|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Mnie Grey nie podszedł nie wiem lubię jak się coś dzieję , a ta książka to taki mocniejszy Harlekin ( nie wiem czy dobrze napisałam ) .
Każdy lubi co innego i dlatego jest tak ciekawie ;-) Coś mi powieka zaczęła drgać idę po magnez . Właśnie oglądam pogodę i co widzę śnieg z deszczem buuuuuuuuu ;-(
#4142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z racji wykonywanego zawodu nieraz miałam do czynienia z rodzinami które toczyły ze sobą wojny z powodu spadku, testamentów itp.... Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-03-11 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 |
Rozeznanie
|
Cześć, chciałam się dziś przywitać, jesteśmy ze Szczecina, musimy zmienić gina i jesteśmy w 16 tygodniu
![]() ![]() Jestem chora i mam więcej czasu więc dziś zabrałam się za szukanie różnych cudacznych niezbędników. Przeglądnę wątek co tu ciekawego napisałyście i włączam się do dyskusji, bo mam mnóstwo pytań i dylematów. Jest to nasza pierwsza ciąża i naszym przyjacielem jest przewodnik tydzień po tygodniu gdyż jesteśmy bardzo zieloni ![]()
#4145 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a na kiedy masz termin ?
![]() |
#4146 |
Rozeznanie
|
termin 23.08, a jutro się dowiemy czy Alicja czy Marcel/Dorian - tu mamy dylemat hihi
#4147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4148 |
Zakorzenienie
|
Co do imion to ja już pisałam, że chciałabym Adelę, ale nie wiem czy przekonam męża. Ogółem podoba mi się Hania, Marianka, Zuzia, Ida, Balbinka
![]() Dla chłopca Szymon, Jakub, Tomasz, Sebastian, Tymon, Tymoteusz, Filip. Jak będzie kiedyś chłopiec w drodze to będziemy myśleć. Mężowi podoba się Gniewosz - nie jestem pewna, czy nie żartował ale też nie mam nic przeciwko ![]()
http://maleslodkosci.blogspot.com/ zapraszam do kuchni ![]() a tu inne moje dzieła https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post40551899 Edytowane przez gosia3103 Czas edycji: 2014-03-11 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4150 |
Rozeznanie
|
Hej. Dziś uprzątnęliśmy całą kuchnię (tzn spakowaliśmy w pudełka i na strych). Zostały nam tylko meble i ciuchy z jednego pokoju....
![]() ![]() Zauwazyłam, ze piszecie o imionach. Nam podoba się dla dziewczynki Iga, Lena, Olga, Odeta, Kinga, Żaneta, Nina i Irmina. Dla chłopca zas Igor, Norbert oraz Krystian. Jakie ostatecznie wybierzemy zależeć będzie co nam się urodzi, no i czy coś się nam jeszcze oprócz tych nie spodoba. na pewno damy dziecku imię, które się nie odmienia (np. Katarzyna - Kasia, Kaśka itp) oraz będziemy nadawać jedno imię. Nie widzę sensu dawania dwóch... Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny, dawno się nie odzywałam. Od tygodnia szwankował mi Internet, ale dziś został oficjalnie naprawiony
![]() Witam nowe Dziewczyny ![]() ![]() U mnie dużo się działo. W weekend byliśmy nad morzem, było super, pogoda była przepiękna. Nawet w sobotę rozłożyliśmy kocyk na plaży otoczony wiatrołapami ![]() Niestety w poniedziałek obudziłam się z bólem brzucha. Miałam dwie górki wokół wzgórka łonowego, bardzo bolesne. Zadzwoniłam do mojego Gin i kazał przyjechać do siebie do szpitala, bo akurat miał dyżur. Zrobił mi badania, wyszły ok i zapytał czy chcę poleżeć w szpitalu czy oszczędzać się w swoim domu. Oczywiście nie chciałam zostać, ale muszę brać No-spę. Synek został potwierdzony ![]() Po tym wszystkim przestałam myśleć o zagranicznej wycieczce (chciałam po prostu GDZIEŚ się jeszcze wyrwać), bo boję się, że sytuacja może się powtórzyć z dala od kraju. Wchodzą w grę więc tylko krajowe wycieczki (majówka tuż tuż). Pisałyście o imionach. Ja po prostu nie mam pojęcia jak nazwiemy synka. Chciałabym oryginalnie, ale nie z kosmosu ![]() ![]()
