![]() |
#1321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
a jeszcze, czy amarantus można dodawać np do owsianki (ja nie gotuję, tylko na noc zalewam wodą/mlekiem i rano dodaję owoce świeże i jogurt)?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1322 | ||||||||
Zakorzenienie
|
zdrówka dla Misia
![]() jak tak piszecie, to rzeczywiście Fewci nie było dawno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() biedna Oliwka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zleci ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() u nas jest Stworek i Pan Skarpeta ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1323 |
Raczkowanie
|
Ezzo, ta restauracja akurat jest w dobrej lokalizacji jeśli chodzi o komunikację bo blisko jest metro, bezpośrednio autobusy, tramwaje też niedaleko. No ale zależy też gdzie będziecie spać. Akademii Szyca nie znam zupełnie.
Jak już będziesz wiedziała gdzie będziecie spać to możesz dać znać jeszcze. Edit. Widze ze ta Akademia jest w odległosci jakiegoś kilometra od Papu ![]() Edytowane przez MaJulMi Czas edycji: 2014-04-08 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Rozeznanie
|
Debrah - tak, lale miewają imiona. Jakoś tak naturalnie przyszło
![]() Lady - Pietraszko boski. I ta skarpetka ![]() ![]() Nie dotrwam do konsumpcji pseudosajgonek. Idę spać. Dobrej nocy! |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 |
Zakorzenienie
|
Debrah pytałaś o imiona lal/miśków. My póki co mamy Misio i Puchatek (Misio to Miś Uszatek a Puchatek to Kubuś Puchatek). imion jeszcze nie wybieraliśmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też samo przyszło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1327 |
Zakorzenienie
|
Kija powodzenia jutro i gratuluję fejsowego rozkminiania
![]() Sylwia opis Bartula mnie powalił ![]() Laurko zdrówka dla Miśka ![]() Szaja o internacie to nie, ale o samej specjalnej tak. Jeden problem polega na tym, że owa specjalna za dobrej opinii (tj, nauczyciele i ich podejście nie ma - zreszta na praktykach miałam okazję doświadczyć... np. straszenie dziecka z z. Downa pinezką, bo nie chciało na przerwę wyjść?) a drugi problem książkowo nazywa się: POZORNE przystosowanie się rodziców. .... Black u nas tez czwórki dolne idą bo górne już mamy, z tej okazji Dawid tylko mleko/kaszka i bułka, także szybkiego wyząbkowania dla Oliwii ![]() Nawijko ![]() ![]() Dzięki dziewczyny za rady, dobre słówko i kciuki ![]() Fewciu gdzie jesteś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1328 |
Zakorzenienie
|
Jeśli któąś interesuje - reanimowałam blog.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Moje dziecko obudzilo sie na butle, wypicie 210ml wody z pol miarki mleka zajelo mu.... 35min ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk ---------- Dopisano o 02:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:36 ---------- Fewciu ![]() ![]() Debrah, zdecydowanie pisz czesciej, chyba moj ulubiony wpis na blogu ![]() Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2014-04-09 o 01:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzieqczyny doła mam takiego mega ale później opisze o co chodzi bo musze teraz troszke popracować.
![]() |
#1331 | |||
Zakorzenienie
|
Hejka!
Cytat:
![]() ![]() ![]() szacun! ![]() Cytat:
![]() caly tatulek ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1332 |
Zakorzenienie
|
Hejaaaa...
Sylwia padlam wczoraj, ale polalam po kieliszku-ino usnelam ![]() EZZO ja polecam restaurację u OBERŻA POD CZERWONYM WIEPRZEM. i powiedz gdzie kupowaluacie to auto co w k. Wstawilas? Lecę karmic szkraba. FEWCIU łer ar ju? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-04-09 o 06:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 | ||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Hania dzisiaj przespała całą nockę w swoim łóżeczku ![]() ![]() Lady Pietraszko przecudnie wygląda! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale pogoda ![]()
![]() |
#1334 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dziękujemy wszystkim za życzenia zdrówka!
