|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Mnie Grey nie podszedł nie wiem lubię jak się coś dzieję , a ta książka to taki mocniejszy Harlekin ( nie wiem czy dobrze napisałam ) .
Każdy lubi co innego i dlatego jest tak ciekawie ;-) Coś mi powieka zaczęła drgać idę po magnez . Właśnie oglądam pogodę i co widzę śnieg z deszczem buuuuuuuuu ;-(
|
#4142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z racji wykonywanego zawodu nieraz miałam do czynienia z rodzinami które toczyły ze sobą wojny z powodu spadku, testamentów itp.... Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-03-11 o 19:51 |
|
|
|
|
#4143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4144 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, chciałam się dziś przywitać, jesteśmy ze Szczecina, musimy zmienić gina i jesteśmy w 16 tygodniu
Wiemy, że jest nas więcej od świąt Bożego Narodzenia Jestem chora i mam więcej czasu więc dziś zabrałam się za szukanie różnych cudacznych niezbędników. Przeglądnę wątek co tu ciekawego napisałyście i włączam się do dyskusji, bo mam mnóstwo pytań i dylematów. Jest to nasza pierwsza ciąża i naszym przyjacielem jest przewodnik tydzień po tygodniu gdyż jesteśmy bardzo zieloni
|
#4145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na kiedy masz termin ?
|
|
#4146 |
|
Rozeznanie
|
termin 23.08, a jutro się dowiemy czy Alicja czy Marcel/Dorian - tu mamy dylemat hihi
|
#4147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
Co do imion to ja już pisałam, że chciałabym Adelę, ale nie wiem czy przekonam męża. Ogółem podoba mi się Hania, Marianka, Zuzia, Ida, Balbinka
ale mój właściwie wszystkie odrzuca.Dla chłopca Szymon, Jakub, Tomasz, Sebastian, Tymon, Tymoteusz, Filip. Jak będzie kiedyś chłopiec w drodze to będziemy myśleć. Mężowi podoba się Gniewosz - nie jestem pewna, czy nie żartował ale też nie mam nic przeciwko
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-03-11 o 20:41 |
|
|
|
#4149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas miał być Tymcio .
|
|
#4150 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Dziś uprzątnęliśmy całą kuchnię (tzn spakowaliśmy w pudełka i na strych). Zostały nam tylko meble i ciuchy z jednego pokoju....
Dużo strasznie tego człowiek ma Zauwazyłam, ze piszecie o imionach. Nam podoba się dla dziewczynki Iga, Lena, Olga, Odeta, Kinga, Żaneta, Nina i Irmina. Dla chłopca zas Igor, Norbert oraz Krystian. Jakie ostatecznie wybierzemy zależeć będzie co nam się urodzi, no i czy coś się nam jeszcze oprócz tych nie spodoba. na pewno damy dziecku imię, które się nie odmienia (np. Katarzyna - Kasia, Kaśka itp) oraz będziemy nadawać jedno imię. Nie widzę sensu dawania dwóch... Pozdrawiam
|
|
|
|
#4151 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny, dawno się nie odzywałam. Od tygodnia szwankował mi Internet, ale dziś został oficjalnie naprawiony
![]() Witam nowe Dziewczyny ![]() U mnie dużo się działo. W weekend byliśmy nad morzem, było super, pogoda była przepiękna. Nawet w sobotę rozłożyliśmy kocyk na plaży otoczony wiatrołapami .Niestety w poniedziałek obudziłam się z bólem brzucha. Miałam dwie górki wokół wzgórka łonowego, bardzo bolesne. Zadzwoniłam do mojego Gin i kazał przyjechać do siebie do szpitala, bo akurat miał dyżur. Zrobił mi badania, wyszły ok i zapytał czy chcę poleżeć w szpitalu czy oszczędzać się w swoim domu. Oczywiście nie chciałam zostać, ale muszę brać No-spę. Synek został potwierdzony .Po tym wszystkim przestałam myśleć o zagranicznej wycieczce (chciałam po prostu GDZIEŚ się jeszcze wyrwać), bo boję się, że sytuacja może się powtórzyć z dala od kraju. Wchodzą w grę więc tylko krajowe wycieczki (majówka tuż tuż). Pisałyście o imionach. Ja po prostu nie mam pojęcia jak nazwiemy synka. Chciałabym oryginalnie, ale nie z kosmosu . Jeśli chodzi o nadawanie dwóch imion, to może się zdarzyć, że Dziecko potem zechce używać drugiego imienia, jeśli nie będzie lubić pierwszego.. gdzieś tak przynajmniej przeczytałam. Ja jak znajdę dwa imiona, to dam, ale póki co nawet jednego znaleźć nie mogę .