![]() |
#4152 |
Zadomowienie
|
Kurczę ale jestem dziś rozkojarzona jutro chyba wam odpisze, bo już mi sie miesza wszystko... Byłam dziś na mieście i kupiłam dziś dwa bodziaku dla malucha
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() My też mamy nazwisko na M. Synek będzie Marcel M. Córcia będzie Kornelia M. lub Matylda M. Ja jestem Angelika, mąż Andrzej Siostry moje Alicja i Aleksandra i Ja Angelika (rodzice ponoć nieświadomie to uczynili) Tak sobie myślałam żeby dziecko też miało na A... ? ![]() Drugie imię dostanie dziecko po moich dziadkach. Wspaniali ludzie, dużo im zawdzięczam i chcę im zrobić taką małą niespodziankę z racji tego, że to będzie ich pierwsza prawnuczka lub prawnuczek urodzone przez ich pierwszą wnuczkę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Marcel/Dorian to moje dwa ulubione męskie imiona tyle, że mąż kategorycznie odrzucił Dorian niestety ![]() Dziękuje Wam za porady dotyczące mojego problemu z rozbudową i kredytami. Eh... czeka nas poważna rozmowa z rodzicami. ``` Jestem po wizycie ! i co?? Malec dalej wstydliwy i nieskory do współpracy ABSOLUTNIE! Kurcze ale jestem rozczarowana ![]() Antybiotyk ze szpitala nie pomógł dostałam kolejną dawkę czegoś innego. Jeżeli za tydzień się nic nie poprawi to będę mieć robiony jakiś posiew. ![]() Aaaaa i gin zapytał się męża czy nie ma jakiś objawów infekcji, no a skąd ma mieć skoro od początku mamy zakaz współżycia. Więc mu mówimy, że nie współżyjemy od kiedy jestem w ciąży w ogóle a on patrzy na nas ze zdziwieniem...że dlaczego nie zapytaliśmy wcześniej?Przecież krwiaka nie ma od dawna... Powiedział, że nie widzi przeciwskazań jako lekarz a jako mężczyzna radzi, żeby nie wykluczać się z życia seksualnego na ponad rok i teraz korzystać póki można. Bardzo się cieszę, że z maluszkiem jest wszystko dobrze i rozwija się prawidłowo ale ta wizyta jakoś mnie rozstroiła i wróciłam jakaś przybita. Debilka ze mnie totalna. ![]() ~~~~
![]() |
#4154 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A z tymi rozmiarami to rożnie jest właśnie jedne są większe drugie mniejsze a jeszcze jak są słabszej jakości to potrafią sie w praniu skurczyc Wiem napewno ze warto bardziej w body zainwestować niz w kaftaniki,bo są praktyczniejsze, a z bodów napewno body z klipsami lub guziczkami przy szyi mi sie lepiej sprawdziły niż te zwykle,bo zwykłych strasznie sie rozciąga to miejsce na główkę i są takie rozwleczone przy szyi po czasie.... Sprawdził sie rownież śpiworek do spania naprawdę super sprawa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-11 o 21:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Zakorzenienie
|
Angelika, rozumiem, że jesteś rozczarowana, że nie poznałaś płci. Ale wiadomo, dzidziuś się jeszcze ujawni
![]() Co do odwrócenia się, to Maluch ma jeszcze mnóstwo czasu na to! ![]() Jaką masz infekcję? Czego ten posiew? To nic strasznego. Posiew może być moczu, a może np z szyjki macicy. To pobieranie materiału z szyjki takim patyczkiem, jak do ucha i oddanie do analizy. Nie boli ![]() Sprawdza się tym badaniem jakie bakterie tam dokładnie się zagnieździły i wiadomo wtedy czym dziady zaatakować! Dziewczyny, mam pytanie. Czy któraś z Was jest już dłużej na L4 i dostaje wypłatę z ZUSu? |
![]() ![]() |
![]() |
#4156 |
Wtajemniczenie
|
Angelka bidulko ty ;-)
Ale za tydzień masz kolejne USG i na pewno się ujawnia maluszek wstydzioszek ;-) Dobrze, że jest zdrowy to najważniejsze . Dziewczyny powiedzcie mi czy wyniki hormonalne trzeba robić na czczo ?