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mleko spróbuj rozcieńczyć, ale powiem Ci, że kawa mi z nim nie podeszła, ale z mlekiem migdałowym czy z nerkowców pyszna! Cytat:
U nas jest Stefanek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie spałam do 2 bo Michałowi gorączka nie spadała po nurofenie, cały czas 38. jak się obniżyła zasnęliśmy. A rano znów 38. Na szczęście po lekach spadła i teraz Miś goni jak perszing, tylko się bardzo poci.
![]() |
#1335 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Mam info od Fewci, ze jej doba za krotka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- uff, dobrze ze to tylko to |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Zakorzenienie
|
My też właśnie wstaliśmy. Dawid w ogóle w nocy nie jadł. Ja zapomniałam włączyć nawilżacz i gardło mnie drapie
![]() Pogoda masakra. Iwfka ![]() Laurko myślisz, że ząbki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 |
Zakorzenienie
|
Uf!!! Dobrze, ze dala znac, ale ok u nich wszystko???
Dzisiaj znowu - woda z polowa miarki (i chyba juz calkiem zejde do wody samej) o 2 i mleko o 6, spanie do teraz ![]() ![]() Dziewczyny powiedzcie mi, czy o tej 6 jest ok dawanie mleka dziecku? W tym schemacie ktory u nas dziala od kilku dni jest mm 210 do spania o 2 woda z miarka czy polowa miarki i o 6 daje pelna porcje mleka, 210mm i 7 miarek. Dzieki temu mlody spi do 8 srednio. Malz mowi zeby calkiem zuczka odstawic od mm nocnego i dawanie mu mleka o 6 na sniadanie jest troche bez sensu on by dawal herbatke albo wode skoro mlody zaskoczyl. Co myslicie??? Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
#1339 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
cudownie ![]() Cytat:
![]() FEWCIU gdzieś ty??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1340 | ||
Zakorzenienie
|
uff
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lady, ja bym dawała rano mleko, na pewno głodny już jest ![]()
![]() |
#1341 |
Zakorzenienie
|
Ezzo, jeśli masz zasobny portfel na ten wieczór to polecam Ci restauracje Kręglickich, myślę,że jeśli jesteście smakoszami warto spórbować chociaż raz w życiu,
Jadłam też kiedyś u Włocha, genialna kuchnia i ceny świetne Nowa Vera ulica Żytnia, Black ![]() Laurko, o kurcze teraz doczytała o grorączce mam nadzieję,że już lepiej Lady- Piotruś to klon TZ ![]() Czy Fewcia już się odezwała? a gdzie Ewik, Iffonka,Gojka? dziewczyny odezwijcie się proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Zakorzenienie
|
Szaja no to jest tak, że zamiast chodzić do szkoly za płotem, chodzi do miasta w którym rodzice pracują. Do klas integracyjnych. Dużo aktualnie robi to że ona ma skok pokwitaniowy i duze zainteresowanie chłopcami. No i jest tak, że jest nieśmiała, nie powie nawet cześć, ale smsami zadręcza kogo popadnie, wszystkich kocha itp. Poszło to za daleko JA zabrałam jej telefon w końcu. No i przykro jej na pewno że chłopcy ją ignorują, inne dziewczyny mają, ja mam, ona nie. No i nastepuje taki wyrzut w stronę ojca bo to jedyny facet zktórym ma styczność, a że to tato jest, to przybiera to taką formę, że ona po prostu się na nim wyzywa, jest agresywna itp. Wracając do szkoły: teraz jest w II gimn. Czyli III zostaje i co dalej. Dalej się planuje Szkołę zawodową specjalną.
