|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Napisane przez papryczka160
No więc bedzie córcia   jestem szczęśliwa.
Tylko mam za dwa tyg przyjść znowu na Usg słabo widoczne serduszko ♥ i się zaczęłam martwic choć lekarz powiedział ze może byc przyczyna że za szybko badanie zrobione oby . Jest duża jak w 24 tyg. 
A ja musze isc do endokrynologa i kardiologa . Moje TSh 4.19 na granicy normy . Za wysokie tetno mam zrobic ekg i jak będzie źle to do szpitala. .
Ehh zawsze cos. 
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------
USG trwało około 30 min , badał poszczególne części ciała, mózg, żołądek no i serduszko 
Przełączał z 2 D na 3 D .
Przez te dwa tyg chyba umrę ze stresu, ale wiem że będzie dobrze .
|
bedzie dobrze gratuluje malej ksiezniczki
Cytat:
Napisane przez twin--maid
Mój synek coraz częściej przytula się mojego brzuszka, dotyka go rękami. Rozczula mnie tym ogromnie 
Dziś, gdy wstał przyszedł do mnie, wdrapał się na łóżko mówiąc "Hania", odkrył kołdrę, podniósł moją koszulkę do góry i przyłożył ucho do brzucha  Po czym skomentował "fika"  
|
ooooooooooo kochany maluch
Cytat:
Napisane przez minka88
a co ja mam powiedzieć ja 178cm mąż 190
Siostra męża urodziła Adasia 4600 i 63 cm (mały gigant) wcześniejsze dziecko szwagierki 4100 i 60 cm  . Zobaczymy co będzie u nas: 
|
ho ho to brzmi jak rodzinne wyzwanie pt. kto da wiecej
Cytat:
Napisane przez daisy dot
Cześć, chciałam się dziś przywitać, jesteśmy ze Szczecina, musimy zmienić gina i jesteśmy w 16 tygodniu  Wiemy, że jest nas więcej od świąt Bożego Narodzenia 
Jestem chora i mam więcej czasu więc dziś zabrałam się za szukanie różnych cudacznych niezbędników.
Przeglądnę wątek co tu ciekawego napisałyście i włączam się do dyskusji, bo mam mnóstwo pytań i dylematów. Jest to nasza pierwsza ciąża i naszym przyjacielem jest przewodnik tydzień po tygodniu gdyż jesteśmy bardzo zieloni 
|
witaj
Cytat:
Napisane przez Aisog1987
Hej. Dziś uprzątnęliśmy całą kuchnię (tzn spakowaliśmy w pudełka i na strych). Zostały nam tylko meble i ciuchy z jednego pokoju....  Dużo strasznie tego człowiek ma
Zauwazyłam, ze piszecie o imionach. Nam podoba się dla dziewczynki Iga, Lena, Olga, Odeta, Kinga, Żaneta, Nina i Irmina. Dla chłopca zas Igor, Norbert oraz Krystian. Jakie ostatecznie wybierzemy zależeć będzie co nam się urodzi, no i czy coś się nam jeszcze oprócz tych nie spodoba. na pewno damy dziecku imię, które się nie odmienia (np. Katarzyna - Kasia, Kaśka itp) oraz będziemy nadawać jedno imię. Nie widzę sensu dawania dwóch...
Pozdrawiam 
|
Nina i Norbert
Cytat:
Napisane przez angelika__2014
Dziękuje Wam za porady dotyczące mojego problemu z rozbudową i kredytami. Eh... czeka nas poważna rozmowa z rodzicami.
```
Jestem po wizycie ! i co?? Malec dalej wstydliwy i nieskory do współpracy ABSOLUTNIE! Kurcze ale jestem rozczarowana  już mnie tak ciekawość zżera...chyba do samego porodu się nie dowiemy, kto mieszka u mamusi w brzuszku. Nooo ale wiadomość, że z Bobaskiem wszystko jest dobrze jest najwspanialsza wiadomością. Jestem w 19+3 a maluszek ma nóżki długie bo na 20+2 tydzień. Generalnie malec układa się nóżkami w dół więc gin powiedział, że jeżeli dziecko bardzo sobie polubi taką pozycje będzie czekała mnie cesarka. No alee to jeszcze myślę się nie raz zmieni bo przecież dziecko jest w ruchu i nie jest powiedziane, że tak zostanie prawda?? ?? ?? ?? Serduszko ok, wszystko inne też. Za tydzień mam prenatalne więc długo nie męczył mnie i dziecka USG. Głównym powodem dzisiejszej wizyty był problem z mamusią.
