Zakorzenienie
Przekupka: 147 pkt / 100% pozyt.
|
Marzec Smashbox, Rouge Bunny Rouge,Savon Noir, pielęgnacja naturalna
NIEAKTUALNE
Parę słów wstępu:
W pierwszej kolejności proszę uprzejmie, nie proponujcie mi Avonu, Oriflame, Ziai, Nivea etc.
Ta półka mnie niestety nie interesuje i na propozycje wymiany tego typu w ogóle nie będę odpowiadać.
Proszę uprzejmie o czytanie opisów- nie wszystko jest na zdjęciach.
Odpisuję w Twoim wątku, odpisz, proszę, w moim.
Wysyłam listem poleconym ekonomicznym lub paczką,w bąbelkowej kopercie, dodatkowo zabezpieczone foliami/ taśmami ochronnymi w razie potrzeby- tego samego oczekuję od Ciebie.
Osoba z mniejszą ilością przekupek wysyła pierwsza.
Na poczcie bywam kilka razy w tygodniu, ale nie codziennie.
Na szaro- wymienione
Na czerwono-dokładki
Nie muszę wymieniać przedmiotów w tym wątku- mam bardzo dużo, za dużo wszystkiego, dlatego będę wybrzydzać.
Kosmetyki w moim wątku pochodzą prawie wyłącznie z Sephory, w której mam złotą kartę, niektóre z Douglasa, nie ma nic z allegro.
Nie ukrywam kodów i dat ważności kosmetyków-tego samego oczekuję od Ciebie.
Nie szukam kosmetyków do pielęgnacji twarzy- jestem w trakcie kuracji dermatologicznej.
Najchętniej wymienię się za rzeczy z wish.
Wishlista:
-Milk Aquarelle Rouge Bunny Rouge nr 40
-baza pod cienie Urban Decay lub Smashbox
-matowe pomadki Mac
-Real Techniques Duo Fibre Stippling Brush
-wypiekany bronzer matowy, jasny, bez drobinek, najchętniej Mac
-Mememe Goddess Rock rozświetlające kamyki do twarzy
-tonik z lukrecją Fitomed
Wymienię:
Kolorówka :
Kolorówka twarz:
-Mac Studio Fix Fluid NC15 nowy kod a93 (raczej tylko za inny jasny podkład)-leci do Namiętne_Usta
-Tropiques Minerale Mineral Smoothing Loose Powder Lancome 9g 02 ocre cuivee perlee-olbrzymi sypki bronzer mineralny Lancome- limitowana edycja, piękna, lekko perłowa ochra, dla ciepłych karnacji, kod ME338F, po terminie (nie wiem jak to się ma do teorii, że minerały się nie przeterminowują), ale pudełko z nowym brązerem otworzyłam w styczniu 2014r, ubytek nie więcej niż 5%-leci do sylwka37
-Poudre Premiere Givenchy-puder sypki, nowa miniatura 1g-
leci do touchmeiamfamous
-Photo Finish Smashbox -nowa baza, miniatura 7.1ml-
leci do touchmeiamfamousleci do touchmeiamfamous
-L'Ocitanne Sublime Beaute BB Cream- pozostało 2/3 opakowania, pierwotna pojemność 40ml, ważny do kwietnia 2015r, kolor 01 Clair
-Smashbox Liquid Halo HD Foudation odcień 1, ubytek około 15%, świetne opinie na KWC, otwarty w grudniu 2013r ważny 24m od otwarcia kod c43- za coś super, nie muszę oddawać- na lato jest dla mnie trochę zbyt jasny
-Lush Feeling Younger, rozświetlacz w kremie, ubytek około 10-15%,ważny do 04/06/14, kolor białej perły, tworzy piękną taflę, bez drobinek- jest super!-
leci do touchmeiamfamous
-Art Deco Fixing Powder, puder utrwalający makijaż, 2/3 opakowania typu "pieprzniczka", opakowanie sfatygowane (nosiłam w torebce), wyjściowa pojemność 10 g-leci do touchmeiamfamous
-Sampar Glamour Shot - baza pod makijaż- wyłącznie pod minerały i podkłady w kompakcie, 30ml,pozostało jakieś 60% (nie ma na zdjęciu)
-Maybelline Whitestay podkład 30ml, świetne oceny na KWC, kolor N01Buff, raz testowany- w Polsce oficjalnie niedostępny. Kupiłam na all w marcu 2014r, niestety nie trafiłam z kolorem-leci do Tassarinian
Kolorówka oczy:
-Mac Mineralize Eyeshadow Frost at Midnight 2.2g, z niewielkim ubytkiem, bardzo wydajny- przepiękna półtransparentna fioletowa szarość z drobinkami, kod a62-cień jest oryginalny, nie jest po terminie i jest już nie do kupienia, bo to była limitowana edycja
-Folk Waves Luminous Pearl Pupa- cień w niezwykłym kolorze morelowego cappucino, M154, ubytek max 5%
-cienie Rouge Bunny Rouge Olive Violetear i Lilac Reef Currasow, ubytek około 15%, oddam bez kasetki- same wkłady ( z kasetką oddam za coś o podobnej wartości Oba cienie to maty, kolory dyskretne, idealne do codziennego makijażu- lecą do Tutli
-Make Up For Ever Waterproof Eyeliner nr 15, srebrzysty grafit, pozostała połowa (trudno to określić- używałam dzień w dzień przez miesiąc, więc na pewno jest więcej niż pół)
-Inglot AMC Pigment 31, leśna zieleń, głęboki mocny kolor, 2g, ubytek około 10%