#4157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj miałam dzień załatwiania. Byłam w urzędzie wyrobić nowy dowód (niestety na nowy doód czeka się miesiąc) i zmienić adres zameldowania. Potem poodpoczywałam sobie u Taty w domu ![]()
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 | |
Wtajemniczenie
|
No Ewa bardzo ładne imię (moje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
![]()
"Płoń blisko mnie, zmysły przypalaj, poparz mnie sobą, nasącz lawą żaru, przeniknij płomieniem wyzwalającym energię z rozgrzanego ciała, przygrzej mocniej jeszcze, pustkę wypalaj, wypełniaj wszystko istotą siebie..." |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4160 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdyby nie to, to pewnie bym brała je pod uwagę w przypadku swojego dziecka ![]() Cytat:
Posiew to po prostu badanie na wykrycie bakterii albo grzybów. To, co pisałam wyżej, to akurat o posiewie z szyjki macicy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Usmiechnij sie, mozecie z mezusiem poszalec i nadrobic przytulanki, po takiej przerwie checi beda na 100% ![]() Cytat:
Cytat:
Dzis moje Malenstwo kopie ![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-03-11 o 23:24 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej, dopiero co Was podczytalam, widze ze nie tylko ja nie mialam dzis czasu pisac ;-)
Angelika, mam nadzieje ze nowy antybiotyk pomoze i infekcja sie odczepi. Na pranetalnym moze Ci sie uda poznac plec, wiem jak to jest nastawic sie i czekac a tu nic, bo dzidzia postanowila splatac figla i nie zdradzic swojej plci ;-) Co do spiworka, mam jeden, nie sprawdzil sie w przypadku mojej corki, ograniczal jej ruchy chociaz pozornie duzo w nim miejsca, ale ona z tych okropnie ruchliwych dzieci a dodatkowo ze spiworkiem byla taka niewygoda, ze dziecko trzeba bylo ciagle po cos wyjmowac, bo a to karmienie a to pielucha a to orzytulenie. Za to sprawdzil sie znakomicie rozek usztywniany z motherhood, sluzyl nam dlugo i bylismy mega zadowoleni. Jak trwa dyskusja o imionach, to wtrace tez swoje typy, dla chlopca poki co mamy Sebastiana lub Franka, ale nie mam przekonania choc to,pierwsze imie wybral maz i mamy je od poprzedniej ciazy. Dla dziewczynki podobaly mi sie Iga, Kinga lub Zuzia ale tylko te ostanie akceptowal moj maz. A starsza cora ma na imie Matylda, wiec zgadzam sie ze to sliczne imie ;-) Ostatnio kolezanki brat nadal tak na imie swojej coreczce ;-) my na drugie dalismy po babci tzn mojej tesciowej, dla drugiej dziewczynki planowalismy na drugie imie po kolejnej babci, zeby zadna nie czula sie wyrozniona lub pokrzywdzona. A dla synka tez damy drugie, ale juz cos, co sami wymyslimy. U nas ostanio robi sie wiosennie i cieplutko, az milo wychodzic na dwor ![]() A wogole, to witam wszystkie nowe mamusie ![]() Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2014-03-11 o 23:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 |
Zadomowienie
|
Zachcialo mi sie wieczorem budyniu waniliowego i teraz tak mi sie co chwile wraca jak na wymioty i spac nie daje Oszaleję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Napewno nie polecam kupowania na początek normalnej pościeli do łóżeczka bo sie nie przyda po pierwsze bedzie strach zeby dziecko sie nie nakryli kołderka a po drugie dziecko sie bedzie rozkopywac i zmarznie.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Zakorzenienie
|
Piszecie o tych rożkach i śpiworkach a ja oglądam wszystkie odcinki programu "Położne" i co jakiś czas zdarza się, że pokazują jak jakaś położna jedzie do świeżo upieczonych rodziców krótko po narodzinach i właśnie już kilka razy zdarzyło się, że zostali upominani, że dziecko nie może spać w rożku... Położne mówiły, że ma ograniczone ruchy i nie można tak dziecka kłaść spać... Zawsze radziły właśnie ubrać tak, żeby nie zmarzło i przykryć lekko kocykiem, mówiły że dziecko samo sobie krzywdy nie zrobi!
