2014-03-18, 19:57
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
Napisane przez wenedka
Że się tak wtrącę, jako że sama gram na skrzypcach
Nasz skrzypek, po szkołach muzycznych, bierze od nas 280zł, w czym wliczony jest dojazd, bo mieszka poza Lbn. Na rękę będzie miał min. 200zł- to cena za 2 utwory. Wydaje mi się, że cena 100-150zł jest bardzo dobra.
Jeśli nie ma u Was w okolicach szkoły muzycznej, poszukajcie w większym mieście; możecie nawet skontaktować się bezpośrednio ze szkołami muzycznymi (II stopnia). Dojdą Wam zapewne koszta dojazdu, ale ślub ma się raz w życiu
A co płaczu, to ja sama rozkleję się przy tym https://www.youtube.com/watch?v=D9SJco84wm8
|
A wtrącaj sie ile chcesz, każda rada jest dla mnie cenna !
Nie wiem, czy gdzieś napisałam cenę - napewno w wątku w klubie. Kwartet za 7-8 utworów życzy sobie 1200 zł. Więc napewno odpada. Choć serce się kraja, bo ich muzyka jest obłędna. Jak ich słucham to widzę i czuję ten moment ślubu. Ale tej kwoty w budżecie nie przewidzieliśmy.
Kwestia samych skrzypiec to koszt 250 zł + 50 zł dojazd (własnie 40 km, z miejscowości gdzie są szkoły muzyczne), za 4-5 utworów. Do tego może być ich organista, który współgra ze skrzypkiem za dodatkowe 150 zł. I z TŻ mocno nad tym się zastanawialiśmy, tym bardziej, że naszemu organiście też trzeba dać w takim przedziale (nie jest to wliczone w cenę mszy, bo organistę z dostępnych w parafii, a jest ich 3 wybiera się samemu i indywidualnie się z nim umawia/zamawia). I tak jak początkowa konwersacja była bardzo fajna, tak jak zaczęłam dopytywać o same nagranie skrzypiec, czy też współpracy skrzypiec z organistą, to jakbym zaczynała stawiać wygórowane wymagania Z reguły zapraszają by posłuchać na inne śluby, ja takiej propozycji nie dostałam, a ton wypowiedzi był lekko zbywający I już sama nie wiem. Mam wrażenie, że nikogo innego nie znajdziemy 
Cytat:
Napisane przez iliy
Lg_ago a mnie się wydaję że cena chyba jest spoko  My przy cywilnym mamy skrzypce duo, jak się dopytałam będą grane 4 utwory plus życzenia i cena to 500 zł.
Na początku miał być kwartet ale cena Nas poraziła 1200-1500 zł a byli tacy którzy chcieli 1500 zł a z życzeniami 2200 zł  więc staneło na skrzypcach duo mam nadzieję że dadzą radę 
|
Czyli cenowo podobnie.
A skrzypki duo 
Szkoda, że tak piękna muzyka jest tak droga !!

|
|
|