|
#4152 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę ale jestem dziś rozkojarzona jutro chyba wam odpisze, bo już mi sie miesza wszystko... Byłam dziś na mieście i kupiłam dziś dwa bodziaku dla malucha
Jakoś nie rozumiem tej rozmiarówki, bo dwa są na 56, ale wyglądały na większe, w porównaniu z innymi na 56... A jeden komplecik ostatnio kupiłam na 68 i jest nie wiele większy niz ten na 56, jakaś dziwna ta rozmiarówka. Nie mam jakoś rozeznania..Wszystko jest takie podobne Miałam kupować same 62, ale większość tych 56 jest jakaś spora...a poza tym boje się że dużo za duże będą ...Więc kupuję pół na pół. Nie wiem czy dobrze robię ,ale kupuję więcej body z krótkim rekawkiem niż długim...Sama już nie wiem heh |
|
|
|
#4153 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Marcela też super Matylda FANTASTYCZNE !! Cytat:
![]() My też mamy nazwisko na M. Synek będzie Marcel M. Córcia będzie Kornelia M. lub Matylda M. Ja jestem Angelika, mąż Andrzej Siostry moje Alicja i Aleksandra i Ja Angelika (rodzice ponoć nieświadomie to uczynili) Tak sobie myślałam żeby dziecko też miało na A... ? ale imiona mamy raczej już ustalone Drugie imię dostanie dziecko po moich dziadkach. Wspaniali ludzie, dużo im zawdzięczam i chcę im zrobić taką małą niespodziankę z racji tego, że to będzie ich pierwsza prawnuczka lub prawnuczek urodzone przez ich pierwszą wnuczkę. Cytat:
Cytat:
moja też pierwsza i dużooo dziewczyny mi pomogły i objaśniły. Witamy ![]() Cytat:
Marcel/Dorian to moje dwa ulubione męskie imiona tyle, że mąż kategorycznie odrzucił Dorian niestety Dziękuje Wam za porady dotyczące mojego problemu z rozbudową i kredytami. Eh... czeka nas poważna rozmowa z rodzicami. ``` Jestem po wizycie ! i co?? Malec dalej wstydliwy i nieskory do współpracy ABSOLUTNIE! Kurcze ale jestem rozczarowana już mnie tak ciekawość zżera...chyba do samego porodu się nie dowiemy, kto mieszka u mamusi w brzuszku. Nooo ale wiadomość, że z Bobaskiem wszystko jest dobrze jest najwspanialsza wiadomością. Jestem w 19+3 a maluszek ma nóżki długie bo na 20+2 tydzień. Generalnie malec układa się nóżkami w dół więc gin powiedział, że jeżeli dziecko bardzo sobie polubi taką pozycje będzie czekała mnie cesarka. No alee to jeszcze myślę się nie raz zmieni bo przecież dziecko jest w ruchu i nie jest powiedziane, że tak zostanie prawda?? ?? ?? ?? Serduszko ok, wszystko inne też. Za tydzień mam prenatalne więc długo nie męczył mnie i dziecka USG. Głównym powodem dzisiejszej wizyty był problem z mamusią. Antybiotyk ze szpitala nie pomógł dostałam kolejną dawkę czegoś innego. Jeżeli za tydzień się nic nie poprawi to będę mieć robiony jakiś posiew. co to w ogóle jest? Mówił do mnie ale ja tyle o ile go rozumiałam z tego stresu. Dostanę za tydzień też skierowanie na glukozę do picia i ponowną morfologię i mocz. Powiedział, że infekcja może nie chcieć minąć bo może się okazać, że mam cukrzycę ciążową a w takim przypadku infekcje "cudownie" się czują i rozwijają. Wykończy mnie to. Pieczenie jest nie do zniesienia szczególnie rano. Dał mi jeszcze tydzień i zobaczymy co się wydarzy. Mam zacząć brać ponownie suplementy bo z wyników wyszło, ze mam anemię. Waga identyczna jak 3 tygodnie temu. Choć mam wrażenie, że przytyłam bo brzuszek mam spoooooooory a tu nic. Aaaaa i gin zapytał się męża czy nie ma jakiś objawów infekcji, no a skąd ma mieć skoro od początku mamy zakaz współżycia. Więc mu mówimy, że nie współżyjemy od kiedy jestem w ciąży w ogóle a on patrzy na nas ze zdziwieniem...że dlaczego nie zapytaliśmy wcześniej?Przecież krwiaka nie ma od dawna... Powiedział, że nie widzi przeciwskazań jako lekarz a jako mężczyzna radzi, żeby nie wykluczać się z życia seksualnego na ponad rok i teraz korzystać póki można. Bardzo się cieszę, że z maluszkiem jest wszystko dobrze i rozwija się prawidłowo ale ta wizyta jakoś mnie rozstroiła i wróciłam jakaś przybita. Debilka ze mnie totalna. ~~~~
|
|
#4154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale była grubiutka fałdki tłuszczu na nóżkach miała :p A z tymi rozmiarami to rożnie jest właśnie jedne są większe drugie mniejsze a jeszcze jak są słabszej jakości to potrafią sie w praniu skurczyc Wiem napewno ze warto bardziej w body zainwestować niz w kaftaniki,bo są praktyczniejsze, a z bodów napewno body z klipsami lub guziczkami przy szyi mi sie lepiej sprawdziły niż te zwykle,bo zwykłych strasznie sie rozciąga to miejsce na główkę i są takie rozwleczone przy szyi po czasie.... Sprawdził sie rownież śpiworek do spania naprawdę super sprawa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-11 o 22:25 |
|
|
|
|
#4155 |
|
Zakorzenienie
|
Angelika, rozumiem, że jesteś rozczarowana, że nie poznałaś płci. Ale wiadomo, dzidziuś się jeszcze ujawni
![]() Co do odwrócenia się, to Maluch ma jeszcze mnóstwo czasu na to! ![]() Jaką masz infekcję? Czego ten posiew? To nic strasznego. Posiew może być moczu, a może np z szyjki macicy. To pobieranie materiału z szyjki takim patyczkiem, jak do ucha i oddanie do analizy. Nie boli ![]() Sprawdza się tym badaniem jakie bakterie tam dokładnie się zagnieździły i wiadomo wtedy czym dziady zaatakować! Dziewczyny, mam pytanie. Czy któraś z Was jest już dłużej na L4 i dostaje wypłatę z ZUSu? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4156 |
|
Wtajemniczenie
|
Angelka bidulko ty ;-)
Ale za tydzień masz kolejne USG i na pewno się ujawnia maluszek wstydzioszek ;-) Dobrze, że jest zdrowy to najważniejsze . Dziewczyny powiedzcie mi czy wyniki hormonalne trzeba robić na czczo ?
|
#4157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj miałam dzień załatwiania. Byłam w urzędzie wyrobić nowy dowód (niestety na nowy doód czeka się miesiąc) i zmienić adres zameldowania. Potem poodpoczywałam sobie u Taty w domu Jutro idę z mężem na rozowę indywidualną w poradni rodzinnej (takie wymyślają teraz nauki przedślubne) - a że chcemy zrobić w przyszłym roku ślub kościelny to nauki przedślubne musimy mieć odbyte.
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
|
|
|
#4158 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4159 | |
|
Wtajemniczenie
|
No Ewa bardzo ładne imię (moje
), więc jestem za Ewą hehe. Zosia też ładne (moja siostrzenica) ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4160 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może jednak wymyślę coś na M aby bardziej rządziło, he he Zresztą znajomi pytają czy imię naszego maluszka będzie na M, he he Kochana, nawet nie wiesz jak mi ciebie bidulko szkoda ciagle coś....Mam nadzieję ze już będzie oki? Czy ty też masz jakąs infekcję? Ja jestem po zakażeniu dróg moczowych, a własciwie skończyłam z antybiotykiem, a czy wyleczyłam to dowiem się po badaniu moczu i posiewie, bo dostałam skierowanie....jeszcze mój gin jakieś tabletki dopochwowe mi przepisał, już drugi raz podczas ciąży...Wszystko było by pięknie gdy by nie wyniki moczu.... A apropo płci rozumiem cie doskonale, witak w klubie nie wiedzacych i zawiedzionych tą niewiedzą No cóż najwyżej dowiemy się jak się urodzi.. Ja tam już kupuję ubranka uniwersalne Nie odbiorę sobie przyjemności bo już mnie skręcało wcześniej aby coś kupić ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Ale na wszelki wypadek na 62 też kupuję, chociaż jak dla mnie niektóre to jak 56...Też własnie tak pomyślałam ze lepsze body, ale ja z reguły kupuję komplety to od razu jest też kaftanik Wiekszość kupuję z krótkim rekawkiem, chociaz nie wiadomo jakie lato nas zastanie ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
Sandry nie znam jest na pewno średnio popularna A jak mojemu sie podoba to juz sukces
|
||||
|
|
|
#4161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdyby nie to, to pewnie bym brała je pod uwagę w przypadku swojego dziecka Cytat:
Posiew to po prostu badanie na wykrycie bakterii albo grzybów. To, co pisałam wyżej, to akurat o posiewie z szyjki macicy
|
|||
|
|
|
#4162 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Usmiechnij sie, mozecie z mezusiem poszalec i nadrobic przytulanki, po takiej przerwie checi beda na 100% ![]() Cytat:
Cytat:
Dzis moje Malenstwo kopie
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-03-12 o 00:24 |
||||||||
|
|
|
#4163 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej, dopiero co Was podczytalam, widze ze nie tylko ja nie mialam dzis czasu pisac ;-)
Angelika, mam nadzieje ze nowy antybiotyk pomoze i infekcja sie odczepi. Na pranetalnym moze Ci sie uda poznac plec, wiem jak to jest nastawic sie i czekac a tu nic, bo dzidzia postanowila splatac figla i nie zdradzic swojej plci ;-) Co do spiworka, mam jeden, nie sprawdzil sie w przypadku mojej corki, ograniczal jej ruchy chociaz pozornie duzo w nim miejsca, ale ona z tych okropnie ruchliwych dzieci a dodatkowo ze spiworkiem byla taka niewygoda, ze dziecko trzeba bylo ciagle po cos wyjmowac, bo a to karmienie a to pielucha a to orzytulenie. Za to sprawdzil sie znakomicie rozek usztywniany z motherhood, sluzyl nam dlugo i bylismy mega zadowoleni. Jak trwa dyskusja o imionach, to wtrace tez swoje typy, dla chlopca poki co mamy Sebastiana lub Franka, ale nie mam przekonania choc to,pierwsze imie wybral maz i mamy je od poprzedniej ciazy. Dla dziewczynki podobaly mi sie Iga, Kinga lub Zuzia ale tylko te ostanie akceptowal moj maz. A starsza cora ma na imie Matylda, wiec zgadzam sie ze to sliczne imie ;-) Ostatnio kolezanki brat nadal tak na imie swojej coreczce ;-) my na drugie dalismy po babci tzn mojej tesciowej, dla drugiej dziewczynki planowalismy na drugie imie po kolejnej babci, zeby zadna nie czula sie wyrozniona lub pokrzywdzona. A dla synka tez damy drugie, ale juz cos, co sami wymyslimy. U nas ostanio robi sie wiosennie i cieplutko, az milo wychodzic na dwor ![]() A wogole, to witam wszystkie nowe mamusie
Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-03-12 o 00:42 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4164 |
|
Zadomowienie
|
Zachcialo mi sie wieczorem budyniu waniliowego i teraz tak mi sie co chwile wraca jak na wymioty i spac nie daje Oszaleję
|
|
|
|
#4165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Napewno nie polecam kupowania na początek normalnej pościeli do łóżeczka bo sie nie przyda po pierwsze bedzie strach zeby dziecko sie nie nakryli kołderka a po drugie dziecko sie bedzie rozkopywac i zmarznie.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4166 |
|
Zakorzenienie
|
Piszecie o tych rożkach i śpiworkach a ja oglądam wszystkie odcinki programu "Położne" i co jakiś czas zdarza się, że pokazują jak jakaś położna jedzie do świeżo upieczonych rodziców krótko po narodzinach i właśnie już kilka razy zdarzyło się, że zostali upominani, że dziecko nie może spać w rożku... Położne mówiły, że ma ograniczone ruchy i nie można tak dziecka kłaść spać... Zawsze radziły właśnie ubrać tak, żeby nie zmarzło i przykryć lekko kocykiem, mówiły że dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi!