Nie wiem ile w tym prawdy i czytając Wasze wypowiedzi zaczyna mnie to zastanawiać bo każda z Was pisze, że albo rożek albo śpiworek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Posiew to tak jak dziewczyny pisały, jeśli z szyjki macicy to bezboleśnie pobrane patyczkiem jak do uszu i gdzieś po tygodniu wyniki. Posiewu z moczu nie miałam robionego, ale oprócz tego, że pojemnik sterylny to też inaczej się trzeba przygotować do pobrania próbki - są dokładne wytyczne, np żeby się podmyć koniecznie samym mydłem i wytrzeć jednorazowym ręcznikiem, bo inaczej wyniki też mogą być przekłamane, poczytaj w necie na pewno będzie opisane. Co do współżycia no to bardzo fajnie, że w końcu pozwolił tylko szkoda, że nie pomyślał wspomnieć o tym wcześniej.. moja gin najpierw na każdej wizycie podkreślała, że można normalnie bo się nic nie dzieje. Teraz jak nic nie mówi to uważam, że podtrzymuje poprzednią wersję ![]() Poza tym to że dziecko teraz leży nóżkami w dół to nic nie znaczy moim zdaniem, na razie ma tak dużo miejsca że może leżeć jak mu się żywnie podoba, a potem się zaczną schody ![]() Cytat:
Dziś w nocy nie mogłam spać - chyba z wrażenia bo zaraz jadę wreszcie odebrać klucze od mieszkania ![]() Ale jak już usnęłam, to nad ranem mi się śniło...że czekałam na dziecko, ale moje dzieci były z ciastek, które mąż przypalił w piekarniku ![]()
![]() |
#4168 |
Rozeznanie
|
twin- maid synek
![]() Co do imion my mamy takie Julia, Mia, Nadia, Ewa z czego ja bym chciala Julie a TZ juz nie ![]() ![]() ![]() Co do rozkow I spiworkow - ja przykrywalam wladnie kocykiem. Moje dziecie kochalo spac na brzuszku I ani jedno ani drugie sie nie sprawdzilo ![]() Co do rozmiarow ciuszkow moj synol urodzil sie 4070 I 58 dlugi a w rozmiar 56 I tak sie miescil. Podobno w szpitalach inaczej mierza ![]() ![]()
#4169 | |||
Zadomowienie
|
Hej
![]() Pogoda iście wiosenna wiec korzystam jak najwięcej ![]() Moje ciśnienie ostatnio znowu się podniosło i ostatnio jest w granicach 140/80-140/90 ![]() Za tydzień mam wizytę więc zobaczymy jak to się do tego czasu rozwinie ![]() ![]() Śniło mi się dziś w nocy ,że siedziałam w więzieniu z Dominikiem Toretto z Szybkich i Wściekłych ![]() ![]() Ostatnio co noc mam jakieś głupie sny. Cytat:
Amelia też mi się bardzo podoba ![]() ![]() Na początku chciałam jeszcze dla dziewczynki Pola ale mąż protestuje ![]() A z chłopcem to mamy większy problem ![]() ![]() Jak się młode ujawni to wtedy będziemy się zastanawiać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-03-12 o 06:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.