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-04-09 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Konto usunięte
|
Hope, dlatego uważam, że specjalna lepsza - ZAWSZE znajdzie swoje towarzystwo. Zawodowa - sprawdź tutaj: http://sosw-bedzin.pl/ naprawdę polecam, Internat jest, po zawodowej (można zrobić jeden kierunek a potem następny) można wybrać też liceum uzupełniające.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Zakorzenienie
|
Szaja nie ma szans żeby ja tak daleko posłali. Ja nie mówię że specjalna zła bo ja namawiałam ich na specjalną. Też nie wiem czy Dominika do końca pogodzona z tym że poszłam z domu. Zawsze było tak że oni ją do mnie podrzucali w sensie ja od dziecka sie nią zajmowalam.. Ja z nią zadania robiłamn, ja chodziłam na spacery. KOsztem tego ze jak chciałam iść do koleżanki to były wielkie histerie że z domu wychodze. Czesto musiałam brać ze sobą bo mi kazali, do mnie jak ktos przychodził to nie było mowy zamknąć się w pokoju i pogadać bo dominika jak pies na podłodze. I nikt przychodzić nie chciał. Ten schemat złamał się jak poszłam na studia (na takie a nie inne ze względu właśnie na nią) i zaczęłam nocowac poza domem. No a potem szok jak poszłam z domu. Raz w ciązy mnie ona przecież w brzuch uderzyła i powiedziała żeby dziecko umarło. I teraz nie owijając w bawełne rodzicom obowiązków przybyło.
I nie czajmy się oni ją zaniedbali i zaniedbują, ale nie dadzą sobie tego powiedzieć. A niestety dochodzi do tego, że rodzina szanowana we wsi, mieście nawet, w miarę zamożna a tu nastolatka z uszami brudnymi łazi, z szyją brudną, nie mówię o skrajnościach typu jedna podpaska na cały dzień i smród jak nie wiem. I szok nie? Ja już tyle ray się na matkę po prostu darłam. a ona do mnie że jej tłumaczy się i młodej się nie chce. No jak nie chce? Jak nie chce to robi jak ja zrobiłam tu jak ją miałam u siebie, wlazłam do łazienki o jak dzidziusiowi od początku krok po kroku pokazuję. Nie wystarczy raz to kolejny i kolejny. A potem Młoda u mnie i co znowu powtórka z rozrywki. 15 lat paznokcie obcina sama jako tako ten dłuższy ten krótszy a zaczęła to robić dopiero rok temu. Uszy czyścić się bała ja jej kilka miesięcy temu dałam patyczki Dadusia z ogranicznikiem żeby przyzwycziła sie. Ja jej kilka miesięcy temu pokazałam jak golić sie maszynką pod pachami. Do tej pory butów wiązać nie potrafi, a oni szukają na rzepy, gdzie ja uważam - kupcie sznurowane bo zmusi ją to do nauki (a że potrafi wiem, bo kiedys dałam moje i jakoś w końcu zawiązała) I to co mówię to najbardzej chyba szokujące z tego co jeszcze jest poza tym. Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-04-09 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | ||
Rozeznanie
|
Super! Bardzo lubię Cię czytać
![]() Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry! Byłam z Młodą rano u pediatry ws. tych kropek na polikach. Powiedział, że to prawdopodobnie reakcja alergiczna, może z jedzenia (choć nie przypominam sobie, by jadła coś nowego), może coś w powietrzu. Mam spróbować rumianku (Ifwka ![]() ![]() Miłego dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1346 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Black współćzuję odparzenia, u mnie na razie ząbkowanie nie wiąże sie z "biegunką" więc o tyle dobrze. Dobrze że Fewcia się odezwała ![]() Głowa mnie boli jeszcze teraz, chociaż już po kawie jestem. Wczoraj popołudnie normalnie. Mama, Tż i Młoda poszli „obrabiać” naszą „działkę”. Mama sieje tam różne warzywka, przesadzamy maliny, truskawki i itp. Wiem że to lekkie nie jest, ja się nie udzielam bo z Oliwką jestem, a