-Maybelline Color Tattoo nr 25 Everlasting Navy kod 26k500, testowany
-Kobo Luminous Baked Color 304 Icy Blue , ważny do maja 2016
-kredki No7 Boots Precision Eye Pencil, brązowe, krótkie, nowe, dorzucę do większej wymiany
Kolorówka usta
-Inglot pomadka do ust Matte- beżowy róż, piękny kolor, dwa razy użyta, kod 0B13 PA, z nowej wiosennej kolekcji-leci do touchmeiamfamous
-Rimmel Lasting Finish Lipstick 050 Paradise kod 8116, raz użyta, świetny nudziak-
leci do touchmeiamfamous
-lakier do paznokci Anny 367 Most Wanted, 15 ml,raz użyty. Odcień obłędny (że aż umieszczę swatcha)-opalizująca złota zieleń (prawie identyczna z limitką Chanel 591 Alchimie)
Minerały:
-Meow Cosmetics Flawless Feline 8g 3 Naughty Abyssynian Munchkin ubytek około 15%
-Blusche English Toffee Full Matte Fundation 6g z ubytkiem testowym
-Blusche Capuccino Full Matte Foundation- 6g, ubytek około 10%
-Bare Minerals Matte 6g Fair C10- ubytek około 1/3, kod JD10a, cena nowego to 129zł
-Everyday Minerals cień Well Being shimmer słoik 2.5g , raz testowany
-Everyday Minerals cień Tide Pool,słoik 2.5g , raz testowany
-Everyday Minerals cień Art Girl, słoik 2.5g , raz testowany
-Everyday Minerals cień Vintage Denim, słoik 2.5g , raz testowany
-Everyday Minerals korektor Nuance, 1g, raz testowany
Pielęgnacja naturalna , apteczna i włosy
-Mydło Aleppo 12-15% Organique ważne do 30 kwietnia 2015r, nowe, w folii-leci do palau
-Chocolate Shower Cream The Body Shop-czekoladowy żel pod prysznic, nowy,kod xk302ba-leci do touchmeiamfamous
-L'Occitane Bonne Mere- mydełko różane 100g leci do palau
-L'Occitane Savon Extra Doux 50g- mydełko leci do palau
-Puszka na szampony Lush w kostce, używana, w bardzo dobrym stanie
-Herbfarmacy Starweed Face Cream-organiczny krem do twarzy z wyciągiem z gwiazdnicy, 20g, ubytek 20%, ważny do 1 lipca 2014r (nie ma na zdjęciu)
-Pharmaceris A Lekki krem głęboko nawilżający- ważny do sierpnia 2016, ubytek max. 10% leci do Namiętne_Usta
-Kerium DS Creme La Roche Posay 40ml, nowy, ważny do kwietnia 2016r (nie ma na zdjęciu)-leci do touchmeiamfamous
-Yves Rocher Tradition de Hammam- maska błotna do włosów i twarzy,ważna do czerwca 2014r, jest 2/3 opakowania
(nie ma na zdjęciu)
-Planeta Organica Turkish Conditioner- odżywka do włosów 280ml, ubytek około 10%, ważna do lipca 2015r-leci do MysiaJadwisia
-DermoOrganic Try Me Sampler-zestaw organicznych kosmetyków do włosów (Daily Conditioning Shampoo 50ml, Intensive Hair Repair Masque 60 m i Leave in Treatment 5ml),pudełko trochę przeszło, zestaw idealny na wyjazd
-Kerastase Elixir Ultime połowa pełnowymiarowego opakowania, kod 44h304, data produkcji wg kodu marzec 2011, kupiłam wiosną 2013r, termin ważności się zbliża, ale właściwości zachowane-leci do touchmeiamfamous
Perfumy
Jimmy Choo Jimmy Choo edp miniatura we flakoniku 4.5ml
Zestaw próbek perfum-leci do touchmeiamfamous
nowe, w kartonikach, oddam tylko jako całość(nie ma na zdjęciu):
DKNY Golden Delicious
Miss Dior Eau de Parfum
La Petite Robe Noir Guerlain edt
La Petite Robe Noir Guerlain edp
Gucci Gucci Premiere
Eau de Cartier
Odlewki i próbki perfum niszowych (nie ma na zdjęciach)
-Amouage Jubilation XXV Man 2/10ml leci do MysiaJadwisia
-Slumberhouse Vikt 2/10ml
-Estee Lauder Wood Mystique 8/10 ml
-Thierry Mugler Miroir des Majesties 6/10ml
-Laboratorio Olfattivo Daimiris 2/5ml-leci do MysiaJadwisia
-Maria Candida Gentile Gershwin 4/10ml-leci do MysiaJadwisia
-Untitled Maison Martin Margiela 1/1.5ml edt
-Serge Lutens Santal Majuscule 1ml
-Serge Lutens Bas de Soie 1ml
-O des Soupirs LM Parfums 1ml
-Fleur de Louis Arquiste 1ml
-Atelier Cologne Grand Neroli 1.2ml
-Atelier Cologne Bois Blonds 1.2ml
-Atelier Cologne Trefle Pur 1.2 ml
-Parfumerie Generale Felanilla 2ml
-Embers Rouge Bunny Rouge 1.5ml
-Bois d'Ombrie Eau d'Italie 0.5/1.6 ml
-Guerlain Encens Mythique Orient 0.5 ml
-Dorin Un Air d'Arabie Ambre 1ml
Filmy DVD, raz obejrzane (nie ma na zdjęciach), trzy pierwsze to wydania z książeczką, twarda oprawa.
-Poradnik pozytywnego myślenia
-W imię
-Listy do M.
-Wielki Gatsby (wersja z Di Caprio)
-Alicja w Krainie Czarów
Edytowane przez Pani Stettke
Czas edycji: 2014-05-06 o 15:26
|