wizytą, poszłam na spacer, bo piękna pogoda, ale dalej nie mam na nic siły ani ochoty i nic mnie nie cieszy, chyba faktycznie przesilenie wiosenne idę sobie kawę zrobić to może mi coś pomoże bo już nie mam na siebie pomysłu...
Stary 2014-03-11, 12:19   #2064
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Izetka_ Pokaż wiadomość
Rybka-i jak termometr???fajny???bo ja tez muszę kupic a nie wiem jaki
Sprawdzony "na sucho" na 4 osobach jest ok, wykrył anomalie u mojego męża (zawsze ma trochę niższą temp.) i mamy (ona z kolei ma zawsze ok. 37), szybko mierzy to też na plus. I w zasadzie tyle mogę powiedzieć póki co .

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
no nareszcie się udało to się chwale łupami z coccodrlio, r_p77 oraz od chrzestnej

Cytat:

A i pytanko.
Jak w domu będziecie postępować przy zmianie pieluszek Będziecie używać husteczek jednorazowych dla niemowląt czy macie inne sposoby? Bo ja bym wolała naturalnie dbać o dziecko, niekoniecznie patrząc na moją wygodę. Bo poza domem to wiadomo że husteczki. Ale w domu czy np wystarczy przemyć pupę dziecka zmoczoną pieluszką tetrową czy jak?
Ja w teorii myślę, żeby w domu obmywać tylko wodą i wacikiem, ale to teoria i moje założenie, bo doświadczenia nie mam .

Cytat:
No więc te 4 półki w szafie u rodziców wyglądają chwilowo tak jak na zdjęciu.
WOW .

Cytat:
Małż jak wczoraj zobaczył tą szafę w środku to aż sobie usiadł z wrażenia Chłopina nie spodziewał się że jego mała dziewczynka aż tyle ciuszków już ma
No ja też dobrze, że siedziałam , ale macie sporo rzeczy .

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
Powiem Wam szczerze,ze w dzisiejszych czasch idzie oszalec.Polki pelne asortymentu,a czlowiek nie wie na co sie zdecydowac i czy wogole slusznie robi uzywajac takich kosmetykow
Otóż to .

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

Dziewczyny to odnośnie kosmetyków dla dziecka dzielę się info o zamówieniu z Gemini, jakby któraś była zainteresowana, co tam zamówiłam
większosc to tutaj mi doradziłyście, także mam nadzieję, ze zakupy dobre zrobiłam

http://www.aptekagemini.pl/tantum-rosa-10-saszetek.html
I tu padłam , wczoraj byłam w nocy u lekarza z tą moją infekcją (piszę w nocy, bo wizyta na 23:00 ) i dostałam leki i kazał mi przed ich aplikacją podmywać się Tantum Rosa, no a że noc, to już tylko nocna apteka została i za TR opakowanie 6 saszetek zapłaciłam 33zł .

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ramona jeśli chodzi o mydło bialy jelen to najlepsze jest w kostce. To w płynie to takie sobie.
Ja od 2ch lat myję się tylko tym mydłem w płynie .

Co do rozmowy na temat pępka, to ja kupię ten Octenisept mały, a czy będę stosować, to nie mam pojęcia, co mi w szpitalu i położna każą , ale najwyżej my wykorzystamy .

Idę dalej nadrabiać .
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 12:24   #2065
Kakusia
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45536027]sprzątanie to też dobre ćwiczenia [/QUOTE]
no coś w tym jest bo sprzątałam godzinę i namachałam się nieźle a nic w sumie takiego konkretnego nie zrobiłam - uporządkowałam Dominice ciuchy w komodzie, posegregowałam co do prania, wstawiłam 1 pranie i pluszaki Jej posprzątałam, poprzestawiałam parę reklamówek ciuszków i mały szybki renament w szafie
zasłużyłam na II śniadanie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja z kolei używałam tej poduchy - rogala do karmienia
hehehe dobry patent na wykorzystanie pt: 2w1

Pater no to czekamy na Twoją relację z warsztatów

Nasza Córunia

Stary 2014-03-11, 12:38   #2066
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
No faktycznie, to już III trymestr
Z maluszkiem też wszystko w najlepszym porządku, 890 g szczęścia już mi Pani doktor mówiła, że duży to on raczej nie będzie, chyba, że jeszcze nadrobi wagowo ale do porodu lepiej, żeby był mniejszy

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość
Jeeeejku dziewczyny nie nadążam za wami
Ja też , jestem raz dziennie na wizażu i w zasadzie cały czas co jestem, to tylko nadrabiam .

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Tu porady dotyczące pielęgnacji pępka: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...o_unikac_.html

Z tego co wiem, to nosideł nie zalecają dla niemowlaków, tylko dla dzieci samodzielnie siedzących. Niby są specjalne wkładki dla noworodków, ale jak czytałam na Chustoforum, nosidło (nie wspominając już o "wisiadle") nigdy dobrze nie podtrzyma tak małego ciałka jak chusta.
A dlaczego mąż nie chce nosić w chuście? Ostatnio widziałam w mieście faceta z maluszkiem śpiącym słodko właśnie w chuście. Wcale to niemęsko nie wyglądało

Patrząc na Twoją listę zaczęłam się zastanawiać, czy Ty nie zamierzasz karmić piersią?
Dzięki za link .

I dziękuję za opinię .

Nie zamierzam .

Cytat:
Strasznie mi brzuch wywaliło, w ciągu 2 tyg.
Śliczny brzuszek .

Cytat:

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

EDIT: któraś z Was pytała mnie o szklane butelki, ale mi nie zacytowało, postanowiłam że kupię szklane z dwóch powodów- jakoś szkło wydaje mi się bardziej higieniczne w sensie mycia tego, wyparzania (nie chciałabym matowienia itp.), a po drugie wynika to też trochę z moich przekonań , ja np. kupuję wodę mineralną tylko w szklanych butelkach, innych nie uznaję .

Ale to póki co, być może, jak mnie ręka będzie boleć (bo szklane cięższe) i będę je nałogowo tłuc, to może zmienię poglądy, a może nie, póki co na dzień dzisiejszy- szklane .
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-11, 12:43   #2067
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
:EDIT: któraś z Was pytała mnie o szklane butelki, ale mi nie zacytowało, postanowiłam że kupię szklane z dwóch powodów- jakoś szkło wydaje mi się bardziej higieniczne w sensie mycia tego, wyparzania (nie chciałabym matowienia itp.), a po drugie wynika to też trochę z moich przekonań , ja np. kupuję wodę mineralną tylko w szklanych butelkach, innych nie uznaję .

Ale to póki co, być może, jak mnie ręka będzie boleć (bo szklane cięższe) i będę je nałogowo tłuc, to może zmienię poglądy, a może nie, póki co na dzień dzisiejszy- szklane .

A jakiej firmy kupujesz?
Stary 2014-03-11, 12:45   #2068
pater86
Zadomowienie

beat@ gratuluję studniówki
Stary 2014-03-11, 12:50   #2069
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość

Ja od 2ch lat myję się tylko tym mydłem w płynie .
Może nie do końca doprecyzowałam o co mi chodzi Mydło w kostce fajnie się sprawdziło u mnie w przypadku gojenia krocza, spierania plam na ubraniach. Moim zdaniem to w płynie nie ma takich właściwości. Ale jeśli jesteś zadowolona to super
Stary 2014-03-11, 12:54   #2070
karolkya
Wtajemniczenie

Dziewczyny pozdrowienia z lezczk skapanego w slonku jest super cieplo i przyjemnie... Chyba sie dzis dotlenie za cala zime

Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości