Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak z nim rozmawiać?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-04-16, 19:05   #2
chwast
Zakorzenienie

Dot.: Jak z nim rozmawiać?

Cytat:
Napisane przez exspirans Pokaż wiadomość
Spotykam się z chłopakiem od kilku miesięcy, to osoba z trudnym charakterem, że aż nie umiem tego ubrac w słowa. Ogólnie - rzadko, praktycznie w ogóle się przede mną nie otwiera, wiem, że ma on jakiś problem ze sobą, raz mi o tym wspomniał w rozmowie, ale tylko wspomniał, powiedział, że nie ma na tyle odwagi żeby teraz o tym rozmawiać, że to jakaś grubsza sprawa. Oczywiście nie naciskałam, rozumiem go.

Rozumiem też to że nie ma ochoty spowiadać mi się ze wszystkiego, relacjonować swoje samopoczucie każdego dnia, bo ja tez po prostu tego nie robię, też czasem ciezko mi jest z siebie wyrzucić to co czasem tak bardzo chcę powiedzieć.

I tak właściwie to pisząc to w tym momencie, doszłam do wniosku że i ja i on mamy cieżke, zamknięte charaktery. U mnie jest to spowodowane tym, że nie lubię nikogo mieszać/obarczać swoimi problemami, a on chyba boi się, że mni to nie interesuje, że może wcale mnie to nie obchodzić - co jest absolutną bzdurą i w pewnym sensie czuje się urażona tym, że tak uważa, bo dobrze wie, że jestem osobą skorą do pomocy.
Ale on po prostu nie daje sobie pomóc, kiedy pytam go czy coś się stało poważnego, co się dzieje, to zarzuca mi że piszę tak " bo tak wypada, a nie bo naprawdę chce wiedziec"

Tutaj zwracam się z prośbą do was, poradźcie mi jak mam z nim rozmawiać, jak udowodnić mu, że mnie naprawdę martwi to, że ma jakiś problem?
Jak stwierdzi, że chce powiedzieć to powie, o co ci chodzi? Może jest taką osobą, która lubi kisić w sobie i tyle. Jak masz z tym problem to powiedz mu słuchaj mam z tym problem, chciałabym to i to i tyle.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując