Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Szaja nie ma szans żeby ja tak daleko posłali. Ja nie mówię że specjalna zła bo ja namawiałam ich na specjalną. Też nie wiem czy Dominika do końca pogodzona z tym że poszłam z domu. Zawsze było tak że oni ją do mnie podrzucali w sensie ja od dziecka sie nią zajmowalam.. Ja z nią zadania robiłamn, ja chodziłam na spacery. KOsztem tego ze jak chciałam iść do koleżanki to były wielkie histerie że z domu wychodze. Czesto musiałam brać ze sobą bo mi kazali, do mnie jak ktos przychodził to nie było mowy zamknąć się w pokoju i pogadać bo dominika jak pies na podłodze. I nikt przychodzić nie chciał. Ten schemat złamał się jak poszłam na studia (na takie a nie inne ze względu właśnie na nią) i zaczęłam nocowac poza domem. No a potem szok jak poszłam z domu. Raz w ciązy mnie ona przecież w brzuch uderzyła i powiedziała żeby dziecko umarło. I teraz nie owijając w bawełne rodzicom obowiązków przybyło.
I nie czajmy się oni ją zaniedbali i zaniedbują, ale nie dadzą sobie tego powiedzieć. A niestety dochodzi do tego, że rodzina szanowana we wsi, mieście nawet, w miarę zamożna a tu nastolatka z uszami brudnymi łazi, z szyją brudną, nie mówię o skrajnościach typu jedna podpaska na cały dzień i smród jak nie wiem. I szok nie? Ja już tyle ray się na matkę po prostu darłam. a ona do mnie że jej tłumaczy się i młodej się nie chce. No jak nie chce? Jak nie chce to robi jak ja zrobiłam tu jak ją miałam u siebie, wlazłam do łazienki o jak dzidziusiowi od początku krok po kroku pokazuję. Nie wystarczy raz to kolejny i kolejny.
A potem Młoda u mnie i co znowu powtórka z rozrywki. 15 lat paznokcie obcina sama jako tako ten dłuższy ten krótszy a zaczęła to robić dopiero rok temu. Uszy czyścić się bała ja jej kilka miesięcy temu dałam patyczki Dadusia z ogranicznikiem żeby przyzwycziła sie. Ja jej kilka miesięcy temu pokazałam jak golić sie maszynką pod pachami. Do tej pory butów wiązać nie potrafi, a oni szukają na rzepy, gdzie ja uważam - kupcie sznurowane bo zmusi ją to do nauki (a że potrafi wiem, bo kiedys dałam moje i jakoś w końcu zawiązała)
I to co mówię to najbardzej chyba szokujące z tego co jeszcze jest poza tym.
Czas edycji: 2014-04-09 o 08:37
|