nawet jak tam idziemy to ona wszystko deptać chce i zrywać, a w wózku nie usiedzi więc nie ma sensu. Potem jeszcze mama sobie racuchy uwidziała, spoko, ochotę mieli w sumie wszyscy. No i okazało się ze nie ma jabłek. Mama może celowo nie robi tego ale ja odbieram o już jako wyrzut w sensie „że znowu czegoś nie ma”. Wzięłam Oli i Młoda i pojechałyśmy po te jabłka. Wróciłam, Młoda poszła z jabłkami do domu a ja zostałam jeszcze zobaczyć czy Tż kończy no i pyta się gdzie byłam, to mówię że jabłek nie było do racuchów, no i ion w sumie w żartach że zakręci gaz i nie będzie gotowania i nie będzie problemów. Mama to usłyszała bo okno było otwarte i się obraziła że może w ogóle nie robic itp. Itp. Ja już nie wytrzymałam i mówię jej że cały czas tylko mnie.nas krytykuje że nie tak gotujemy, nie tak pierzemy, że nie kupujemy kujawskiego oleju tylko jakiś tani, że chociaż na wsi mieszkamy to nie idę jajek wiejskich kupić tylko z biedry itp., i na dodatek zamiast mnie wspierać i pocieszać jak mi się akurat z Tż nie układa to ona mnie tylko dołuje i dobija. ☠☠☠☠a czasem lekko nie jest i się tutaj żalę ale ja też lekkiego charakteru nie mam i czasem mogłabym buźkę zamknąć. No i mama się już całkiem „obraziła”. Ja poszłam kąpać Oliwkę, mama smażyła te racuchy chociaż jej seriale leciały. Jak zeszłam na dół to zatrzymałam tv żeby sobie oglądnęła, a ona w ramach tego focha mówi że nie ma ochoty oglądać. Ja się pytam komu na złość chce zrobić tym że nie będzie oglądać?? A ona że nie ma ochoty bo je przez nią płaczę i poszła spać. Jeszcze mnie tym zdołowała bardziej i pół wieczora przeryczałam. Dobrze ze Tż Oli się zajął. Pomaga mi dużo, nie wiem jakbyśmy sobie bez niej radzili, ale te uwagi o prowadzeniu domu itp. już mnie dobijają, może to błache dla Was ale słuchanie w kółko o tych jajkach i oleju … czasem już nie mam siły. I jeszcze jak mi z Tż nie idzie to gada tak jakby chciała żebym się wyprowadziła i rozwiodła. Przecież wiadomo że nie zawsze jest różowo, raz gorzej, raz lepiej, teraz akurat gorzej, ale powinna mnie pocieszyć a jak nie może to niech mnie chociaż nie dołuje. Dzwoniłam teraz do domu jak Oli to normalnie gadałyśmy…
![]() |
#1347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szajka nazwa niezła, ale looknij na ich stronke to wszystko będzie jasne ![]() Ezzo dobrze ze Fewcia dała znak ![]() A co do imion misiow, u nas jest Julcia i Lesio ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakie rodzaju Dominka ma niepełnosprawność? nie wiem czy kiedyś już o tym pisałaś ale rozumiem,że dziewczyna jest w stanie normalnie funkcjonować? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście że jest w stanie ona ma lekki stopień upośledzenae umysłowego. Ją po prostu każdy sprowadza do takiego co to nic z sobą zrobić nie może. Babcia ostatnio mnie strasznie zdenerwowała (mamy mama) bo byłyśmy na tych urodzinach kuzynki synka no i Bomba na diecie jest. A tu na dzień dobry Babcia żeby jej placki dać to ja i ciotka mówimy że nie że torta kawałek może. Potem jak było jedzenie na stole to chciałam Młodej zapytać co chce (no bo były rzeczy które normalnie zjeść mogła) to babcia wstała i ja do kuchni wyprowadziła, żeby tam zjadła. Pytam: Halo, ale czemu? To ta mi na migi pokazuje że mam się zamknąć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Wtajemniczenie
|
my tez wczoraj bylismy u ortopedy na kontroli - wszystko w porzadku, kolejna wizyta na bilansie 2 latka. Aaa i bardzo sie spodoba,y emelki pani dr
![]() mam zalamke Tosia caly czas kaszle juz nie wiem co mam robic ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.