Antybiotyk ze szpitala nie pomógł dostałam kolejną dawkę czegoś innego. Jeżeli za tydzień się nic nie poprawi to będę mieć robiony jakiś posiew.  co to w ogóle jest? Mówił do mnie ale ja tyle o ile go rozumiałam z tego stresu. Dostanę za tydzień też skierowanie na glukozę do picia i ponowną morfologię i mocz. Powiedział, że infekcja może nie chcieć minąć bo może się okazać, że mam cukrzycę ciążową a w takim przypadku infekcje "cudownie" się czują i rozwijają. Wykończy mnie to. Pieczenie jest nie do zniesienia szczególnie rano. Dał mi jeszcze tydzień i zobaczymy co się wydarzy. Mam zacząć brać ponownie suplementy bo z wyników wyszło, ze mam anemię. Waga identyczna jak 3 tygodnie temu. Choć mam wrażenie, że przytyłam bo brzuszek mam spoooooooory a tu nic.
Aaaaa i gin zapytał się męża czy nie ma jakiś objawów infekcji, no a skąd ma mieć skoro od początku mamy zakaz współżycia. Więc mu mówimy, że nie współżyjemy od kiedy jestem w ciąży w ogóle a on patrzy na nas ze zdziwieniem...że dlaczego nie zapytaliśmy wcześniej?Przecież krwiaka nie ma od dawna... Powiedział, że nie widzi przeciwskazań jako lekarz a jako mężczyzna radzi, żeby nie wykluczać się z życia seksualnego na ponad rok i teraz korzystać póki można.
Bardzo się cieszę, że z maluszkiem jest wszystko dobrze i rozwija się prawidłowo ale ta wizyta jakoś mnie rozstroiła i wróciłam jakaś przybita. Debilka ze mnie totalna.
~~~~
|
powodzenia z domem, zdrowia i konca infekcji
Usmiechnij sie, mozecie z mezusiem poszalec i nadrobic przytulanki, po takiej przerwie checi beda na 100%
Cytat:
Napisane przez Hajja Hawwa
Ładne imię
Ja dzisiaj miałam dzień załatwiania. Byłam w urzędzie wyrobić nowy dowód (niestety na nowy doód czeka się miesiąc) i zmienić adres zameldowania. Potem poodpoczywałam sobie u Taty w domu  Jutro idę z mężem na rozowę indywidualną w poradni rodzinnej (takie wymyślają teraz nauki przedślubne) - a że chcemy zrobić w przyszłym roku ślub kościelny to nauki przedślubne musimy mieć odbyte.
|
jak za rok chcesz brac slub to sprawdz ile nauki sa wazne, bo jak straca waznosc to potem przez jakis czas nie mozna znow ich robic. Nie mozna ich robic za wczesnie
Cytat:
Napisane przez ButterBear
Tak, posiew moczu to z moczu oddawanego.
Posiew to po prostu badanie na wykrycie bakterii albo grzybów.
To, co pisałam wyżej, to akurat o posiewie z szyjki macicy 
|
na posiew moczu kupujac pojemnik w aptece zaznaczcie ze to na POSIEW, wtedy pani daje sterylny czyli tak sam ale zapakowany w folie hehe Ale bez tego w posiewie glupoty wychodza. Jak pojechalam zrobic to badanie to sie mnie pytali w przychodni czy pojemnik byl sterylny a ze nie byl to musialam wylac zawartosc, wyrzucic opakowanko i nastepnego dnia wracac z druga probka
Dzis moje Malenstwo kopie
Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-03-12 o 00:24
|