Nie wiem ile w tym prawdy i czytając Wasze wypowiedzi zaczyna mnie to zastanawiać bo każda z Was pisze, że albo rożek albo śpiworek
|
|
|
|
#4167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Posiew to tak jak dziewczyny pisały, jeśli z szyjki macicy to bezboleśnie pobrane patyczkiem jak do uszu i gdzieś po tygodniu wyniki. Posiewu z moczu nie miałam robionego, ale oprócz tego, że pojemnik sterylny to też inaczej się trzeba przygotować do pobrania próbki - są dokładne wytyczne, np żeby się podmyć koniecznie samym mydłem i wytrzeć jednorazowym ręcznikiem, bo inaczej wyniki też mogą być przekłamane, poczytaj w necie na pewno będzie opisane. Co do współżycia no to bardzo fajnie, że w końcu pozwolił tylko szkoda, że nie pomyślał wspomnieć o tym wcześniej.. moja gin najpierw na każdej wizycie podkreślała, że można normalnie bo się nic nie dzieje. Teraz jak nic nie mówi to uważam, że podtrzymuje poprzednią wersję ![]() Poza tym to że dziecko teraz leży nóżkami w dół to nic nie znaczy moim zdaniem, na razie ma tak dużo miejsca że może leżeć jak mu się żywnie podoba, a potem się zaczną schody ![]() Cytat:
Dziś w nocy nie mogłam spać - chyba z wrażenia bo zaraz jadę wreszcie odebrać klucze od mieszkania ))Ale jak już usnęłam, to nad ranem mi się śniło...że czekałam na dziecko, ale moje dzieci były z ciastek, które mąż przypalił w piekarniku
|
|
#4168 |
|
Rozeznanie
|
twin- maid synek
Co do imion my mamy takie Julia, Mia, Nadia, Ewa z czego ja bym chciala Julie a TZ juz nie a dla chlopca to moj TZ chcialby Lucjana a ja nie, ale sama propzycji nie mam. Moze Filip, tak mi sie dzis w nocy spodobalo Igora juz mamy![]() Co do rozkow I spiworkow - ja przykrywalam wladnie kocykiem. Moje dziecie kochalo spac na brzuszku I ani jedno ani drugie sie nie sprawdzilo Co do rozmiarow ciuszkow moj synol urodzil sie 4070 I 58 dlugi a w rozmiar 56 I tak sie miescil. Podobno w szpitalach inaczej mierza centymetrem leca po cialku, a potem w przychodni inaczej, klada kolo rozwinietego centymetra
|
#4169 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Pogoda iście wiosenna wiec korzystam jak najwięcej Moje ciśnienie ostatnio znowu się podniosło i ostatnio jest w granicach 140/80-140/90 Za tydzień mam wizytę więc zobaczymy jak to się do tego czasu rozwinie Śniło mi się dziś w nocy ,że siedziałam w więzieniu z Dominikiem Toretto z Szybkich i Wściekłych i obmyślałam plan jakby się z tego więzienia wydostać i ucieć za granicę Ostatnio co noc mam jakieś głupie sny. Cytat:
Amelia też mi się bardzo podoba Na początku chciałam jeszcze dla dziewczynki Pola ale mąż protestuje ![]() A z chłopcem to mamy większy problem Mi się podoba Krzysiu ale sama nie wiem , jakoś mam wrażenie ,że dla dziewczynki łatwiej wybrać.Jak się młode ujawni to wtedy będziemy się zastanawiać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-03-12 o 07:20 |
|||
|
|
|
#4170 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
Uf uspokoiłas mnie bo zaczęłam sie bać że nakupiłam na rozmiar 58 i się zmarnuja ciuszki A powiedz ty do szpitala brałaś ubranka? czy w szpitaluu w swoje ubierały?
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

Nie mówiąc o tym, że Wy jak już rodzice będą starsi będziecie musieli dbać o całość i pielęgnować a siostry będą miały to za przeproszeniem gdzieś

u nas miał być Tymcio .
Dużo strasznie tego człowiek ma
.

już mnie tak ciekawość zżera...chyba do samego porodu się nie dowiemy, kto mieszka u mamusi w brzuszku. Nooo ale wiadomość, że z Bobaskiem wszystko jest dobrze jest najwspanialsza wiadomością. Jestem w 19+3 a maluszek ma nóżki długie bo na 20+2 tydzień. Generalnie malec układa się nóżkami w dół więc gin powiedział, że jeżeli dziecko bardzo sobie polubi taką pozycje będzie czekała mnie cesarka. No alee to jeszcze myślę się nie raz zmieni bo przecież dziecko jest w ruchu i nie jest powiedziane, że tak zostanie prawda?? ?? ?? ?? Serduszko ok, wszystko inne też. Za tydzień mam prenatalne więc długo nie męczył mnie i dziecka USG. Głównym powodem dzisiejszej wizyty był problem z mamusią.
ale była grubiutka fałdki tłuszczu na nóżkach miała :p